Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 821/853 ÝlkÝlk ... 321721771811819820821822823831 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,561 - 6,568 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlginç seçim olmuþ. Ýkinci tura kalmýþ gibi görünüyor.
    Ben takip etmedim. Sanýrým gece 01:30 civarý bir bakayým dedim.

Neden öyle yaptým. Ýlk sandýklar açýldýðýnda ailemden biri ile telefonda görüþüyordum bana akp %60 demiþti. O sebeple hiç takip etmedim.
    Aslýnda ilk açýlan sandýklar yurt dýþý sandýklar. Yurt dýþýndakiler çoðunlukla akp ye oy verdiðinden %60 la baþlanmasý normal.

Neden Avrupadakiler akp ye oy veriyor. 2 Sebeple. Birincisi nato projesi.

Avrupaya göç eden iþçilerimiz nato planý ile dinCÝ lerin, tarikatlarýn kucaðýna yerleþtirildi. Orada sistematik bir çalýþma yapýldý ve onlarca yýlda Avrupalý Türkler ince ince iþlenerek Türkiye'ye zararlý hale getirildiler.

Ýkinci sebep de Avrupalý Türk için akp avantaj. Avro 21 TL, dolar 19 küsür TL. Avrupalý Türkün ortalama maaþý 60Bin TL nin üzerinde. Onlara Türkiye'deki mal mülk bedava. Maaþlarý Türk vatandaþýnýn üç katý beþ katý. Üzerine 21 Tl Avro. Hali ile akp den memnunlardýr. Türkiye'dekinin çektiði sýkýntýyýda çekmiyorlar.

Burada yaþamayanýn bizim hayatýmýz için oy vermeleri saçma. Kaldýrmalarý gerekir.

Sonuç þaþýrtýcýmý. Bir yandan evet, diðer yandan hayýr.

Evet çünki soðan 30, kýyma 300 TL. (yerli kaiteli soðan 30TL Suriyeden ithal kabuksuz berbat soðan çürüklüðüne göre daha ucuz)
    Anketler ortalamasý seçime yaklaþtýðýnda yaklaþýk doðru gösterir. Bu sefer akp ortalama 5 puan gerideyken 4 puan önde çýktý. Bu kadar büyük oynama olmaz. Büyük hile yapmýþ olmalarý gerekir, en az 3 milyon ilave oy yaratmýþlardýr ki yetmez. Yaklaþýk 5 milyon sahte oy bu sahneyi yaratabilir.

Hayýr çünki son haftalarda bile para saçtý. Memur ve dipten almayan emeklilere çok düþük para daðýtmýþtý. Memurlara uçtu resmen. En dip maaþ 22bin olacak dedi. Bazý kalabalýklara kadro verdi, kamu iþçisine ekstra %45 verdi filan. Borçlu bir insanýn bundan etkilenmemesine imkan yok. O para enflasyonla en fazla 6 ayda elinden gidecek. Ama bunu halkýn %80'i kavrayamaz. Hali ile etkilenen çok oldu. Sadece dipten almayan milyonlarca emeklinn azýna etti. Geri kalan herkese resmen para mýçtý. Ülkeyi iyi sanan yabancý Türk oylarý, vatandaþ yapýlan 1,5 milyon suriyeli anketlerde dahil edilmiyordu onlarýn oylarý.

Bence daðýttýðý bu paralarla da olsa bu ekonomi ile bence öne geçemezdi.

Ortalama 5 milyon olarak tahmin ettiðim sahte oyla tablo böyle görünmüþtür. mhp'nin %10 almasý bana göre imkansýz. akp den daha büyük hile yapmýþ olmalarý gerekir ki bu tür iþler abd üretimi aþýrý saðcýlarýn kültürüne uygun.

---

cehape nin halka, yüksek gibi görünen alacaklarý yeni maaþlarýn hemen uçacaðýný önceki yýl örnekleri ile çok iyi anlatmasý gerekir. Sahte oy olayýný engellemeleri gerekir özellikle mhp ninkileri.

.
    Son düzenleme : alicemal; 15-05-2023 saat: 10:13.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cumbaba seçiminde kýlýçdaroðluna, milletvekili seçiminde TÝP e oy vereceðim demiþtim. Oy pusulamda TÝP yoktu o sebeple vekil seçimindede cehape ye oy vermek zorunda kaldým. Benim bölgede TÝP seçime girmemiþ olmalý. Pusulada çok aradým, TÝP yoktu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    siyonist medyanýn baþa geçirmeye çalýþtýðý imamoðlunun þehri Ýstanbul'da cehape zar zor önde kalmýþ. Açýkça görülüyorki oy açýsýndan kýlýçdaroðlundan farký yok. Ama baþa geçerse yapacaklarý açýsýndan çok büyük farklar olacaðýndan siyonist medya'nýn köþeden yazarlarý imamoðlu olsaydý cehape uçar kaçardý havasý yaratmýþlardý. Al iþte dediðim gibi oldu.

imamoðlu deðil eþeði kýlýçdaroðlu yerine koysan oylar en fazla bir iki puan oynar. Aþaðýya veya yukarýya doðru. Kimi koyarlarsa koysunlardý Ýstanbul belediye seçiminde oylar bir iki puan aþaðý yada yukarý oynardý.

Ama medya kendi çýkarýna uyan kukla istediðinden, "þu kiþi olsaydý anam anam oylarý siler süpürürdük" havasý estiriyorlar. cehape yanýnda olmasý gereken muhalif medya kýlýçdaroðlunu o kadar çok gömüp halka inandýrdýki en az iki üç puan negatif etkilenmiþtir..

Devam ederlerse akp nin kazanmasý kesin olur.

Ýkinci turda akp kazanýrmý.?

Evet rahat kazanýr.

Üçüncü cumbaba adayýnýn %5 oylarý iki tarafa eþit daðýlýr ve cehape çok geride kalýr.

cehape nin sahte oylarý engellemesi þart. Ayrýca para vaad etmediði gruplarada NET vaadde bulunmalý. Vaad de bulunmasý yetmez, anýnda akp daha büyüðünü açýklýyor. akp ile o paranýn geçen yýl olduðu gibi hemen eriyip gideceðini anlatmasý gerekir.

akp kalýrsa yýlsonu kýyma en az 500 TL olur, soðan 60 saf peynir 300 olur. Maaþlar yine yetmez. Bunu halka anlatabilmesi gerekir. Çip fabrikasý kuracam, uzay üssü açacam, ipek yolu kuracam la o iþ olmaz. akp gibi net para vermeli ve akp kalýrsa akp nin vereceðinin çöp olacaðýný anlatabilmeli.
    @NeAcaipDunya

Aslýnda sizi sadece okurum ama ilk defa cevap yazacaðým. Eðer yanlýþ isem kusuruma bakmayýn.

Avrupa'da Türk'lerin dincilerin kucaðýna yerleþtirildiði konusuna katýlýyorum. Gerçekten de öyle oldu ve bunu laik Türkiye kendileri için bir tehdit oluþturduðu için yapýyorlardý. TR GER'deki dincilerin iadesini isteiðinde vermiyorlardý. Üstüne üstlük destek veriyorlardý. Þimdi rahatsýzlar ama kendileri yarattý, kendileri çeksin. Adamlar 90'lý yýllarda spor salonlarýnda toplantýlarda maket asker býçaklýyordu, maket makineli tüfeklerle TC'i yýkacaðýz/yakacaðýz naralarý atýyordu. Alman devleti de ifade özgürlüðü geveliyordu.

Ancak Euronun ne kadar TL yaptýðý o kadar da önemli deðil bir çoðumuz için (benim çevrem öyle. Var tabii önemseyen). Önemli olan burada olan hayatýn nasýl olduðu. 2004-2010 arasý Euro o kadar deðerli deðildi ama TR'de hayat yine de daha cazipti.

Kazananlar o zaman da alýyordu TR'den alacaðýný þimdi de alýr. TR'de mal/mülk almamýz her zaman finansal deðerler için olmuyor. Aslýnda daha çok duygusallýktan kaynaklanýyor. GER'deki Türkler TR'ya yatýrým yerine GER'de yatýrým yapsalardý çok daha karlý olacaklardý. Yeni nesil de yapýyor zaten.

AKP'den memnun olanlar Euro yüzünden deðil ayný TR'deki durumlardan dolayý memnunlar (din, osmanlý, ezilmiþlik vs.). Kýsaca oradakiler de buradakilerin aynadaki karþýlýðý. Hatta bazýlarý daha da beter belki.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by samreit Yazýyý Oku
    Aslýnda sizi sadece okurum ama ilk defa cevap yazacaðým. Eðer yanlýþ isem kusuruma bakmayýn.

Avrupa'da Türk'lerin dincilerin kucaðýna yerleþtirildiði konusuna katýlýyorum. Gerçekten de öyle oldu ve bunu laik Türkiye kendileri için bir tehdit oluþturduðu için yapýyorlardý. TR GER'deki dincilerin iadesini isteiðinde vermiyorlardý. Üstüne üstlük destek veriyorlardý. Þimdi rahatsýzlar ama kendileri yarattý, kendileri çeksin. Adamlar 90'lý yýllarda spor salonlarýnda toplantýlarda maket asker býçaklýyordu, maket makineli tüfeklerle TC'i yýkacaðýz/yakacaðýz naralarý atýyordu. Alman devleti de ifade özgürlüðü geveliyordu.

Ancak Euronun ne kadar TL yaptýðý o kadar da önemli deðil bir çoðumuz için (benim çevrem öyle. Var tabii önemseyen). Önemli olan burada olan hayatýn nasýl olduðu. 2004-2010 arasý Euro o kadar deðerli deðildi ama TR'de hayat yine de daha cazipti.

Kazananlar o zaman da alýyordu TR'den alacaðýný þimdi de alýr. TR'de mal/mülk almamýz her zaman finansal deðerler için olmuyor. Aslýnda daha çok duygusallýktan kaynaklanýyor. GER'deki Türkler TR'ya yatýrým yerine GER'de yatýrým yapsalardý çok daha karlý olacaklardý. Yeni nesil de yapýyor zaten.

AKP'den memnun olanlar Euro yüzünden deðil ayný TR'deki durumlardan dolayý memnunlar (din, osmanlý, ezilmiþlik vs.). Kýsaca oradakiler de buradakilerin aynadaki karþýlýðý. Hatta bazýlarý daha da beter belki.
    Ýki sebep yazmýþtým birine katýlmamýþsýn. Avrupalý Türk'ler için TR deki gayrýmenkulun bedavaya gelmesi, akp ye oylarý artýrmýþtýr demiþtim.

Bunu gözlem ve veriye dayalý söyledim, sen biraz duygusal açýdan söylemiþsin.
    Bunun resmi verisi yok çünki Avrupalý Türk'ler TC kimlikli olduðundan aldýklarý gayrýmenkul burada yaþayan TC vatandaþý almýþ gibi kayýt ediliyor. Ayrý bir bilgisayar sorgusu yapýlýrsa o veriye ulaþýlýr ama yapmýyorlar. Bir köþe yazýsýnda da Avrupalý Türk'ler in eskisinden çok aldýðýný yazdýðýný görmüþtüm.

Daha önce yazmýþtým kendi çevremde çok emlakçý var, farklý bölgelerde yaþýyorlar ve çevrelerindeki neredeyse tüm evler arsalar Avrupalý Türk'ler ce alýndý. Bu olay dolar yükseldikten sonra oldu, öncesinde ÇOÐUNLUKLA Ankaralý yada Ýstanbullu Türkler alýyordu. Doviz uçtuktan sonra yerli alýcý neredeyse yok gibi. Al-Satçýlar müteahhitler hariç. Onlarda finalde daha çok yabancýya satýyorlar. Arsa sahipleri de kalaný alýyor kiraya veriyor.

Yaþadýðým bölge Turistik bölge, sadece bu tür bölgeye ait veri kendi gözlemlerime dayanarak verebiliyorum. Tabiki Türkiye genelini kapsamaz ama Türkiye geneli yabancý alýþ verilerine baktýðýmýzda yabancýlarýn dolar yükseldikten sonra alýmlarýnýn çok yükseldiðini de görüyoruz. Ukrayna savaþýndan önce baþlamýþtý bu yükselme.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ýki sebep yazmýþtým birine katýlmamýþsýn. Avrupalý Türk'ler için TR deki gayrýmenkulun bedavaya gelmesi, akp ye oylarý artýrmýþtýr demiþtim.

Bunu veriye dayalý söyledim, sen hissi söylemiþsin.
    Bunun resmi verisi yok çünki Avrupalý Türk'ler TC kimlikli olduðundan aldýklarý gayrýmenkul burada yaþayan TC vatandaþý almýþ gibi kayýt ediliyor. Ayrý bir bilgisayar sorgusu yapýlýrsa o veriye ulaþýlýr ama yapmýyorlar.

Daha önce yazmýþtým kendi çevremde çok emlakçý var, farklý bölgelerde yaþýyorlar ve çevrelerindeki neredeyse tüm evler arsalar Avrupalý Türk'ler ce alýndý. Bu olay dolar yükseldikten sonra oldu, öncesinde ÇOÐUNLUKLA Ankaralý yada Ýstanbullu Türkler alýyordu. Doviz uçtuktan sonra yerli alýcý neredeyse yok gibi. Al-Satçýlar müteahhitler hariç. Onlarda finalde daha çok yabancýya satýyorlar. Arsa sahipleri de kalaný alýyor kiraya veriyor.

Yaþadýðým bölge Turistik bölge, sadece bu tür bölgeye ait veri kendi gözlemlerime dayanarak verebiliyorum. Tabiki Türkiye genelini kapsamaz ama Türkiye geneli yabancý alýþ verilerine baktýðýmýzda yabancýlarýn dolar yükseldikten sonra alýmlarýnýn çok yükseldiðini de görüyoruz. Ukrayna savaþýndan önce baþlamýþtý bu yükselme.
    Almýyorlar demiyorum, alma sebepleri genelde duygusal. Benim de elimde veri yok, kendi gözlemlerim.
    Fýrsat bilip alan da vardýr mutlaka.
    Kendi akrabalarýmdan biri ev aldý, diðeri yazlýðýný sattý GER'e geri döndü.
    Ancak benim bu konuda düþüncelerim veri üzerinden olmadýðý için yanlýþ düþünüyor olabilirim tabii.
    Þu anda alan varsa da çalýþarak kazanýlan para ile olmaz bir çoðu için. Ýþ yeri sahibi ise ve çok iyi kazanýyorsa ayrý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    imamoðlunu parlatan ermeni sahipli odaTV, seçimi %50,3 akp lehine açýklanacaðýný söylüyor.

Hala biraz sandýk açýklanmadý. Yurt dýþý oylarý açýlmamýþ deniyor. Ben ilk onlar açýlýyor diye biliyordum. Yurt dýþý oylarý manipule etmeleri daha kolay olabilir. %50 yi geçirtebilirler.

Son anda akp ye döndürecekler diyorlar.

Muhalefet kabullenmiþ görünüyor. Þimdi kýlýçdaroðluna saldýrmaya baþlayabilirler, imamoðlu olsaydý açýk ara kazanýrdýk diye.

Tabi ikinci tura kalýrsa ve 3 kuruþluk zeka varsa saldýrmayabilirlerde. hoþ bende az geçirmedim kýlýçdaroðluna ama beni 30-40 kiþi okuyor, fatih altaylýya milyonlarca kiþi ulaþýyor ve inanýyor, odatv yine yüzbinleri etkiliyor. Muhalif medya 10 milyonlarý etkiliyor. hatta cehape parasý ile kurulan TV bile kýlýçdaroðluna geçirdiði oldu.
    Son düzenleme : alicemal; 15-05-2023 saat: 11:04.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by samreit Yazýyý Oku
    Almýyorlar demiyorum, alma sebepleri genelde duygusal. Benim de elimde veri yok, kendi gözlemlerim.
    Fýrsat bilip alan da vardýr mutlaka.
    Kendi akrabalarýmdan biri ev aldý, diðeri yazlýðýný sattý GER'e geri döndü.
    Ancak benim bu konuda düþüncelerim veri üzerinden olmadýðý için yanlýþ düþünüyor olabilirim tabii.
    Þu anda alan varsa da çalýþarak kazanýlan para ile olmaz bir çoðu için. Ýþ yeri sahibi ise ve çok iyi kazanýyorsa ayrý.
    Aslýnda konu seçim olduðu için, hangi sebeple aldýklarýný geri planda tutabiliriz.
    Þu an rahat alabiliyorlar. 15 sene önce olsaydý rahat alamazlardý. Bu çok rahat alýþýn verecekleri oylarý etkileyeceðini kabul etmemiz gerekiyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 821/853 ÝlkÝlk ... 321721771811819820821822823831 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •