Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 825/853 ÝlkÝlk ... 325725775815823824825826827835 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,593 - 6,600 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cehape'nin tek yapmasý gereken, eðer akepe kalýrsa bu yýlsonu kýyma'nýn 500 TLyi, çið süt'ün 30 TLyi, taze fasulyenin 80 TLyi, domatesin 50 TL yi göreceðini açýklamasý. Alacaklarý zammýn yýl sonuna kadar eriyeceðini açýklamasý.

Þu an millet tamamen alacaklarý yeni zamlara odaklanmýþ durumda. Ellerini ovuþturuyorlar.

Birde mehape nin oylarýný ben hariç medyada herkes normal görüyor, orasýný anlamýyorum. O oylarda araþtýrýlmalý.

Siyasi analizlerde çoðu zaman yanýlýyorum bunuda söyleyeyim. Yani yazdýklarým doðru çýkmayabilir.

En çok kazanan, çakma Gandi nin masada yanýna aldýðý 4 küçük parti. Onlara 36 vekilliði cehape den alýp verdi. Hiç bir katkýlarý olmadý. Üç beþ oy getirdilerse, onlar geldiði için en az üç beþ oyda gitmiþtir.

Çakma Gandi nin son icraatý, kendine beþ yýl önce hakaret edip aþaðýlayan akp liyi BAÞ DANIÞMANI yapmýþ. Du yaw aþaðý çekmemem lazým, kendisi yeterince aþaðý inmek için uðraþýyor.

Savunma sanayiini defalarca yazdým. O sanayiyi kuran akp deðil, faydalanan akp. Savunma sanayiine akp'nin faydasýndan çok zararý olmuþtur. cehape li aptallar sanki akp kurmuþ gibi savunma sanayiini küçümsüyorlar.

yapmalarý gereken o sanayiiyi kuranlarýn akp nin yok etmeye çalýþtýðý teknik üniversiteler olduðunu anlatmalýlar. 1970 li yýllarda kuruldu hepsi ve akp ile devam edilirse gelecekte yok olacaklar çünki hýzla tarikatlarý dolduruyorlar.

Bu firmalarýn teknolojilerini de çalýyorlar. En son Roketsan ve TEÝ nin patlayýcý ve füze teknolojileri dýþarý taþýnmaya baþladý. Bu teknolojilere sahip ülkeler gözleri gibi koruyor o teknolojileri, gerekirse yüzlerce binlerce adam öldürürler.

Her neyse... cehape ile yavaþ yavaþ aþaðý ineceðimize akepe ile þimþek hýzýnda karanlýða gidiyoruz. Böylesi daha heyecanlý.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ülkemizde devletin zayýflýðýndan yararlanarak örgütlenen bir sürü kartel var.

KARTEL nedir.: Bir üründe daha fazla para kazanabilmek için, o ürünü satan pazarlayan firmalarýn aralarýnda anlaþmasý demek.

En basit anlatýmý bu. Daha çok kazanç için aralarýnda anlaþan bu firmalarýn oluþturduðu sisteme kartel denir.

Kartel oluþturmak yasaktýr. Serbest piyasayý bozar. Tüketicilere zarar verir. Sosyal adaleti bozar. Huzuru bozar. Ülkeyi uzun vadede köleleþtirir batýrýr.

Bu sebeplerden dolayý þirketlerin yapabileceði en büyük suçlardan biridir. Cezasý çok aðýr olmalýdýr.

Maalesef ülkemiz kartel dolu.

Kartel oluþumu küçük firmalarlada olabilir büyük firmalarlada.

Küçük kartel'e örnek: Bir mahallede sadece üç bakkal vardýr. Baþka bir þey yoktur. Bu bakkallar aralarýnda rekabet etmek yerine oturur anlaþýrlar. Fiyatlarý ortak belirlerler. "Daha ucuza satmayacaðýz" derler. "Anlaþtýðýmýz ortaya çýkmasýn diye bir kaç ürünü farklý fiyatlardan satalým" derler. "Hiçbirimiz yeni market açmayacaðýz" derler. "Baþkasýnýn da açmasýna izin vermeyeceðiz, bunun içinde muhtara, polis müdürüne, imama, yerel gazeteye (toplum liderleri, toplum yönlendiricileri) þu kadar yýllýk para vereceðiz" derler.

Mahallede hangi bakkala gidersen git fiyat yaklaþýk ayný ve YÜKSEKTÝR. Mahallede daha ucuza satan olmadýðý için belirledikleri yüksek fiyatlardan almak zorundasýndýr. Bakkallara ödediðin paranýn bir kýsmý toplum liderleri ve polis kaymakam vali hakim yargýç gibi sistem elemanlarýna mevcut soygun düzeni devam etsin diye gider. Ayrýca vergi vererek maaþýný ödediðin muhtar, polis müdürü, imam, bakkallardanda para alarak zenginleþir. Üretmeden kazandýklarý para mahalleliden yüksek fiyatlarla çýkýyordur. Sana hizmet etmesi gerekirken seni soyuyordur. Ýtiraz ettiðinde polisin copu, hakimin çatýk kaþý, imam'ýn "cehennemlik olursunuz" tehdidi ile karþýlaþýrsýn.

Karteli oluþturan bakkallar ve onlarla ortak olan toplum liderleri düzenli zenginleþirken, mahallede yaþayanlar düzenli fakirleþirler. Düzen kurulunca fiyatlar sürekli artar. Bir zaman sonra MAHALLE TAMAMEN BAKKALLARA ÇALIÞMAYA BAÞLAR. Eskiden para artýrabilirlerken artýramamaya baþlarlar. KÖLELEÞMÝÞLERDÝR. Üç bakkal aða haline gelmiþtir, toplum liderleri onlarýn sürü yöneticisi haline gelmiþtir, mahallenin tüm birikimleri, emekleri onlara akar. Mahallede yaþayanlarýn çocuklarýnýn geleceði çalýnmýþtýr. Ya sömürülen büyük kalabalýk içinde olacaklar, yada bakkallarýn iþine yarar meslek edinip bir üst seviyeye çýkacaklar. Koruma olurlar, bakkalda satýcý olurlar, bakkalýn oðlu kýzý ile evlenirler, bakkalýn evine hizmetçi, kâhya olurlar. Bakkalýn yeni evini yapan mimar olurlar, bakkalýn arabalarýný satan yýkayan elemanlar olurlar vb. Bakkal'larýn bu düzeni sürdürmesi geliþtirmesi için gerekli mesleklerden birini edinirler.

Ara bilgi, siyonistlerin dünyada oluþturmaya çalýþtýklarý sistem bu. O sebeple küçük firmalarý satýn alýp önlerinden çekerler. Büyük rakipleri satýn alýrlar, alamýyorlarsa siyasetçi ve medya eli ile batýrýrlar. yaptýklarýný normal göstermek içinde medya ellerinde olur, siyasetçi ellerinde olur. Medya sizi þartlandýrýr, eðitir. Onlarýn size öðrettiklerini tekrarlar durursunuz.

Küçük kartele bir örnek daha, geçen yýl bizim sahildeki sahil cafeler aralarýnda anlaþmýþtý, hepside sýcak içecekleri ayný fiyattan veriyordu. Bu cafe lerden biri tanýdýk, o söyledi. Bu örnek küçük çaptada karteller olabiliyor örneði. Bulunduklarý yere zarar verirler.

Türkiyede ise bir sürü dev kartel var. Ülkeyi toptan soyuyorlar.

bankacýlýk ve çimento sektöründeki kartel oluþumlarý yakalanmýþtý. Çok küçük cezalar aldýlar. ceza eðer seni rahatsýz etmiyorsa ceza deðildir. Hali ile o karteller devam ediyordur.

Bir sürü banka var ama hangi bankaya giderseniz gidin þartlar yaklaþýk ayný. Serbest piyasalarda þartlarýn ayný olmasý imkansýzdýr.
    Peki devlet bankalarý.? Neden kendi þartlarýný belirlemeyip diðerlerine uyuyorlar.?
    Çünki o bankalarý yönetenler siyasetçiler. Piyasa elemanlarý deðil. Siyasetçilerin amacýda hizmet etmek deðil cep doldurmak. Kurulu düzeni devam ettirerek olabildiðince cep doldurmaya çalýþýyorlar.

Otomobil firmalarý kartel. Ülkemizde orta alt sýnýfa hitab eden araba yok. Serbest piyasada bunun olmasý imkansýzdýr. Bir yerde boþluk varsa orasý anýnda doldurulur. Bugüne kadar onlarca otomobil firmasý kurulup orta alt gelir grubuna uygun arabalar üretmeliydi. Çin'e bakýn, lüks arabada var alt gelit gruplarýna uygun arabalarda. Çin araba sektörüne bizden çok sonra girdi, ulusal YERLÝ ARABA MARKASI SAYISI 110.
    Bizde SIFIR.
    Bir tek koç holdingin göstermelik tofaþ'ý var. Oda yerli araba üretmiyor. Göstermelik bir model çýkarýyor. Onunda ithal arabadan farký yok.
    Yine koç holdingin otokar, karsan'ý var. otomobile girmiyor. mevcut piyasayý, düzeni bozmuyor.

Çin 110 marka ile her fiyata araba üretiyor. Bizde lüks segmentte sayýlacak arabalarý bizim orta segment arabalarýmýzýn yarý fiyatýna bize satmaya çalýþýyor yinede kâr ediyor. Ama bizim devlet üzerine tonla vergi koyuyor. Bizim sanayi ölmesin diye. Vergi koymakta haklý ama bu þekilde sadece kan emici bizim otomobil kartellerimizi koruyor. Ayný karteler 10 milyarlarca liralýk teþvikler hibeler veriyor. Yapmasý gereken o teþvik ve hibeleri küçük yeni otomobil üretecek frmalara vermek. O zaman Çin gibi onlarca yeni marka çýkar.

Cep telefonu sektörü ayrý kartel. En sinir olduðum kartel de bu.
    Her yýl paket yenileme gerekiyor. Çok gereksiz boþ bir uðraþ. neden ben her yýl paket takip edeyim. Üstelik faturalý tüketiciyim. Neden zamanýmý telefon paketlerini anlamak için harcayayým ve bunu her yýl yapayým. Telefon ayrý, internet ayrý, bazý evlerde TV ayrý. Ne kadar boþ ve gereksiz bir uðraþ.

Dakika fiyatýný her þirket belirler, kullandýðýn kadar ödersin. Zamlar tüketiciye bildirilerek otomatik gelir. Beðenmezsen þirket deðiþtirirsin.

Ama yok her yýl hesap yapacaksýn çünki paket bittiðinde seni arayýp mevcut durumunu devam ettiremezsin, sana ayný öneri yok, þunu öneriyoruz. Bunu her yýl yapman gerekiyor. Hem internet hem cep için.

Kontöre geçeyim, 6 ayda bir doldurayým bitince yeniden doldururum desen, onuda sana sunmuyorlar. Kontör aldýn, bitirmezsen en geç 30 gün içinde siliyorlar. Yani paraný gasp ediyorlar. Yeni þartlar çýkmýþ 21 günde gasp var, 30 günde 6 ayda. hangi gaspý seçersen. benim gibi kontörle uðraþmayayým deyip faturaya geçmiþseniz ayný. Bu seferde sana dayatýlan paketlerle boðuþuyorsunuz. Seni koyun gibi sürüp kendi aðýllarýnda tutuyorlar, onlarýn þartlarý ile. Sinirlenip kabul etmezsen bakýyorsun diðer firmalarda para farklý olsada baþka kurallar belirleyip seni ayný zincire doðru sürüyorlar. Her yýl uðraþman gerekiyor.

Yeni firma çýkýp dakika fiyatý belirleyip kullandýðýn kadar öde dese, TÜM PÝYASAYI KAPATACAK. Ama yok öyle bir firma. Serbest piyasada çýkmamasýna imkan yok. Ama çýkmýyor. Kartel olmuþlar.

Huzur vermiyorlar arkadaþ.

Birde yalnýz yaþayanlarýmýzýn sayýsý çoðalýyor. Þehir hayatý insanlarý yalnýz yaþamaya itiyor. Tek baþýna yaþlanan sayýsý her yýl artýyor. Yaþlý bir insanýn bu kartellerle boðuþtuðunu düþünün. Baþ etmesine imkan yok.

Hayat boyu senden vergi alan devlet, kartellerle ortak gibi davranýyor. Seni aldýðý vergi karþýlýðýnda korumasý gerekirken korumuyor. Tersine tepene binenlerle yan yana duruyor.

Her yýl bu paket olayý geldiðinde acaip sinirleniyorum. Eskiden paket derdimiz yoktu. Kullandýðýmýz kadar para öderdik. rekabette yoktu ne isteniyorsa öderdik. Sonra siyonist karteller doluþtular. mevcut siyonistlerimizle ortak çalýþtýlar. Üzerine dönem siyasetçisinin yarattýðý siyonist olmayan talancýlarla boðuþtuk.

Ne berbat bir ülkeyiz yaw.
    Tabi temiz dürüst taraftaysanýz, veya soymaya niyetiniz var ama þartlar uygun deðilse, imkanýnýz yoksa.

Ýnsanýn doðasý soymaya, çalmaya, gasp etmeye uygundur. Bu doðaya kýzamazsýn.
    Ama insanýn bu doðasýnýn verdiði zararý önlemek için devlet yönetici ve çalýþanlarýna vergi veriyorsun, karþýlýðýný alamýyorsun.
    Kötü olan bu.

Devleti aða olarak görüyoruz, halbuki maaþ verdiðimiz bizim çalýþanlarýmýz. Bu bilinci halka oluþturmamýza izin vermediler.

Evet biraz rahatladým. Bu yýlki mobil ve internet paketlerini halledeyim. Bir þey kontrolumde deðilse, baþkasýna baðlý ise acaip geriliyorum.

Siz bu konularda rahatsanýz bunun bir kaç sebebi vardýr.
    Aklýma gelenleri sýralayayým.

-Bu konularý sizin yerinize baþkasý hallediyordur.

-Rahat kazanýyorsunuzdur, haram parayý harcamasý kolaydýr. Hiç kurcalamazsýnýz.

-Ben yanlýþýmdýr, abartýyorumdur ki abartýrým çünki kontrol konusunda biraz aþýrýyým. Bir þey kontrolumde deðilse, bana baðlý deðilse acaip gerilirim. Baþkasýnýn kullandýðý arabada arka koltuða oturmaya çalýþýrým. Evimin ustalýk iþi varsa yapabiliyorsam mutlaka kendim yapmaya çalýþýrým. Usta'nýn kontrolune girmek istemem. Hastaneye doktora çok mecbur deðilsem gitmem, doktorun eline düþmek istemem, kendim halletmek için sonuna kadar direnirim. Devlet dairelerinden nefret ederim çünki kontrol onlardadýr, gitmeden halledebilirmiyim diye her köþeyi kurcalarým. vb.

-Ýþinizle aþýrý meþgulsunuzdur, biri söylemeyince haramzadeler tarafýndan sömürüldüðünüzün farkýnda deðilsinizdir. Farkýnda olsanýzda uðraþmak istemezsiniz, kafaya takmazsýnýz.

-Ýlaç kullanýyorsunuzdur, dünya umurunuzda deðildir.

-Maraba kafasýndasýnýzdýr, mevcut düzen sizin için Allah'ýn ayeti gibidir. Fizik kuralý gibidir. Sorgulamadan düzeni sürdürür, üzerine benim gibi sorgulayarak sizi gerenleri taþlarsýnýz.

-Yaþýnýz gençtir, henüz tecrübe kazanmamýþ, dünyayý öðrenmemiþsinizdir. Yada hep genç kafalý kalmýþsýnýzdýr. Beyninizi geliþtirecek þartlarýnýz yoktur.

Bu arada yukarýdaki 3 bakkal örneði efsane oldu. Çok basit ve çok anlaþýlýr. Ayrýca tam olarak sistemi açýklýyor. gerçeðin ayný uyarlamasý.

Kopyalayýp saklayayým, ileride hatýrlatmak için asarým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 23-05-2023 saat: 11:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün aklýma bir konu gelmiþti. Sýnýrlarý olan dýþarý kapalý bir toplumun, düzen dýþý, sistem dýþý bir etki ile geleceðinin kötü yönde deðiþmesi konusu.

Normalde bir ülkeyi anlatmak istiyordum.

Normal iþleyen halký normal yaþayan çok fakiri çok zengini olmayan. Belli kültürel alýþkanlýklar içinde kendince mutlu yaþayan bir ülke. Ýþsizi yok, evde kalaný yok. Herkesin iyi kötü bir iþi ve bir eþi mevcut binlerce yýla dayalý kültürel düzen içinde bulunur. Dayanýþma vardýr.

Bu ülkenin düzeni mevcut düzenin dýþýnda olan bir etki ile nasýl bozulur.?

Aynýsý bir köy içinde geçerli. Eski köyleri bilirsiniz þehirden kopuktur, kendi hayatlarýný yaþarlar. Belli sistem ve düzenleri vardýr, kendi hallerinde mutlu yaþarlar. Sonra ne oldu, nüfus çok arttý, þehirliler köyleri keþfetti ve evler arsalar almaya baþladýlar ve o köylerin eski halkýnýn binlerce yýla dayanan düzenleri kötü yönde deðiþti. Þehirlilere ve paraya hazýrlýklý deðillerdi.

Olayý net canlandýramayacaðýnýz için þu an köylü nasýl mahfoldu anlamanýz mümkün deðil. "Ne diyor bu yaw, köyler yeni ve lüks evlerle doldu, asfalt yollarý yapýldý" filan demiþsinizdir. Birde benden dinlemeniz gerekiyor. Ben hepsini yaþadým ve hayatýn gözlemcisiyim. Ülke nasýl mahfoluyor, bir köy nasýl mahfoluyor anlatacaðým. Bize özgü deðil, tüm dünyada benzer. Sadece çok kapalý ve koruyucu bir ülke var ise, adil kalabilmiþtir belki.

Küba diyorlar, hiç gitmedim ve detay bilmiyorum örnek veremem. Ama Batý Amazonda Brezilya Peru arasýndaki tropikal ormanlarda yerlilerin korunduðunu okumuþtum. Devlet o kabilelerin dýþ hayatla baðlarýný engelliyorlarmýþ. Modern insanýn gitmesi yasakmýþ. Modern dediðimiz insan o köylere girse onlarda mahfolacaklar. Amaç o kabileleri korumak.

Dýþarýdan gelen para ve modern insan o kabilelerin normal olmayan dýþ etkisi. Bizdeki bir köye þehirli girdiðinde ne oluyorsa, o brezilya yaðmur ormaný kabilesine dýþarýdan bir þehirli girse ayný þey oluyor. Kültürel düzen bozuluyor. Mutsuz insanlar, sefil olan hayatlar, para peþinde koþan ve daha fazlasýný isteyen insanlar. Gelir seviyesine baðlý sýnýfsal farklýlýklar. Doðu amazon a þehirliler ve devlet girmiþ, tüm kabilelerin hayatýný kaydýrmýþlar, bu sebeple Batý Amazon'u korumaya çalýþýyorlar.

Bu konuyu uzun yýllardýr yazacaðým diyorum ama hep erteledim. Hevesimin gelmesini bekledim.

Dün dýþarýda iken bir þeye þahit oldum, o þahit olduðum þey konuyu çok basit þekilde anlatmamý saðlayacaktý. Akþam bilgisayar baþýna oturunca gündüz þahit olduðum þeyi unuttum. Bir türlü hatýrlayamadým. Mecburen bu konuyu yine erteleyeceðim.

Yazmýyacaksam þu an neden girdim.?

Dünden ders alayým dedim. Yeni bir konu aklýma geldi. Hemen yazmazsam yine unuturum diye düþündüm.

Konu ne.? Atadan kalan varlýklarý harcýyoruz. Bu yazý kendi iþi olan deðilde daha çok maaþlýlar için.

Aklýma sülalemdeki gençler geldi. Sokaðýmdaki gençleri ve iþyerlerdindeki gençleri görüyorum. Nasýl geçindiklerine þahit oluyorum. Þirketlerce tercih edilen üniversitelerden mezun deðilseniz, gençken düþük ücretlerle çalýþýp, yaþ 40'ý geçince ve gelir düzenin de deðiþme olmayýnca bu insanlarýn hepsi zorlanmaya baþlýyorlar. Evlenenler biraz rahat ediyorlar çünki çift maaþ giriyor. Tek maaþla evlenenler ailelerinden destek görmeden yaþayamýyorlar.

Evlenenlerin yarýdan fazlasý boþanýyor, anne baba yanýna dönüyorlar.

Dede, Anne baba zamanýnda þartlar þu anki gibi zor deðildi. Herhangi bir iþte çalýþýp rahat geçiniyordunuz. Ýþ bulma sorununuz yoktu. 40'ý geçtikten sonrada tercih edeceðiniz iþleri rahatlýkla buluyordunuz. hayat paraya endeksli deðildi. pahalý elektronik eþyalar, iyi araba, iyi ev almak zorunda deðildiniz. Çocuklarýnýz devlet okullarýnda okur ve rahat iþ bulurlardý.

Son 30-40 yýlda iþler deðiþti.

Hayat paraya endekslendi.

Gençler para peþinde ama rahat yaþayacak kadar kazanamyorlar, orta yaþlýlar ise zor durumda ve pek çok kiþi ailelerinden destek alýyor. Dede, anne baba zamaný da onlar rahatlýkla ev arsa alabiliyorlardý. Onlara da dede den kalmýþtý veya kendileri çalýþýp almýþlardý.

Þimdi o araziler ve evler BOZUK DÜZEN YÜZÜNDEN çok çok deðerlendi. Düzen bozuk olmasaydý fakir olmayacaktý, aþýrý zenginler olmayacaktý, ev ve arsa almak zor olmayacaktý. Deðerlenince herþey beraber deðerlenecekti. Kazanýnca herkes beraber kazanacaktý. 100 kiþinin emeði 20 kiþinin cebine girmeyecekti. Ev ve arsa sahipleri birden bire aþýrý paraya kavuþmayacaktý ama diðerleri de evsiz arsasýz kalmayacaktý. Zaten aþýrý deðerlenen ev arsa parasýna ihtiyaç hissedilmeyecekti.Þimdi kötüye yormak isteyenler ve gayrýmenkulu olanlarýn hormonlarý çalýþmýþtýr. Ceplerindeki paraya göz diktiðimi sanacaklar. Hani dolarý olana dolar pahalý dersen delirir ya onun gibi. Sanki deyince cebindekini alýyorsun.

Dede, anne baba dan kalan araziler evler çok çok deðerlenince, mevcut orta yaþlý ve gençlerin kurtarýcýlarý oldular.

Son 15 yýldýr satýp duruyoruz.

Hâlâ da son sürat deðerleniyorlar. Bizde ayný hýzla satmaya devam ediyoruz.

Peki ya ilerisi.? Bu nesil atadan kalan malý mülkü sattý kendi hayatýný kurtardý, ya çocuklarý.? Onlara yaþayacak ev arsa býrakmadýn. Görünen o ki bu düzen kötüleþerek devam edecek. cehape kazansaydý da fark etmezdi, kötüleþme yavaþlardý ama baþta tutmazlardý. Yine ülkeyi hýzla batýracak bir partiyi baþa getirirlerdi.

Peki ya sonraki nesiller. Onlara baþlarýný içine sokacak, yaþayacak ne býraktýn.?

Çoðu iþ bulamýyor. Boðaz tokluðuna hiç durmadan çalýþýp duruyorlar. gençken çalýþýyorlar, orta yaþta çalýþýyorlar. O kadar çalýþma ile artýk rahat etmeleri gerekir yok. Hem iþ bulamýyorlar hemde iþ bulsalarda rahat edecek parayý kazanamýyorlar. Hayat boyu köle gibi çalýþýyorlar.

Dede, anne baba dan kalan servetlerimizi yani ev ve arsalarýmýzý sattýðýmýz için. Bu zenginlikler yabancýlarýn veya ülkemizdeki azýnlýk gruplarýn eline geçti. Ülkeyi batýracak partileri baþa geçirmelerinin sebebi bu. Ülkeyi sahiplenmek için.

Sahipleniyorlar.

Peki gelecek nesiller.?

Afrika belgeselleri seyrediyorum. Bazý belgeseller gerçekçi. Orta ve alt gelir gruplarýnýn hayatlarýný belgeliyorlar.

Kadýnlarý ve çocuklarý satýyorlar. Dokuz, on yaþýndaki kýzlarý fahiþe olarak veriyorlar. Anne baba veriyor. Karýnlarý doysun diye. Annede kendini satýyor, aile doyuyor. Satýlan küçük kýz büyüyünce anne olunca oda kendi kýzýný satýyor. babalar kabullenmiþ görmemezlikten geliyor gözlerini kapatýyorlar. Hepsi aç sefil.

Kadýn þehre bitki satmaya gidiyorum diyor. Biliyorlarki topladýklarý bitki göstermelik, kadýn kendini satacak, dönüþte para getirecek. Bitki satmaya gidiyor diye kendilerini avutuyorlar. Belkide delirmemek için bu tiyatroyu oynuyorlar.

Þu an dedelerimiz, anne ve babamýzdan kalan servetleri satýyoruz.

Onlar bittiðinde satacaðýnýz þey belli, gözlerimizin önünde hýzla gerçekleþiyor. Tarihe tanýklýk ediyoruz.
    Son düzenleme : alicemal; 25-05-2023 saat: 13:03.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Kk'nýn babaladaki performasýný çok beðendim. oyumu verecem KK'ya.. Umarým kazanýr.. Yoksa milleti maffetmiþ olacak......
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5. Onlar bittiðinde satacaðýnýz þey belli, gözlerimizin önünde hýzla gerçekleþiyor. Tarihe tanýklýk ediyoruz.

sayýn alicemal..biraz deðil epeyi acý bir gerçeði yüzümüze vuruyorsunuz...bazen duyuyoruz eþini çocuklarýný öldürüp intihar edenler var..cinnet geçirmiþ diyorlar..onur lu bir insanýn geleceði düþünmesi sebeb deðilmi...millet neden ülkeden kaçýyor sistem insanlarý ülkesinden soðuttu..insanlar insanlýktan çýktý..
    moral felan býrakmadýn keþke okumasaydým..kal saðlýcakla..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    Onlar bittiðinde satacaðýnýz þey belli, gözlerimizin önünde hýzla gerçekleþiyor. Tarihe tanýklýk ediyoruz.

sayýn alicemal..biraz deðil epeyi acý bir gerçeði yüzümüze vuruyorsunuz...bazen duyuyoruz eþini çocuklarýný öldürüp intihar edenler var..cinnet geçirmiþ diyorlar..onur lu bir insanýn geleceði düþünmesi sebeb deðilmi...millet neden ülkeden kaçýyor sistem insanlarý ülkesinden soðuttu..insanlar insanlýktan çýktý..
    moral felan býrakmadýn keþke okumasaydým..kal saðlýcakla..
    Dünyama hoþgeldin.

Sadece giriþ kapýsýndasýn ve gördüðün hiç birþey. Bu kadarla bile acý çekiyorsun, bir de beni düþün. Bu dünyada cehennemde yaþýyorum çünkü her þeyi bütün çýplaklýðý ile görüyorum.

Bir insana baktýðýmda cismini deðil geçmiþ hayatýný görüyorum. Geçmiþ hayatýna bakarak geleceðini görüyorum. tayyip'e baktýðýmda nasýl yetiþtiðini görüyorum, bush'a baktýðýmda, sarkozy'ye baktýðýmda cisimlerini deðil yaptýklarýný, katliamlarýný, hangi sebeple yaptýklarýný, o hale nasýl geldiklerini görüyorum.

Komþuma baktýðýmda, yeni biriyle tanýþtýðýmda, yolda birini gördüðümde, cafe de otururken önümden geçen birini gördüðümde, hepsinin tüm hayatlarýný görüyorum. Yaptýklarýný biliyorum. O yaptýklarýný hangi aþamalarý geçerek yapar hale geldiklerini biliyorum. Yaptýklarýndan yola çýkarak yapacaklarýný ve zarar görecekleri biliyorum.

Her saniye ölen, canlý canlý yenen trilyonlarca hayvaný görüyorum. Sararýp solan can çekiþen bitkileri görüyorum. Bu evrende gören birinin saðlýklý kalmasýna imkan yok.

Maltepeyi iyice çökerttiysek keseyim.
    Düþene birde bizim vurmamýz geleneðimiz gereði.

Þaka þaka.

Biraz edebiyat yapayým dedim.

Tabiki Nirvana ya erdiðimden üç beþ bildiðim þey var da, idare ediyoruz iþte.

Nerde kalmýþtým.

Bi baktýmmý ciðerini okuyorum, derken dalaðýný inceleyip sülalesinin ne halt yediðini anlýyorum. Ninesinin ne halt yediðini biliyorum, dedesini atasýný tek tek hepsinin nerden geldiðini, nereye gideceðini de biliyorum yaw.

Hakkatende pek çok þeyi görüyorum da. Normalde bu kadar þeyi bilen kiþi delirir. Delirmedim çünki insanlarýn neden kötülük yaptýklarýný biliyorum. Bu sebeple olay hafifliyor, nefret edecek pek bir þey kalmýyor. Gandi neden öyle, tayyip neden öyle, akþener neden hepsini az çok biliyorum.

Bir eþek doðduðunda ben eþek olacam diye karar vermez. Eþek olarak doðar. Eþeðin yaptýklarý bellidir. Yer, baðýrýr, çifte atar, inat eder. Eþeðe neden çifte attýn diye kýzabilirmisin.? Eþeðin doðasýný biliyorsan kýzmazsýn. O hayvan, o þeyleri yapar yapacak.

Ýnsanlarýda ayný þekilde anlayýnca kýzamazsýn. Çocukluðumdan beridir o kadar çok inceledimki, ýrklarýna kadar herþeyi buldum. Mesleði insan ve hayvan bilimi olanlarý bile geçmiþ olabilirim çünki farklý dallarda iyi olduðumdan, pek çok farklý konuyu birleþtirebiliyorum. Açýkça efsaneyim yaw. Bakýn yine süper ötesi çýktým. Kaçarý yok.

O zaman niye yüzlerce þikayet yazýsý yazýyorum.? Madem olaylarý biliyorum, sebepleri biliyorum, nefret etmiyorum filan.?

Bilmek ayrý, önlem almak ayrý.

Eþek çifte atar evet. Neden çifte attýðýný bildiðimden ona kýzamam, nefret etmem, ama o çiftenin geleceðini bildiðimden önlemimi alýrým. En azýndan almaya çalýþýrým.

Eþeðe alýnacak önlem ayrý, insana alýnacak önlem ayrý. Konumuz insanlar olduðundan önlemimi herkesi bilinçlendirmeye çalýþarak almaya çalýþýyorum desem yalan olabilir. Sanýrým rahatlatýcý olduðu için yazýyorum.
    @NeAcaipDunya

7. green miles

filmin en etkileyici sahnesi, coffeynin tom hanksin elini tutup "sende görmelisin ben hergün bunlarý görüyorum. bununla yaþamak nasýl biliyor musun" diye elini sýktýðý ve tüm gerçekleri ona gösterdiði sahneydi sanýrým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by palmet Yazýyý Oku
    green miles

filmin en etkileyici sahnesi, coffeynin tom hanksin elini tutup "sende görmelisin ben hergün bunlarý görüyorum. bununla yaþamak nasýl biliyor musun" diye elini sýktýðý ve tüm gerçekleri ona gösterdiði sahneydi sanýrým.
    "Dead man walking" filmi deðilmi.? Seyretmiþtim. benim gibi birinin hayatýndan esinlenilmiþtir.

Bildiklerimi kullanarak Matrix benzeri roman yazayým dedim, 19 sayfa yazdým býraktým.

---

Aklýma gelmiþken üstteki konu ile baðlý ekleyeyim.

akp'yi tayyip'i biliyoruz. hepimiz az yada çok neler yaptýklarýný ve yapabileceklerini biliyoruz. mehape yide geçmiþte aktif olan solcular iyi bilir, onlarýn hangi sebeple ne yapabileceklerini bilir.

Seçimden sonra dedimya hile vardýr. mehape nin oylarý %5 artmýþ diye. akp konusunda açýk yazamýyorum ama nasýl yazsam.

Bu kesimin kültürünü biliyorken, seçimden önce bu kadar kaybetme ihtimali olan bir akp nin rahat durmasýna imkan yok. Yazdým ya, geçmiþine bakýp geleceði görürüm.

Seçimin temiz geçmiþ olma ihtimali yüzde SIFIR. Hemde büyük kirli geçmiþtir. Ne yaptýklarýný þimdi bulamamýþ olabilirsin ama bu temiz olduðunu göstermez.

Hele hele çakma gandi hesap soracam deyip duruyorken ve hesap sorulacaklarýn yediði hurmalar daðlarý taþlarý aþmýþken. O þekilde yetiþip o karaktere sahip olan bir canlý, o kadar hurmadan sonra baþka türlü davranamaz.

Azerbaycan'a savaþ açýp çok aðýr yenilgi alan paþinyan ilk seçimde tekrar seçildi.!!! Ýmkaný varmý.? YOK. Sýfýr. Ama seçildi.
    Seçimi incelesen çok kirli olduðunu görürsün. DEVLET ELÝNDE ÝSE ÝSTEDÝÐÝN SONUCU ÇIKARIRSIN. Ýnandýrýcý olsun diye bir kaç numarada çevirebilirsin.

Afrika ülkelerine bakýn, devlet diktatörlerin elindedir. Hiç bir seçimde kaybetmezler. Ancak darbe yada bi þekilde ölümle giderler. Devlet yönetimi açýsýndan Afrika zihniyetinden farkýmýz varmý.?

cehape de çakma gandi hariç herkes bayraklarý indirdi yenildik dediler. Açýklanan hileleri küçümsüyorlar.

Üzerine düþseler çok çok farklý bir sonuç çýkacaktýr.

Peki sonuç çýktý, çok büyük hile ortada ne olacak.? Savcý polis devreye girecekte bir þey deðiþecekmi? HAYIR. Belkide o sebeple kimse harekete geçmiyor.

---

Ýçinizde yazlýðý olan varsa bi kontrol etsin. Yazlýðýna seçmen yazýlmýþmý? Belkide onlarca kiþi senin boþ yazlýktan oy kullanmýþ gibi görünüyordur. Burdaki bir boþ eve 3 kiþiyi yazmýþlardý. isimleride Türkçe deðil.

Yalnýz yazlýk nasýl kontrol edilir onu bilmiyorum. Sadece kayýtlý olduðumuz evi görebiliyoruz. Belki devletde ilgili yerdeki biri görebilir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 825/853 ÝlkÝlk ... 325725775815823824825826827835 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •