Az önce Maraþ depremi dolayýsý ile çýkarýlan ek MTVnin ilk taksitini ödedim.
Gölcük depremi 1999 yýlýnda oldu. Deprem vergisi adý altýnda tek seferlik ek vergiler kondu. Tek seferlik denilen vergiler ilkel yaþam fomatlarýna para tatlý geldiði için 1999 dan bu güne kadar alýndý.
Toplam 38 milyar dolarlýk deprem vergisi toplandýðý yazdý. TL ile 1.026.000.000.000. Bu trilyon TL ile daire baþý 800bin maliyetle 1.282.000 daire yapýlýyor. Kazýklý maliyetle bu kadar daire yapýlabiliyor.
Ancak bu para yenmiþ bitmiþ. YOK.
Bizden son yýllarda sürekli para istendiði gibi deprem içinde ek vergiler saldýlar, kamu kurumlarýnýn gelirlerine deprem için el koydular.
Deprem için toplanan paralar har vurulup harman savrulduðundan yine bizim cebimize ellerini daldýrdýlar. Bunu yapan siyasiler.
Ne yazmýþtým, deprem bölgesinde olduðu halde tek binasý yýkýlmayan bir ilçe vardý. Hatay'ýn Erzin ilçesi.(Bu belediye CHP'li. Birde osmaniye sumpas ý hiç bir bina yýkýlmadý diye akp liler pazarlýyor ancak deprem bölgesine çok uzak. Yani sahtekarlýk yapýyorlar.)
Erzin ilçesi belediye baþkaný Ökkeþ ELMASOÐLU'nu yazmýþtým. Özetle çalmadýðý için, hýrsýzlarla ortak olup ilçede her þeye evet demediði için ilçede tek bina yýkýlmadý.
Binalar yýkýlmadýðý için ne Erzin halkýnýn nede bizim cebimizden Erzin için para çýkmadý.
Hýrsýz olmayan bir belediye baþkaný, ilçenin refahý için yeterli oldu. Dahi olmasý gerekmedi, kapasitesi yüksek olmasý gerekmedi, çok çok çalýþmasý gerekmedi. Sadece hýrsýzlýk yapmamasý, halkýn rahat etmesi için, sürünmemesi için yetti.
1999 dan beridir toplanan 38 milyar dolar kayýp, üzerine yeni vergiler alýnýyor. Alýnan vergiler yine har vurup harman savrulacak ve pek çok müteahhit tarafýndan haksýz yere ceplerine indirilecek. 400 e mal edilmesi gereken konutlar bir milyon beþyüzbüne mal ettik diyecekler ve yine vergilere el girecek.
Sürekli ne diyorum.
Türkiye'nin tek sorunu var yolsuzluða batmýþ devlet yönetimi. Geri kalan tüm sorunlarýn temel sebebi budur.
Peki siyasilerin ayný yatakta olduðu sektör hangisi. Medya.
Medya olmasa devleti halký soyamazlar. Medya destek verince onlar için herþey çok kolaylaþýyor. Türkiye medyasýda tüm dünyada olduðu gibi çýkar gruplarýnýn kontrolunde.
Medya ve siyasi partiler bizim dostumuz deðiller.
Bu çok çok açýk. Bu kadar açýkken, medyadan etkilenip medya aðzý ile birileri benim topikte bir kaç cümle yazýnca çok çok sinirleniyorum ve çoðunlukla kendimi kontrol ediyorum ama bazen bir kaç cümle düþüncesizce yazabiliyorum.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri