Originally Posted by
palmet
sendikalra gidiniz bakýnýz mesela býr sendýka biliyorum..türk...iþ..oyle guzel bir otel yaptýrmýþký bunuda kiraya vermýs, unlu býr otel zýncýrýne,,kendý uyesý burda kalamaz.(otel gunluk ucretý cok pahalý gelýr) ama o uyeden topladýðý parayala bu oteli yaptýrmýþ..boyle tezatlýklar.
Bu tür örnek çok var. Sendika parasý ile lüks otel yapýp sadece yöneticilere kullandýran baþka sendikalarda var. Belkide hepsinde vardýr.
Altlarýnda ithal lüks arabalar, çok yüksek maaþlar, sürekli baþta kalmalar bir türlü yöneticiler deðiþmez çünkü sendika gelirini yönetim için oy vereceklere kullandýrýrlar. Büyük ihtimalle aileleri dahil tüm masraflarýný da sendikalara yüklüyorlardýr. Meclis de ayný böyle.
Karadeniz de unutmadýðým bir örnek vardý ama olayý çok az hatýrlýyorum.
Bir iþçimi köylümü ne, çok büyük kazýk yemiþ. Hakkýný aramak için baðýrýp çaðýrýyordu. Gazetelere çýkmýþtý, ilginç bir tip olduðu için medyatik diye gazeteler bu adamýn haberi ile doluydu.
Adam ünlü olunca üye olduðu sendikanýn kendi bulunduðu ildeki þubesine baþkan yaptýlar. Adamýn ilk iþi altýna o dönemin en pahalý arabasý olan en pahalý model Jaguarý çekmek olmuþtu. Sendika parasýný kendi lüksü için harcamýþtý. Üyeyken soyulan pozisyondaydý, baþkan olunca 10 saniyede soyan pozisyona geçmiþti.
Karakter analizinde bu konuya deðinmiþtim. Aða maraba davranýþ þeklini açýklarkendi veya insanýn tapmaya neden ihtiyacý vardýr konusumuydu.
Neyse konuyu daðýtmayayým.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri