Originally Posted by
baddog
Deðerli forumdaþ......
Kýsaca ......burjuva.....!!!!!!!!!!!!!!!
Burjuva tanýmýna tekrar bakmam gerekti.
Kelimeyi özellikle azýlý gominis abilerimden bolca duymuþtum, kötü anlamda kullanýlýyordu.
Bu kelimeyi kullanmayayým çünki iyi þey çaðrýþtýrmýyor. Orta sýnýf derken iyi eðitim almýþ, veya kendini iyi yetiþtirmiþ orta gelir sahibi kesim diyeyim. Benim en tepede çalýþan beyaz yakalý mühendis arkadaþlarým içinde köylü çocuklarýda vardý. Devlet okullarýnda okumuþlardý.
Ayrýca üniversite okumasa bile küçük yaþta belli bir meslek seçip o meslekte kendini yetiþtirenlerde orta sýnýf olabilirler. Ayný zamanda dünyayý da takip etmeleri yani okuyup araþtýrmalarý gerekir. benim köyden çýkýp çok iyi eðitim alýp en tepede çalýþan mühendis arkadaþlarýmdan 2 tanesi bildiðin odundu. Ülkemiz ve dünya hakkýnda kara cahildiler. Yani sadece gelir açýsýndan orta sýnýftalardý, kültürel açýdan hala köy kültürü ile yaþýyorlardý. Onlara yol gösterip çalýþ demen gerekiyordu yoksa boþta kalýyorlardý. Çalýþ deyincede çok iyi çalýþýyorlardý. O sayede oraya gelebilmiþlerdi, aþýrý ders çalýþarak. baþkada biþey bilmiyorlardý ama gelir açýsýndan orta sýnýfýn üstündeler, çocuklarýda öyle olacaklar. Umarým çocuklarý çalýþmanýn yanýnda düþünmeyide öðrenirler diyeceðim ama düþünme öðrenilen bir þeymi genetik bir þeymi. Ben genetik olduðunu düþünüyorum.
Yani burjuva demek tam oturmuyor gibi. Ýyi Çalýþan ve iyi okuyan kesim diyeyim. Okumaktan kastým üniversite deðil.
Yada bir þey demeyeyim, daha fazla düþünmem lazým yanlýþ bir þey yazmayayým. Burjuva kelimesini kullanmayacaðýmdan dolayýda bu konuya kafa yormayayým, gereksiz vakit kaybý olur. Eski kalýplarý sevmiyorum çünki çoðu ingiliz veya abd gizli servislerince insanlarý þartlandýrmak amaçlý kullanýlmýþ. Þartlandýrýp kamplara bölmüþler. O kamplarý çatýþtýrýp kaos yaratmýþlar. O kaos sonucuda düzelteceðiz diye müdehale ederek kendi isteklerine göre ülkeleri uyarlamýþlar. Bizdeki 1980 darbesi gibi. Arap baharý savaþlarý gibi, Yugoslavya iç savaþý, Ukrayna-Rusya kardeþ savaþý gibi.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri