fatih altaylý siyonist ciner grup daki iþi býrakmýþ.
Biraz üzüldüm, düzenli okuduðum yazarlardan biriydi. Mevcut medyada ayný kafada olduðum kimse yok sadece çok fazla okuduðumdan dolayý duygusal bað kurduðum kiþiler var.
Mevcut medya ülkeye deðil çýkar gruplarýna çalýþtýðýndan, bu medyada çalýþanlar özgür olamazlar. O çýkar grubuna hizmet ederler. Bu sebeple benimle ayný kafada olan biri mevcut medyada barýnamaz. Mecburlar çýkar grubuna az yada çok hizmet etmeye.
Bu yazarlardan altaylý gibi, özdil gibi halka kendini kabul ettirebilen biraz yetenekli olanlarý belli ölçüde özgür davranabiliyor. Patron bu yazarlar okunduðu için onu kaybetmemek adýna kendine geçirmemek þartý ile özgürlük tanýyabiliyor. Medya seyredilmezse veya okunmazsa yaþayamaz. Okunan yazarlarý tutmak zorundalar.
altaylý da kendini okutturanlardandý. Bende okuyordum çünki pek çok konuda gerçek bilgi veriyordu. Bunun yanýnda içinde olduðu çýkar grubunun þirket ve ürünlerini parlatýp akladýðýda oluyordu.
Devletten beslenen togg ve Ýstanbul yeni havalimaný gibi ürünleri yazarak normalleþtirip sahiplerini aklamýþtý. cübbeli gibi tarikat lideri birinide defalarca ekrana çýkarýp ünlü hale getirmiþti. Ülkeye zarar veren bir davranýþtý, bu tip zararlý bir adamý halkýn gözünde normalleþtirmiþti. cübbelinin cemaati bu yayýnlardan sonra çok çok büyümüþtü.
fatih'in zararlý olduðunu düþündüðüm tarafýna ben çok kýzýp eleþtiriyi aþan yazýlar yazýyordum. Bilerekmi yapýyordu bilmeden aptallýðýndan mý çözmeme pek imkan yok.
Belkide ben yarým akýllýyýmdýr, onlarýn yaptýðý doðrudur. Ýnsan kendini bilemez.
Seçim sonrasý altaylý'nýn yazýsýný dört gözle bekliyordum ama sizin tahmin ettiðiniz sebeple deðil.
20 yýldýr altaylý akp ve erdoðana aðýr geçirmemiþti, hep ölçülü ve seviyeli oldu. Kötü taraflarýný hafif yazdý, iyi taraflarýný bolca yazdý.
Ancak bu son seçime yaklaþýrken, cehape ninde kazanacaðý kesine yakýn bir durumdayken altaylý, akp ve tayyip hakkýnda daha sert yazýlar yazmaya baþlamýþtý. Bunu fark edip burada yazmýþtým.
Þu an akp'nin kazanacaðý neredeyse kesin gibi. altaylý tekrar akp ve tayyip'e karþý yumuþayacak mý diye pusuda çakal gibi bekliyordum. Bende az kötü adam deðilim yaw. Ne istiyorsun adamdan diyeniniz vardýr, yaw medya tipleri geleceðimizi belirlemede etkinler. Mecbruz onlarý iyi ise desteklemeye, kötü ise doðru yola sokmaya çalýþmaya. Burada bir sorun var herkes kendisini doðru sanýyor.
Seçimi akp kazandýktan sonra altaylý akp ve tayyip e karþý sertliði býrakacakmý diye bekliyordum. Býrakacaðýndan da emindim.
Ama O, iþi býraktý. Kökten halletti.
Büyük ihtimalle akp kazandýðý için.
Belkide bir müddet çok sevdiði fransa'sýnda yaþar. Ama okuyan kýzý var fransa'ya yerleþemez. Hoþ kýzý nerde okuyor onuda bilmiyorum belki fransa da okuyordur. Belkide kýzý büyüdü okulu bitti hiç bilmiyorum. ciner de ballý iþe sokmuþtur. Ýþte þans diye biþey yoktur diyenlere hatýrlatayým. Ýstanbulda çingene mahallesindede doðabilirsin, altaylý gibi birinin kýzý oðlu olarak ta. Ýki haldede neler yaþayacaðýn bellidir deðiþtiremezsin. Her neyse konudan uzaklaþmayayým.
Fransa'da bunu adam yerine koyanda olmaz. Burada kraldan farksýz yaþýyor. Krallarýn sorumluluðu var bunun oda yok. Ülke batsa yeni ülkede krallýðý devam edecek. Veriler kraldan iyi yaþadýðý sonucunu destekledi.
Bir süre sonra kendi sitesi fatihaltayli.com.tr den devam edecekmiþ. Siteye þöyle bir hafifçe baktým, blog gibi deðil, haber sitesi benzeri bayaðý dolu bir site. Buda sitedeki haberleri kendisi hazýrlamýyor demek oluyor. Bir kiþi yardým ediyor olmalý. Yalnýz siteyi uzmanlýðý web olan biri yazmamýþ gibi. Þirket uygulamalarý yazan bir arkadaþý hazýrlamýþ sanki.
Neticede biraz üzüldüm. Bana iki üç ay önce yazdýðý son cevabý hala okumadým. Okumadan silmeyi düþünüyordum. Silmeyeyim dursun, belki okurum.
.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri