Bu arada meclis deki 600 saksı vekilin attığı diğer kazığıda yazayım.
Deprem için toplanan 38 milyar dolar yok olmuştu. Yeniden millete IBAN gönderip para istediler. TV ler para isteyen kuruluşların reklamları ile dolu. Her bir reklam büyük kanallarda milyonlarca TL tutar. O parayı nasıl ödeyipte reklam yapıyorlar oda ayrı konu. Demekki bayağı bir yağıyor.
38 milyar dolar yok oldu, devlet bankalarının ödemeleri yetmedi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV salmışlardı.
cehape dene örgüt anayasa mahkemesine başvurmuş ve iptal davası açmıştı. Mahkeme sonuçlanmadan ben ilk taksiti yatırmıştım.
Anayasa mahkemesi aynı ödemeyi daha önce kabul etmediğinden, bu kezde kabul etmez diye makul mantıklı olanlar düşünüyorlardı.
Bende anayasa mahkemesinden dönerse parayı nasıl geri alırım diye düşünüyordum. Sanırım üzerine su içeceğim diye sonuca varmıştım.
Normal bir ülkede geri almak hiç sorun olmaz. Ödenen belli, kimin ödediği belli, hangi hesaptan geldiği belli, anayasa mahkemesi kabul etmediğinde devlet olarak paraları ödeyenlere toptan tek tuşa basarak iade edersin. Bir kişinin 1 saniyesini alır.
Anayasa mahkemesinden dönseydi nasıl geri ödeneceği hakkında o 600 saksı neye karar vermiş.?
Her kes mahkemeye başvuracakmış.
İnanılır gibi değil. MTV yi sanırım insanların %20 si ödemiş buda milyonlarca kişi eder. Milyonlarca kişi avukat tutup mahkemelere gidecek parayı geri alacak.
Bu açıkça kötü niyet.
Bunlar sorun değil, okuyanlar bilir ben hırsıza kızmam. Hırsızları yakalasın diye maaş verdiğimiz polise kızarım işini yapmıyor diye. Benim gözümde suçlu yargı elemanlarıdır yani devlettir. O sebeple bu 600 saksı vekilin yaptığına... du yaw.???
Bu 600 kişi devletin ta kendisi... Parayı alan bunlar...
İşler karıştı sayın seyirciler... Hırsızı yakalasın diye tuttuklarımız bizzat parayı haksız yere cebimden alanlar olunca ne yapacaksın.???
ilkel br şahsiyet olarak ilk aklıma gelen sende soyacaksın... Potansiyeli yüksek soygun örgütüne eleman aranıyor.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri