Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 824/853 ÝlkÝlk ... 324724774814822823824825826834 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,585 - 6,592 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    fatih altaylý siyonist ciner grup daki iþi býrakmýþ.

Biraz üzüldüm, düzenli okuduðum yazarlardan biriydi. Mevcut medyada ayný kafada olduðum kimse yok sadece çok fazla okuduðumdan dolayý duygusal bað kurduðum kiþiler var.

Mevcut medya ülkeye deðil çýkar gruplarýna çalýþtýðýndan, bu medyada çalýþanlar özgür olamazlar. O çýkar grubuna hizmet ederler. Bu sebeple benimle ayný kafada olan biri mevcut medyada barýnamaz. Mecburlar çýkar grubuna az yada çok hizmet etmeye.

Bu yazarlardan altaylý gibi, özdil gibi halka kendini kabul ettirebilen biraz yetenekli olanlarý belli ölçüde özgür davranabiliyor. Patron bu yazarlar okunduðu için onu kaybetmemek adýna kendine geçirmemek þartý ile özgürlük tanýyabiliyor. Medya seyredilmezse veya okunmazsa yaþayamaz. Okunan yazarlarý tutmak zorundalar.

altaylý da kendini okutturanlardandý. Bende okuyordum çünki pek çok konuda gerçek bilgi veriyordu. Bunun yanýnda içinde olduðu çýkar grubunun þirket ve ürünlerini parlatýp akladýðýda oluyordu.

Devletten beslenen togg ve Ýstanbul yeni havalimaný gibi ürünleri yazarak normalleþtirip sahiplerini aklamýþtý. cübbeli gibi tarikat lideri birinide defalarca ekrana çýkarýp ünlü hale getirmiþti. Ülkeye zarar veren bir davranýþtý, bu tip zararlý bir adamý halkýn gözünde normalleþtirmiþti. cübbelinin cemaati bu yayýnlardan sonra çok çok büyümüþtü.

fatih'in zararlý olduðunu düþündüðüm tarafýna ben çok kýzýp eleþtiriyi aþan yazýlar yazýyordum. Bilerekmi yapýyordu bilmeden aptallýðýndan mý çözmeme pek imkan yok.

Belkide ben yarým akýllýyýmdýr, onlarýn yaptýðý doðrudur. Ýnsan kendini bilemez.

Seçim sonrasý altaylý'nýn yazýsýný dört gözle bekliyordum ama sizin tahmin ettiðiniz sebeple deðil.

20 yýldýr altaylý akp ve erdoðana aðýr geçirmemiþti, hep ölçülü ve seviyeli oldu. Kötü taraflarýný hafif yazdý, iyi taraflarýný bolca yazdý.

Ancak bu son seçime yaklaþýrken, cehape ninde kazanacaðý kesine yakýn bir durumdayken altaylý, akp ve tayyip hakkýnda daha sert yazýlar yazmaya baþlamýþtý. Bunu fark edip burada yazmýþtým.

Þu an akp'nin kazanacaðý neredeyse kesin gibi. altaylý tekrar akp ve tayyip'e karþý yumuþayacak mý diye pusuda çakal gibi bekliyordum. Bende az kötü adam deðilim yaw. Ne istiyorsun adamdan diyeniniz vardýr, yaw medya tipleri geleceðimizi belirlemede etkinler. Mecbruz onlarý iyi ise desteklemeye, kötü ise doðru yola sokmaya çalýþmaya. Burada bir sorun var herkes kendisini doðru sanýyor.

Seçimi akp kazandýktan sonra altaylý akp ve tayyip e karþý sertliði býrakacakmý diye bekliyordum. Býrakacaðýndan da emindim.
    Ama O, iþi býraktý. Kökten halletti.

Büyük ihtimalle akp kazandýðý için.

Belkide bir müddet çok sevdiði fransa'sýnda yaþar. Ama okuyan kýzý var fransa'ya yerleþemez. Hoþ kýzý nerde okuyor onuda bilmiyorum belki fransa da okuyordur. Belkide kýzý büyüdü okulu bitti hiç bilmiyorum. ciner de ballý iþe sokmuþtur. Ýþte þans diye biþey yoktur diyenlere hatýrlatayým. Ýstanbulda çingene mahallesindede doðabilirsin, altaylý gibi birinin kýzý oðlu olarak ta. Ýki haldede neler yaþayacaðýn bellidir deðiþtiremezsin. Her neyse konudan uzaklaþmayayým.

Fransa'da bunu adam yerine koyanda olmaz. Burada kraldan farksýz yaþýyor. Krallarýn sorumluluðu var bunun oda yok. Ülke batsa yeni ülkede krallýðý devam edecek. Veriler kraldan iyi yaþadýðý sonucunu destekledi.

Bir süre sonra kendi sitesi fatihaltayli.com.tr den devam edecekmiþ. Siteye þöyle bir hafifçe baktým, blog gibi deðil, haber sitesi benzeri bayaðý dolu bir site. Buda sitedeki haberleri kendisi hazýrlamýyor demek oluyor. Bir kiþi yardým ediyor olmalý. Yalnýz siteyi uzmanlýðý web olan biri yazmamýþ gibi. Þirket uygulamalarý yazan bir arkadaþý hazýrlamýþ sanki.

Neticede biraz üzüldüm. Bana iki üç ay önce yazdýðý son cevabý hala okumadým. Okumadan silmeyi düþünüyordum. Silmeyeyim dursun, belki okurum.

.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    snkleyp'in yazýsý uzun sonra okuyacaðým.

---

selimhan la farklý bakýyoruz. O toplum kötü diyor. Bense farklý görüyorum. Evet toplum kötü ama bize özel deðil.

Tüm dünya az yada çok ayný. Bir toplumu iyiye yada kötüye doðru KOLAYLIKLA sürebilirsin. pek çok gerçek hayattan örnek verdim.

Çok kolay olarak tüm toplumu bir nesilde kötü yaparsýn veya bir nesilde iyi yaparsýn. Belki yarým nesil.

Bir ülke toplumunun iyi veya kötü görünmesinin sebebi var. Detay bilmek gerekiyor.

---

sanbeg'in deðindiði konuya girmeyeyim, kendince haklý.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi

https://gonullupsikolog.org/blog/milgram-deneyi-nedir

https://www.youtube.com/watch?v=QDEYkzA6Z3Y
    16.07.2024 - 10.12.2024

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yörük link koymuþ ama yorum eklememiþ. Düþüncesini öðrenemedim.

Ýlk linke girip Milgram deneylerini okudum. Deney þekli çok ince düþünülmemiþ.
    Epey eskiden yapýlmýþ. Bu sebeple olsa gerek ki deneyde bazý þeyler eksik. Denekler farklý yaþ gruplarýnda, farklý eðitim seviyelerinde ve farklý gelir gruplarýnda. Bu ayrýmlarýn her birinin kendi sonuçlarýný gözlemlememiþ. Yaþa, eðitime ve gelir grubuna göre sonuçlar deðiþiyormu.?

Ben olsam Avrupa, Afrika, Kuzey Asya ve güney Batý Asya yý genetik olarak temsil eden insanlarý ayrý grup yapar deneyi öyle gerçekleþtirirdim. 3 Maymun grubundan evrilmiþiz teorimi test etmeye çalýþýrdým.

Deney ve çýkardýðý sonuçlar fena deðil.

Bu olaylarý daha temelde daha net açýklýyorum. Özellikle deney ünlü Yale üniversitesi adýna deðilde sýradan bir þirket adýna yapýldýðý söylenince sonuçlarýn çok deðiþmesi de beni destekliyor. Tabi þu dediklerimi anlamanýz için canlýlarýn doðasý konusunda yazdýklarýmýn tamamýný okumuþ ve doðruluðunu kabul etmeseniz de anlamýþ olmanýz gerekir. Þu an yazdýklarýmý kendime yazýyorum, sesli düþünme diyebiliriz.

Þaþýrdýðým bir þeyde oldu. Bir deneyde de acý verilen kiþi yerine insan deðil bilgisayar simülasyonu konmuþ. Acý verme görevi olan denek de bunu biliyormuþ, yinede sonuçlar deðiþmemiþ. Bak bu benim için yeni. 🤔
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    snkleyp'in yazýsýný 2 kere okudum.
    Yargý konusunda hemfikiriz, seçimi ne etkiledi konusunda tam olarak hemfikir deðiliz.

Aslýnda seçimi ne etkiliyor konusunda fazla düþünmedim. Þu ana kadar aklýma gelenleri yazdým. Neticede para verip tez yazdýrmýyorlar. Fazla ciddi ye almadým sadece gözlemlerimi yazdým.

Þu konuda ise iddialýyým. BU SON SEÇÝMÝn þaþýrýlan kýsmýnýn bir kýsmýna kesinlikle tayyip'in daðýttýðý para etkiledi. Ama sadece herhalde %3 bilemedin %5 etkilemiþtir. Ben seçimdeki anketlere göre olan deðiþimi kast ediyorum.

Son daðýtýlan paralar, seçmen kesiminin ortadaki yüzde üç beþini etkilemiþtir. cumhur ittifaký %39 alacaðýna %44 almýþtýr. millet ittifakýda %55 alacaðýna %50 almýþtýr.

Hayýr rakamlar hatalý deðil. BENCE bu seçimde %5 hileli oynama var. akþenerden çýkýp mehape ye girmiþ. cumhur'un %5 ini alýp millete koymak gerekiyor.

Daha öncede yazmýþtým mehape nin %5'ini millet ittifaký sorgulasýn dedim. Kesinlikle sorgulamalý. Olay mantýk dýþý.

Kendi düþünceme bugün Can Ataklý'nýn bahsettiði konuyuda ekleyeyim. Normalde Can Ataklý yý vakit geçsin diye okurum bazen ilginç bilgiler verir ama verdiði bilgileri doðrulatmak gerekir. Uçar biraz. Bu seferki seçim hakkýnda verdiði þu bilgi AKLA YATKIN.

mehape neden akp listelerinden girmedi de kendi ismi ile vekil seçimlerine girdi. Barajý geçemezse tek vekil çýkaramazdý ve anketlerde barajýn epey altýnda görünüyordu. Bu riske girmesi mantýk dýþýydý. barajý geçemezse tarihten silinecekti bir daha toparlayamaz yerini Akþener'le Sinan Ogan alýr.

Neden o riske girdi, anketlerde o durumdayken kimse o riske girmez.

akp zorlamýþtýr, çakma gandi gibi mal'lýk edip kendi vekillerini vermek istememiþtir. Buda mantýk dýþý çünki akp oylarý anketlerde çok düþmüþ. mehape ye ihtiyacý her zamankinden daha çok. bahçeli isteseydi kabul etmesi mantýklýydý.

Ama sanki tayyip ve bahçeli kimsenin bilmediði bir þey biliyordu ve bu þekilde seçime girdiler. Baþardýlar. Anormal gibi görünen bir þekilde akþenerin %5 i gitmiþ, bahçeliye %5 gelmiþ. Asýl seçimi kaybettiren bu. Para daðýtýmýda yardým etmiþ.

Bu %5'i mutlaka çok iyi araþtýrýp bulmalýlar ve eðer hile olmuþsa 28 mayýs seçiminde izin vermemeliler.

mehape nin anketlere göre çok oy artýþý olan yerleri bulup sebeplerini araþtýrmalýlar. Hile olduysa mehape oylarýnda oldu.

Bu iþin ideolojilerle alakasý yok. tayyip pkk'yý çiçeklerle karþýladý akp liler alkýþ tuttu. Sonra pkk ya ateþ etti akp'liler alkýþ tuttu.

tayyip'in yanýnda tamamen yok olmuþ bir mehape, birden bire %5 oy artýrmak için hiç bir þey yapmadý. Yýllardýr ne söylediyse aynýsýný devam ettiriyordu. Aslýnda ben siyasileri hiç dinlemedim sayýlýr. Ekstra bi numara yapsaydý medyada çok yer alacaðý için ister istemez denk gelirdim diye düþünüyorum.

Olayý daha öncede yazdýðým gibi akp tamamen BAÞLANGIÇTA arkasýndaki amerika' nýn gücü(parasý, medyasý, güçlenmiþ fetö gibi abd terör örgütleri, destek olan içerideki dýþarýdaki abd örgütleri, dernekleri hatta baykal'ýn cehapesi bile vs. vs.) ile baþladý, arkasýndan tayyip'in hatip yeteneði ve daðýttýðý paralarla yükseldi. ideolojiler etkilese etkilese %6 yý etkiler bilemedin %10.
    Son düzenleme : alicemal; 18-05-2023 saat: 20:54.
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    yörük link koymuþ ama yorum eklememiþ. Düþüncesini öðrenemedim.

Ýlk linke girip Milgram deneylerini okudum. Deney þekli çok ince düþünülmemiþ.
    Epey eskiden yapýlmýþ. Bu sebeple olsa gerek ki deneyde bazý þeyler eksik. Denekler farklý yaþ gruplarýnda, farklý eðitim seviyelerinde ve farklý gelir gruplarýnda. Bu ayrýmlarýn her birinin kendi sonuçlarýný gözlemlememiþ. Yaþa, eðitime ve gelir grubuna göre sonuçlar deðiþiyormu.?

Ben olsam Avrupa, Afrika, Kuzey Asya ve güney Batý Asya yý genetik olarak temsil eden insanlarý ayrý grup yapar deneyi öyle gerçekleþtirirdim. 3 Maymun grubundan evrilmiþiz teorimi test etmeye çalýþýrdým.

Deney ve çýkardýðý sonuçlar fena deðil.

Bu olaylarý daha temelde daha net açýklýyorum. Özellikle deney ünlü Yale üniversitesi adýna deðilde sýradan bir þirket adýna yapýldýðý söylenince sonuçlarýn çok deðiþmesi de beni destekliyor. Tabi þu dediklerimi anlamanýz için canlýlarýn doðasý konusunda yazdýklarýmýn tamamýný okumuþ ve doðruluðunu kabul etmeseniz de anlamýþ olmanýz gerekir. Þu an yazdýklarýmý kendime yazýyorum, sesli düþünme diyebiliriz.

Þaþýrdýðým bir þeyde oldu. Bir deneyde de acý verilen kiþi yerine insan deðil bilgisayar simülasyonu konmuþ. Acý verme görevi olan denek de bunu biliyormuþ, yinede sonuçlar deðiþmemiþ. Bak bu benim için yeni. ��
    sn alicemal,
    deneyin konusu insanlarýn otoriteye baðýmlýlýðý.....
    otorite kavramýný en genel anlamda karar alma olarak düþünelim....

deney farklý zamanlarda yapýlmasýna raðmen...
    insanlarýn yüzde 61 ile 66 sý ayný sonucu vermiþtir.....

deneklerin, cinsiyetinin, yaþlarýnýn, eðitim durumlarýnýn, gelirlerinin, makamlarýnýn....
    herhangi bir etkisinin olmadýðý görülmüþtür....

hatta ahlak, vicdan gibi kavramlarýnda etkisiz olduðu görülmüþtür.....

çýkarýlan sonuç...
    insanlarýn yüzde 61 ile 66 sý....otoritenin dediðini yapmaya meyilli olmasýnýn sebebi.....
    kararý kendi alýp...sorumluluk almaktansa.......
    sorumluluðu kendinden atýp....otoriteye yüklemesidir.....

ayrýca deneklerin yüzde 15i....yine sorumluluðu kendi almayýp....
    doðru cevap verseymiþ...bu duruma düþmezdi diye savunma yapmýþlardýr.....
    16.07.2024 - 10.12.2024

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by @yörük@ Yazýyý Oku
    sn alicemal,
    deneyin konusu insanlarýn otoriteye baðýmlýlýðý.....
    otorite kavramýný en genel anlamda karar alma olarak düþünelim....

deney farklý zamanlarda yapýlmasýna raðmen...
    insanlarýn yüzde 61 ile 66 sý ayný sonucu vermiþtir.....

deneklerin, cinsiyetinin, yaþlarýnýn, eðitim durumlarýnýn, gelirlerinin, makamlarýnýn....
    herhangi bir etkisinin olmadýðý görülmüþtür....

hatta ahlak, vicdan gibi kavramlarýnda etkisiz olduðu görülmüþtür.....

çýkarýlan sonuç...
    insanlarýn yüzde 61 ile 66 sý....otoritenin dediðini yapmaya meyilli olmasýnýn sebebi.....
    kararý kendi alýp...sorumluluk almaktansa.......
    sorumluluðu kendinden atýp....otoriteye yüklemesidir.....

ayrýca deneklerin yüzde 15i....yine sorumluluðu kendi almayýp....
    doðru cevap verseymiþ...bu duruma düþmezdi diye savunma yapmýþlardýr.....
    Deneyi kaba taslak anladým.

Yazýyý astýðýn yerde konu insanlar kötü diye ileri sürülüyordu. Aslýnda Türkiye'deki insanlar kötü deniyordu.
    Sende bu deneyi ekleyince konu ile deneyi baðlamaya çalýþmak gerekiyor. Gecenin bu saati beynimden duman çýkmaya baþladý. Ýki konuyu bir yerden baðlayacaðým baðlayamýyorum.

Þimdi yanlýþ baðlama yapmayayým sonraya býrakayým.
    Benim tezim açýk... Du yaw, devam etmeyeyim, hatalý biþey yazmayayým. Zaten kalabalýða dinletemiyorum, tonlada gerçek hayattan örnek verdim. Her neyse. Bunlar biriksin, tayyip'e verir para ile okuturum. Herkez "waaaaay demek öyleymiþ." diye 1 dakkada inanýr. Tayyip'deki dinletme yeteneðine beyin eklesek müthiþ olurdu.
    @NeAcaipDunya

7. akp'nin oy kayýplarýndan % 5'inin mhp'ye gitmesi de ihtimal dahilinde.
    iyip oylarýnýn da chp, ata ittifaký ve sinan oðan'a geçmiþ olabileceðini düþünüyorum. (% 5 deðil de % 3 civarý)
    seçmen bu kadar kutuplaþmýþken, karþýt ittifaklar arasýnda % 5 gibi önemli oranlarda oy geçiþleri olmasý da "bana göre" pek mümkün görünmüyor.
    chp listesinden seçime giren dört küçük parti beklenen katkýyý saðlayamadý bana göre.
    meral masayý devirdiðinde kýzanlar chp'ye geri döndü; masaya geri döndüðünde kýzanlar da ata ittifaký ve sinan oðan'a gitti.
    iyip'in en büyük sýkýntýsý deve mi kuþ mu olduðunun anlaþýlamamasý. seçmeni zorluyor partiyi.
    onun dýþýnda eðer "hala" hile hurda yapýlýyorsa; bunu önleyemeyen muhalefetin de þapkayý önüne koyup düþünmesi gerekir.
    bence muhalefet seçimi kaybetti. stratejisi ile, danýþmanlarý ile, seçtiði aday ile, kampanyasý ile.
    seçim gecesi iki belediye baþkanýnýn eðlence programý sunucusu gibi kullanýlmasý, üstelik de "yine" yanýltýcý bilgi verilmesi artýk bardaðý taþýrdý.
    siyasi muhalefet toplumsal muhalefetle yedi, içti, gezdi tozdu sonra onu cami avlusunda terketti. kaybedilmiþ bir seçimi, milliyetçi taklidi yaparak geri almak mümkün deðil, milliyetçi taklidi yapmak da doðru deðil, kampanya dönemi boyunca yapmadýðýn þeyleri yaparak seçimi geri almak da mümkün deðil, mümkün olsa da o iþi yapacak kiþi kemal bey deðil.
    28 mayýs ülkedeki son seçim mi olur bilemem ama, 14 mayýs benim oy kulandýðým son seçimdir. allah herkesin yolunu açýk etsin.

selimhan01 Guest
    AKP'nin oyu eksilmez eksilmez de konjüktör buna uygun deðil

Þu anda seçmenin blr kýsmý zorlansada makarna ekmek gibi temel ihtiyaçlarýný karþýlýyor...
    Bir kýsýmda savunma sanayi üretiminin cazibesine kapýlmýþ
    bazýlarý da vatan millet adý altýnda kendini kurtarýyor görüyor
    Birde menfaatleri olanlarý unutmayalým..

Ya muhalefet onkarda da KK adaylýðýna þüpheli olanlar vardý ve bir kýsým protesto etti yada kerhen gitti sandýða

Muhalefet de seçim piar çalýþmasýný yapan tayfa þaibeli bir gruptu

Aynýsý milletvekili listelerinde de yaþandý..

Milletin desteði ni alan BÞ belediye baþkanlarý iþini güzel yapsa bile aynýsý ný yavru muhalefet adaylarýn da göremedik hatta el altýndan ben bir küçük Ýslamcýyým yaklaþýmýný hissettik bu da CHP de alerjik reaksiyon gösterdi ve þüphecilik oluþtu

Meral Akþener çýkýþý doðru idi ama bitiriþi arýzalý olduðu için yerini MHP ve Sinan oðlan aldý...

Kýsacasý bu ülkede iktidarýn kazanmasý için ne lazým ise muhalefet gerek adayý gerek piar çalýþmasýný eksiksiz yerine getirdiðini ifade ederek bitirelim

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 824/853 ÝlkÝlk ... 324724774814822823824825826834 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •