Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 829/853 ÝlkÝlk ... 329729779819827828829830831839 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,625 - 6,632 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by selimhan01 Yazýyý Oku
    Bu memlekette neden insanlarýn kimlikleri ön planda tutulur anlamam

Ýnsanlar yaptýklarý ve yapmadýklarý ile deðerlendirilmesi gerekir der mutemer kitle ama kimse aslýnda böyle düþünmüyor toplum sadece Kendi deðer yargýlarý ile düþünüyor ..Bir hamamböceði öldürürsen kahraman, bir kelebeði öldürürsen þeytansýn. Ahlakýn estetik standartlarý vardýr.der
    Friedrich Nietzsche

Peki bu haklý bir bakýþ açýsý mý.....

Fatih Altaylý eleltirelim tamam ama bunun karþýlýðýnda Emine þenlikoðlumu okuyalým yada kýrýk testi mi okuyalým tartýþalým

Bu ülkenin gerçeðidir Ermeni, Kürt , Alevi
    Ne zararý var
    Ekonomi de hýrsýzlýk ve yolsuzluk cari açýk bunlara mý aittir
    Tarikat yurtlarýnda tecavüz ve badeleme mi bunlara aittir
    Milyonlarca dolara camiler yapýp memelektin arka sokaklarýnda fakirlikten intihar Eden insanlarýn nedeni bunlarmý
    Siyasal Ýslam'cý partilere 39 millet vekilini kim verdi
    Memlekette eleþtiri yapýlmak için eleþtiri yapýlmaz ortaya somut bir þey konulmalý bir gazeteci yâda imam yâda siyaset çi yeri ve zamaný geldiðinde doðruyu konuþmuyor ise benim açýmdan en kötüsünü zaten yapmýþtýr ...
    Memlekette kimin kimden peydahlandýðý meselesine girerseniz çoðunuz ya Rum ya Ermeni ya Alevi ya Kürtsünüz...o çok sevdiðimiz caným Osmanlýlar var ya 36 padiþahýn 33 annesi Türk deðil Yahudi Hristiyan ve Rum kökenlidir.....nokta

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir üstteki yazým selimhan abimizede cevap oldu.

Ama yinede bir kaç cümle ekleyeyim.

ibrani kökenlilerden baþka hiç bir soy için iyidir kötüdür demem. Ýyi ve kötü özellikleri yazabilirim bu bilgidir. ibrani kökenliler bir sebeple kendilerini üstün ýrk olarak görüyorlar ve kendileri hariç herkesi alt ýrk hayvanlar olarak görüyorlar. Bu sebeple ibrani soyundan toplu olarak kötü bahsederim. Ýyi yanlarýný görsemde fark etmez. 10 kiþiyi yeni doðramýþ elinde kanlý balta olan adamýn aðzýndaki gül'ü dikkate almazsýn.

ermeni soyu hakkýnda yazdýklarým soy'u kötüleyen bir þey deðil. Tamamen verilere dayalý tesbit. Durumu anlatýyorum, kötüler veya iyiler demiyorum. Kullanýlýyorlar.

Azeri savaþýndada fransýzlarca Azerilere saldýrtýldýlar. Yine halk olarak topluca kullanýldýlar. Orada kötü olan ermeni halký deðil Ermeni halkýný saldýrtan kiþilerdi. Para alan paþinyan sadece piyon. asýl emri verenler fransayý yönetenler. belki ortak hareket edilmiþtir, fransa, abd ingiltere. Onlarda ibrani kökenliler.

Yaklaþým tarzýmý anlatabildim mi bilmiyorum.

Sýðýr sürüsü paniðe kapýlýp harekete geçmiþ önüne geleni eziyorsa sýðýr sürüsüne kötü diyemezsin. Sýðýr sürüsü önüne geleni eziyor dersin. Bu bir durum tesbitidir. Sürüye kötü veya iyi demiyorsun. Olay anlatýyorsun. Kötü olan sürüyü harekete geçiren eli silahlý kovboylar.

Sýðýr deyince yine alýnganlýk olacak.

Benim anne tarafýndada biraz Ermeni olduðu söyleniyor. Anlatabiliyormuyum. Olayý anlatmak baþka biþey.

selimhan duygusal yaklaþýyor buda normal tabiki.

---

Þimdi 3 gün uyumam lazýmda nasýl uyuyuyacaksýn. Düngece 02:00 de eve vardým, 02:30 da uyudum, 06:00 hop gözler açýldý. Dahada uyuyamadým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün döviz bozmam gerekiyordu. Benim banka TEB'e gittim bozmadýlar. Döviz iþlemi bugün kapalý dediler.

Düþündüm, yarýn(yani bugün)merkez bankasý kararý var dövizi etkileyecek. Demek o sebeple iþleme kapamýþlar.

Bugün banka deðiþtirme kararý aldým, yine Ýþ Bankasýna geçeceðim. TEB de olma sebebim borsa oyunu açýsýndan avantajlýydý. Dünki döviz iþlemini kapama gibi önceki yýllarda pek çok ahlaksýzlýk yaptýlar yine tembellikten banka deðiþtirmemiþtim. Dün yaptýklarý noktayý koymama sebep oldu. Dün çok yorgun, bitkin, bezgin, psikolojik olarak çökmüþ halde ve terliydim. Yýllardýr iþlem yaptýðým banka, beni geri çevirerek kapýyý suratýma çarpmýþ oldu. O psikoloji ile 10 kat fazla etkilendim.

---

Geçmiþte "hayatta doviz almam, alaný da yargýlamam" demiþliðim çoktur. O zaman bendeki bu döviz nereden çýktý.? Çeliþmedimi.?

Dovizi satýn almadým, Ýstanbulda yaptýðým iþin bir kýsmý dövizle ödendi. Mecburen aldým. Bugünde bozdum. Zarara bakmadým ki zarar ettim. Sabah iþ bankasýnda hesap açarken bozdurdum. Þu an döviz yükseliyor gibi ama ben düþerken bozdum. Umrumda olmaz.

Daha öncede yazdýðým gibi. Kendi zararýma gibi bile görünse, doðru zannettiðim þey ne ise onu yaparým. Zarar kýsa vadededir, uzun vadede mutlaka kazanýrsýn desem yanlýþ olur çünki benim gibi davrananlar çok azýnlýkta ise, hiç bir zaman geleceðin olmaz. Ettiðin zararla kalýrsýn. Yinede yapmam.

AYDIN kiþi bu þekilde davranýr. Önce toplumun faydasýný hesaplar. Toplumun faydasý sonuçta kendine dönecektir. Aslýnda toplumu öne alýrken kendi çýkarýný korumuþ oluyorsun. En önemlisi gelecek nesilleri çocuklarýný ve torunlarýný korumuþ oluyorsun.
    @NeAcaipDunya

3. Ali cemal abi seni keyifle okuyorum. Olaylara bakýþ açýn ve anlatýþ tarzýn çok farklý. Sýkýlmadan yazdýklarýný okutuyorsun. Etrafýma bakýyorum eðitimli kesim dahil gelecek için endiþelenen kimse yok. Herkes kendi menfaatine odaklanmýþ. Bu durum la ilgili düþüncelerini merak ediyorum. Genlerimiz mi böyle yoksa bu hale mi getirildik. Teþekkürler
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Dün döviz bozmam gerekiyordu. Benim banka TEB'e gittim bozmadýlar. Döviz iþlemi bugün kapalý dediler.

Düþündüm, yarýn(yani bugün)merkez bankasý kararý var dövizi etkileyecek. Demek o sebeple iþleme kapamýþlar.

Bugün banka deðiþtirme kararý aldým, yine Ýþ Bankasýna geçeceðim. TEB de olma sebebim borsa oyunu açýsýndan avantajlýydý. Dünki döviz iþlemini kapama gibi önceki yýllarda pek çok ahlaksýzlýk yaptýlar yine tembellikten banka deðiþtirmemiþtim. Dün yaptýklarý noktayý koymama sebep oldu. Dün çok yorgun, bitkin, bezgin, psikolojik olarak çökmüþ halde ve terliydim. Yýllardýr iþlem yaptýðým banka, beni geri çevirerek kapýyý suratýma çarpmýþ oldu. O psikoloji ile 10 kat fazla etkilendim.

---

Geçmiþte "hayatta doviz almam, alaný da yargýlamam" demiþliðim çoktur. O zaman bendeki bu döviz nereden çýktý.? Çeliþmedimi.?

Dovizi satýn almadým, Ýstanbulda yaptýðým iþin bir kýsmý dövizle ödendi. Mecburen aldým. Bugünde bozdum. Zarara bakmadým ki zarar ettim. Sabah iþ bankasýnda hesap açarken bozdurdum. Þu an döviz yükseliyor gibi ama ben düþerken bozdum. Umrumda olmaz.

Daha öncede yazdýðým gibi. Kendi zararýma gibi bile görünse, doðru zannettiðim þey ne ise onu yaparým. Zarar kýsa vadededir, uzun vadede mutlaka kazanýrsýn desem yanlýþ olur çünki benim gibi davrananlar çok azýnlýkta ise, hiç bir zaman geleceðin olmaz. Ettiðin zararla kalýrsýn. Yinede yapmam.

AYDIN kiþi bu þekilde davranýr. Önce toplumun faydasýný hesaplar. Toplumun faydasý sonuçta kendine dönecektir. Aslýnda toplumu öne alýrken kendi çýkarýný korumuþ oluyorsun. En önemlisi gelecek nesilleri çocuklarýný ve torunlarýný korumuþ oluyorsun.
    SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by MHTMHT2 Yazýyý Oku
    Ali cemal abi seni keyifle okuyorum. Olaylara bakýþ açýn ve anlatýþ tarzýn çok farklý. Sýkýlmadan yazdýklarýný okutuyorsun. Etrafýma bakýyorum eðitimli kesim dahil gelecek için endiþelenen kimse yok. Herkes kendi menfaatine odaklanmýþ. Bu durum la ilgili düþüncelerini merak ediyorum. Genlerimiz mi böyle yoksa bu hale mi getirildik. Teþekkürler

SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    MHTMHT2 saðol.

---

Parça parça geçmiþ yazýlarda bunun yanýtý var. Aslýnda geçmiþ yüzlerce sayfanýn hayatý ve canlýlarý anlatan bölümleri alýnsa, kolaylýkla bir kitap çýkar ve ders kitabý olur. Yazdýklarým aslýnda sadece notlarýmýn %10'u. Tamamýný bir süre sonra bir yerde yayýnlamayý düþünüyorum da o konuda çok tembelim.

---

Soruna 2 türlü yanýt verilebilir.

Birincisi hayatýn içinden bir yanýt. Ýnsan genetiði ve bizim ülkeyi kontrol altýnda tutmak isteyen güçlülerin planlarýndan bahsedebilirim ki bolca bahsettim. Türkiyeyi sömürmek ve henüz çýkarýlmamýþ madenlerini sahiplenmek için dýþ destekli içimizdeki ibranilerce kontrol altýnda tutuluyoruz. Tüm partilerimiz kurduruldu ve kontrol altýnda. Ülkeyi çok etkileyen tarikatlarýn hepsi ingiliz-abd üretimi. Yüzlerce yýllýk planlar bunlar ve devam ediyor edecek.

Ýnsanoðlunun %80 i çok kolay kontrol edilebilir düþünmeyen ezbere yaþayan insanlar. Ayný oran bizdede var ve kolaylýkla bir yöne sürülebiliyorlar. Bundan kurtuluþ yok. Hali ile akýllý insanlar bireysel çözüm peþinde koþuyorlar. Benim gibi yazdýklarý ile halký bilinçlendirmeye çalýþýyorlar ancak gerçeðinde farkýndalar.

Genetik tüm dünyada ayný. Bize özel deðil ve güçlülerce kontrol edilmeye açýk. Aslýnda güçlü gruplarda ayný genetikte. Güçsüzleþtiklerinde sürü oluyorlar, güçlenince kral oluyorlar ve diðerlerini yönetmeye çalýþýyorlar. Güçlü dediðim gruplar akýllý özel gruplar deðil. Halkýn geneli ile aynýlar. Akýllý olanlar güç peþinde koþmaz, diðer insanlarý sürü yapýp sürmeye çalýþmaz. Gerçeðin farkýndadýrlar. Doðru ile yanlýþý bilirler, hayatý bilirler.

Bu cevap umutsuzluk vaad etsede aslýnda çözümde sunuyor. Mevcut duruma uyum saðla ve bireysel çözümünü üret. Oy verirken, seçim yaparken doðruyu yap ama kalaný bizim kontrolumuzda deðil, olmasýda gerekmiyor. Ailen olarak gördüklerinle mutlu olmaya çalýþ.

Ýkincisi ise felsefi soyut yanýt.
    Bu yazacaðýmý anlamasý çok çok zor o sebeple kýsa keseceðim. Anladým sanacaksýn, basit sanacaksýn ama gerçekte anlamamýþ olacaksýn. Bunu tecrübemle gördüm.

Hayat anlamsýzdýr.

Doða yý düþün. Irmak akar, rüzgar eser dallar sallanýr, daðdan taþlar yuvarlanýr, kuþlar uçarlar.

Bunlarý seyrederken iyi veya kötü diye sýnýflandýrýyormuyuz.? Hayýr, sadece oluyor ve seyrediyoruz. Doðru yanlýþ demiyoruz. Sadece oluyorlar. Anlam katmýyoruz.

Ýnsana ait hayat da öyle. Bir insanýn diðer insana kazýk atmasý hatta daha ileri gideyim býçaklayýp öldürmesi, gerçekte esen rüzgardan daha anlamlý deðil. Sadece olur.
    Ýnsan dediðimiz þey, diðer canlýlarda doðanýn bir parçasý. Aynen taþlar, yapraklar, renkler, yaðmur gibi. Herþey sadece oluyor.
    Kontrol etmeye, deðiþtirmeye çalýþabilirsin ama deðiþen bir þey olmaz. Doðanýn, evrenin parçasýyýz ve hiç bir þeye anlam yüklememek gerekir.

Buda felsefi, soyut özet cevap. Doðduk, yaþadýk, ölüp gideceðiz ve doða için yaþayýp ölmemiz hiç bir anlam ifade etmiyor.

Yaw ne biçim cevap bu, doða için öyle ama benim için öyle deðil hissediyorum, acý ve sevinç yaþýyorum, yaralanýyorum, seviyorum, çocuðum oluyor. Doða için anlamsýz ama benim için anlamlý.!

Evet haklýsýn. Ama sen kimsin.? (Sen derken herhangi bir insaný kast ediyorum)

Konu çok derin ve felsefi. Kiþi ve beden olarak ben kimim.? O mutluluk ve acýlarý yaþayan ben, kimim. Neyim.?

Bu konulara girmem gerekiyorki anlatmayý henüz baþaramadýðým konular. Anlamak için uzun yýllara dayanan hazýrlýk aþamasý gerekiyor ki yinede çok istisnai insanlar gerçekten ancak anlayabiliyor. Aslýnda konuya hakim kiþilerce çeliþkili þeyler yazdým ama forumda bu konuya hakim kimse yok o sebeple rahatlýkla çeliþkili yazabilirim kimseyi baðlamaz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip kazandý, mevcut düzen beþ sene daha devam edecek. Halkýn %60'ý hýzla fakirleþmeye devam edecek. Alýnan zamlar yýl sonuna kadar ancak dayanacak. yerel seçim var diye tekrar zamlar alacaksýnýz ama onlarda eriyecek.

Ýstanbul da ve þu an yaþadýðým yerde ilk defa çöp karýþtýran normal kadýnlar gördüm. Artýk utanmayý býrakmýþlar. Gündüz vakti çöpleri karýþtýrýyorlar.

20 sene önce büyük marketlerin artýk manav ürünlerini almak için kavga eden kadýnlarý görmüþtüm ama gündüz çöp karýþtýranlarý ilk defa gördüm.

Hýzla fakirleþtiðimizi 15 yýldýr yazýyorum. Geleceðimizi harcadýklarýný yazýp duruyorum.

Daha kötüsü nefret dahada yaygýnlaþmýþ. Nefret konusundada epey yazmýþtým. 15-20 yýl önce sadece futbal takým taraftarlarý nefret kusardý. kalan nefret kýzgýnlýk düzeyindeydi veya bireysel.

Þu an ise toplumsal hal almaya baþlamýþ. Çok basit þeylerde bile nefretle saldýrmaya baþladýk.

Dün gördüm, turistik belde. Herkesin rahat hissetmesi gereken bir yer. Minibüz duraðýna yakýn bir lüks araba park etmiþ. Minibüs geldi, durdu, þoförü indi ve lüks arabanýn camýna doðru yürüyerek baðýrmaya baþladý. Eskiden olsa düdük çalar gitmesini saðlardý ve iþ biterdi. Hatta ona bile gerek duymazlardý.

Bu basit bir örnek eminim pek çok yerde çok daha fazlasýna denk geliyorsunuzdur ama görmüyorsunuzdur.. Ben maalesef sadece bunlarý görüyorum.

Nefret yaygýnlaþýyor ve her yere giriyor.

Gerçekte nefretin sebebi çocukluktan baþlayarak baþta devlet olmak üzere düzenli olarak güçlülerce ezilmemiz. Ezileni koruyan ise hiç bir kurum yok. Devletin görevi ezileni korumak ama baþta devlet eziyor.

Hayat boyu eziliyorsunuz ve tepki gösteremiyorsunuz. Baðýrdýðýnýzda karþýnýzda polisi, avukatý, generali, mafyayý, yönetici grubu, siyasetçiyi, belediye yöneticisini, tarikat elemanýný veya güçlü bir grubu buluyorsunuz.

Tepki göstermeden hayat boyu eziliyorsunuz.

Bu birikim de çok alakasýz yerlerde ortaya nefret olarak çýkabiliyor. Diþinize göre birini görünce hemen saldýrabiliyrsunuz.

Bunlar iyi günler. 2010 dan beridir diyorumdur bunlar iyi günler diye.
    @NeAcaipDunya

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    tayyip kazandý, mevcut düzen beþ sene daha devam edecek. Halkýn %60'ý hýzla fakirleþmeye devam edecek. Alýnan zamlar yýl sonuna kadar ancak dayanacak. yerel seçim var diye tekrar zamlar alacaksýnýz ama onlarda eriyecek.

Ýstanbul da ve þu an yaþadýðým yerde ilk defa çöp karýþtýran normal kadýnlar gördüm. Artýk utanmayý býrakmýþlar. Gündüz vakti çöpleri karýþtýrýyorlar.

20 sene önce büyük marketlerin artýk manav ürünlerini almak için kavga eden kadýnlarý görmüþtüm ama gündüz çöp karýþtýranlarý ilk defa gördüm.

Hýzla fakirleþtiðimizi 15 yýldýr yazýyorum. Geleceðimizi harcadýklarýný yazýp duruyorum.

Daha kötüsü nefret dahada yaygýnlaþmýþ. Nefret konusundada epey yazmýþtým. 15-20 yýl önce sadece futbal takým taraftarlarý nefret kusardý. kalan nefret kýzgýnlýk düzeyindeydi veya bireysel.

Þu an ise toplumsal hal almaya baþlamýþ. Çok basit þeylerde bile nefretle saldýrmaya baþladýk.

Dün gördüm, turistik belde. Herkesin rahat hissetmesi gereken bir yer. Minibüz duraðýna yakýn bir lüks araba park etmiþ. Minibüs geldi, durdu, þoförü indi ve lüks arabanýn camýna doðru yürüyerek baðýrmaya baþladý. Eskiden olsa düdük çalar gitmesini saðlardý ve iþ biterdi. Hatta ona bile gerek duymazlardý.

Bu basit bir örnek eminim pek çok yerde çok daha fazlasýna denk geliyorsunuzdur ama görmüyorsunuzdur.. Ben maalesef sadece bunlarý görüyorum.

Gerçekte nefretin sebebi çocukluktan baþlayarak baþta devlet olmak üzere düzenli olarak güçlülerce ezilmemiz. Ezileni koruyan ise hiç bir kurum yok. Devletin görevi ezileni korumak ama baþta devlet eziyor.

Hayat boyu eziliyorsunuz ve tepki gösteremiyorsunuz. Baðýrdýðýnýzda karþýnýzda polisi, avukatý, generali, mafyayý, yönetici grubu, siyasetçiyi, belediye yöneticisini, tarikat elemanýný veya güçlü bir grubu buluyorsunuz.

Bu birikim de çok alakasýz yerlerde ortaya nefret olarak çýkabiliyor. Diþinize göre birini görünce hemen saldýrabiliyrsunuz.

iþte ipin koptuðu veya zurnanýn zýrt dediði nokta burasý...ezilenler kendinden zayýflarý zevkle daha fazla eziyor..

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    iþte ipin koptuðu veya zurnanýn zýrt dediði nokta burasý...ezilenler kendinden zayýflarý zevkle daha fazla eziyor..
    Daha beter olsunlar
    Hiç umrumda deðil.
    bir halt olacaðý yok.

Çok sevdiðimiz Osmanlýlar ýn analarý Sýrp Ermeni Yahudi imiþ, onu Osmanlýlarý çok sevenlere anlatýn, biraz aklý olan kimse Türklerden Osmanlý hayraný olmaz, zira Osmanlý'nýn idaresi en büyük zulümü Türk lere yapmýþ, okutmamýþ, ticaret ve zanaat ten uzak tutmuþ, rençber likle mahv olmasýna izin vermiþtir.
    Bugün Osmanlý cýlýk yapanlar Osmanlý baþta olsaydý köylerinden dýþarý çýkamaz ve sarayda at bakýcýsý olmayý hayal ederek göçerlerdi.
    Ancak Türklerin dünyadaki asimilasyona en yatkýn millet olmasý sebebiyle, ki Avrupa'da 3, nesil de net görülür, hala Ermeni, Yahudi, Ýngiliz, Amerikalý sevgisi ile dolu saflýk sýnýrý ný zorlayan Türkler sebebi ile bu ülkede cirit atýlmaktadýr.
    Bu yazdýklarým yabancý düþmanlýðý anlamýna asla gelmesin belki bu forumlarda Ýngiliz ve Amerika lý arkadþlarý en fazla olanlardan biriyim zaten bu ülkeyi sömüren sokaktaki Ýngiliz deðil onlarýn elitleri ama bunu ifade ederken böyle etmek gerekir ayrýca adamlar benim ülkemde üretilen en iyi peyniri, en iyi çayý, en iyi domatesi, en iyi kayýsýyý yiyecek ve sonunda aaa bak borcunuz gene bitmedi bi 200 yýl çalýþsanýz bitmez diye sömürecek burada da saftirikler nerede bu azýnlýklar daha da fazla gelsinler yetmez felan diye feveran edecek.
    Osmanlýlar bize
    Kanunnâmelerde veya bazý tarih kitaplarýnda yer alan “Etrâk-ý bî idrâk = Ýdrâksiz Türkler” tabirlerini boþuna söylememiþ.

Sayfa 829/853 ÝlkÝlk ... 329729779819827828829830831839 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •