TCMB faizi 5 Puan daha artýrmýþ. Her ne kadar borsa dýþýnda dursamda, borsadan çektiðim nakiti bir yerlerde tutmam gerekiyor. O sebeple yüzeyselde olsa dünya ekonomisini takip etmeye çalýþýyorum.
En son altýn çýkabilir diye yazmýþtým ama bana güvenmeyin demiþtim. O ara ons 1915 civarýydý. 1960 yaptý sonra hýzlý bir 1810 yaptý sonra hýzlý 1980 yaptý.
Silkeleme mi yaptýlar, korkutmamý anlayamadým. Bahane olarak hamas-israil öne sürüldü ama bence o sadece bahaneydi. Kontrol ingilteredeki 5 siyonist bankada. Altýný düþürdülermi doðu cephesi ülkeleri ucuza altýn alýyor. Yükseltseler büyük ihtimalle son yýllarda siyonistler portfoy azaltmýþtýr o sebeple iþlerine gelmeyecek. 2005 - 2020 arasý ons fiyatýný 5 kat fiyat artýrmýþlardý, o ara realize yapmýþlardýr. Son dönem olduðu yerde tutuyorlar.
Faizler çok yükseldi. Borsa için risk oluþturmaya baþladý. Borsadaki paranýn az bir kýsmý faize dönebilir veya borsadan para çýkmasada yeni giriþ olmayabilir. Yeni girenlerin yükseliþte bayaðý bir katkýsý olmuþtur. En son BIST deki kiþi sayýsý 6milyon civarý diye okumuþtum. Ukrayna savaþý öncesi ben çýkarken 3 küsürdü.
Bankalarýn verdiði paraya uyguladýðý faiz çok oynak deðildir ama mevduata verdikleri faiz acaip farklý. Ben ilk defa bu kadar uçuk fark gördüm. Rakamlarý bir kaç hafta önce yazdým diye hatýrlýyorum, þimdi bir daha bakmayayým ama yanlýþ hatýrlamýyorsam milyon üzeri verilen faiz %50 ile %20 arasýnda deðiþiyordu.
Akbank nakitini nereye baðladý ise acaip nakite sýkýþmýþ olmalýki en yüksek mevduat faizini veren banka akbank dý.
Ýþler karýþýk. Borsada olan açýsýndan da dýþardakiler açýsýndan da.
þimþek in ekonomiyi yapýsal anlamda düzeltemeyeceði açýk ama yaptýðý hamleler le para piyasasý oyuncularýný çok etkiliyor. Üzerine batý ile siyasi kavga var. Görüntüdemi gerçektemi, derece ne kadar belli deðil. tayyip batýya baðýrdýkça, israil ve abd ile olan iþ hacmimiz artýyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turþusu denir.
Benim kafa da karýþýk.
Piyasa kurallarýmýzdan biri de ne idi.?
Kafan karýþýksa, kararsýzsan, ilgili konudaki bilgin yetersizdir. Zaten Ukrayna savaþýndan beridir piyasanýn durumu hakkýndaki bilgim yetersiz, o sebeple kafamýn karýþýk olmasý doðal.
.
Son düzenleme : alicemal; 27-10-2023 saat: 15:44.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri