Ýlginç seçim olmuþ. Ýkinci tura kalmýþ gibi görünüyor.
Ben takip etmedim. Sanýrým gece 01:30 civarý bir bakayým dedim.
Neden öyle yaptým. Ýlk sandýklar açýldýðýnda ailemden biri ile telefonda görüþüyordum bana akp %60 demiþti. O sebeple hiç takip etmedim.
Aslýnda ilk açýlan sandýklar yurt dýþý sandýklar. Yurt dýþýndakiler çoðunlukla akp ye oy verdiðinden %60 la baþlanmasý normal.
Neden Avrupadakiler akp ye oy veriyor. 2 Sebeple. Birincisi nato projesi.
Avrupaya göç eden iþçilerimiz nato planý ile dinCÝ lerin, tarikatlarýn kucaðýna yerleþtirildi. Orada sistematik bir çalýþma yapýldý ve onlarca yýlda Avrupalý Türkler ince ince iþlenerek Türkiye'ye zararlý hale getirildiler.
Ýkinci sebep de Avrupalý Türk için akp avantaj. Avro 21 TL, dolar 19 küsür TL. Avrupalý Türkün ortalama maaþý 60Bin TL nin üzerinde. Onlara Türkiye'deki mal mülk bedava. Maaþlarý Türk vatandaþýnýn üç katý beþ katý. Üzerine 21 Tl Avro. Hali ile akp den memnunlardýr. Türkiye'dekinin çektiði sýkýntýyýda çekmiyorlar.
Burada yaþamayanýn bizim hayatýmýz için oy vermeleri saçma. Kaldýrmalarý gerekir.
Sonuç þaþýrtýcýmý. Bir yandan evet, diðer yandan hayýr.
Evet çünki soðan 30, kýyma 300 TL. (yerli kaiteli soðan 30TL Suriyeden ithal kabuksuz berbat soðan çürüklüðüne göre daha ucuz)
Anketler ortalamasý seçime yaklaþtýðýnda yaklaþýk doðru gösterir. Bu sefer akp ortalama 5 puan gerideyken 4 puan önde çýktý. Bu kadar büyük oynama olmaz. Büyük hile yapmýþ olmalarý gerekir, en az 3 milyon ilave oy yaratmýþlardýr ki yetmez. Yaklaþýk 5 milyon sahte oy bu sahneyi yaratabilir.
Hayýr çünki son haftalarda bile para saçtý. Memur ve dipten almayan emeklilere çok düþük para daðýtmýþtý. Memurlara uçtu resmen. En dip maaþ 22bin olacak dedi. Bazý kalabalýklara kadro verdi, kamu iþçisine ekstra %45 verdi filan. Borçlu bir insanýn bundan etkilenmemesine imkan yok. O para enflasyonla en fazla 6 ayda elinden gidecek. Ama bunu halkýn %80'i kavrayamaz. Hali ile etkilenen çok oldu. Sadece dipten almayan milyonlarca emeklinn azýna etti. Geri kalan herkese resmen para mýçtý. Ülkeyi iyi sanan yabancý Türk oylarý, vatandaþ yapýlan 1,5 milyon suriyeli anketlerde dahil edilmiyordu onlarýn oylarý.
Bence daðýttýðý bu paralarla da olsa bu ekonomi ile bence öne geçemezdi.
Ortalama 5 milyon olarak tahmin ettiðim sahte oyla tablo böyle görünmüþtür. mhp'nin %10 almasý bana göre imkansýz. akp den daha büyük hile yapmýþ olmalarý gerekir ki bu tür iþler abd üretimi aþýrý saðcýlarýn kültürüne uygun.
---
cehape nin halka, yüksek gibi görünen alacaklarý yeni maaþlarýn hemen uçacaðýný önceki yýl örnekleri ile çok iyi anlatmasý gerekir. Sahte oy olayýný engellemeleri gerekir özellikle mhp ninkileri.
.
Son düzenleme : alicemal; 15-05-2023 saat: 10:13.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri