Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 834/853 ÝlkÝlk ... 334734784824832833834835836844 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,665 - 6,672 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by baddog Yazýyý Oku
    Deðerli forumdaþ......

Kýsaca ......burjuva.....!!!!!!!!!!!!!!!
    Burjuva tanýmýna tekrar bakmam gerekti.

Kelimeyi özellikle azýlý gominis abilerimden bolca duymuþtum, kötü anlamda kullanýlýyordu.

Bu kelimeyi kullanmayayým çünki iyi þey çaðrýþtýrmýyor. Orta sýnýf derken iyi eðitim almýþ, veya kendini iyi yetiþtirmiþ orta gelir sahibi kesim diyeyim. Benim en tepede çalýþan beyaz yakalý mühendis arkadaþlarým içinde köylü çocuklarýda vardý. Devlet okullarýnda okumuþlardý.

Ayrýca üniversite okumasa bile küçük yaþta belli bir meslek seçip o meslekte kendini yetiþtirenlerde orta sýnýf olabilirler. Ayný zamanda dünyayý da takip etmeleri yani okuyup araþtýrmalarý gerekir. benim köyden çýkýp çok iyi eðitim alýp en tepede çalýþan mühendis arkadaþlarýmdan 2 tanesi bildiðin odundu. Ülkemiz ve dünya hakkýnda kara cahildiler. Yani sadece gelir açýsýndan orta sýnýftalardý, kültürel açýdan hala köy kültürü ile yaþýyorlardý. Onlara yol gösterip çalýþ demen gerekiyordu yoksa boþta kalýyorlardý. Çalýþ deyincede çok iyi çalýþýyorlardý. O sayede oraya gelebilmiþlerdi, aþýrý ders çalýþarak. baþkada biþey bilmiyorlardý ama gelir açýsýndan orta sýnýfýn üstündeler, çocuklarýda öyle olacaklar. Umarým çocuklarý çalýþmanýn yanýnda düþünmeyide öðrenirler diyeceðim ama düþünme öðrenilen bir þeymi genetik bir þeymi. Ben genetik olduðunu düþünüyorum.

Yani burjuva demek tam oturmuyor gibi. Ýyi Çalýþan ve iyi okuyan kesim diyeyim. Okumaktan kastým üniversite deðil.

Yada bir þey demeyeyim, daha fazla düþünmem lazým yanlýþ bir þey yazmayayým. Burjuva kelimesini kullanmayacaðýmdan dolayýda bu konuya kafa yormayayým, gereksiz vakit kaybý olur. Eski kalýplarý sevmiyorum çünki çoðu ingiliz veya abd gizli servislerince insanlarý þartlandýrmak amaçlý kullanýlmýþ. Þartlandýrýp kamplara bölmüþler. O kamplarý çatýþtýrýp kaos yaratmýþlar. O kaos sonucuda düzelteceðiz diye müdehale ederek kendi isteklerine göre ülkeleri uyarlamýþlar. Bizdeki 1980 darbesi gibi. Arap baharý savaþlarý gibi, Yugoslavya iç savaþý, Ukrayna-Rusya kardeþ savaþý gibi.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Dediklerin doðru.
    Siyaset sýnýfý kalite açýsýndan orta sýnýfýn en alt kesimi. Ýyi bir insan söyledikleri ve projeleri ile aralarýna girmeye çalýþsa, hemen engellerler. Kemal Derviþ e yaptýklarý gibi kullanýp atarlar. .
    Kemal Derviþ için ne düþünüyorsun, Ecevit ýn telefonla ulaþamýyorum , benim bakaným benim telefonlarýma çýkmýyor dediðini hatýrlýyorum,
    15 günde 15 yasa
    Türk Telekom yasasý ile özelleþtirme yapýldý ve adam parayý ödemeden bir de içini boþaltýp kaçtýydý Hariri miydi neydi.
    Bir de þeker ve tütün yasasý ile yerli üretim yok edilmiþti, þimdi genetiði deðiþtirilmiþ mýsýr þekeri ile dolu hazýr gýdalarla besleniyoruz.
    Tabii bütçe disiplini ve yurtdýþýndan gelen sýcak para akýþý o dönem herkesin herþeye rahat ulaþmasýný saðlamýþtý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Kemal Derviþ için ne düþünüyorsun, Ecevit ýn telefonla ulaþamýyorum , benim bakaným benim telefonlarýma çýkmýyor dediðini hatýrlýyorum,
    15 günde 15 yasa
    Türk Telekom yasasý ile özelleþtirme yapýldý ve adam parayý ödemeden bir de içini boþaltýp kaçtýydý Hariri miydi neydi.
    Bir de þeker ve tütün yasasý ile yerli üretim yok edilmiþti, þimdi genetiði deðiþtirilmiþ mýsýr þekeri ile dolu hazýr gýdalarla besleniyoruz.
    Tabii bütçe disiplini ve yurtdýþýndan gelen sýcak para akýþý o dönem herkesin herþeye rahat ulaþmasýný saðlamýþtý.
    Kemal Derviþ kimdir? Özel bir karakter.

Gittikten sonra hatta daha gitmeden medya epey bir karaladý. Hâlâ daha üzerine günah yýkýp duruyorlar.

Günah yýkanlar kim.?

Amerika'dan emir alan ve ülke halkýný soyan siyasi karakterler ve onlarla ortak medya.
    Özellikle kendine sol diyen kesim Derviþ'i çok karaladý.

Derviþ hakkýnda da bilgiyi medyadan aldýðýmýzdan, bilginin saðlýklý olmasýna imkan yok.

O zaman Derviþ hakkýnda ne düþüneceðiz, nasýl biriydi.?

Yaptýklarýna bakarak karar vereceðiz söylenen ve anlatýlana göre deðil.

Þimdi "adam kimin adamý, gizli ne iþler yaptý" gibi konulara giremem çünkü bilmiyorum. Sadece görüneni yorumlayabilirim.

Görünen neydi.?

Adam kendisi gelmedi, getirdiler. Getiren kimlerdi? siyasetçiler.

Peki neden getirmiþlerdi.?

Çünkü devlet, siyasetçiler ve medya tarafýndan 1980 den beridir talan edilmiþ, kasalar boþalmýþ, ülke þu anki gibi zor duruma gelmiþti.

Yani Derviþ'i getirenler, 1980 den beri devleti yani halký soyan hýrsýz siyasetçilerdi. Çaðýran önemli deðil o ana kadar devleti o hale getiren kimlerdi.? Tek bir siyasetçi yada parti deðil hepsi birden sýrayla soymuþlardý.

Devlet Bankalarýný soyuyorlardý, kamu kurumlarýný vergileri soyuyorlardý. Kasalar bomboþtu ve dýþarýdan kimse bize borç vermiyordu.

Derviþ geldi ve önlemler almaya çalýþtý.

Önce siyasetçi soygununu önlemeye çalýþtý, bulduðu çözüm özelleþtirmeydi. Bu çözümü ayný zamanda siyonistlerde istiyorlardý çünki devlet elinde olmayan deðerli þeyleri siyonistler kolaylýkla satýn alýp hükmediyorlardý.

Derviþ'in en çok karalandýðý kararý bu. Özelleþtirmeye devam etmesi. Zaten özelleþtirme %10 cu özal ailesi dönemi baþlamýþtý ve siyonist isteðiydi.

Özelleþtirmeye katýlmayan parti yok, özal ile baþladý, þu an akp en büyük özelleþtirmeleri yapýyor. özal sonrasý chp baþta hiç kalmadý, bir kez koalisyonla baþa geçmiþlerdi özgür deðillerdi. Zaten en baba amerikancý ve özelleþtirmeci tayyip erdoðaný baþa geçiren de chp baþkaný baykal dý. Yani chp özelleþtirme dýþý diyemeyiz çünki dolaylýda olsa katkýsý var. Ayrýca tek baþlarýna baþa geçmedikleri içinde örnek yok.

Derviþ'e bankalarý özelleþtiriyor diye vuruyorlar ama tüm siyasiler zaten özelleþtirmeye destek oluyorlar. yani oradan vuramazsýn.

Diðer vurduklarý ise adam devletin biþeylerini çalmýþ. Gözümle þahit olsam inanmayacaðým bir yalan. Bu yalaný atanlar soros dan emir alýp tayyip'i baþbakanlýk yoluna sokan baykal dý. baykal'ýn emrindeki gazetecilerdi. Amaçlarý derviþi ülkeden kovalamaktý. baykal dönemi chp oylarý %10 baraj altýna inmiþti, derviþ geldi ve oylar yenide yükseldi. Derviþ le iþleri bitincede chp baþýna geçmesin diye göndermeleri gerekiyordu. Maaþlý gazetecilerine karalatmaya baþladýlar. Derviþ de sanýrým "böyle bir ülke beni hak etmiyor" diyerek arkasýna bakmadan kaçtý.

Adamýn görüntüsü, "çok yüksek kapasiteli ki benden bile yüksek olabilir(güldünüz tabi imkaný yok) Son derece temiz, dürüst, medeni, ahlâklý bir adam. Ailenizle beraber ömür boyu arkadaþ olmak isteyeceðiniz biri.

Adam Türk siyaset ortamýnýn iðrençliðini görünce kaçtý. Bir ara ismail cem ile parti hevesine girdi ama ismail cem'in grubunu ve düþüncelerini görünce oradan da kaçmýþ olabilir. cehape ye zaten kimse kapýdan adýmýný atmak istemez o kadar iðrenç. Eðer temiz dürüst ahlaklý ve kapasiteli isen. Böyle deyince diðer partileri yücelttim sanmayýn diðer partiler çok daha berbatdý. Þu ara eþitlenmiþ olabilirler.

Derviþ'in gizli planý varmýydý.? CIA ajaný filanmýydý.?

Bunu doðruluðunu veya yanlýþlýðýný ispatlayamam.

Yaptýklarýna bakýnca ülkeyi siyasetçi ve medya soygunundan kurtarýr diye düþündüðü kanunlarý çýkardý. O kanunlar yüzünden medya ve siyasetçiler bir müddet soygun yapamadýlar, o sebeple de hem medya hemde siyasiler karalýyorlar. Tabi en arsýz olanlarý. Azcýk utanmasý olanlar susuyorlar. akp gelince tüm kanunlarý deðiþtirip talana uygun hale GERÝ getirdi. O sebeple akp geldiði ilk yýl kanunlar deðiþtirildiðinden 20 sene öncesine geri gittik filan diye yazýyordum. Kimse anlamýyordu.

Ekonomik görüntü açýsýndan þu an yine 23 sene önceki haldeyiz desem doðru olmaz. Çok daha kötüyüz. Görüntü benzer ama 23 sene önce kamu þirketlerimiz vardý, madenlerimiz petrollerimiz, denizlerimiz, limanlarýmýz bizimdi halkýndý. Borç da bugünkü nün dörtte biriydi.

- Basitçe anlatýrsam. 10 milyon TL lik evin(kamu þirketleri, madenlerin, limanlarýn, ormanlarý, yollarýn, köprülerin, tünellerin ne varsa hepsi senin.) var, 500 bin TL lik borcun var. Bu 2000 yýlýndaki durum. Kira ödemiyorsun borcu çalýþýr ödersin.

- Þu anki durum ise evin yok satýp yemiþsin kiradasýn ve 2 milyon TL borcun var. Hem kira öde hem 2 milyon borç, kurtuluþun kalmamýþ. O sebeple 2000 yýlýna göre çok çok daha kötü durumdayýz. Evi satýp yiyenler ise sofra baþýnda kavgaya devam ediyorlar. Daha satacaklarý çok þey var demekki.

.
    Son düzenleme : alicemal; 24-07-2023 saat: 16:32.
    @NeAcaipDunya

4. ali cemal...maalesef satýlacaklar faizin faizine bile yetmez..satýlan hem ölücülere satýlýyor hemde deðerin zaten çok azý hazineye ulaþabiliyor...ben karamsarým..ülke iflas ederse ancak kurtuluþ adýmlarý atýlabilir..faizler durur,ana paralarda büyük indirimler olur..haydi bunlara para verelim yoksa bize zararlarý olur düþüncesiyle tekrar yardým ederler...yok icraya verelim yok paylaþalým..imkansýz..kötü tüccara hiç bir þey yapamaz üste para verirsiniz...

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    ali cemal...maalesef satýlacaklar faizin faizine bile yetmez..satýlan hem ölücülere satýlýyor hemde deðerin zaten çok azý hazineye ulaþabiliyor...ben karamsarým..ülke iflas ederse ancak kurtuluþ adýmlarý atýlabilir..faizler durur,ana paralarda büyük indirimler olur..haydi bunlara para verelim yoksa bize zararlarý olur düþüncesiyle tekrar yardým ederler...yok icraya verelim yok paylaþalým..imkansýz..kötü tüccara hiç bir þey yapamaz üste para verirsiniz...
    Satacaklarý ile borç ödemezler, cebe indirmenin yollarýný kullanýrlar. Borç katlanmaya devam eder. Batý blokunun istediðide aðýr borçlu olman. Ne kadar çok borcun varsa o kadar kolay yönetilirsin.

Ýflas açýklasak(Moratoryum) bizim borcu azaltmaz yada silmezler. yunanistaný Arjantin'i azalttýlar, bir kýsmýný sildiler. Bizimkini ne azaltýr ne silerler. Hatta üzerine tefeci faizi eklerler.

Batýnýn amacý seni parçalayýp yutmak, neden borcunu silsin, azaltsýn. O borcu zaten seni yutmak için yaptýrmýþ. Yaptýrmýþ diyorum çünkü onlarýn kurdurduðu ve kontrol ettiði siyasetçiler tarafýndan, onlarýn kontrol ettiði medya desteði ile yapýldý. Medya halký hazýrladý kývama getirdi, kontrol altýndaki siyasetçiler kývama gelmiþ halka geçirdi(kötü niyetli kanunlar çýkardý). Halk da "çok süper oldu, geleceðimiz parlak" dedi.

Ana amaç parçalamak.

Eðitim sistemimizin çökertilmesi, borca batýrýlmamýz, az geliþmiþ ülkelerden cahil kalabalýklarýn getirilmesi, kamuya yani halka ait her þeyin satýlmasý, medyaca halkýn birbirinden nefret eder hale getirilmesi, ülkeyi karýþtýracak tarikatlarýn kurulmasý ve beslenmesi hepsi bu ülkeyi parçalayýp yutmak amaçlý.

Maalesef medyanýn yani TV ve gazetelerin bombardýmaný altýnda halkýn büyük çoðunluðu gerçeði göremiyor. Beyni geliþsin diye en ücradaki köylülerden baþlamak üzere köy enstitüleri kurduk. Kuranlarý genç yaþta öldürmüþler.

En alttakini eðitmezsen grup yaþayamaz, batar. Kendi çocuðumu eðittim kurtuldu benim ailem. Kurtulamaz. Geldiðimiz nokta orasý kurtulamadýnýz. Eðitmediðin o köylüler geldi senin maaþýný kestiler. Çocuklarýný ülkede yaþatmadýlar her sene binlerce eðitimli meslekli çocuk genç yurtdýþýna kaçýyor, yerine kara cahil afgan geliyor. Kurtulamazsýn, imkaný yok. Yarýn ülke parçalandýðýnda o maaþýnda kalmayacak, sað kalmýþsan hastalýk içinde sokakta dileneceksin.

Diðerinden nefret etmek yerine anlamanýz gerekiyor, yoksa kurtulamazsýnýz. Sadece bana dersen kurtuluþun yok.
    Ýnsanýn doðasý gereði sadece bana diyeceðiz ve eni sonu bataklýðýn dibini boylayacaðýz, dönüþ yok.

Köy enstitülerini kapatýp ezbere dayalý imam hatip benzeri eðitim sistemine geçirdiler ki düþünemeyin, sorgulayamayýn, kolayca yönlendirilebilin, hiç bir gerçeði göremeyin.

Ayýptýr söylemesi ben görüyom. Görmesem daha iyiydide benim seçimim deðil tabiki. Þartlar bu bedeni böyle oluþturdu. Kaçýþ yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip emeklilere havuç göstermiþ.

Ocak ayýn da sizi görecem demiþ.

Emeklilerin çoðu eðer kira ödüyorsa et deðil tavuk alamaz hale gelmiþ. Ocakda akp normalinin üzerinde zam yaparsa bir altý ay tavuk alabileceksin. Sonra yine ekmeðe makarnaya talim.

Emekliler 20 yýl önce hem yeterince kýrmýzý et alabiliyor hemde dana kuzu pirzola mangal yapabiliyordu. Þimdi tavuk mangalý bile kaybetti.

Eþeðini aldý, Ocak ayýnda sýpa verecem diyor. Sýpayý görünce emekliler sevinecek.

Canlýlarý anlatýrken ne yazmýþtým. Ýnsanlarýn %80'i havuç ve sopa yöntemi ile yönetilebilirler. %80 oranýnýn nereden geldiðini anlatmýþtým.

tayyip biliyor, havuç sopa sistemini bi þekilde öðrenmiþ ve çok çok iyi uyguluyor. "Sizin Çobanýnýzým" demekte haklý.

Ocak ayýnda ne olacaðýný söyleyeyim.

Emeklinin 2023 GERÇEK enflasyonu þimdiden %100 ü geçti. Ama resmi enflasyonu %40 ýn altýnda gösteriyorlar. Yýl sonunda devletin açýkladýðý enflasyon %30 un altýnda olacak. Emekliye %50 zam yapacak ve "iþte sözümü tuttum, enflasyon %30 du ama ben %50 zam yaptým. Sizi ezdirmedim." diyecek. Emeklinin %80i 6 aylýðýna sevinecek.

Halbuki emekli 2022 yýlýndaki alým gücüne dönebilmesi için bile %200 zam almasý gerekir.

Emekli avukatlara sesleniyorum.

2022 de millet vekilleri kendilerine %300 zam yaptýlar. Diðer emekliye ise %86 civarýnda.

Bu anayasaya aykýrý.

Çalýþaný yaptýðý iþ ve yaptýðý üretimden dolayý ve terfilerden dolayý farklý ORANLARDA zam yapabilirsin.

Ama emekliye farklý ORANDA zam yapamazsýn. Emekli çalýþmýyoru ve emekliler arasýnda ayrým yapmaný gerektirecek bir iþlem, bir olay gerçekleþmiyor. Bir emekli daha fazla zam almayý hak edecek bir þey yapmýyor.

Hali ile tüm emekliler ayný ORANDA zam almak zorunda.

Emekli olduðunda yaptýðýn iþ ve ödediðin sigorta sebebi ile 10bin TL yi hak etmiþsindir veya 50bin TL yi hak etmiþsindir. Bu hakkýn.

Ama emekli olduktan sonra 10bin alanada, 50bin alanada ayný oranda zam yapmak zorundasýn. Millet vekiline daha fazla yapamazsýn. çalýþmayan insan, üretime katký sunnmayan emekli, maaþýný diðer emeklilere göre ekstra artýracak bir þey yapmaz.

10bin alan %30 zam almýþ maaþý 13 bin olmuþsa, 50bin alanda %30 zam alýr ve maaþý 65bin olur. Birini %30 zamla 13 bin yapýp diðerini %200 zamla 100 bin yapamazsýn. Temeli yok, mantýðý yok, kanunu yok.

Emekli avukat olsam, toplanýr ortak dava açarým. AÝHM e kadar giderim ve %100 kazanýrým.

Vekil emeklisi bol maaþ alýnca, diðer emeklilerin halini anlamýyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 25-07-2023 saat: 10:43.
    @NeAcaipDunya

7. emekliyi emekliler bile sildi...kimsenin hatta emeklinin bile umurunda deðil...yakýndýr otobüslerden felan atarlar..belediyeler deðil halk...düþünün emekli bankamatikte maaþýný çekmeye çalýþýyor...sýrada bekleyenler kolundan tutup kenera atýverecekler..bende ufak ufak alzaymýr baþladý..sanýrým emeklilerin çoðu benim gibi veya daha da ileri..yoksa bu kadar vurdum duymaz olmalarý mümkün deðil...genelin ailesi yine de üç kuruþ maaþý var diye iyi davranýyordu..para pul olunca o sevgi saygý da kaybolacak..istenen zaten emeklinin sistem dýþýna atýlmasý...bu kadar emekli yükü demekki çok fazla..gel þimdi alzaymýrlýdan onur bekle..onurlu olanlar nasýl erken giderim diye düþünüyor..geçmiþ olsun..hadi gel yýl baþýnda verilecek seçim zammýný alma..varmý öyle bir onurlu toplum???

Bu ülkedeki soygunu deðil tam olarak durdurmak yüzde 70 azaltabilsek, bütün borçlar düzgün ödenir ve herþey düzelir, zamanýnda Fatsa da 1 ayda 5 yýllýk altyapý yapýlmýþtý bugün Tunceli de de ortalama zeka sadece soymayarak iþleri düzeltti.
    Yani bizim zekaya dahilere ihtiyacýmýz yok tek ihtiyacýmýz ahlak lý olmak, hepsi bu.
    Ege Cansen de söyledi kardeþim sen bu ülkede holding kurup yurtdýþýna milyar dolarlar taþýyorsan demek ki bu topraklar bir þekilde bu deðeri üretiyor.
    Ama bunu okumasý olmayan zavallý insanlarýn anlamasý mümkün deðil onlar pazara gidince cüzdana ve fileye göre dünyayý anlar, çok da kýzmamak lazým ülkemizin elitleri onlarý bu hale getirdi. Aþaðýladý ve aç býraktý þimdi kendilerine benzeyen birini kral yaptýlar.
    Temel sorun ülkenin elitlerinde yani 100 , 200 yýldýr buranýn kaymaðýný yiyen ailelerin çocuklarýnda bunlar her partide ve her yerdeler bunlar Oylum Talu olurlar, Faik Öztrak olurlar, Nahit Menteþe olurlar, Hasan Cemal olurlar, Cengiz Çandar olurlar, yanlarýna gelen okumuþ köylü çocuklarýný da kendilerine benzetirler, sistem devam eder.
    Önemli olan sistemin devamýdýr, Þerif Hüseyin ýn soyunun çölde araba tokuþturmasý batýyý rahatsýz etmez. Adamlar risk istemez kontrol dýþý karýþýklýk istemez.

Bu arada Kemal Derviþle ilgili kýsmen düþüncelerine katýlýyorum ancak, o makama gelebilmek bile baþlý baþýna zeka ve yetenek dýþýnda ek unsurlar içerir. Dikkate almadan edemem. Ama çok doðru ihaleleri vb düzenledi ve soyulmayýnca ülke kýsa sürede 6 sýfýr atar hale geldi, þimdi de yerine koyuyor attýðý sýfýrlarý.

Sayfa 834/853 ÝlkÝlk ... 334734784824832833834835836844 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •