Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 833/853 ÝlkÝlk ... 333733783823831832833834835843 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,657 - 6,664 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Siyaset bilimci bir arkadaþým var. TKP nin fransýz gizli servisi tarafýndan kurulduðunuda ondan öðrenmiþtim.

Dün TÝP hakkýnda biraz konuþtuk. Düzgün parti arama serüvenimi burada paylaþmýþtým. EN son mecburen TÝP e odaklanmýþtým. TÝP hakkýndaki endiþem amerikan terör örgütü olan pkk'nýn siyasi ayaðý hadep ile olan sýký baðlantýsýydý. Onu anlamamýþtým. Aslýnda ortada olan çok belli bir þeydi ama anlamamýþtým.

Anlamama sebebim, anormallik ti. hdp ile erkan baþ görüntüsündeki biri yanyana olamazdý. Geçerli bir sebep olabilir diye düþünmüþtüm.

Siyaset bilimi uluslararasý iliþkiler gibi biþey okumuþ arkadaþým TÝP yöneticisi hakkýnda kötü görünen bilgiler verince TÝP dende vazgeçtim. erkan baþ amerikan'nýn beþ para etmez olan adamý görünüyor. Söylediklerine bakarsanýz baþka, yaptýklarýna bakarsanýz baþka þey görürsünüz.

HKP ye yenidenmi odaklansam.? Onlarda yarý deli görünüyor arkadaþ. Ama baþka ülkenin köpeði deðil gibi görünüyor. Bilmiyorum.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Ali Cemal sana bir soru seçenekleri de vereceðim,
    Yazdýklarýmýz nedeniyle , bu arada ben de bayaðý bir þey yazýyorum ama ama artýk yaþlýlýk diyelim bunama durumlarý, yabancý gizli servislerin radarýna takýlmýþmýyýzdýr ? en azýndan yerli abilerde bu herifler ne saçmalýyor bi bakalým diyor mudur?

A) kesin burayý dikkatle takip ediyorlardýr

B) periyodik her gün olmasa da bir bakýn çocuklar ehtiyarlar ne kadar þey anlamýþ , gözden kaçýrmayýn diyorlar dir

C) Boþverin zaman kaybý bu herif lerden bi þey olmaz olsaydý bu zamana kadar olurdu lar
    ama arada yine de bi bakýn bakalým diyorlardýr

D) Ulan siz kimsiniz, bizim iþimiz baþýmýzdan aþkýn bi de sizinle mi uðraþacaðýz? Deyorlardýr

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    D þýkký.

Aslýnda tüm dünyayý izliyorlar.
    Telefonuna elektrik geldiði anda izlenmeye baþlýyorsun. Yerini ve konuþup yazdýklarýný abd ve ingiltereye çekiyorlar. Bilgisayarýný açtýðýn anda da ayný þey oluyor.

Sonrasýný tahmin yürütebilirim. Ben CIA da ilgili servis olsaydým gelen veri ile ne yapardým.?

Önce gelen veri otomatik yazýlýmlarla analiz edilir. Veri tehlikeli bölge veya tehlikeli grup-kiþi olarak iþaretlenmiþ yerdenmi geliyor veya önemli kiþi olarak iþaretlenmiþ devlet görevlisi, aþiret reisi, grup lideri filan gibi bir yerdenmi geliyor ona bakardým. Öyle ise direk veriyi özel analize gönderirdim.

Veri tehlikeli bölge, grup-kiþi, önemli kiþi den deðilse daha yüzeysel, bir kaç aþamalý farklý bir filtre sistemine gönderirdim. Veri sahibini etiketlemeye çalýþýrdým. Herhalde telefon kullanan dünyanýn %99'unu þu ana kadar etiketlemiþlerdir. Etiketlenmiþ kiþidense veriye bakýp o kiþinin etiketine uygunmu bakardým. Etiketi ile uyuþmuyorsa veri yine farklý analize gider ve kiþinin etiketi tehlikeli sýnýflara konacakmý ona bakardým.

Tabi bunlar tecrübeme dayanarak hemen aklýma gelenler. Gerçeðide üç aþaðý beþ yukarý buna benzerdir. tamamen yazýlýmlar analiz ediyordur ve önemli olarak ayýrdýklarýný insan grubuna listeliyorlardýr. Yüzlerce kiþide bu son verileri inceliyordur.

Genele yaptýklarý izleme haricinde bizi kimse iplemez. Bu forumu ve seni-beni ayrý kategoriye koymazlar.

Aktif izlemeyi, eylem yapan veya eylem yapan grup ve bölgelere iþ yapan kiþilere yaparlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kadýn voleybol milli takýmýmýzý yine tebrik ederim. Dünya þampiyonu oldular.

Son yýllarda yenemediðimiz Sýrbistan, Brezilya ve Amerikayý grup elemelerinde yendiler. Finalde de Çin'i yendiler.

Sanýrým erkek voleybol takýmýmýzda Avrupa þampiyonumu olmuþtu. Onlarý ilemedim. Kýzlara bakýp onlarda gaza gelmiþler.

Voleybol, genelde orta sýnýf ailelerin çocuklarýnýn katýldýðý bir spor.
    Dünyada ilerlemeyide orta sýnýf aile çocuklarý saðlýyorlar.

Alt gelir grubu çocuklarý hayat boyu karýnlarýný doyurma derdinde olduklarýndan ve ekside baþladýklarýndan, çok hýzlý yükselselerde ancak orta seviyeye gelebiliyorlar.
    Üst gelir grubunun biþey yapayým derdi olmadýðýndan, onlarýn çocuklarýda hayat boyu tüketici pozisyonunda oluyorlar.(ibraniler hariç)

Orta sýnýf çocuklarýnýn ise barýnma, karýn doyurma kaygýsýndan çok hangi mesleði seçmeliyim kaygýsý oluyor. Çocukluðundan itibaren ailede çok iyi eðitilip yönlendiriliyorlar ve belli yetenekler kazandýrýlýyor. karþý cinsle arkadaþlýklarý küçük yaþtan itibaren saðlýklý oluyor.

Barýnma, karýn doyurma veya kýz-erkek arkadaþ bulma derdi olmadýðýndan kendilerini spora, bilime, teknolojik çalýþmalara verebiliyorlar ve çocukluklarýnda da önce aileden, sonra okullardan iyi eðitim alýyorlar.

Ayný okula alt gelir grubundan bir çocuk gitse o çocuðun aklýnda hayatýmý kurtaracakmýyým, aileme katký saðlayacakmýyým, harcý veya oda paramý ödeyebilecekmiyim derdi olur.

Orta sýnýf çocuðun derdi ise, hangi dal'ý seçmeliyim, hangisini seviyorum, hangisi bana en iyi katkýyý saðlar gibi dertleri oluyor. Yurt parasý, yemek yol parasý, kýz-erkek arkadaþ edinme gibi dertleri olmuyor. Garibanýn çocuðunun aklýnda ise yurt, yemek parasý derdi ve karþý cins derdi oluyor. Karþý cinsden uzak kaldýðý için beyni tatmin olmuyor ve beyninin enerjisinin çoðu karþý cinsi düþünmeye gidiyor filan.

Sonuçta ülkeleri kalkýndýranlar orta sýnýf aile çocuklarý oluyor. Verimliliði, teknolojiyi üreten onlar oluyor.

Bu açýlardan orta sýnýf çok önemli. Alt gelir grup çocuklarýnýn daha fazla ilgilendiði futbola dünyanýn parasý bu ülkeden aktarýlýyor geldiði yer ortada. Takýmlar yabancý dolu, her yýl yüzmilyonlarca dolar yurt dýþýna çýkýyor.

Futbola ayrýlan paranýn ellide biri belki voleybola harcanýyor ve kýzlarýmýz erkeklerimiz düntyada sürekli en öndeler. Reklam açýsýndan Futboldan çok daha fazla katkýlarý var bu ülkeye.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kuralýmýz neydi haturlayalým.

"bir topluluk içinde birileri ÜRETMEDEN zenginleþiyorsa, o topluluktaki diðer kiþiler fakirleþirler"

Üretmeden kazanan kiþilerin cebine giren paralar, topluluktaki diðer kiþilerden çýkar. Bu sebeple fakirleþirler.

Þu anda bariz bir örnekle onu yaþýyoruz.

Devlet vergileri zaten anormal yüksekti, þimdi dahada yükselttiler.

Önceki yýllarda yapýlan talanlarýn parasý, kalabalýk halk topluluklarýndan vergi olarak tahsil ediliyor. Boþalan kasalar dolduruluyor.

Bir konuyu daha açýklayayým. "Tamam çalýþanlar vergi veriyor ama zenginlerde patronlarda veriyor." diyeceksiniz.

Patronlar Zenginler 2 türlü vergi veriyor. Birincisi þirket aracýlýðý ile diðeri ise kiþisel harcamalarý aracýlýðý ile. Mesela Benzin aldýklarýnda bizim gibi onlarda vergi vermiþ oluyor.

Þirket aracýlýðý ile ödedikleri vergiyi kat kat geri alýyorlar. Nasýl alýyorlar;
    Birinci örnek pandemi döneminde þirketlere yaðmur gibi ucuz kredi yaðdýrýldý ama þirketi olmayanlar alamadý.
    Baþka örnek bol bol devletten teþvik alýyorlar. 5 yýl önce reno firmasý 3,2 milyar TL, ford firmasý 10 milyar TL teþvik aldý. Þirket kuracaklarý zaman bedava arsa ve hibelerden faydalanýyorlar.
    Baþka örnek: Þirketler güçlü olduklarý için haklarýný savunabiliyorlar ve haklarýndan fazlasýný geri alabiliyorlar. Vatandaþ alamýyor.
    Baþka örnek: Þirketler bol bol vergi kaçýrabiliyorlar. Ama vatandaþ vergi kaçýramýyor.
    Baþka örnek: vakýflar kurup devletten yardým alýp vergi ödemiyorlar.

Bunun gibi sizde eklemeler yapabilirsiniz, ilk aklýma gelenler bunlar.

Kiþi olarak harcamalalrý ile vergi veriyorlar. Evet bizim gibi veriyorlar ancak durum çok farklý. Vatandaþýn cebine aylýk brüt 15bin giriyor bunun tamamýný harcýyor. Kafadan devlet %30 civarý kesiþyor kalanýnýnda dolaylý vergilerle %20si en az gidiyor. Yani BRÜT maaþýn %50 si vergiye gidiyor. Zenginin aylýk BRÜT geliri ise 1milyon desek. Tavandan devlet kesse sanýrým 20bin keser. harcamalarý ile ne kadar gider, ayda 30bin harcasa(harcamalarýnýn önemli kýsmýný þirketine fatura edip vergiden düþtüðünü unutmayalým, örneðin benzin, araba giderleri, dýþarýda yediði yemekler bazen geziler vb.) 30 binde giden dolaylý vergi %20 desek. 6 bin eder, 20 binde devlet kafadan kesmiþti 26 bin. 1 milyon gelirde 26 bin vergi.
    Garibanýn gelirinin %50 si vergi iken zenginin gelirinin %2,6 sý vergi.

Bu çok yüzeysel bir hesap ama gerçeði yansýtýyor. Detaya girsem kimse okumaz, okuyanlarýn çoðu zaten anlamaz.

Sonuçta devleti sýrtlayanlar maaþlý çalýþanlar veya en alt üreten kesim. kendi patronu olupta sadece eve yetecek kadar geliri olanlarda bu iþten zararlý çýkýyor.

Diceksinizki zengin 1 milyon kazanýyor ama 100 tane iþçi çalýþtýrýyor, onlara iþ aþ veriyor. Doðru ama üreten yine o 100 kiþi. Yani 100 kiþi olmadan 1milyon gelir olmaz, patron olmadan 100 kiþi iþ bulmaz lafý doðru deðil. o 100 kiþi yine karnýný doyurmak zorunda ve doyurur ama patron 100 kiþi olmadan patronluk yapamaz.

Patronada çalýþanada ihtiyaç var ancak sistem halký soyma, çalýþaný soyma üzerine kurulduðundan, çalýþanlar devlet aracýlýðý ile sömürülüyor.

Devlet olanaklarý birilerine aktarýlýrken, vergilerle bu aktarýlanlar çalýþanlardan alýnýyorlar.

Þu an çok açýk bir örneðini yaþýyoruz. Geçiriyorlar. Devletten ve mevcut düzenden faydalanamýyorsanýz geçen geçtiði ile kalýyor.

Mevcut düzenden faydalananlardan birini yazmýþtým. Bir tanýdýk 2020 den beridir þirketlere verilen ucuz pandemi kredileri ile gayrýmenkul ve araba al-sat yaptý. Kredileri þirket için kullanmadý zaten þirket kaðýt üzerindeydi. Devletten aldýðý kredilerle al sat yaparak 10 milyon servet yaptý ve tek kuruþ vergide vermedi. Dövizin yükselmesi son 3 yýlda al-sat yapanlarý acaip zengin etti.

Kural neydi. "yerde bile bulsanýz, üretmeden kazandýðýnýz para diðerlerinden çýkar."

Bu kuralý 10 farklý þekilde yazýyorum ama öz ayný. Üretmeden paraya sahip olduysanýz, o para diðerlerinden MUTLAKA VE MUTLAKA çýkar.

Dolaylý yollardan çýktýðý için anlamazsýnýz. Nasýl çýktýðýný gerçek hayattan pek çok örnekle geçmiþ yazýlarda da anlattým.

Yazdýklarým okuyanýn aklýndan bir müddet sonra çýkýyor ve yine ayný hikayeyi yaþýyorum. Çünki medya sizi öyle bir HIZLA dolduruyorki, benim yazdýklarýmý unuttuðunuzdan medyanýn ezberini tekrarlamaya baþlýyorsunuz.

Medya sahipleri sistemi kuran ve en çok faydalanan grup.
    Medya: TV'ler, Gazeteler, internet haber siteleri, sosyal medya kurumsal yayýncýlarý, sosyal medya paralý yazcýlarý vb..
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Kuralýmýz neydi haturlayalým.

"bir topluluk içinde birileri ÜRETMEDEN zenginleþiyorsa, o topluluktaki diðer kiþiler fakirleþirler"

Kural neydi. "yerde bile bulsanýz, üretmeden kazandýðýnýz para diðerlerinden çýkar."

Medya sahipleri sistemi kuran ve en çok faydalanan grup.
    Medya: TV'ler, Gazeteler, internet haber siteleri, sosyal medya kurumsal yayýncýlarý, sosyal medya paralý yazcýlarý vb..
    Ali Cemal, senin bu tarz çýkarsamalarýný slogan gibi halka anlatmak ve benimsetmek lazým zira halk sloganlarla düþünebilir, geçmiþte benim de aklýma þu gelmiþti
    Ey emekli bugün aldýðýn maaþ ve geçimini oðlun saðlýyor ve o emekli olunca karný doymayacak, senin müteaahhite verdiðin arsa dan aldýðýn iki daireni 20 yýl sonra yenileyecek paran olmayacak ve yenilemek istersen sadece 1 dairen kalacak gibi

Bunlarý bizim sarý muhalefet ne söyler ne konuþur, söylese ve konuþsa da bir propaganda tarzýnda zihne sokamaz, sokmaz zira görevi sistemi devam ettirmektir.

Bunu yapacak bir oluþum gerekli ve biz de orada bu görüþlerimizi ve enerjimizi ortaya çýkarmalýyýz ama ülkemiz insaný ortak çalýþamaz egosu tavandýr eþitlikten hoþlanmaz bu nedenle çalýþmalar eksik kalýr. Kuklacý da boþ meydanda at oynatýr oysa , elit 50 kafa bunlarý duman eder. Diye düþünüyorum.

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Kadýn voleybol milli takýmýmýzý yine tebrik ederim. Dünya þampiyonu oldular.

Son yýllarda yenemediðimiz Sýrbistan, Brezilya ve Amerikayý grup elemelerinde yendiler. Finalde de Çin'i yendiler.

Sanýrým erkek voleybol takýmýmýzda Avrupa þampiyonumu olmuþtu. Onlarý ilemedim. Kýzlara bakýp onlarda gaza gelmiþler.

Voleybol, genelde orta sýnýf ailelerin çocuklarýnýn katýldýðý bir spor.
    Dünyada ilerlemeyide orta sýnýf aile çocuklarý saðlýyorlar.

Alt gelir grubu çocuklarý hayat boyu karýnlarýný doyurma derdinde olduklarýndan ve ekside baþladýklarýndan, çok hýzlý yükselselerde ancak orta seviyeye gelebiliyorlar.
    Üst gelir grubunun biþey yapayým derdi olmadýðýndan, onlarýn çocuklarýda hayat boyu tüketici pozisyonunda oluyorlar.(ibraniler hariç)

Orta sýnýf çocuklarýnýn ise barýnma, karýn doyurma kaygýsýndan çok hangi mesleði seçmeliyim kaygýsý oluyor. Çocukluðundan itibaren ailede çok iyi eðitilip yönlendiriliyorlar ve belli yetenekler kazandýrýlýyor. karþý cinsle arkadaþlýklarý küçük yaþtan itibaren saðlýklý oluyor.

Barýnma, karýn doyurma veya kýz-erkek arkadaþ bulma derdi olmadýðýndan kendilerini spora, bilime, teknolojik çalýþmalara verebiliyorlar ve çocukluklarýnda da önce aileden, sonra okullardan iyi eðitim alýyorlar.

Ayný okula alt gelir grubundan bir çocuk gitse o çocuðun aklýnda hayatýmý kurtaracakmýyým, aileme katký saðlayacakmýyým, harcý veya oda paramý ödeyebilecekmiyim derdi olur.

Orta sýnýf çocuðun derdi ise, hangi dal'ý seçmeliyim, hangisini seviyorum, hangisi bana en iyi katkýyý saðlar gibi dertleri oluyor. Yurt parasý, yemek yol parasý, kýz-erkek arkadaþ edinme gibi dertleri olmuyor. Garibanýn çocuðunun aklýnda ise yurt, yemek parasý derdi ve karþý cins derdi oluyor. Karþý cinsden uzak kaldýðý için beyni tatmin olmuyor ve beyninin enerjisinin çoðu karþý cinsi düþünmeye gidiyor filan.

Sonuçta ülkeleri kalkýndýranlar orta sýnýf aile çocuklarý oluyor. Verimliliði, teknolojiyi üreten onlar oluyor.

Bu açýlardan orta sýnýf çok önemli. Alt gelir grup çocuklarýnýn daha fazla ilgilendiði futbola dünyanýn parasý bu ülkeden aktarýlýyor geldiði yer ortada. Takýmlar yabancý dolu, her yýl yüzmilyonlarca dolar yurt dýþýna çýkýyor.

Futbola ayrýlan paranýn ellide biri belki voleybola harcanýyor ve kýzlarýmýz erkeklerimiz düntyada sürekli en öndeler. Reklam açýsýndan Futboldan çok daha fazla katkýlarý var bu ülkeye.

Deðerli forumdaþ......

Kýsaca ......burjuva.....!!!!!!!!!!!!!!!

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Ali Cemal, senin bu tarz çýkarsamalarýný slogan gibi halka anlatmak ve benimsetmek lazým zira halk sloganlarla düþünebilir, geçmiþte benim de aklýma þu gelmiþti
    Ey emekli bugün aldýðýn maaþ ve geçimini oðlun saðlýyor ve o emekli olunca karný doymayacak, senin müteaahhite verdiðin arsa dan aldýðýn iki daireni 20 yýl sonra yenileyecek paran olmayacak ve yenilemek istersen sadece 1 dairen kalacak gibi

Bunlarý bizim sarý muhalefet ne söyler ne konuþur, söylese ve konuþsa da bir propaganda tarzýnda zihne sokamaz, sokmaz zira görevi sistemi devam ettirmektir.

Bunu yapacak bir oluþum gerekli ve biz de orada bu görüþlerimizi ve enerjimizi ortaya çýkarmalýyýz ama ülkemiz insaný ortak çalýþamaz egosu tavandýr eþitlikten hoþlanmaz bu nedenle çalýþmalar eksik kalýr. Kuklacý da boþ meydanda at oynatýr oysa , elit 50 kafa bunlarý duman eder. Diye düþünüyorum.
    Dediklerin doðru.
    Siyaset sýnýfý kalite açýsýndan orta sýnýfýn en alt kesimi. Ýyi bir insan söyledikleri ve projeleri ile aralarýna girmeye çalýþsa, hemen engellerler. Kemal Derviþ e yaptýklarý gibi kullanýp atarlar. Arkasýndan da karalarlar. Projesi olan adamý kendilerine tehdit görürler. Kendilerinin hedefi talan olduðundan, aklý projesi olaný kendi talanlarýna engel olacak diye istemezler. Bazen mecbur kalýyorlar aralarýna almaya, oylarýný artýrýyor. Oy artýnca arsýzca yüklenip sepetliyorlar.

Vekil olmak arkadaþlarýmdan duyduðum kadarý ile çok büyük para iþi olmuþ. 40-50 milyon daðýtman gerekiyormuþ. O parayý daðýtanýn amacýda bellidir. Çok daha fazlasýný cebe indirmek.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 833/853 ÝlkÝlk ... 333733783823831832833834835843 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •