Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 845/853 ÝlkÝlk ... 345745795835843844845846847 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,753 - 6,760 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Filistin-israil savaþýný baþta ciddiye almamýþtým. Üzerinede düþünmemiþtim. Çünkü o bölgede sürekli karþýlýklý saldýrý oluyordu. israil her caný istediðinde çevresindeki 4-5 ülkeyi bombalýyor yada suilast düzenliyordu. Bazende Filistinden füzeler geliyordu.

Geçmiþte Filistin'den gelen füzelerin bir kýsmýný israilliler de atmýþ olabilir diye de düþünüyordum. Hem karþýlýk verip hedeflerindeki birilerini vurmak, hem de kendi füze savunma sistemlerini test etmek için.

Savaþlar böyledir, pek çok yeni silah sistemi test edilir. Hatta test için savaþ alanýna yeni silahýný bedava verende vardýr herhalde.

Derken hýrsýzlýktan yargýlanan israil devlet baþganý netenyahu TV de bir açýklama yaptý. Onun üzerine Filistin israil savaþýna baþka gözle bakmaya baþladým.

Savaþ baþýndan bir kaç gün sanra netenyahu þu sözleri söyledi
    "Bu savaþ çok uzun sürecek ve Ortadoðu deðiþecek!.."

"Ortadoðu deðiþecek" lafýný okuyunca irkildim.

O zaman bu savaþýn israil tarafýndan düzenlenmiþ olabileceðini ve amacýnda hedeflerindeki çevre ülkelerin iþgali olacaðýný düþünmeye baþladým.

amerika 11 eylül saldýrýlarýný bahane edip Afganistaný iþgal etmiþ, 2 yýl sonra Irak'ý iþgal etmiþ, o bölgeye yerleþmiþ ve devamýnda akp yide yanýna alýp Suriye'ye saldýrmýþtý.

11 Eylül saldýrýsý bahane olmuþtu. Dünya abd'nin Ortadoðu katliam ve iþgallerine ses çýkaramamýþtý.

Hýrsýz netenyahu nun "Ortadoðu deðiþecek" lafýný okuyunca benzer olayýmý yaþayacaðýz.? israil Lübnan ve Filistini tamamen iþgalmi edecek.? Diye düþünmeye baþladým.

Köþeden yazarlar hedef Ýran diyorlar. O kadar büyük hedefe dalarlarmý.? O hedef için abd de arkalarýnda deðil yanlarýnda olmalý. akp karþýlarýnda deðil yanlarýnda olmalý.

Bana baþlangýçta Lübran ve Filistinin tamamý ilk hedef gibi görünüyor. Sonra tekrar Suriye ve Ýran olabilir.

Olayý israilin baþlattýðýda(veya olmasýna izin verdiði) daha büyük ihtimal çünkü köþeden yazarlarýn yazdýðýna göre israile saldýran hamas'ýn yarý elemaný mossad ajanýymýþ.

Zaten bu kadar büyük çaplý saldýrýnýn habersiz yapýlmasýnýn imkan ihtimali yok. israil gibi dünyanýn en aktif ve güçlü gizli servislerinden biri ve yardýmcýsý CIA varken.

Bize geçmiþte akp ile CIA nýn arasý iyiyken Irak daki istihbaratýn bir kýsmýnýda mossad ve CIA veriyordu. Bizden çok daha hakimlerdi bizim bölgemize. Hali ile 10 yýllardýr sorun yaþadýðý Filistin ve Lübnan da nefes alýnsa haberleri oluyordur.

Köþeden yazarlar da her gün bu konuda pek çok bilgi veriyorlar.

Haberleri olmamasýnýn imkaný yok. Sýfýr ihtimal.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir yazý gördüm ilgimi çekti. Din konusunda ingiliz-abd üretimi yeni müslümanlýðýn saçmalýklarýný yakalamýþ.

Okuyunca 2 tarafda kendine göre aykýrý örneklerle savunma yapabilir. Mesela Kuran'da içki içmenin cezasý yok demiþ. Yobaz savunma olarak "içki serbest olsunda her kes alkolikmi olsun, kadýnlar örtünmesinde orsb umu olsun" diyecektir. Buna karþýlýk verilecek gerçekçi cevaplarda var ama uzatmayayým yazý bu.

"Ýlahiyatçý Yazar, anti-Kapitalist Müslümanlarýn lideri Ýhsan Eliaçýk: Kuran'da içki içmenin cezasý yoktur, varsa göstersinler. Yine Namaz kýlmamanýn da cezasý yoktur, Örtünmemenin de yoktur... 110 bin caminin hocasýna, müftüsüne, kuran kursu hocasýna, diyanetine, ilahiyatçýsýna vs. kim varsa hepsine meydan okuyorum, varsa çýksýnlar göstersinler. Gösteremezler çünkü yok, yok. Ylan üzerine bir din inþa ettiniz ben de püf dedim paniklediniz...

Kuran'da, diðer tüm dinlerde ve inançlarda suç olan 4 þey var:

1-Öldürmenin cezasý var,
    2-Çalmanýn cezasý var,
    3-Ýftira atmanýn cezasý var,
    4-Taciz-tecavüz-zinanýn cezasý var.

Bu sayýlan 4 þey ABD'de suçtur, Çin'de suçtur, Rusya'da suçtur...
    Tevrat'ta suçtur, Ýncil'de suçtur, Kuran'da suçtur, Zerdüþlükte suçtur, Mazdekilikte suçtur, Konfüçyanizmde suçtur, Kýzýlderililerde suçtur, eski Türk Töresinde suçtur. . .

Sen dini bunlar üzerine kurmayýp Emevi-kapitalist dini üzerine kurarsanýz iþte o zaman bu din insan yaþamýndan çýkar, insanlar deist, ateist, þaman olur.

Bu kapitalist emevi dini yýkýlmalýdýr, her þey yerli yerine oturmalýdýr yoksa, Allah'ýn dini ortaya çýkmayacak, insanlar dinden çýkacak.
    "
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Filistin-israil savaþý ile ilgili bilgiler yaðmaya devam ediyor. Gelen bilgiler þüphelerimi doðrular nitelikte. Savaþý çýkaran israil.

Zaten olay o kadar açýk ki.?
    Bu tür konulara ilgi duyup okuyan insanlar olayý duyar duymaz "suçlu israildir" demiþlerdir.

Bildim bileli Orta Doðu çok arýþýktýr ve hangi eylemi kim yaptý tam olarak bilemezsin. O bölgenin uzmanlarýda sýk sýk bunu söylerler. O bölge CIA ve mossad'ýn bölgesidir ve herkesin eli herkesin cebinde olabilir.

altaylý dahil pek çok kiþi Hamas'ý kuranýn israil devleti olduðunu söylüyorlar. Zaman ve yer bilgileri ile beraber detaylý olarak anlatýyorlar. Neden kurulduðuðunu anlatýyorlar.

Kurulma sebepleri bizdeki sað partilerle ayný. Bizde milliyetçi gibi yobaz gibi görünüp abd düþmaný görünen partileri aslýnda abd-ingiltere ve fransýz gizli servisleri kurmuþlar. Amaç tüm boþluklarý kapatarak oy veren halkýn tamamýný kendi partileri altýna toplamak. abd düþmaný görünen partiler aslýnda abd kurmuþtur ve abd den emir alýrlar.

Hamas da öyle. israil kurmuþ ve israilin kontrolunde.

Baþka çok önemli bilgi: Hamas saldýrmadan 3 gün önce Mýsýr devleti israil'i arayýp Hamas size saldýracak diye bilgi vermiþ. israil hiç bir þey yapmamýþ. israil'in saldýrýdan haberi var bu çok açýk.

Baþka bilgi: Dünyayý takip edenler bilir, israil 12 yýl kadar önce kendi karasularýnda petrol ve gaz buldu. Ancak o bölge o kadar geniþki, gaz ve petrol bölgesinin saðýnda Suriye, ortada israil, solunda Filistin(Gazze) ve Mýsýr var.

israil 2008 de Gazze ye saldýrýp iþgal ediyor. Dünya karþý çýkýnca geri çekiliyorlar. Yaklaþýk 2010 da israil filistin Suriye Kýbrýs arasýndaki denizde, israil petrol ve gaz bulduðunu açýklýyor.

Önünde petrol ve gaz olan Gazzeyi 2008 de iþgal ediyor, yine önünde petrol ve gaz olan Suriye'ye 2011 de israil'in hamisi abd saldýrýyor. Ýkiside baþarýlý olamadý.

Þimdi önünde petrol ve gaz yataklarý olan Filistin'e(Gazze ESKÝ Filistin'in deniz kenarýndaki bir bölgesi, sonra Mýsýr'a baðlandý, sonra karýþtý) israil tekrar saldýrýyor. Bu kez Hamas israillileri çokça öldürdüðünden iþgal ettiklerinde geri çýkmayacaklarý açýk. Bu saldýrý sebebi ile abd ve avrupa da arkalarýna geçti.

Eðer Filistin'in arkasýna Rusya ve Çin de geçerse, dünyada 3 yerde 2 cephe karþý karþýya gelmiþ olacak. Ukrayna, Tayvan ve Filistin.

Kimse geri adým atmadýðý gibi her geçen ay el artýrýyorlar. Diyordum. Batý cephesi delirmiþ olmalý. Çin diplomatdýr, çok köklü devlet gelenekleri vardýr ama Ruslar diplomat deðildir. Direk savaþýrlar. Elindede nükleer bombalar var. Bu bombalarýn bir kýsmý hipersonik. Durdurulamýyorlar. Ancak ilk ateþlendiklerinde gökyüzüne çýkmadan vurabilirsen vurursun. O aþamada yavaþlar. Gökyüzüne(atmosfer dýþýna) çýkmýþsa durduramazsýn. Hedefi vurur. Rusya batý cephesine saldýrýrsa Çin girmek zorunda. Çünkü Rusya kaybederse batý cephesine karþý tek baþýna kalacak. Þu an tek baþýna kazanmasýna imkan yok. Belki 20-30 yýl sonra tek baþýna kazanabilir.

Baþka bilgi: Bu bilgi abd belgelerine dayalý resmi bilgi. Bazýlarýnýz biliyordur, abd devlete ait gizli belgelerin gizliliði 40 sene sonra kaldýrýlýp halka açýlýyor. O belgelerde imzalý damgalý yazýyor.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Northwoods_Operasyonu
    https://www.haberturk.com/yazarlar/m...en-rafa-kalkti

Bu belgelere göre: Amerika'da büyük çapta terör eylemleri yapýlacak, Amerikan vatandaþlarý öldürülecek ve bütün suç Fidel Castro'nun üzerine atýlýp Küba iþgal edilecekti.

Kennedy bu planý durduruyor, sonrasýnda Kennedy öldürülüyor.

abd'yi yönetenlerin davranýþ özelliklerinden biridir bu. Önce saldýracaðýn ülke içinde kendi kurdurduðun gizli örgüte sana karþý eylem yaptýrýrsýn. Sonrada "vay bana saldýrdýn" diye o ülkeye saldýrýrsýn.

11 eylülde ayný taktik uygulandý. 15-20 tane afgan daðlarýndan devþirilmiþ köylü gelip yolcu uçaklarý ile abd yi vuruyorlar.

Suriyede'de benzer taktik uygulandý. CIA tarafýndan iþid diye bir örgüt Irak Suriye bölgesinde yaratýldý. O örgütle savaþýyoruz diye Suriyeye saldýrdýlar.

abd baþkaný trump bizzat söyledi, iþid'i obama ve dýþ iþleri bakaný hillary clinton(siyonist) kurdu diye. Ýnternette arayýn hemen bulursunuz.

Baþka bilgi: ANAP eski milletvekili Feyzi Ýþbaþaran'ýn açýklamasý. Bizzat þahit olmuþ. Þöyle diyor:
    "1998'de Baþbakan Mesut Yýlmaz'ýn, Ýsrail'deki görüþmesinde o dönem de baþbakan olan Netanyahu ona 'Yardýmlarýnýzý Arafat'a deðil Hamas'a gönderin' demiþti."

Olay çok net. Filistin ve belki Lübnan kalýcý olarak iþgal edilecek. Ya petrol ve gaz amaçlý veya geniþleme amaçlý bunu yapýyorlar. Koyunlarý inandýrmak içinde hamas'ý kendilerine saldýrttýlar.

Hiç bir bilgi olmasada netenyahu'nun olay sonrasýnda "OrtaDoðu haritasý deðiþecek" demesi benim için yeterli bilgiydi. hamas'ý kendilerine israil'in saldýrttýðýný o anda anladým. Çünkü geçmiþlerini biliyorum, çünkü karakterlerini biliyorum, çünkü doðalarýný ve hedeflerini biliyorum, çünkü yöntemlerini biliyorum. Dolaylý verilerden asýl gerçeðe ulaþýrým.

Tabi ben düþündüðüm yönde araþtýrýp, alternatif bilgiyi göz ardý ediyor olabilirim. Farkýnda olmadan beynimiz bunu yapar. Kendimizi onaylayacak þeyler ararýz.

Arada sýrada okuduðum yazarlardan eski Suriyeli Yeni Türkiyeli Hüsnü Mahalli var. O farklý yazmýþ, Hamas'ý israil kurmadý demiþ ama ayný yazýda kendi kendini yalanlamýþ ve farkýnda olmamýþ. Yani güvenilir bilgi deðil.

Takip ettiðim medyada farklý görüþ yoktu, yukarda yazdýðým bilginin yarýsý batý cephesi medyasý yazarlarýndan.

.
    Son düzenleme : alicemal; 14-10-2023 saat: 16:47.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Mehmet Þimþek den bahsetmiþtim.

Ne demiþtim?

Birincisi, Vasat bir adam. Eski bakanlýðý sýrasýnda ekstra hiç bir varlýk göstermedi. Düzen ne ise aynýsýný devam ettirdi.

Ýkincisi, adi hýrsýz deðil. Bazý siyasetçi gibi direk çalarak cebini doldurmaya gelmemiþ. Pek çok siyasetçi ise yasal görünen soygunlar yaparlar mesela 5 maaþ almak gibi, mesela ihaleyi sana anormal yüksek fiyattan veririm ama oðlumun hayýr vakfýna 10 milyon dolarcýk baðýþ yapacaksýn gibi. þimþek bunlarýda yapmaz. Sadece direk kendi yönetimi sorumluluðunda olan hýrsýzlýða karþý çýktý. Buda yüksek eðitimli olmasýndan kaynaklanýyor olsa gerek veya aile eðitimi veya ikisinden biraz. Ama kendi sorumluluðunda olmayan diðer hýrsýzlýklarý görmezlikten geldi.

Bu 2 konuyu açmam gerekiyor.

Geçen gün bir konuþmasýný okudum ve bu yazýyý yazmam gerektiðini düþündüm. Dünyayý ilgilendiren baþka bir konuyu da açma fýrsatým olacak. Eðitimlinin yasal görünen hýrsýzlýðý çok daha kötüdür.

Vasat bir adam olduðunu önceki döneminde göremediniz çünkü akp'nin, geçmiþin mirasýný yediði dönemdi. O dönemde miras yendiði için ülkedeki anormal gidiþatý benim haricimde gören az olmuþtur. O dönem pek çok köþeden yazara mail attým, en seviyesiz olanlarý ile bir kaç maillik tartýþtým. Bugün yedikleriniz gelecekte çýkacak dedim. O zamanlar köþeden yazarlarýn bu kadar korkunç olduklarýnýn tam farkýnda deðildim çünkü aðýr çalýþýyordum ve ülke ile dünyaya fazla kafa yoramýyordum.

Þimdiki dönemde ise adamýn vasatlýðýný açýkça görüyorsunuz. Ülkenin problemlerini anlayamamýþ bu sebeple uygulamaya koyduðu çözümler hatalý.
    Þimþek neden çaðrýldý. Geçmiþin mirasý çok hýzlý bir þekilde yendi ve problemler açýkça görünmeye baþladý. O mirasý yiyerek sorunlarý dað gibi biriktirenlerin, yarattýklarý sorunlarý çözmelerinin imkaný yoktu. Pek çok saçma sapan çocuk zekasý gerektiren yöntemler denediler ve iþler dahada kötüleþti. Bu sebeple þimþek ve babacan çaðrýldý.

Ýkiside vasat adamlardý ama miras yendiði dönemin adamlarý olduðu için vasatlýklarýný görmek için uzman olmak gerekiyordu. Algýlardan etkilenmeyen, her durumda gerçeði görebilen birileri gerekiyordu. akp hükümetindede bu tür adamlarýn olmasý doða kanunlarýna aykýrý. Gerçekleri göremediler.

Þimþek'in þu an enflasyonu indirmek için uygulamaya koyduðu çözümler neler.?

Piyasadaki parayý kýs.: Para az olursa harcama az olur, talep azalýnca satýþlar azalýr ve satýþlar azalýnca rahat zam yapýlamaz. Faizi artýr, MB nin saçtýðý parayý azalt, kredi taksitlerini düþür vb. Devlet kontrolunde olan parayý kýs ama milletvekili hortumlarýna karýþma.

Maaþlýlara düþük zam yap: 10 milyonlarca maaþ alanýn gelirlerini azaltýrsak az harcarlar. Harcama azalýnca talep azalýr. talep azalýnca satýþlar azalýr ve satýþlar azalýnca rahat zam yapýlamaz.(Ege Cansen hocanýnda herkese öðrettiði bu, mutlu olmuþtur.)

Devlet vergilerini artýr: Üstteki 2 madde ile talep kýsýlýp harcamalar azalýnca, devletin vergi gelirleri azaldý. Vergileri artýrarak hemdevletin kasasýný doldur hemde milletin cebinden biraz daha para çekerek, elde kalan para ile daha az harcamalalrýný saðla. Harcama azalýnca talep azalýr. talep azalýnca satýþlar azalýr ve satýþlar azalýnca rahat zam yapýlamaz.

Döviz bul: Ülkedeki enflasyonun önemli kýsmý doviz fiyatlarýnýn artmasýndan kaynaklanýyor. Ülke yüksek ithalatçý konumunda, ithalat için doviz lazým, doviz talep görünce fiyatý artýyor. Ülkede miras yeme döneminde mevcut doviz harcandýðý gibi doviz yaratan bazý kaynaklar kurutuldu. Üzerine ülke daha fazla ithalat baðýmlý hale getirildi. Doviz bolca bulursa, doviz fiyatý artmayacak, doviz fiyatý artmayýnca dovize endeksli enflasyonda yavaþlayacak.

Üç aþaðý beþ yukarý yaptýklarý bundan ibaret. Enflasyonu düþürmek için bu çözümleri bulduðunu görüyoruz. Çözümlerin tamamýda halkýn yaþam kalitesini düþürmek üzerine kurulu. Halkýn harcayacaðý parayý dahada azalt, fakirleþtir ki az harcasýnlar. Az harcanýnca onlara satýþ yapanlar zaten satamadýðý ürüne kolayca zam yapamasýn. Böylece enflasyon düþsün. Satanýda fakirleþtiriyor, alanýda. Sadece ihracatçý þirketlerin yönetim, teknik ve patron kesimi zenginleþsin. Geri kalan kalabalýk fakirleþsin.

Bu yaptýklarý, Türkiye'deki enflasyonun neden kaynaklandýðýný hiç anlamamasýndan kaynaklanýyor. Buradan ne anlýyoruz, adam mal. Bildiðin mal. Ama yüksek eðitimli mal.(stres atmam lazýmdý. Siyasetçiden bahsedince sinirleniyorum. Biraz rahatladým.)

Yaw uzun bir konuya girmiþim. Kalanýný yani sorun neden kaynaklanýyor ve çözümü nedir o kýsmý sonra yazayým. Zaten geçmiþte pek çok kez bir kaç cümle ile açýklamýþtým. (Ülkedeki her þeyin ana sebebi siyatçilerin hýrsýzlýðý. Ama bunu bir kenara koyup teorik ekonomi açýsýndan olayý açýklayacaðým. Ülkedeki siyasetçilerin hýrsýz olma sebebide siyonist planý. Buna kimseyi inandýramýyorum. Ýnanmayanlarýn, fakirlik içinde sürünüpte hala kendini fakirleþtiren ayný siyasetçiye oy atan eðiimsiz garibandan farklarý yok. Þekil farklý, ÖZ AYNI. Onlarada çaktým kuþ gibi rahatladým.)

Birde bu konuyu açacaðým dedim Eðitimlinin yasal görünen hýrsýzlýðý çok daha kötüdür.
    Açacaðým þeylere þunuda ekleyeyim ki unutmayayým: tayyip erdoðan gibi ülke yönetimi açýsýndan istisnai biri bir ülkenin baþýna geçmiþse, sonraki dönemde o ülkede çok kötü þeyler olur.

.
    Son düzenleme : alicemal; 16-10-2023 saat: 14:15.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hamas'ý israilin kurduðuna dair medyada yer alan bilgileri eklemeye devam edelim, hepsi bir yerde toplansýn.

Bu ermeni odaTV'den "Gazze'de çalýþan eski Ýsrailli din iþleri yetkilisi Avner Cohen, 2009'da Wall Street Journal'a þöyle demiþti: "Büyük bir üzüntüyle söylemek isterim ki, Hamas Ýsrail'in eseridir."
    Bu bilgiyi ingilizce arattým, pek çok batý sitesinde aynýsý var, uydurma deðil. Wall Street Journal dada var ama üyelik sistemli olduðu için okuyamadým linki bu
    https://www.wsj.com/articles/SB123275572295011847

Sözcü de Damla Doðan Tuncel'in yazýsýndan
    netanyahu, Mart 2019'da partili milletvekillerine yaptýðý konuþmada, Filistin devletinin kurulmasýný engellemek için Hamas'la iþbirliði yapýlmasý gerektiðini söylemiþti.
    netanyahu: "Filistin devletinin kurulmasýna köstek olmak isteyen kim varsa, Hamas'ýn büyümesini desteklemeli ve Hamas'a para göndermeli. Bu, Gazze'deki Filistinlileri Batý Þeria'daki Filistinlilerden izole etme stratejimizin bir parçasý"

Yani abd ve beraberindekiler her þeyi zaten açýk açýk yapýyorlar. Yani bu konuda hala þüphede olanlara inanamýyorum. Aslýnda inanýyorum, aþýrý taraflý çýkar gruplarýnýn medyasýný seyredenler, her þeyi tek taraflý olarak öðreniyorlar. Resmen at gözlüðü ile dolaþýyorlar. Benim gibilerin yazýlarýný görüncede inanamýyorlar ve komplo teorisi demek kolaylarýna gidiyor. O þekilde þartlandýrýlmýþlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    https://sputniknews.com.tr/20231020/...076543208.html

Ruslarýn sitesi sputniknews da bir haber gördüm. Þarkýcý ve Ahbap yardým derneðinin baþkaný Haluk Levent, Gazze'ye yardým amaçlý faaliyete geçmiþ.

Bu haberi görünce Haluk hakkýnda bir soru üzerine daha önce yazdýðým yazýyý hatýrladým.
    Haluk hakkýnda olumludan çok olumsuz öngörüler yazmýþtým. Bunu da onun geçmiþine bakarak yapmýþtým. Kendimce haklý çýkmaya baþladým.
    Önce yardým konusundaki fikrimi tekrar belirteyim. Önce akraba yakýn çevremde kötü halde olanlar varsa onlara yardým etmeli. Sonra mahallende kötü durumda olanlar varsa onlara, sonra þehrinde sonra ülkende. Tüm ülke Ýsviçre, Ýsveç, Avusturya vb. gibi refah içinde ise o zaman baþka ülkelere yardým için kafaný kaldýrabilirsin. Baþka ülkeden baþlarkende ilk önce yine sýnýr komþularýndan baþlamalýsýn. Aç ülke yarýn sana dalar. Al Suriye, Irak. Oralardan göçmen yaðýyor. Suriyeye yardým yerine saldýrdýn, kendi ülkenin geleceðini kararttýn. Yardým etseydin o yardým sana dönecekti.

Komþun açken Somali'ye para gönderdi isen bence bu doðru deðil. Aç komþunu sevmeyebilirsin ama yinede yardým edecek gücü bulmalýsýn. Somali'ye yapacaðýn yardým sana dönmez, belki torunlarýna döner. Ama komþuna yapacaðýn yardým, mahallene, þehrine, ülkene yapacaðýn yardým anýnda sana döner. Aðýr yükün vardýr komþun taþýr, aç kalan mahalle çocuklarý hýrsýzlýða baþlayacaktýr, senin evinde hedeflerden biridir, mahalle yardýmlarý ile çocuklar okur iþ kurar hýrsýz olmazlar. vb. Bu büyür gider. Aslýnda baþkasýna iyilik yaparken ailene de iyilik yapmýþ oluyorsun. Ailenin geleceðini saðlama alan hareketlerden birini yapmýþ oluyorsun.

Ben olayý biraz daha abartarak gerçek hayata uyarladým. Bana kötülük yapana bile yeri geldiðinde yardým ediyorum. Gerçekten yapýyorum. Bildim bileli böyleyim. Tabi bu abartýlý örnek herkes böyle olamaz. Normali yeter.

Þimdi benim kafada olan biri için Haluk Levent'in yaptýðý yanlýþ. Benim kafada olan için diyorum, baþka kafada olanlar için doðrudur ona bir þey demem. Yanlýþ demem.

Senin ülkende maddi sýkýntýdan intihar edenler varken(akp yayýn yasaðý getirdiðinden bunlar artýk TV lerde yayýnlanmýyor diye biliyorum), geceleri market çöplüklerinde sebze toplayanlar varken, üç kuruþ daha ucuza alacaðým diye ekmek kuyruklarýnda karda kýþda bekleyen varken, hala teneke toplayan çingene mahalleleri varken, en önemlisi okumak için para bulamayan çocuklar gençler varken, evinde suyu olmayanlar varken, uyuþturucu hýzla yaygýnlaþýrken, kalkýpta Gazze, Somali Kenya dersen, bana uymaz. Gazze'yi anladým ama hele Afrika ülkeleri diyorsan direk sana hýrsýz gözü ile bakarým çünkü Afrika ülke devletleri tamamen hýrsýzlýk örgütü. Gelen yardýmlar gönderenlerle paylaþýlýyor. Ya hiç gitmiyordur, ya paylaþýlýyordur. Uzak olduðundan akýbeti bilemezsin. O sebeple Afrika ülkelerine, baþka ülkelere yardým parasý istiyorlar. Takibini yapamazsýn.

Bizim ülkeyi býrakýp Gazze'ye yardým demeye baþlamýþsa, Ahbap derneði epey semirmiþ demektir. Çünkü deprem bölgesinden hala pek çok zorluk yaþadýklarýna dair bilgiler medyada yayýnlanýyor. Gerçekliðinden emin deðilim çünkü bu tür bilgiler siyasi çýkar amaçlý yayýnlandýðýndan ne kadar doðrudur emin olamazsýn. Ýktidar süper derken muhalefet berbat diyebilir ve ikiside doðru olmayabilir.

Bu konuda geçmiþte yazdýðým yazý epey süpermiþ, tekrar okudum ve buraya taþýdým.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    dealer, o konuya bir kaç cümle ile deðinmiþtim. Bu kez biraz daha fazla fikir belirteyim.

Önce dýþarý almamýz gereken bir dernek ve vakýf türü var. Yabancý ülkelerin ajanlýk faaliyetlerini yürütebilmek için dünyanýn pek çok ülkesinde kurduðu dernek ve vakýflar. TR dede çok var bunlardan. Arkasýnda baþka devlet gücü olduðundan, bol para ile kolay kurulurlar, paraya dayanan güçlü medyalarý ile sempatizan çok çabuk bulurlar. Hýzla büyürler. En büyük ve tanýnmýþlar gerçekte arkasýnda baþka devlet vardýr.
    Bunlarý hesaba katmayalým. Birde "Yeþil gövel ördek sevenler derneði" gibi kumar oynatma amaçlý kurulan küçük dernekler var onlarýda dýþarý alalým.

Kalanlarý ele alýrsak, 2 türlü dernek vakýf var.
    Biricisi direk halký soymak amaçlý güçlü kiþilerce kurulan dernek ve vakýflar. Bu güçlü kiþiler koç holding gibi özel sektör güçlü kiþileri olabilir, vakýf üniversiteleri var vergi vermeden bol para kazanýrlar. Diðerleri ise devlette yer alan güçlü kiþiler. Osmanlý(Ataman imparatorluðu) dan beridir ayný amaçla kullanýyorlar. Belediye baþkanlarý, bakanlar, devlet baþkanlarý ve bu güçlü kiþilerin aile fertleri tarafýndan kurulan dernek ve vakýflar. Bunlar çok büyük miktarlarda parayý ve gayrýmenkulü her yýl cebe indirirler. Bunun partisi dini yok, hepsi ayný yolun yolcusu. Ýyi niyetle kurulan varsa ki bugüne kadar görmedim istisnadýr.

Ýkincisi iyi niyetle kurulan dernek ve vakýflar. Kiþi çok büyük sýkýntý çekmiþtir, ayný sýkýntýyý baþkalarý çekmesin diye kurar. Kýzý kanserden ölen adamýn kurduðu kanser derneði gibi veya emeklilerin haklarýný korumak amaçlý kurulan dernek gibi veya tüketiciye atýlan kazýklardan kurtarmak amaçlý kurulan dernekler gibi.

Haluk Levent'in özel hayatýný bilmiyorum, kurduðu dernek hakkýnda hiç bir tarafsýz bilgi görmedim. Derneði zaten yeni sayýlýr ve geliþme aþamasýnda. Problem dernek büyüdükten sonra baþlýyor. Örneðin Ankara'daki emekli derneðinin bir kaç ay iþini yapmýþtým adamlarýn iyi geliri vardý ve göstermelik iþler yaparak görüntüyü kurtarýyor ve emeklileri soyuyorlardý.

Dernekler büyüyene kadar iyidirler çünki ellerinde para ve güç yoktur. Ýyiliðe odaklanýrlar. Ýyilikleri ile çevrelerinde yeterince büyüyünce para gelmeye baþlar. Ýþte o zaman dernek liderlerinin karakterleri ortaya çýkar.

Örneðin Akut denen yapý. Hoþ Akut'u örnek vermem doðru olmaz çünki (her ne kadar kendisi kabul etmesede)ibrani kökenli birinin kurduðu dernek. ibrani kökenli kurmuþsa o dernek veya vakýfta gizli amaç aramak gerekir. Yinede yazayým, ünlü olup paraya kavuþunca dernek yönetimi karýþtý. Sonrasýnda bunu fýrsat gören akp yönetimi akut u daðýtýp Afad ý kurdu diye biliyorum.

Haluk Levent'e dönelim. Þu an iyi niyetle kurulduðundan eminim. Mutlaka yýllarca pek çok iyilik yapacaktýr. Ancak eline para geçince ne olacak o önemli. Sapýtacakmý.?

Bunu normalde þu andan söyleyemeyiz, ancak ben normal olmadýðýmdan söyleyebilirim.
    Mevcut ip uçlarýna dayanarak tahmin yapabiliriz. Ýp uçlarýna dayanarak söyleyebilirimki Haluk Levent'in kapasitesi o tür baðýþ alan bir derneði yönetmeye uygun deðil. Dernek para sahibi olursa o parayý yeme ihtimalleri çok yüksek. hatta granti veririm. Tamamen geçmiþte yaptýðý bir olay, içinde olduðu sektör ve genetik yapýsýna bakarak söylüyorum. Hoþ genetik yapýsý dahil her þeyi uygun olanýn sapýtmasýda son derece normal. Tahminim güce kavuþanlarýn hepsi belli ölçüde kontrolu kaybeder. Buradan þuraya geliyoruz, hep söylediðim gibi kötüyü suçlayamayýz, kötüyü yakalayýp cezalandýrsýn diye maaþ verdiðimizi suçlamalýyýz iþini yapmadý diye. Dernekler vakýflar çok çok iyi denetlenmeli yönetenlerin insafýna býrakýlmamalý. Denetleyecek olan devlet zaten bozuksa o zaman kiþisel önlemler devreye giriyor, þu anda oradayýz.

Uzun süredir bu tür dernek ve vakýflara yardým yapmýyorum. Ailem, apartmaným, sokaðým veya ilçemde en fakir aileyi bulup, bütçem ve gücüm olduðu dönemlerde onun eksiðini giderme taraftarýyým. Bir derneðe 100 TL yardým yapmak kolaydýr. Ama sokaðýnýzda tanýdýðýnýz birinin çocuðuna 100 TL lik ayakkabý almak çok zordur. Çünki o kiþi ile sokakta geçmiþiniz vardýr ve hoþunuza gitmeyen þeyleri vardýr. O kiþinin ailesine yardým yapmayý býrakýn "sokaktan gitsede kurtulsak" dersiniz. Ýþte bu tür yardýmý ancak yüce kiþiler yapabilir. Ayýptýr söylemesi oda benim öhhö.

O kiþiye yardým yapmaktansa bir derneðe 100 TL vermek çok kolaydýr. O 100 TL ler birleþip milyon olur ve dernek yöneticileri güzelce yerler. Bu kimseyi rahatsýz etmez. Neticede verdiðiniz 100 TL, iyilik yaptým sanýrsýnýz ama para iyiliðe çoðunlukla gitmez. Sokaktaki fakir aileye aldýðýnýz terlik ise garanti iyiliktir. Hatta size hiç ummadýðýnýz anlarda geri dönebilir. Biriyle kavga ediyorsunuzdur, terlik aldýðýnýz ailenin büyükleri odunlarla, demir levyelerle gelip rakibinize dalarlar. O anlarda göz yaþlarýnýzý tutamazsýnýz, iyiliðiniz demir levye gücü olarak geri dönmüþtür. Anlatabiliyormuyum. Yine bir gün demir levyeli arkadaþlarla mahallede devriye atýyoruz... Cývýttým, iþime bakayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Filistin-israil savaþý baþladýktan sonra ilk yazýmý üç beþ yazý yukarýda yazmýþtým. Tahminimi yazmýþtým. Tahminim doðrultusunda ilerliyor.

Demiþtimki, "netenyahu Bu savaþ çok uzun sürecek ve Ortadoðu deðiþecek!.., lafýný söylediðine göre, hamas ý israile saldýrtan israildi ve Filistin ile Lübnan'ý iþgal etmek amaçlý kullanacaklar.". Benzer davranýþlarý abd den örnekle vermiþtim.

hamas'ý kimin kurduðuna dair batý basýnýnda çýkan yazýlarý ve bizim basýndan çeþitli yazarlarýn yazýlarýný delil olarak sunmuþtum.

israillilerin kötü olduðunu kabul etmeyen bayaðý ciddi bir kesim var. Ýçlerinde yüksek eðitimli benim arkadaþlarýmda var. Hoþ benim arkadaþ kesimi aðýr çalýþýp dünyaya bakacak vakit bulmazlar. Bu konulardaki cahillikleri o sebeple.

Þu an israil Gazze deki sivilleri katlediyor. Amaç tamamen Gazzeyi boþaltmak. Önceden kontrolleri altýndaydý þimdi fiili olarak iþgal ediyorlar.

Yani söylediðimi yapýyorlar. Gazze ve Filistin'in diðer bacaðý Batý Þeria yý fiilen iþgal edeceklerini düþünüyorum. Gazze tamamen hamas'ýn yani kendi adamlarýnýn elinde olduðundan ilk oradan baþladýlar. Batý Þeria ise baþka gruplarýn kontrolunde. israil için çok daha zor olur. Sonrasýndada Lübnan ýn iþgali var.

Tüm bu 3 iþgali bitirdikten belli süre sonra Suriye ve Ýran'a yöneleceklerdir. Tabi dünya aþýrý tepki verirse iþleri aksayabilir.

israil sivilleri katlediyor. Sivillerin katledildiði kesin, sadece israil ben yapmadým diyebiliyor. (Rica ediyorum "medyada kahrolsun israil deyipte kuytuda israilden para karþýlýðý emir alan dinCÝ-milliyetçi kesimle beni karýþtýrmayýn. Benimkiler artýk olduðu kadar tarafsýz tesbitler.")

israil'in kötü olmadýðýný düþünen okuyucularým var. Eðer sivil katliamlarýna raðmen ve hamasý kendilerine saldýrtýp kendi sivil insanlarýnýda öldürtmelerine raðmen hâlâ israilliler kötü deðil diyorsanýz. hamas'ý israil kurmadý ve hamas katliamlarý yapýyor diyorsanýz... Ben daha ne diyebilirim size bilmiyorum.

Hamas'ý kendilerinin beslediðini bizzat netenyahu ve israilli eski yetkililer çeþitli durumlarda söylemiþler. Bir kaçýnýn israil yanlýsý batý sitelerindeki linklerini verdim. Önce bunu kabul etmelisiniz.

Bunu kabul etmiþseniz sivil katliamlarý konusunda zaten itiraz edemezsiniz. hamas = israil. Hangisi yaparsa yapsýn israilin suçu çünkü hamas a emri veren israil.

Zaten israil'in geçmiþ yýllarda kafasýna göre durmadan diðer ülkeleri bombaladýðýný biliyoruz. yani karakterleri uygun.

Hâlâ israil kötü deðil herþeyi hamas yapýyor hamasýda israil kurmadý diyorsanýz, bu ülkeyi 23 yýldýr yöneten tayyip suçlu deðil pahalýlýðý cehape yapýyor diyen akepe lilerle ayný kafa yapýsýna sahipsiniz demektir. Þartlandýrýldýðýnýz þeyin dýþýna çýkamýyorsunuz.

Zaten çýkamayacaðýnýzý biliyorum. Þu an tamam israil kötü desenizde ilk fýrsatta yine israil iyi demeye devam edeceksiniz. Doðamýz bu. Deðiþemeyiz. Deðiþim için 10 binlerce yýllýk evrim gerekir. Benim bilgi vermemle olmaz.

Ne akepe ye oy verenler deðiþir, nede israil aslýnda iyi diyenler. Ne kadar delil sunarsanýz sunun deðiþmez.

Bu arada abd-israil ve ingilterenin son yüzyýllardaki Türkiyeyide ilgilendiren arka plan eylemlerini okumak isterseniz, bu linki okuyun. Genelde benim yazdýklarýmýn daha detaylý sunulmasý. Adam eski general ve bu konularda belliki çok fazla araþtýrmasý var.
    Yazýsý biraz uzun ama sonuna kadar okuyun.

Bizdeki dinci kesimin nasýl yaratýldýðý da kýsaca açýklanýyor. Ben 55 kere yazdým, bir kerede bu adamdan okuyun. Nefret ettiðiniz cahil kesimi yaratan batý cephesi. cahil kesimden nefret etmeyin, suçlu abd-ingiltere ve israil. Onlardan nefret... yok nefret doðru deðil, suçluyu bilin bu yeterli. Savunma ve cezalandýrma gerektiðinde düþmanýnýz kim bilmeniz yeterli. Nefret faydalý bir duygu deðil.

https://www.veryansintv.com/yazar/ce...oogle_vignette
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    3 saattir ehud olmert'in bir TV de verdiði demeç le ilgili araþtýrma yapýyorum. Belgeli bir sonuca ulaþamadým.

Bugün haber okurken eski israil baþbakaný ehud olmert'in bir açýklamasýna denk geldim. Uður Dündar yazmýþ.

ehud olmert demiþki: "Suriye'yi iç savaþa soktuk, çünkü Beþar Esad bizemle olma teklifimizi reddetti. Suriye'deki bütün terör örgütleri Esad'a karþý kuruldu ve bazý ülkeler komik bir þekilde bunun bir özgürlük mücadelesi olduðuna inanýyor."

Uður Dündar ciddi bir gazeteci. O yazýnca doðru kabul ederim.

Önce demiþtir diye düþündüm. Çünkü israil hiç kimseyi takmadan küçük ülkelerde istediðini öldürüyor, istediðini bombalýyor, istediði yeri iþgal ediyor. Süper medeni avrupa baþta olmak üzere hiç bir geliþmiþ ülke sesini çýkarmýyor. Rus ve Çinli sporcularý en ufak þeyde uluslararasý müsabakalardan men eden avrupa, kktc yi tanýmayan avrupa, israil asýyor kesiyor yinede sporcularý her uluslararasý müsabakaya katýlýyor.

Sonra Dündar'a raðmen, ehud olmert bu cümleleri kullanmýþmý diye delilleri ile ele alayým, sonra yazayým dedim ve internette araþtýrdým. Batý sitelerinde bir þey bulamadým. olmert'in videosu var ama iran TV si Farsça ceviri ile yayýnlamýþ ve olmert ingilizce deðil arapça veya ibranice konuþuyor. Hali ile videodan birþey çýkaramadým.

google yanlý birde yandex den arayayým dedim. Yandex, bing ikisinide kullandým. Yine ayný video. Baþka bir þey yok.

Twitter'e baktým, bu cümleler ile kaynýyor. Çok fazla paylaþým olmuþ. Ama hiç bir paylaþýmda açýk delil yok. Hep ayný videoya dayalý þeyler ama direk bað yok.

teyit.org diye bir site var oraya bakayým dedim. O site konuyu ele almamýþ.

dogrulukpayi diye baþka bir site var. teyit.org benzeri bir site. Teyit.org dan 2 yýl önce kurulmuþ. Orada bilgi var ve çok net yazmýþlar.

dogrulukpayi sitesi kimindir nedir bilmiyorum.

Oradaki açýklamalar doðrumudur onuda bilmiyorum ancak çýkardýðý sonuç kendisi ile çeliþmiþ.

Orada verilen bilgi þöyle.

video, RT Arabic muhabiri Dalia Nammariâ'nin Ehud Olmert ile gerçekleþtirdiði bir röportajdan alýnmýþ. RT Arabicâ'in web sitesinden röportaj videosunun tamamýna ulaþýlabiliyormuþ.

ehud olmert videonun bir bölümünde þöyle demiþ: "Ýsrail ile Suriye arasýnda anlaþma yapýlmýþ olsaydý, Baþkan Bush'la birlikte Washington'un kapýlarý ona açýlacaktý, Avrupa'ya da aynýsý... Bu, Suriye'deki durumu tamamen deðiþtirecek ve iç savaþýn önlenmesini saðlayacaktý."

Bu bilgileri verdikten sonra sonuç olarak olmert'in öyle bir þey söylemediðini, "Ýsrail'in barýþý saðlamak için yardýmcý olacaðýný fakat bunun mümkün olmadýðýný söylüyor" muþmuþ.

Þimdi eðer olmert "Ýsrail ile Suriye arasýnda anlaþma yapýlmýþ olsaydý, Suriye'deki durumu tamamen deðiþtirecek ve iç savaþýn önlenmesini saðlayacaktý." demiþse ki doðrulukpayý sitesinin dediðine göre bunu söylemiþ. O zaman bu cümleden zaten Suriye savaþýný israil'in çýkardýðý ve orada yer alan örgütleri israil'in kurduðu sonucu net bir þekilde çýkýyor.

Sonra site iddialar yanlýþ diyerek saçmalýyor.

Peki net sonuç nasýl çýkýyor.?

olmert özetle, "suriye bizle anlaþsaydý iç savaþý çýkmazdý" diyor. Bunu demesi 2011 deki Suriye savaþýný kendilerinin çýkardýðýný kabul etmesi demek.

Savaþ çýkardý ama biz önlemek için Suriye ile önlemeye çalýþýrdýk demiyor. Savaþ çýkmazdý diyor. Çok açýkça biz çýkardýk diyor.

O savaþý kendinin çýkardýðýný kabul ettiðine göre, o savaþ esnasýnda ortaya çýkan iþid gibi örgütleride sen ortaya çýkardýn demek. abd ve israil direk Suriye ile savaþmamýþ, iþid gibi özde paralý askerler ve Kürtleri kullanmýþtý. Kürtlerde maddi vaad karþýlýðýnda savaþýyorlar onlarada paralý asker diyebiliriz.

Sonuçta herþeyi kabul etmiþ oluyor.

doðrulukpayý sitesinin vardýðý sonuç hatalý. olmert sanki kabul etmemiþ gibi bir sonuca varýyorlar.

Neticede bunlarýn hiç biri net belgelerle doðrulanamaz. 40 yýl sonra belki doðrulanýr. Eðer cia belgeleri açýklanýrsa veya dünya savaþý çýkýp abd cephesi yenilirse, belgeler ele geçirilir ve her þey ortaya çýkar.

En çok Uður Dündar'a þaþýrdým, bir "gazeteci", gerçek gazeteci, çýkar grubuna hizmet eden gazeteci etiketli maaþlý soytarýlarý kast etmiyorum, bir gerçek gazeteci, herkes yazmýþ diye bir haberi doðru kabul etmemeliydi. Normalde haber doðru ama anlatýldýðý þekli ile deðil. Belgeli deðil sadece benim gibi sonuç çýkarýyorsun. Bunu belirtmeliydi.

Normalde benim belgeyede ihtiyacým yok. O kadar çok geniþ bilgi okuyorum ki, baðlantýlý bir olayýn arka planýný en baþýndan hemen anlayabiliyorum. Bana 100 belge sunsan, Suriyedeki savaþý ibrani soyunun çýkarmadýðýna inanmam. Belge bu konularda bilgisi olmayanlar için gerekli.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 845/853 ÝlkÝlk ... 345745795835843844845846847 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •