Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 453,42 Mn 3,31 / 3,63
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 240,14 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 204,07 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,91 Mn 2,90 / 3,13
21,70 -8.67% 277,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 114,63 Mn 6,40 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,22 5.23% 22,33 Mr 3,06 / 3,32
320,25 0.95% 9,20 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,48 Mr 11,64 / 13,12
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
412,00 0.24% 4,30 Mr 407,00 / 416,25
18,44 -0.75% 503,10 Mn 18,28 / 18,66
78,20 0.13% 3,21 Mr 77,40 / 78,50
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
745,50 -0.07% 1,55 Mr 742,50 / 752,00
93,75 0.59% 226,00 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 102,40 Mn 114,90 / 116,30
30,94 0.39% 116,75 Mn 30,62 / 31,62
10,76 0.56% 114,35 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 220,26 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 838/853 ÝlkÝlk ... 338738788828836837838839840848 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,697 - 6,704 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    merrill lynch: Sahibi siyonistler olan abd bankasý.

fetö darbesi'ni 2 gün öncede haber almýþlardý ve BIST de darbeden 2 gün önceden satýþa geçtiler.

BÝST'in 4 gün üst üste taban olduðu 2021 Aralýk ayýnda tabanlardan önce satýþa geçtiler.

Geçen haftalarda KKM düzenlemesi geçmeden önce yine BÝST de satýþa geçti.

Çok açýk belliki bu bankanýn devletin ekonomi servislerinde üst yönetimde casuslarý var. Devlette bakanlar deðiþse de bu casuslar deðiþmemiþ aynen kalmýþlar.

Du yaw.

- Bu bankanýn sahibi abd'yi yönetenler.

- akp yi abd'nin kurduðunu bizzat kendileri söylüyorlar. ülkeyi 21 yýldýr bu parti yönetiyor. Zaten diðer partileride - abd kurdurduðundan bizim bilmemiz için açýklamalarýna gerekde yoktu.

- fetö'yü kurduran besleyen ve üzerimize salan abd.

- akp ile fetö darbeye kadar kardeþ kardeþ el ele iþ yapýyorlardý bunu açýklayanlar bizzat akp liler. fetö yü devletin her kademesine en bol yerleþtiren akp.

O zaman devlet kararlarýný merrill lynch ve abd bankalarýnýn önceden bilmesine neden þaþýrýyorsun.?

Doðru söz. Þaþýrmamam lazýmdý da birden þeyttim.! Güzel ve temiz soyuyorlar.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Batý cephesinin dünyaya dayattýðý zorbalýklardan kurtulmak için kurulan doðu cephesi olan 5 üyeli BRICS'e 22 yeni üye katýlýyor.

BRICS'in nüfusu dünyanýn yarý nüfusuna denk gelecek.

Önemli olan ise bugüne kadar batýya tam uþaklýk yapan Arap petrol ülkeleride üyelik baþvurusunda bulundu. suudi ve BAE katilleri ile kuveyt.
    suudi ler ve BAE nin bizim açýmýzdan önemi, abd emri ile bizdeki gerici hareketleri kurup besliyorlar. Yükselen tarikatlarýn hepsinde bunlarýn parasý var. Bu tarikatlarýn görevi eðitimsiz cahil kalabalýklarý kandýrarak ülkeye zararlý hale getirmek. Baþardýlar.

Arap petrol ülkelerinin BRICS'e üye olmalarýnýn dünya açýsýndan önemi ise, bu ülkeler petrolü gazý dolar ile satýyorlar. dolar'ýn dünyadaki hakimiyetine katkýda bulunuyorlar. BRICS'in ana hedefi batý sömürgecilerinden kurtulmak. Bunu baþarmak için karþýlýksýz basýlan dolar dan kurtulmalarý gerekir. BRICS kendi parasýný çýkarma hazýrlýðýnda ve üye ülkeler arasýnda bu para kullanýlacak.

Þimdiden üye ülkeler, birbirleri ile olan ticaretlerinde kendi para birimlerini kullanmaya baþladýlar. Ayrýca batýnýn swift'ine rakip kendi elektronik para dolaþým sistemlerini kurdular. Ýleride BRICS üyeleri ortak bir para birimi kullanmaya baþlayacaklar. ÇÝN ilk adým atan ve Çin Merkez Bankasý digital para birimini yürürlüðe soktu, ülkede kullanýlmaya baþladý. Bu para, cripto para olarak bildiðimiz digital para teknolojisine sahip deðil. Block chain yöntemi ile iþlemiyor. Kendi algoritmalarýný geliþtirmiþler.

Büyük ihtimallede BRICS'in para birimi digital bir para birimi olacak ama belki temsilen kaðýt-plastik üzerinede basýlý olaný çýkacaktýr.

dolar'ýn dünyada kullanýlmamasý demek, abd'nin ve abd ye ticari + güvenlik açýlarýndan çok baðlý ülkelerinin bitmesi demek olduðunu epey önceleri yazmýþtým. (Ýlk bitecekler ingiltere ve israil. Diðer ülkelerde çok etkileneekler bugünkü zenginlikleri kalmayacak. O sebeple abd ne derse yapýyorlar. Ukraynaya destek olun dedi hepsi birden canla baþla destek oluyor.) abd, karþýlýksýz dolar basýp bu para ile dünya þirketlerini satýn alýyordu. Mal ve hizmetlerini yurt dýþýndan yine bu karþýlýksýz para ile alýyordu ve dünya kabul etmek zorundaydý. Çünki abd ordusu(+CIA), dünyaya hakim finans sistemi ve medyasý sizi bitirebilirdi.

Irak ve Libya liderleri dolarý kullanmayacaðým diyen ve hamle yapan ilk liderlerdi. Ýkisininde kafalarý kesildi, ülkeleri darmadaðýn edildi.

Þimdi ise gerçekçi ve ciddi bir rakip olan ÇÝN liderliðindeki BRICS var ve Çin liderinin kafasýný kesemezsin.

abd her koldan kendi sonunu hazýrlayan Çin liderliðindeki bu oluþuma tüm gücü ile karþý koyuyor. 15 - 20 yýldýr karþý koyuyor. Çinde ard arda çýkan domuz gribi, Çin gribi vb virus salgýnlarý ile baþlamýþ olabilir. Çin þirketleri ve medyasýný ele geçirme çabalarý ise sonuç vermedi. Bizim medya ve þirketler 100 yýl ve daha fazladýr batý kontrolunde. (Batý derken yahudiler anlayýn. Batýyý þekillendirip yönlendirenler ibrani kökenli yahudiler.)

Biz sabah akþam abd kökenli (gençleri yönlendiren) facebook, instagram, twitter ile yatýp kalkýp bunu ayrýcalýk sanýrken çin kendi sitelerini kurdurdu, destekledi ve yaþattý. Biz abd kredi kartlarýný kullanmayý ayrýcalýk sanýrken Çin kendi kredi kartýný çýkardý, destekledi, yaþattý vb. Biz ithal arabalarý ve yabancýlarýn üretip sattýðý arabalarý almanýn ayrýcalýk olduðunu sanýrken, Çin kendi otomotiv sektörünü kurdu, destekledi ve yaþattý. Biz kendi þirketlerimizi yabancýya satmanýn marifet olduðunu sanýrken, Çin kendi þirketlerini kurdu, destekledi, sattýrmadý ve yaþattý. Yabancýlar para getirip kendi fabrikalarýný kurdular ve teknoloji getirmek zorunda kaldýlar.

Batýnýn bir ülkeyi ele geçirme taktiklerinin hepsini boþa çýkardýlar. Medyasýný vermediler, finans sisteminin kontrolunu vermediler, yabancýya satýþý serbest býrakmadýlar. En önemlisi içlerinde Çinli gibi görünen ve Çinli zannedilen yahudi azýnlýk yoktu. Bu çok büyük avantajlarýydý. Bizde, Rusya-Ukrayna'da ve batý ülkeerinde, o ülkenin insaný gibi görünen yaþayan ibrani kökenli yahudi azýnlýklar var. Hepsi zamanla yahudi kontrolune geçti. Rusya kuyruðun çoðunu kaptýrdý kalaný kurtarmaya çalýþýyor, Çin olmasa kesin kuyruðun tamamý gidecek.

Çin'i normal yoldan yenemeyince askeri yönteme döndüler. Önce Çin'in en güçlü destekçisi ve doðal kaynak zengini Rusya'yý savaþa soktular. Sonrada Çin'in çevresindeki kendine baðlý ülkelerle Çin'e karþý askeri harekat baþlattýlar. japonya, güney kore, filipinler, taiwan, avustralya gibi ülkelerle Çin denizlerinde tatbikat düzenleyip duruyorlar. Çinlilerin yaþadýðý Taiwan'ýn yönetimini Çin elinden almýþlardý þimdi Taiwan aracýlýðý ile Çin ile savaþtýrma yolundalar. 2 kardeþ Rus ve Ukraynalýlarý savaþtýrdýlar, þimdide 2 kardeþ Taiwan ve Çin'i savaþtýrma yolundalar. Önce Hong Kong'u ayaklandýrmaya çalýþtýlar, Çin bastýrdý, izin vermedi.

Batý ve Doðu savaþý Afrika ülkelerine de sýçradý. Afrikanýn batý açýsýndan önemi, Afrikanýn doðal kaynaklarýný sömürüyorlar. halklarýnýda köle iþçi olarak kullanýyorlar. 500 yýldýr bunu Amerika ve Afrika kýtasýna yapýyorlar. Bugünkü zenginliklerinin kaynaðý bu. Þu an Afrikada Doðu'nun ayarttýðý ülkeler, Batýya baþ kaldýrdý. Sömürgeci batý ülkesi askerlerini ülkeden atmaya çalýþýyorlar. Eðer batý ülkeleri baþta amerika, ingiltere ve fransa, Afrika'dan çýkarsa, doðal kaynaklarý bedavaya alamayacaklar. Güçden düþecekler. Nükleer teknolojileri, elektronik teknolojileri gibi alanlarýn doðal hammaddesinin önemli kýsmý Afrika'dan bedavaya yakýn geliyor. Afrikanýn balýklarýný bile avlýyorlar o kadar arsýzca sömürüyorlar.

Batý askeri yöntemde de baþarý saðlayamazsa iþ son çare nükleer savaþa dönecek. Ya batý baþlatacak veya fazla sýkýþýrsa Rusya baþlatacak.

Kýsa yazayým diye girdim, yazdýkça aklýma gelenlerle uzuyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-08-2023 saat: 09:35.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok güldüm.

Az önce Türkiye Polonya voleybol maçý yayýný baþladý. Vestel'in reklamý var. Atatürk'ün konuþmasýný verip yazý basmýþlar. Diyorlarki "sen istedin bizde Muasýr medeniyetlerin üzerine çýktýk".

Bunlarýn muasýr medeniyetden anladýðý ne acaba.?

Kendi verginle Japon'a yaptýrdýðýn köprüden ithal ettiðin Alman arabasý ile geçip birde üzerine tonla para vermekmi.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kadýn voleybol takýmýmýz Avrupa þampiyonasýnda finale çýktý.

Bir kaç ay önce Milletler turnuvasýnda dünya þampiyonu olmuþlardý. Dünyada daha önce kolay kolay yenemediðimiz ülkeleri yenmiþlerdi. Amerika, Brezilya, Sýrbistan gibi.

Yanlýþ hatýrlamýyorsam grup maçlarýnda Polonya'ya yenilmiþlerdi. Milletler turnuvasýnda yenildiðimiz Polonya yý Avrupa turnuvasýnda 3-0 yendiler.

Finalde Sýrbistan ile oynayacaðýz.

Milletler turnuvasýnda Sýrbistan'ý kolay yenmiþtik ancak o maçlarda as oyuncularý Boþkoviç yoktu. O takýmýn her þeyi Boþkoviç. O olmadýmý güçlü takýmlara yeniliyorlar.

Bugün oynanacak final maçýnda Boþkoviç var. Zaten olmasa finale imkaný yok gelemezlerdi.

Bizim milli takým ise geçmiþ Dünya turnuvalarýnda hep ilk 10 veya 5 e girerdi ama finale kadar gidemezdi. Sanýrým ilk üçe dahi giremiyorlardý. Avrupa turnuvalarýnda ise ilk üçe epey girmiþ, 3 kez de final oynamýþ ama hiç kazanamamýþlardý.

Nasýl olduda dünya þampiyonu olduk ve Avrupa turnuvasýnda finalde favoriyiz.?

Boþkoviç'in tek baþýna Sýrbistaný sýrtladýðýný yazdým. Ýyi bir takýmda yýldýz varsa þampiyon olabiliyorsunuz. Bizim takýmda çok iyiydi ama yýldýzý yoktu. Þimdi var.

Vargas isimli Küba'lý genç oyuncuyu Türk vatandaþý yapmýþlar. Takýmýn yýldýzý o. Takým sýkýþtýðýnda ortaya çýkýyor ve engeli aþýp takýma güven veriyor.

Birde teknik direktör deðiþti ancak asýl olay Vargas. Önceki teknik direktörümüzde çok iyiydi ama Vargas'ý yoktu. Þimdiki de çok iyi ve Vargas lý olarak maçlara çýkýyor.

Ýþin ilginç yaný bu teknik direktörümüz bu sezon milli takým baþýna geldi ve bir önceki Teknik Direktörümüz ise Sýrbistan'ýn baþýnda.

Ýlginç bir maç olacak.

Taraftarý olduðum takýmlarýn maçlarýný canlý izleyemiyorum. Karþýlaþma dan sonra banttan izliyorum. Bu karþýlaþmayý da öyle yapacaðým. Maç akþam 21:00 de TRT 1 de.

Maçý "eðer kazanmýþsak" yarýn izlemeyi düþünüyorum. Sonucu bilerek banttan izleyince, çok huzur içinde izliyorum. Geriye düþtüðümüzde strese girmiyorum.

Birde Ebrar isimli bir oyuncumuz var. Psikolojik problemleri olduðu belli olan bir oyuncu. Çok iyi oyuncularýmýzdan biri ancak rakiplere karþý aþaðýlayýcý davranýþlarý var.

Gördükçe sinirlerim tepeme çýkýyor.

Biri onu yola sokmalý ve psikoloða göndermeli. Büyük ihtimalle psikoloða gidiyordur ancak çocukluktan kaynaklanan problemleri psikologlar kalýcý olarak düzeltemiyorlar. Ancak hapla geçici olarak düzeliyor.

Hap etkili olduðu saatlerde normal davranýyorsunuz. Hapýn etkisi geçince eski halinize dönüyorsunuz. Ancak hap beynin kimyasýný deðiþtirdiði için, hapýn etkili olduðu saatlerde ne iþ yapýyorsanýz o iþi artýk ayný kalitede yapamýyorsunuz. Yani Ebrar, maç varsa hap yutamaz. Bu durumda maçlar için psikologda pek iþe yaramayacak demektir eðer probleminin kaynaðý çocukluk dönemi ise.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Size çok ileri görüþlü olduðumu arada sýrada yazarým. Yine bir örnek oluþtu.

USD 4-5 TL iken (yoksa 6-7 TL miydi?) TV de ekonomist diye gösterilen soytarýlar vardý. Ne diyorlardý.
    "dolar yükselsinki ihracatýmýz artsýn, cari açýk kapansýn. Dovizin fiyatý ihracata uygun olmalý." diyorlardý.

Bende o zaman kýzýp bu soytarýlara cevap olarak ne yazmýþtým.?

"Türkiyenin sorunu doviz fiyatý seviyesi deðil, devletin yaptýðý hýrsýzlýk yolsuzluk. Devlet hýrsýzlýðý, yolsuzluðu bitmeden, dolarý 20 TL de yapsan yine cari açýk oluþur." benzeri yazmýþtým diye hatýrlýyorum. 20 TL o zaman için çok uçuk bir rakamdý.

Þu an dolar 27 TL ve dostumuz olmayan, tamamen siyoniste-abd ye çalýþan kanallardan biri olan bloomber deki haber. Otomotiv sektörü bir ayda 1,5 milyar dolar açýk verdi.

Dolar düþükkken otomotiv sektörü baþabaþ dý. Bir yýl aþaðý bir yýl yukarý filan ortalama gidiyordu. Dolar olmuþ 27 ve otomotiv sektörü hala ithalata çalýþýyor.

Ne kadar anormal bir ülkeyiz anlayýn.

Daha öncede defalarca yazdým, tekrar hatýrlatayým.

Ülkemiz hangi ekonomik sistemle yönetiliyor.? Serbest piyasa ekonomisi deðilmi.? Benzer deyiþ, liberal ekonomi.

Serbest piyasalarda sistem þu þekilde çalýþýr. Pazarda bir yerde açýk varsa, orayý iþ adamlarý anýnda doldurur.

Semt pazarýnýzda bu hafta hýyar yokmuydu, alamadýnýzmý.? Ama talep var, hýyar soranlar var. Bu demektirki hýyarda açýk var, yani pazarda hýyar arzý eksik. Ertesi hafta pazarda hýyar satan birileri mutlaka olur. Ülkede bu yýl hýyar üretilmedimi* Kýranmý girdi. Talep varsa Bir kaç haftada ithal eder yine satarlar çünki talep var. Bir ara soðan yoktu fiyatý uçmuþtu. Süper ekonomist devlet aþkaný depolarý bastýrmýþtý ama çare olmamýþtý. Ne oldu, iþ adamlarý bir yýl sonra Suriyeden soðan ithal edip pazarlara doldurdular. Kabuksuz beyaz soðanlar Suriye soðaný ve hala pazarlar o soðanla dolu. Yerli soðanýda bitiriyorlar.

Þehrinizde araba yýkayan yer yokmu. Ama millet araba yýkayan yer arýyor. Kýsa sürede mtlaka ve mutlaka araba yýkayan yerler açýlýr.

Serbest piyasa böyle çalýþýr. AÇIK MUTLAKA DOLAR. Hani diyorlar ya büyük birader halleder diye. Böylemi diyorlardý. Evet serbest piyasada büyük birader açýðý halleder. Mutlaka kapanýr. Bunu kast ediyorlar.

Bu yöntem saðlýklý iþleyen serbest piyasalar içindir.

Türkiyede 80 yýldýr anormal bir araba açýðý var. Halk için araba üretip satan yok.
    80 yýldýr bu açýk kapatýlmadý, kapanmýyor.

Devrim arabasý üretildi, anýnda engellendi. Hemen ertesinde koç ailesi amerikadan pahalý ford ithal edip satmaya baþladý. Çok açýkki engelleyenler koç ailesinin içinde olduðu grup yahudiler. Bana koç lara neden yahudi dediðimi anlattýrmayýn. Kimlerle 100 yýldýr ortaklar, hangi abd þirketlerinin yönetim kurulundalar, ilk yükseliþe hangi abd firmasý destek olmuþ bir zahmet okuyun. Her yerde yazýyor. Delillere raðmen komplo teorisi diyorsanýz, siyonistin gönüllü elemaný olmuþsunuz demektir. Bu ülkenin dostu deðilsiniz.

Halkýn parasý ile togg üretmeye baþladýlar. Tamamýný bizim vergilerimizle karþýladýlar(baþka þey anlatýyorlar inanmýyorum, imkaný yok, yerseniz) ama arabanýn %70 i ithal. Bu ülkenin parasý ile bu ülkenin zararýna çalýþan araba ürettiler. Halbuki en büyük maliyet olan pilini, elektrik motorunu burada üretebilirlerdi. Zaten üreten yerli fabrikalar var. Ýlk yýllar biraz menzil düþük olurdu ama düþük araba fiyatý ile bu açýk kapatýlýrdý.

Zamanla pil teknolojimiz geliþir ve yüksek menzil sunardýk. Onun yerine yabancý firma pillerine baðýmlý hale getirildik. togg yöneticisi bu kararý almak için hangi kiþisel çýkarý saðladý tahmin etmek zor deðil. Yerli elektrikli araç piyasamýzda yabancý firmalarýn pil ve motoruna muhtaç hale getirildi. Bu temelleri atýyorlar. Yarýn istedikleri fiyatý belirleyecekler kabul etmek zorundasýn.

Her neyse yaw. Çalýþýrken biraz haber okuyayým dedim. Haberi görünce sinirlendim dayanamadým yazdým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TÜÝK çok uzun süredir ilk defa hesapladýðý enflasyonu yayýnladý. Hesapladýðý enflasyon kelimelerini kullandým çünki 2006 dan beridir hesapladýðý enflasyonu deðil, istenen enflasyona göre uyduruk hesap rakamlarýný yayýnlýyordu.

Ayrýca akp döneminde enflasyon hesaplama yöntemi defalarca deðiþtiðinden, gerçek rakamlarý yayýnlasalar bile akp öncesi ile uyumsuz olacaklar. Kýyaslama tam doðru olmayacak.

Ýþin ilginç yaný ise aylýk enflasyon rakamý açýklandý çok yüksek bir rakam, ama bu ay araba fiyatlarýna zam gelmedi. Dolar yükselmeye beþladýðý 4-5 yýl öncesinden beridir her ay düzenli %3-5 zam yapýyorlardý. Hiç aksatmamýþlardý. hatta dovizin yükselmediði, enflasyonun düþük yayýnlandýðý aylarda bile zam yapmýþlardý. Bu ay yapmadýlar.!

Sebebini düþünüyorum, bilmiyorum.

Daha ilginci et alým maceramdan bahsetmiþtim. Gerçek eti uygun fiyata almaya çalýþýp duruyorum. Aslýnda bütün yiyecek ve içecek alýmlarýmda buna dikkat ediyorum. Yýllardýr belediyenin desteklediði üreticiden tüketiciye diye iþlem yapan ve gerçek et satan þirketten alýyordum. Son aylarda çok yaðlý eti pahalý satmaya baþlayýnca býrakmýþtým. Zincir markette paket kýyma ve et almaya karar vermiþtim. Bir kaç alýmdan sonra onlarýn farklý tür et olduðunu fark etmiþtim. Ya farklý bir hayvan veya soya hamuru ekli kýyma-et satýyorlardý. Fiyat epey ucuzdu ve normal görünmüyordu. Belki de saklama koþullarý sebebi ile kýyma ve etin tadý farklýydý onu da bilmiyorum. Rafta dayansýn diye içine kimyasal sýkmýþ olabilirler. Tadýný ve özelliðini o deðiþtirmiþ olabilir.

Fazla uzatmýþým, bu etede 2 aydýr zam gelmemiþ. 2 aydýr almýyordum en son 390 dý ve çok yaðlýydý, 450 olmuþtur demiþtim. Dün aldým yine 390 ve çok az yaðlý.

Arabaya zam gelmemiþ, ete zam gelmemiþ.??? Hali ile insan þok oluyor.

Bunun enflasyonun doðru açýklanmasý ile alakasý varmý.?

Enflasyon neden doðru açýklandý, çünkü mehmet þimþek öyle istemiþtir baþka açýklamasý olamaz. Hatta bunun için tayyip le restleþmiþtirde eminim. Peki imam eðitimli tayyip neden kabul etmiþtir.? Çünki her yolu denedi ve çuvalladý. Ekonominin kitabýný yazdým dedi çuvalladý, ülkeyi araplara sattý çuvalladý, verileri uydurma açýkladý çuvalladý, abd ye yanaþtý, rusyaya yanaþtý çuvalladý.

Elinde sadece þimþek kaldý. Þimþek bana býrak bu iþi 1 yýlda halledeceðim, %10 un altýna indireceðim benzeri bir söz vermiþ olmalý. Baþka seçeneði kalmadýðýndan kabul etmiþtir.

Arabaya 1 ay zam gelmemesine hala þaþýrýyorum.

Bu ay ne gördüler de zam yapmadýlar.?
    Önceki 4-5 yýl dolarýn her ay artacaðýný nasýl biliyorlardýrda dolar artmasa bile düzenli zam yapmaya devam ettiler.? Doðruda bildiler. Doðru nasýl bilebilirler ancak dolarý yükseltenlerle ayný çýkar grubundalarsa bilirler.

Bakalým görelim, 1 aylýk veri ile bir sonuca varýlmaz.

Peki enflasyonun doðru açýklanmasý.?

TÜÝK'in enflasyonu bu güne kadar yanlýþ hesapladýðýný ispat etseler, maaþ zamlarýný TÜÝK enflasyonuna göre alan gruplar dava açabilirler.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þimþek temiz ama vasat bi adam.

Buna benzer yazýlarý daha önce yazmoýþtým. babacan içinde benzerini yazmýþtým. Temiz den kastým pek çok siyasetçi gibi direk hýrsýz deðiller. Yüksek eðitim almýþlar, yüksek yani zor demek istiyorum zor bir eðitimden geçenin hýrsýzlýðý adi olmaz.

Direk gidipte banka kasasýndan parayý almazlar. Onlarýn yöntemi profesyonelcedir. Kendi kesimine vergi koymaz, bolca teþvikler, hibeler koyar. Yýl sonu bolca prim koyar, ikramiyeler koyar, az vergi koyar, destek filan.

Yasaldýr eðitimlinin hýrsýzlýðý. Adi deðildir, azýlýlýðý tartýþýlýr.

þimþek durmadan vergi çýkarýyor. Ama devlet verilerini doðru açýklýyor, yalan yok.

Þimdi vergileri artýracakmýþ. Zaten vergi veren çok aðýr vergi veriyor.

Hesaplayabilseniz, maaþlý iseniz aylýk gelirinizin %50 ile 60'ýnýn devlet ve baðlý kurumlalrýna gittiðini göreceksiniz.

Aylýk gelirinizin sadece %40 civarý sizde kalýyor.
    Devletin direk ve dolaylý aldýðý %60 paranýn yanlýzca %30 veya 40'ý size geri dönüyordur. Emeklilikti, saðlýktý, ilaçtý, yol, kaldýrým, eðitim, güvenlik filan. Kalan %20 veya 30'u ise talan ediliyor. Yani emeðinizin karþýlýðý olan her 100 TL nin 20 -30 TL si yasal hýrsýzlara gidiyor. Bunlar benim tecrübelerim sonucu çýkardýðým rakam ve oranlar. 4 yýl üniversitede ekonomi okuduðumu ve teknik eleman olduðumu unutmayalým. hayatým hesap kitapla ve analizle geçti. Gözleme dayalýda yazsam boþ yazmam.

Vergi vermeyen ise hiç vermiyor üzerine teþvikler, destekler, ucuz krediler filan alýyor.

þimþek vasat olmasaydý, biraz akýllý olsaydý, ilk iþi vergi vermeyenleride kapsayacak düzenlemeler yapardý ve denetimi cezalarý aðýrlaþtýrýp uygulanmasýný saðlardý. Vergi verenler artýnca vergi artar o zaman vergi oranlarýný indirip halkýn üzerindeki aðýrlýðý azaltýrdýn.

Ýkinci iþi ise alýnan verginin belli kesimlerin cebine girmesini engellemek olurdu. Çünkü devlet Avrupa devletlerine yakýn vergi alýyor ama Avrupa devletlerinin halka verdiði hizmeti vermiyor. Çünki Türkiye devletinin topladýðý verginin çoðu halka eþit geri dönmüyor. Bazý gruplarca talan ediliyor.
    Avrupa devletlerine yakýn vergi aldýðýný bir kaç gün önce bir yerde seyretmiþ veya okumuþtum.

þimþek'in bu talaný engelleme yetkisi yok. Yargý sisteminin düzeltilmesi gerekir, þimþekin sorumluluk alanýnda deðil.

Sonuçta yeni vergiler geliyor, bir kaç aya duyururlar.

Ayrýca emeklilerin maaþý her yýl düþe düþe geçinmeye yetmediði için, emeklinin maaþýný düzelteceðine, çalýþandan ikinci emeklilik kesintisi yapacak. Sizde mevcut emekliler gibi sürünmeyin, ek ödeme ile normal emekli maaþýna kavuþun diyecekler.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-09-2023 saat: 15:01.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir site var, dünyada dönen olaylarýn arka perdesini yazýyor. ismi globalresearch.ca Merkezi kanada da.

Yazýlanlara inanýp inanmamak size kalmýþ.

Çok fazla ilgili konularda bilginiz varsa, bu sitede yazan sizin bilgilerinizle örtüþüyorsa inanabilirsiniz. Ben öyle yapýyorum.

Ýlk defa duyduðum bir bilgi ise o bilgiyi bekletip, daha sonra edindiðim diðer verilerle uyuþup uyuþmadýðýna göre doðru veya yanlýþ diyorum.

Mevcut bilgilerime göre bu sitede yazýlanlar genel olarak doðru. O sitede beni aþan bir veri yoðunluðu var o sebeple her yazýlana doðru veya yanlýþ diyemem. Ayrýca doðru olduðundan emin olduðunuz bazý þeylerde çok ileride yanlýþ çýkabiliyor onuda dikkate almak lazým. Yani kendilerinin doðru sandýðý þey hatalýda çýkabilir. Gizli servisler eylemlerini farklý kiþi, ülke ve gruplara yüklemekte uzmanlar.

Sayfada yazar isminin altýnda translate website düðmesi var. Oraya týklayýp Türkçe yi seçebilirsiniz.

https://www.globalresearch.ca/how-bl...crisis/5799286

Yazýda ismi geçen Blackrock CEO'su Larry Fink'in tipi su katýlmamýþ ibrani.
    Blackrock da siyonist bir firma. Kurduðu FON lar aracýlýðý ile dünyadan karlý þirketleri satýn alýp ülkeleri sömürüyor. FON aldýðý için þirketinizi siyonistin aldýðýný anlamýyorsunuz. Ülke anlamýyor.
    Zaten serbest piyasa, demokratik yönetim(son 300 yýllýk olaný, ilk olanlar için biþey diyemem çünki bin yýldan eski bilgilerin doðruluðu tartýþýlýr), dýþarýya açýlma, konvertibl para vb þeyler siyonistlerin icadý. Bu þeyler aracýlýðý ile ülkelere girip ele geçiriyorlar. Sömürge hale getiriyorlar.

mRNA aþýsý ve sahipleri hakkýndaki bilgi ve tahminlerimi baþtan itibaren yazmýþtým.

Hepsinin nasýl tuttuðunu baþtan itibaren okuduysanýz görmüþsünüzdür. Bir konu okuduysanýz, tüm konular hakkýnda genel bilginiz var ise, okuduðunuz konunun doðruluðu veya yanlýþlýðý hakkýnda daha doðru kararlar alabiliyorsunuz.

*
    Son düzenleme : alicemal; 13-09-2023 saat: 13:51.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 838/853 ÝlkÝlk ... 338738788828836837838839840848 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •