cehape'nin tek yapmasý gereken, eðer akepe kalýrsa bu yýlsonu kýyma'nýn 500 TLyi, çið süt'ün 30 TLyi, taze fasulyenin 80 TLyi, domatesin 50 TL yi göreceðini açýklamasý. Alacaklarý zammýn yýl sonuna kadar eriyeceðini açýklamasý.
Þu an millet tamamen alacaklarý yeni zamlara odaklanmýþ durumda. Ellerini ovuþturuyorlar.
Birde mehape nin oylarýný ben hariç medyada herkes normal görüyor, orasýný anlamýyorum. O oylarda araþtýrýlmalý.
Siyasi analizlerde çoðu zaman yanýlýyorum bunuda söyleyeyim. Yani yazdýklarým doðru çýkmayabilir.
En çok kazanan, çakma Gandi nin masada yanýna aldýðý 4 küçük parti. Onlara 36 vekilliði cehape den alýp verdi. Hiç bir katkýlarý olmadý. Üç beþ oy getirdilerse, onlar geldiði için en az üç beþ oyda gitmiþtir.
Çakma Gandi nin son icraatý, kendine beþ yýl önce hakaret edip aþaðýlayan akp liyi BAÞ DANIÞMANI yapmýþ. Du yaw aþaðý çekmemem lazým, kendisi yeterince aþaðý inmek için uðraþýyor.
Savunma sanayiini defalarca yazdým. O sanayiyi kuran akp deðil, faydalanan akp. Savunma sanayiine akp'nin faydasýndan çok zararý olmuþtur. cehape li aptallar sanki akp kurmuþ gibi savunma sanayiini küçümsüyorlar.
yapmalarý gereken o sanayiiyi kuranlarýn akp nin yok etmeye çalýþtýðý teknik üniversiteler olduðunu anlatmalýlar. 1970 li yýllarda kuruldu hepsi ve akp ile devam edilirse gelecekte yok olacaklar çünki hýzla tarikatlarý dolduruyorlar.
Bu firmalarýn teknolojilerini de çalýyorlar. En son Roketsan ve TEÝ nin patlayýcý ve füze teknolojileri dýþarý taþýnmaya baþladý. Bu teknolojilere sahip ülkeler gözleri gibi koruyor o teknolojileri, gerekirse yüzlerce binlerce adam öldürürler.
Her neyse... cehape ile yavaþ yavaþ aþaðý ineceðimize akepe ile þimþek hýzýnda karanlýða gidiyoruz. Böylesi daha heyecanlý.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri