Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 822/853 ÝlkÝlk ... 322722772812820821822823824832 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,569 - 6,576 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kendimide eleþtireyim biraz.

kýlýçdaroðlu'nun arkasýnda durmasý gereken muhalif medya, kýlýçdaroðlu'na çok geçirdi. siyonist proje olduðunu düþündüðüm imamoðlu'nun arkasýnda durdular.

medya olduklarý için yaptýklarý büyük hataydý. Anketlere bakýp "kazanma ihtimalimiz yüksek, ganimeti biz alalým" dediler ve kendi adamlarý imamoðlunu yüceltip, kýlýçdaroðlu'nu gömdüler.

Bende kýlýçdaroðlu'na çok çaktým ama pek çok kez yinede diðerlerinin yanýnda melek kalýyor diyerek yanlýþ yönlendirmeyi engellemeye çalýþtým. Benim olumlu yada olumsuz etkim olmamýþtýr diye düþünüyorum. Hadi her okuyaný olumsuz etkiledim desem toplam 100 kiþiyi geçmez.

Medyada programcý yada yazar olsaydým ona göre kontrollu yazardým. Burada okuyan az diye pek kontrollu yazmýyorum. Yani yaptýðým doðrumuydu emin deðilim ama bence yanlýþ deðil.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Kendimide eleþtireyim biraz.

kýlýçdaroðlu'nun arkasýnda durmasý gereken muhalif medya, kýlýçdaroðlu'na çok geçirdi. siyonist proje olduðunu düþündüðüm imamoðlu'nun arkasýnda durdular.

medya olduklarý için yaptýklarý büyük hataydý. Anketlere bakýp "kazanma ihtimalimiz yüksek, ganimeti biz alalým" dediler ve kendi adamlarý imamoðlunu yüceltip, kýlýçdaroðlu'nu gömdüler.

Bende kýlýçdaroðlu'na çok çaktým ama pek çok kez yinede diðerlerinin yanýnda melek kalýyor diyerek yanlýþ yönlendirmeyi engellemeye çalýþtým. Benim olumlu yada olumsuz etkim olmamýþtýr diye düþünüyorum. Hadi her okuyaný olumsuz etkiledim desem toplam 100 kiþiyi geçmez.

Medyada programcý yada yazar olsaydým ona göre kontrollu yazardým. Burada okuyan az diye pek kontrollu yazmýyorum. Yani yaptýðým doðrumuydu emin deðilim ama bence yanlýþ deðil.
    Kýlýçdaroðlu senin yüzünden kaybetti...en az ,%5 etkin var ...(kusura bakma birini suçlamam lazým).[emoji3].Çok sinirliyim.. Þaka bir yana KK nin kazanacaðýný düþünsekde toplumda karþýlýðýnýn olmadýðýný kabul edemedik...Yani gerçekler ortada aslýnda .Bu toplumun durumu ortadaydi. Kabul edemedik.

Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Kýlýçdaroðlu senin yüzünden kaybetti...en az ,%5 etkin var ...(kusura bakma birini suçlamam lazým).[emoji3].Çok sinirliyim.. Þaka bir yana KK nin kazanacaðýný düþünsekde toplumda karþýlýðýnýn olmadýðýný kabul edemedik...Yani gerçekler ortada aslýnda .Bu toplumun durumu ortadaydi. Kabul edemedik.

Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Ben sinirlendim mi emin deðilim. Belki kýsa sürede tam olarak batarsak, sonra tekrar kalkarýz. Desemde kendimde inanmýyorum. Ýngiltere filan tam batmýþ kalkýnmýþ deniyor, bize olmaz.

kýlýçdaroðlunun kaybetme sebepleri neler olabilir.?

-tayyip özel bir adam, çoðunluðu çok kolay HERÞEYE inandýrabiliyor. Özellikle bizim gibi yargý sistemi çok bozuk olan ülkelerde. tayyip kuzey avrupada baþarý saðlayamaz mesela. Neden.? Anýnda tutuklanýrda ondan. Þu þu konularda yalan söyledin, saptýrdýn, insanlarý aþaðýladýn, böldün filan diye hop içerde veya siyasetten men. Bol taþlý mercimek satmaya devam. Türkiye gibi yargýnýn olmadýðý ülkede tayyip gibi bir hatipin konuþmasýna izin verirsen yenilgiyi kabul edeceksin. soros emri ile baykal denen adam erdoðan'ý hapisten çýkarýp siyasi hayata sokuyor. soros kim? siyonistlerin tepe elemanlarýndan.

-kýlýçdaroðlu'nun kapasitesi çok sýnýrlý. Hem lider özelliði yok, hem bilge adam, danýþman kalitesi yok. cehape deki öne sürülen ince, imamoðlu, mansur vb. alternatifler dahada berbat. Rakip partiler çok daha berbat ama tayyip gibi bir hatip ve lider var.(lider demek iyi adam demek deðil. Hitler'de lider, fetö de lider, apo da lider. Ýyi liderden çok daha fazla kötü lider var. Lider bir nevi insanlarý peþine takabilen kiþi demek.)

-Yargý sistemi olmayan yerlerde mafya tipi örgütlenmeler daha baþarýlý oluyorlar. O sebeple korkak ve diðer partilerden daha temiz bir cehape, hiç bir zaman tam baþarý saðlayamýyor.

-Ülkemiz maalesef siyonist kontrolunde. Düzgün bir þey yapmaya kalkarsan onlarý karþýnda buluyorsun. O sebeple kýlýçdaroðlu gibi biat sözü vermen gerekiyor. Yani kuyruðu veriyorsun ve onlarýn çizdiði sýnýrlarda ilerliyorsun. ince'nin video su konusunda Rusya'yý suçlayýp anýnda hiç çekinmeden aðýr konuþmasý, abd nin kuklasý haline geldiðine son ve çok açýk kanýt. Ankara dan Ýstanbul'a yürüdüðünde abd den emir aldýðýný anlamýþtým. Ne alaka diyeceksiniz, benim beyin böyle. Dolaylý verileri birleþtirip sonuca ulaþýyor.
    siyonistler doðal olarak ülkenin deðil kendi sömürgeci amaçlarýna yarayacak kitleleri destekliyorlar.

-Ülkemizin bilinç seviyesi maaaalesef çok düþük. 100 yýldýr yanlýþ þeylere þartlandýrýlmýþýz, halada artarak devam ediyor. Kalabalýklar doðru seçim yapamýyorlar, o eðitim ve bilinç yok.

vb.

.
    Son düzenleme : alicemal; 15-05-2023 saat: 15:34.
    @NeAcaipDunya

4. *-Türk toplumunun ortalama zeka yaþý kaç, biliyor musunuz ?*
    *Doðusundan batýsýna, kuzeyinden güneyine 83 milyon insanýmýzýn zeka yaþ ortalamasý net 11.*
    *Konsantrasyon süresi, yani dikkate alma süresi ise sadece 17 dakika. Algý kapasitesi ise 4 kelimelik kýsa cümleler.*
    *Her 20 dakikada bir zihnini daðýtmazsan, ikinci 17. ci dakikayý dikkate almasý mümkün deðil.*
    *Mecburi eðitimde okunan kitaplardan sonra okunan kitap sayýsý, aile baþýna ortalama YARIM KÝTAP.*
    *"YANÝ", "AYNEN", "BEN DE" gibi birçok kelimenin bir fikri, görüþü, temenniyi anlattýðý tek dil, bizim dilimiz.*
    *Çünkü insanýmýzýn kendini ifade edebilme yetisi yok maalesef...*
    *Toplum A-B-C-D kategorilerine ayrýlmýþ.*
    *Hedef kitle, toplumun çoðunluðu olan 11 yaþ zeka düzeyini oluþturan D segmenti olarak seçilmiþ ve bütün politikalar buna göre hazýrlanmýþ.*
    *Hangi segmentte olursak olalým ayný oksijeni soluyoruz ve her birimizin sadece BÝR OYU var.*
    *Sosyal sýnýf farkýný demokrasiye oy sayýsý olarak yansýtabilmiþ olan sadece Japonya.*
    *Dolayýsýyla hedef kitle olarak D segmentini seçersen ve ona göre söylemler oluþturursan ezici bir çoðunlukla ard arda seçimi kazanýyorsun.*
    *CHP'nin oyunu arttýramamasýnýn sebebi de D segmentini kucaklayamamýþ olmasý oluyor bu durumda.
    *Demek ki C segmentindeki oy potansiyeli % 20-25 aralýðýnda. Ne D'ye ne de B'ye çalýþmýyorsan sürekli patinaj hali devam edecek demektir.*
    *Þimdi bu bilgileri bilmeyenler için TV de haberleri veya dizileri izlerken kýzmak ya da ruh saðlýðý için izlememek çok çok doðal.*
    *Ýktidarýn insan ve toplum mühendisliði alanýnda çalýþan müthiþ bir ekibi var.*
    *Bu çalýþmalar ve daha niceleri onlarýn ellerinde bir bilgi bankasý olarak muhafaza ediliyormuþ.alýntýdýr.

5. Seçimler özelinde ben de naçizane bir iki söz etmek isterim.
    Hem sn.alicemal'in yargý hususundaki tespitleri hem de sn.hs37'nin alýntýladýðý tespitlerde doðruluk payý var.

Ben konuyu iki baþlýkta ele almak isterim;

Birincisi, evet tüm toplumlar çesitli katmanlardan oluþur. Dünyanýn en geliþmiþ ülkesi gibi görünen abd'de ahalinin bir bölümü kendi meclislerini basma cüretini gösterdi.
    Taþranýn ve taþra ahalisinin yaþam tarzý, ekonomisi, hayata bakýþý, deðer yargýlarý ve normlarý ile þehir insanýnýnkiler birbirinden farklýdýr.
    Biz ülkemizde bu farklýlýðý çok derin bir biçimde yaþýyoruz. Türk siyasi hayatý esasýnda 1908'den beri bir tür kimlikler ve yaþam tarzlarý kavgasý.
    Bu toplumu oluþturan parçalarýn tüm farklýlýklara raðmen bir araya gelip üzerinde uzlaþabildikleri bir metin yazamadýklarý da vakýadýr.
    Katýlmadýklarý, hemfikir olmadýklarý, fikirlerinin sorulmadýðý, çoðunlukla kendilerine dayatýlan ve silah zoruyla uymak zorunda kaldýklarý anayasalara tabi olmak konusunda doðal olarak gönüllü olmadýlar.
    Devlet ele geçirilmesi gereken bir sey, hukuk da kýlýfýna uydurulmasý gereken bir engel gibi görüldü.
    Mümtaz Sosysal'ýn meþhur sözü "anayasalarý yaþatan yazýlý olduklarý sözcukler deðil, dýþarýdaki hayattýr"
    Bütün bunlar sn.alicemal'in yargý ile ilgili sözleri üzerine aklýma geldi. Evet, burasý bir hukuk devleti olsa ve adam akýllý bir yargý erki olsa, seçim meydanlarýnda bunca çarpýtmaya ve yalana imkan bulamazdý siyasetçi. Ki bu siyasetçinin en kullanýþlý aparatý gibi görünüyor.

Ýkinci husus, tüm bu 20 yýllik seçim yenilgilerine raðmen muhalefetin hala rakibini iyi etüt etmediðini görüyoruz.
    Ýsteniyor ki; hastalýk, bitkinlik, yaþlýlýk gibi insani sebeplerden ya da ekonomik kriz ve deprem gibi sosyal ve doða olaylarý nedeniyle rakibi seçimi kaybetsin.
    Muhalefet cumhurbaþkanýnýn kapasitesine saygý duymuyor, yapabileceklerini hafife alýyor/aldý.
    Oysa erdoðan, tüm handikaplarýna raðmen dersine çok iyi calýþmýþ ve bana göre hiç de kendini yormadan ki buna saðlýðý da elvermiyordu, kolay bir galibiyet aldý.

sn.hs37'nin alýntýladýðý gibi kime hitap ettiðini zaten biliyor, ülkenin sosyolojisi hakkýnda bilgili ve kitlesine neyi nasýl söylemesi gerektiðini biliyor.
    Bütün seçim kampanyasý boyunca "kandil, lgbt, kitapsýzlar, dinsizler, iha, siha, diyanet..."
    Bu kadarý yetiyor hedef kitle için, daha fazlasýna zaten gerek yok.
    Ama sadece bu deðil, oyun masasýný da kurguluyor;
    Muhalefetin "bence" en tehlikeli oyuncusunu yargý engeli ile berteraf ediyor
    Saadet ve gelecek gibi muhafazakar partilerin karþýsýna (sonradan anlaþýlýyor ki) bunlardan daha etkili yrp'yi çýkarýyor.

Önce partiler anlaþýyor, sonra anlaþma bir sekilde bozuluyor ama yrp ile ittifak konusunda ýsrarcý oluyorlar.
    Daha en baþlarda muhalefetin suriyeli göçmenler hassasiyeti üzerinden zafer partisini sahaya sürüyor. Þimdi bakýyoruz; kemal bey'e gidebilecek oylar sinan ogan'a, muhalefete belki de mv kazandýrabilecek % 2,5 oy ata ittifakýna gidiyor.
    Hdp'nin karþýsýna ayný siklette olmasalar bile hüdapar'ý sürüyor. Hdp'nin de aslýnda küçük sol partilerin ve sehirlerde verilen stratejik oylarlarla %10 larý geçtiðini anlýyoruz. Yani gözümüzde biraz büyütmüþüz.
    Ve en nihayet, chp'nin karþýsýna da inceyi dikiyor. Chp geleneksel stratejisini terk edip muhafazakarlara ve kürtlere yaklaþtýkça içindeki ulusalcý seçmenlerini kaybediyor.

Muhalefet anlamsýz bir iyimserlik ve özgüvenle girdi seçime. Dersine cok iyi calýþmýþ bir erdoðan'a karþý, tüm bu hamlelerin farkýnda bile olmayan bir muhalefet vardý sahada.
    Seçimin en onemli ayaðý "meclis çoðunluðu" muhalefet cephesinde hiç gündeme bile getirilmedi.
    Ben kemal geliyorum. Gelemezsin kardeþim, karþýnýzdaki adamý hic tanýmamýþsýnýz. Bu seçime hiç hazýrlanmamýþsýnýz Ýlk defa favori çýktýðýnýz maçta çok kolay bir yenilgi aldýnýz.
    Bu sonuçlar bize liyakat sözcüðünü aðzýndan düþürmeyen muhalefetin kurmay kadrolarýnýn da aslýnda ne kadar yetersiz olduðunu gösteriyor.
    Kimsenin kimseyle ne tür bir iliþki kurduðuna dair bir bilgi veya belgeye sahip deðilim, bu anlatýlanlar tamamiyle kiþisel yorumlarým.

selimhan01 Guest
    GENELDE SEÇÝM KONUÞMALARINI SEVERÝM ÖZELLÝKLEDE KAYBEDEN TARAFTA ÝSEM

Þimdi genel kaný adam kurnaz iþi biliyor tam bir yetenek bu iþin kompedaný olmuþ adam bir dahi gibi yaklaþýmlarýn hiç birine katýlmýyorum zira bu ülkede yaþýyanlar kuzey avrupa ülkesi vatandaþý olsa býrak iktidarý görmek ceza evlerinden çýkmazlardý nokta.

Hep derim bizim tek bir sorunumuz var toplumun kalitesiz olmasý her kesimi için bu geçerli hatta okumuþ denilen beyaz yakalý kesimlerde dahil. entellektüel ve burjuva sýnýfý içinde bunlar geçerli. bakýn ben seçim günü AKP ilçe merkezine gittim ve insanlarý inceledim inan bana içlerinde bir tane yeterli eðitim almýþ yada diðer dünya ülkelerini gezmiþ biri yoktu( gurbetçileri saymýyorum onlar dýþarýda çalýþýrlar sosyal hayatý burada yaþarlar.) siz hiç müze gezen sanat izleyen bir gurbetçi yada AKP sevdalýsý gördünüz mü? bir ara saat 01.00 de CHP öne geçer gibi oldu bazýlarý neredeyse aðlayacaktý. yaklaþýk 100 civarý insan yýðýnýný izledim büyük çoðunluðu makarnacý tabir edilen hayattan kopmuþ insanlardý...ya deprem zede iller tamamý AKP aldý hatta yerle bir olan Hatay ve Maraþ bile... peki neden ...? aþaðýdaki yayýný izlerseniz nedenini anlarsýnýz.......

https://twitter.com/REM__BEN/status/...976727556?s=20

mesele vaatler olsaydý muhalefet daha fazla teklif etti mesele milliy8etçilik olsaydý iyi parti vardý mesele muhafazakarlýk olsaydý oda vardý ama dediðim gibi nedeni yukarýdaki yayýnda izleyin anlayacaksýnýz....

"O sebeple kýlýçdaroðlu gibi biat sözü vermen gerekiyor. Yani kuyruðu veriyorsun ve onlarýn çizdiði sýnýrlarda ilerliyorsun. ince'nin video su konusunda Rusya'yý suçlayýp anýnda hiç çekinmeden aðýr konuþmasý, abd nin kuklasý haline geldiðine son ve çok açýk kanýt. "

biat ederek o koltukta oturdugunu düþündüðünüz KK ya destek vermeyi nasýl izah ediyorsunuz açar mýsýnýz. Karþýsýndaki RTE nin batýya biattan daha tehlikeli olan yanlýþý nedir ki son tahlilde KK secimi yaptiniz ?
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ben sinirlendim mi emin deðilim. Belki kýsa sürede tam olarak batarsak, sonra tekrar kalkarýz. Desemde kendimde inanmýyorum. Ýngiltere filan tam batmýþ kalkýnmýþ deniyor, bize olmaz.

kýlýçdaroðlunun kaybetme sebepleri neler olabilir.?

-tayyip özel bir adam, çoðunluðu çok kolay HERÞEYE inandýrabiliyor. Özellikle bizim gibi yargý sistemi çok bozuk olan ülkelerde. tayyip kuzey avrupada baþarý saðlayamaz mesela. Neden.? Anýnda tutuklanýrda ondan. Þu þu konularda yalan söyledin, saptýrdýn, insanlarý aþaðýladýn, böldün filan diye hop içerde veya siyasetten men. Bol taþlý mercimek satmaya devam. Türkiye gibi yargýnýn olmadýðý ülkede tayyip gibi bir hatipin konuþmasýna izin verirsen yenilgiyi kabul edeceksin. soros emri ile baykal denen adam erdoðan'ý hapisten çýkarýp siyasi hayata sokuyor. soros kim? siyonistlerin tepe elemanlarýndan.

-kýlýçdaroðlu'nun kapasitesi çok sýnýrlý. Hem lider özelliði yok, hem bilge adam, danýþman kalitesi yok. cehape deki öne sürülen ince, imamoðlu, mansur vb. alternatifler dahada berbat. Rakip partiler çok daha berbat ama tayyip gibi bir hatip ve lider var.(lider demek iyi adam demek deðil. Hitler'de lider, fetö de lider, apo da lider. Ýyi liderden çok daha fazla kötü lider var. Lider bir nevi insanlarý peþine takabilen kiþi demek.)

-Yargý sistemi olmayan yerlerde mafya tipi örgütlenmeler daha baþarýlý oluyorlar. O sebeple korkak ve diðer partilerden daha temiz bir cehape, hiç bir zaman tam baþarý saðlayamýyor.

-Ülkemiz maalesef siyonist kontrolunde. Düzgün bir þey yapmaya kalkarsan onlarý karþýnda buluyorsun. O sebeple kýlýçdaroðlu gibi biat sözü vermen gerekiyor. Yani kuyruðu veriyorsun ve onlarýn çizdiði sýnýrlarda ilerliyorsun. ince'nin video su konusunda Rusya'yý suçlayýp anýnda hiç çekinmeden aðýr konuþmasý, abd nin kuklasý haline geldiðine son ve çok açýk kanýt. Ankara dan Ýstanbul'a yürüdüðünde abd den emir aldýðýný anlamýþtým. Ne alaka diyeceksiniz, benim beyin böyle. Dolaylý verileri birleþtirip sonuca ulaþýyor.
    siyonistler doðal olarak ülkenin deðil kendi sömürgeci amaçlarýna yarayacak kitleleri destekliyorlar.

-Ülkemizin bilinç seviyesi maaaalesef çok düþük. 100 yýldýr yanlýþ þeylere þartlandýrýlmýþýz, halada artarak devam ediyor. Kalabalýklar doðru seçim yapamýyorlar, o eðitim ve bilinç yok.

vb.

.
    Yatýrým Tavsiyesi Deðildir, en doðru karar herkesin kendi þartlarýna göre kendi vereceði karardýr.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    *-Türk toplumunun ortalama zeka yaþý kaç, biliyor musunuz ?*
    *Doðusundan batýsýna, kuzeyinden güneyine 83 milyon insanýmýzýn zeka yaþ ortalamasý net 11.*
    *Konsantrasyon süresi, yani dikkate alma süresi ise sadece 17 dakika. Algý kapasitesi ise 4 kelimelik kýsa cümleler.*
    *Her 20 dakikada bir zihnini daðýtmazsan, ikinci 17. ci dakikayý dikkate almasý mümkün deðil.*
    *Mecburi eðitimde okunan kitaplardan sonra okunan kitap sayýsý, aile baþýna ortalama YARIM KÝTAP.*
    *"YANÝ", "AYNEN", "BEN DE" gibi birçok kelimenin bir fikri, görüþü, temenniyi anlattýðý tek dil, bizim dilimiz.*
    *Çünkü insanýmýzýn kendini ifade edebilme yetisi yok maalesef...*
    *Toplum A-B-C-D kategorilerine ayrýlmýþ.*
    *Hedef kitle, toplumun çoðunluðu olan 11 yaþ zeka düzeyini oluþturan D segmenti olarak seçilmiþ ve bütün politikalar buna göre hazýrlanmýþ.*
    *Hangi segmentte olursak olalým ayný oksijeni soluyoruz ve her birimizin sadece BÝR OYU var.*
    *Sosyal sýnýf farkýný demokrasiye oy sayýsý olarak yansýtabilmiþ olan sadece Japonya.*
    *Dolayýsýyla hedef kitle olarak D segmentini seçersen ve ona göre söylemler oluþturursan ezici bir çoðunlukla ard arda seçimi kazanýyorsun.*
    *CHP'nin oyunu arttýramamasýnýn sebebi de D segmentini kucaklayamamýþ olmasý oluyor bu durumda.
    *Demek ki C segmentindeki oy potansiyeli % 20-25 aralýðýnda. Ne D'ye ne de B'ye çalýþmýyorsan sürekli patinaj hali devam edecek demektir.*
    *Þimdi bu bilgileri bilmeyenler için TV de haberleri veya dizileri izlerken kýzmak ya da ruh saðlýðý için izlememek çok çok doðal.*
    *Ýktidarýn insan ve toplum mühendisliði alanýnda çalýþan müthiþ bir ekibi var.*
    *Bu çalýþmalar ve daha niceleri onlarýn ellerinde bir bilgi bankasý olarak muhafaza ediliyormuþ.alýntýdýr.
    TR ve Batý ülkeleri ortalama Zeka yaþýný 17 diye biliyorum. Aslýnda sadece yunan ve TR hakkýnda bu bilgiyi bir kaç yerden okumuþtum, bütün batýyý ben dahil ettim. Sanýrým 2 yerde okudum. Biri ünlü psikolog. Kuzey Asya yani çekik gözlü ýrkýnýn, batý ülkelerinden daha zeki olduðunu bizzat batýlýlar ölçmüþler. Bendende az buçuk bilgi olsun.

"Yaw batý ülkeleri bu kadar zengin ve medeni iken, bu kadar bilimsel açýdan ileri gitmiþken, sen utanmýyormusun bunu demeye" diye içinizden geçirdiniz.
    Hepsinin açýklamasý var ama uzun hikaye ve geçmiþ yazýlarda parça parça anlatmýþýmdýr.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 822/853 ÝlkÝlk ... 322722772812820821822823824832 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •