Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 846/853 ÝlkÝlk ... 346746796836844845846847848 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,761 - 6,768 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TCMB faizi 5 Puan daha artýrmýþ. Her ne kadar borsa dýþýnda dursamda, borsadan çektiðim nakiti bir yerlerde tutmam gerekiyor. O sebeple yüzeyselde olsa dünya ekonomisini takip etmeye çalýþýyorum.

En son altýn çýkabilir diye yazmýþtým ama bana güvenmeyin demiþtim. O ara ons 1915 civarýydý. 1960 yaptý sonra hýzlý bir 1810 yaptý sonra hýzlý 1980 yaptý.
    Silkeleme mi yaptýlar, korkutmamý anlayamadým. Bahane olarak hamas-israil öne sürüldü ama bence o sadece bahaneydi. Kontrol ingilteredeki 5 siyonist bankada. Altýný düþürdülermi doðu cephesi ülkeleri ucuza altýn alýyor. Yükseltseler büyük ihtimalle son yýllarda siyonistler portfoy azaltmýþtýr o sebeple iþlerine gelmeyecek. 2005 - 2020 arasý ons fiyatýný 5 kat fiyat artýrmýþlardý, o ara realize yapmýþlardýr. Son dönem olduðu yerde tutuyorlar.

Faizler çok yükseldi. Borsa için risk oluþturmaya baþladý. Borsadaki paranýn az bir kýsmý faize dönebilir veya borsadan para çýkmasada yeni giriþ olmayabilir. Yeni girenlerin yükseliþte bayaðý bir katkýsý olmuþtur. En son BIST deki kiþi sayýsý 6milyon civarý diye okumuþtum. Ukrayna savaþý öncesi ben çýkarken 3 küsürdü.

Bankalarýn verdiði paraya uyguladýðý faiz çok oynak deðildir ama mevduata verdikleri faiz acaip farklý. Ben ilk defa bu kadar uçuk fark gördüm. Rakamlarý bir kaç hafta önce yazdým diye hatýrlýyorum, þimdi bir daha bakmayayým ama yanlýþ hatýrlamýyorsam milyon üzeri verilen faiz %50 ile %20 arasýnda deðiþiyordu.

Akbank nakitini nereye baðladý ise acaip nakite sýkýþmýþ olmalýki en yüksek mevduat faizini veren banka akbank dý.

Ýþler karýþýk. Borsada olan açýsýndan da dýþardakiler açýsýndan da.

þimþek in ekonomiyi yapýsal anlamda düzeltemeyeceði açýk ama yaptýðý hamleler le para piyasasý oyuncularýný çok etkiliyor. Üzerine batý ile siyasi kavga var. Görüntüdemi gerçektemi, derece ne kadar belli deðil. tayyip batýya baðýrdýkça, israil ve abd ile olan iþ hacmimiz artýyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turþusu denir.

Benim kafa da karýþýk.

Piyasa kurallarýmýzdan biri de ne idi.?

Kafan karýþýksa, kararsýzsan, ilgili konudaki bilgin yetersizdir. Zaten Ukrayna savaþýndan beridir piyasanýn durumu hakkýndaki bilgim yetersiz, o sebeple kafamýn karýþýk olmasý doðal.

.
    Son düzenleme : alicemal; 27-10-2023 saat: 15:44.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Elon Musk'ý ahlaksýz bulduðumdan mesafeli dururdum. Arada onla ilgili haberlere bakar ve adamý anlamaya çalýþýrdým.

Gerçekten dahimi.?

siyonistlerin merkezinde bu kadar yükseldiðine göre siyonistlerle baðý ne.? Ne kadar kontrolleri altýnda?

Bunlarý anlamaya çalýþýrdým. Kendime ne yakýn ne uzak hissediyordum.

Ahlaksýz ama diðer yanda amerikayý eleþtirir, CIA nýn gizli bazý bilgilerini açýða çýkarýr filan.

Son paylaþýmý ile, adamý X'de takibe almaya baþladým.

X de Bu resmi koyarak açýklama olarakta þunu yazmýþ.

https://twitter.com/elonmusk/status/...107162/photo/1

"Ýran savaþ istiyor.
    Ülkelerini bizim amerikan üslerinin tam ortasýna koymuþlar."
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlhan Cihaner adaylýktan çekilmiþ.

4 aday içindeki BENCE en düzgün aday oydu.

Çakma gandi'nin uzun süredir bunadýðýný düþünüyorum. Hýrsýzlarý, katilleri, batý uþaklarýný, partiye doldurdu. "Millet saðcýlara oy veriyorsa bende en saðcý olurum" diyerek hareket edecek kadar zeka özürlü biri haline gelmiþ.

özgür özel'in görüntüsü ve konuþmasýna bakýyorum. Tahminimce zakâ yaþý taþ çatlasa 17. Güçlünün peçete tutucusu olmayý baþarý sanan biri. Konuþmaya bile deðmez biri. cehape deki geliþmeleri takip etmedim ama galiba imamoðlu'nun emanetçisiydi. Artýk ne vaad aldý ise, yerini sonrasýnda imamoðluna devredecek. imamoðlu hakkýnda çok þey yazmýþtým zaten. Gürcü tayyip'in Ermeni versiyonu.

Örsan Kunter Öymen'i hiç tanýmýyorum. Yarý Alman'mýþ ve þu an Feyziye Mektepleri Vakfý'nýn üniversitesinde hocalýk yapýyormuþ. Akademisyen. Etiketi çok saðlam. Yani ünlü olan okullarda okumuþ mezun olmuþ. Karakterini bilmiyorum, ÜRETTÝÐÝ iþleri, ülke hakkýnda görüþlerini bilmiyorum. Etikete bakarak da karar veremem çünkü özal ve erbakan yüksek eðitimli. Çikita Muz þarkýsýný yazýp söyleyen kiþi yüksek eðitimli. Pek çok belediyeyi soyan belediye baþkanlarý yüksek eðitimli. GDO yu serbest býrakan, ilaç sistemimizi ithalata baðýmlý hale getiren bakanlar yüksek eðitimli. Okumakla bilgi sahibi olursun ama genetiðin bakidir. O bilgi zekâ ile hýrsýzlýk da yaparsýn, uzay üssüde yaparsýn. kýlýçdaroðlu ve imamoðlundan daha iyi olabilir gibi görünüyor. Tip olarak ülkeyi ibrani kökenli yahudilere teslim eden Boris Yeltsin'i andýrýyor biraz.

Birazcýk tanýdýðým kiþi Ýlhan Cihaner. O baþa geçsin isterdim. akp'nin herkesi sindirdiði sýrada fetö'ye karþý gelip adamlarýný tutuklayan savcý. Algýdan, güçlüden ve sürüden etkilenmediði açýk. Buda akýllý olduðunu gösterir. Akýllý insan kötü olamaz. Zeki insan en kötülerden biri olabilir ama akýllý insan kötü olamaz. Herkes belli ölçülerde zararlýdýr. Bilmeden birbirimize zarar veririz ama bilerek yapýyorsan kötüsündür.

Cihaner'in sýfýr seçilme þansý vardý ama üzücü durum. chp, baykal dan beridir geri gidiyordu, kýlýçdaroðlu döneminde cehape olmuþtu.

Ya imamoðlu(özel) ya kýlýçdaroðlu kazanacak. Ýki durumdada Atatürk'ün CHP'si bitti gitti.

kýlýçdaroðlu kazanýrsa katilleri hýrsýzlarý doldurmaya devam edecek. Kötünün geldiði yerde iyi insan uzun süre durmaz, duramaz. Ýyi insan sayýsý sýfýra inecek.
    imamoðlu kazanýrsa ikinci bir tayyipimiz olacak. adnan menderes ve tayyip erdoðan(Bizzat akp li ethem sancak akp yi abd kurdu diye medyaya söylemiþti. Benim uydurmam deðil. Bunuda bazýlarýna hatýrlatayým hemen celallenmeyin.)(özal da fena deðil). Bu ülkeyi batýya tesliminde en büyük rolleri üslenmiþ olan kiþiler. Üçüncü olarak ermeni imamoðlu olur.

tayyip erdoðan ve akp sini tarikat veya dinci olarak görmeyin. tarikatlar ve din olayý sadece ARAÇ. asala yerine pkk nýn kullanýlmasý gibi, sadece araç. Bu araçlarý kullanan ingiltere, israil ve abd. imamoðluda o araçlardan sadece biri. Tüm partiler araçdý ama kimi lider tam teslim olmadý, bazen dur diyebildi. Sýnýrlarý vardý. Kimi liderler ise abd ve ingiltereye her þeyi vermeye çalýþtý. imamoðlu'nun da onlardan biri olacaðýndan eminim.

.
    Son düzenleme : alicemal; 04-11-2023 saat: 15:03.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yazmýþken adnan menderes'i tekrar hatýrlayalým.(ilerde akp içinde bu listelerden bolca yayýnlanacak)

adnan menderes ve o dönem hakkýnda tuttuðum notlarý olduðu gibi asayým. Düzenleme ile uðraþmayayým. Renkli olan kýsmý önceden düzenleyip buraya daha önce bir kaç kez asmýþým. Notlarýmýn bir kýsmýda söylenti den ibaretti. O kýsmý asmadým. Ben olumlu-olumsuz söylentiden etkilenmem ama okuyanlarýn bir kýsmý etkilenebilir.
    Aþaðýdaki kýsým pek çok yerden topladýðým özetler. Ýnandýðým kýsýmlarý almýþým. Benim inanmam hepsinin doðru olduðu anlamýna gelmez.

----------

Aydýn daki mendereslere ait çiftliðin adý Çakýrbeyli Çiftliði. akp 2022 Ocak da orada adnan menderes müzesi açtý.

Atatürk döneminde, Dýþiþleri Bakaný Tevfik Rüþtü Aras, baldýzýnýn damadý Adnan Menderes'i Tarým Bakaný yapmak için çok kulis yaptý. Atatürk istemedi. Oysa Atatürk, "köylü topraksýz býrakýlmamalýdýr" anlayýþýný hayata geçirecek/ toprak reformu yapacak Tarým Bakaný arýyordu. Benzerini Ýnönü yapmak istedi; o da baþaramadý. Adnan Menderes'in baþýný çektiði toprak aðalarý, "Çiftçiyi Topraklandýrma Kanunu"na karþý çýkýp CHP'den istifa etti.

1946 yýlýnýn Ocak ayýnda chp Aydýn Milletvekili Adnan Menderes, chp Kars Milletvekili Fuat Köprülü, chp Ýçel Milletvekili Refik Koraltan, chp Ýzmir Milletvekili celal bayar Demokrat Parti'yi (DP) kurdu. bayar, parti baþkanlýðýna getirildi. celal bayar amerikan ajanýydý ve 1960'da idam cezasý aldýðý halde bir bahane ile Türkiye den abd tarafýndan alýnýp götürüldü. Ýdamdan kurtuldu.
    1945 de Çiftçiyi topraklandýrma kanununa muhalefet ettikleri için chp den ihraç ediliyorlar. 1946 da DP yi kuruyorlar.
    Mayýs 1950'de halkýn büyük desteðiyle iþ baþýna gelen DP, 27 yýllýk tek parti dönemini sona erdirdi ve serbest seçimle iktidarý kazanan ilk siyasi parti oldu.

Seçimlerde DP yüzde 55 oy alarak 416 milletvekili ile Meclis'e girdi. Ayný seçimde CHP 69 sandalye kazanarak hüsrana uðradý.

-- 1946-1950 4 sene. abd ve ingiliz parasý-medyasý 4 senede halký çevirmiþler. Çok kýsa süre.--

Özet:
    -----------------------------------------------------------------------

menderes dönemi Bugünki akp döneminin birebir aynýsý. Buda devlet yönetimi ve zihniyeti açýsýndan 1950 lere kadar yani taaa 70 yýl geriye gittiðimizi gösteriyor.

2009 yýlý civarý 30 yýl geriye gittik demiþtim. Meðerse 70 yýl geriye gitmiþiz.

adnan menderesin yaptýklarýnýn bazýlarýnýn özeti. hatýrlayalým. 1950 ve 1960 tarihleri arasýnda 10 yýl baþbakanlýk yapýyor. abd ajaný celal bayarýn kurduðu partide ön plana oturtuluyor.

* demiryollarý yerine karayollarýna aðýrlýk veriliyor. Tüm dünyanýn harýl harýl demiryolu döþediði dönemde, biz koç ailesinin ithal edip satacaðý ford otomobilleri için, fakir halkýn parasý ile otomobillere alt yapý yapýyoruz. Otomobil ithal edip satan yahudi koç ailesini zengin ediyoruz.
    * okur-yazar oranýnýn 1955-60 döneminde gerilediði, 1955'te % 41 iken 1960'da % 39,5 e düþüyor.
    * 1954 sonrasý Pek çok ürün bulunamaz hale geliyor. nal çivisi bile bulunamýyor, þeker, ekmek karneye baðlanýyor. 1955 Ankara'da 21 kuruþluk düðmeyi 25 kuruþa sattýðý gerekçesiyle bir esnaf 1 yýl hapis, 3 yýl ticaretten uzaklaþtýrma ve 1.000 lira para cezasý veriliyor. akp döneminde 2019 da Fiyatý arttý diye soðan depolarýný nasýl basmýþlardý.? Hiç bir sonuç alamamýþlardý, baskýnlar göstermelik, halkýn gazýný alma, suçlu icad etme yöntemiydi, soðan depolarý zaten akp nin verdiði depo teþvikleri ile akp lilerce kurulmuþtu.
    * her fýrsatta Atatürke dönemine ve Atatürk'e hakaret ediliyor. menderes dönemindeki yokluk için, 1. dünya savaþý, kurtuluþ savaþý ve 2. dünya savaþý kýtlýðýndan geçen ismet inönü dönemi suçlanýyor.
    * imam hatip eðitimi baþlatýlýyor. kuran kurslarý açýlýyor. din dersi zorunlu hale geliyor.(abd istemiþ olmalý) 18 yýldýr Türkçe okunan ezan, halkýn anlayamadýðý arapçaya dönüyor.
    * 1954 de Köy enstitüleri ortadan tamamen kaldýrýldý. Nelson Rockefeller eli ile ABD'den Türkiye'ye öðretim müfredatlarý dayatýldý. imam hatipler, kuran kurslarý açýlýp, HALKA kaliteli eðitim veren köy enstitüleri kapatýlarak, halkýn eðitimsiz cahil kalmasýnýn temelleri atýlýyor. Ülkenin eðitimli halk sayesinde kalkýnmasý istenmiyor. Kolay ele geçirilip yönetilmesi için eðitimsiz, cahil, her söyleneni doðru sanan, sorgulamayan, halk kitleleri gerekir. O dönem medya, gazeteler, dergiler tamamen yahudiye ait. O dönem para ise abd ve ingiliz siyonistlerinde var ve bu siyonistler bu gücü Türkiyedeki yahudilere iþ ortaklýklarý aracýlýðý ile aktarýyor. Seçim kazanmanýn en önemli yolu para(toplum liderlerini satýn alma) ve medya(algý yaratma). O dönem ikiside sadece yahudide var.
    * 1954 de madenleri yabancýlara açýyor. Atatürk döneminde madenlerin kontrolu Türklere geçmiþti. Bazý madenler devletçe yabancýlardan satýn alýnmýþ, geri kalandada %51 Türk olacak þartý getirilmiþti. 1954 de bu þartlar kaldýrýldý.
    Atatürk dönemi yapýlan Maden kanunlarý: 1926 yýlýnda ise 1906 tarihli Maden Nizamnamesi'nde deðiþiklik yapýlarak, madenler üzerindeki yabancý spekülasyonunu önlemek amacýyla, "Devlete ait bilinen madenlerin hükümetçe ya doðrudan doðruya veya Türk þirketleri ile 30'lu yýllarda sýrasýyla Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) ve Etibank (1935) kuruldu. 1937'de ilk olarak daha önce Deutsche Bank'ýn izinlerine sahip olduðu Engori bakýr hisse senetleri satýn alýndý. Ereðli Kömür Havzasý 1940'ta devletleþtirildi. birlikte idaresi
    veya kâra devletin katýlmasý kaydýyla yüzde 51 sermayesi Türk vatandaþlarýna ait þirketlere ihalesi. hükmü konmuþ.
    yabancýlarýn maden arayabilmelerini öngören ilk yasa, 1954 yýlýnda Demokrat Parti tarafýndan yapýldý. Yasa arama ruhsatý alýnmasýnda vatandaþlýk ayrýmý koymuyordu. Kanunun 145. maddesinde ise madenlerde çalýþan yüksek eðitimli, fen memuru, ustabaþý ve uzman iþçilerin "yabancý" olabilecekleri belirtilmiþti. Ayný dönemde çýkan 6326 sayýlý Petrol Kanunu, da yabancýlarýn Türkiye'de petrol aramalarýna olanak tanýyordu.
    Doðal kaynaklarda devletin kontrolü, 1960 darbesinin ardýndan kaleme alýnan 1961 anayasasýna da girdi (md. 130). Madde özel sektörün madencilik alanýndaki faaliyetlerinin özel kanunlarla düzenlenebilmesini öngörüyordu. MADDE 130.- Tabii servetler ve kaynaklarý, Devletin hüküm ve tasarrufu altýndadýr. Bunlarýn aranmasý ve iþletilmesi hakký Devlete aittir. Arama ve iþletmenin Devletin özel teþebbüsle birleþmesi suretiyle veya doðrudan doðruya özel teþebbüs eliyle yapýlmasý, kanunun açýk iznine baðlýdýr.
    1978'de ise "Devletçe Ýþletilecek Madenler Hakkýndaki Kanun" adlý bir düzenleme çýkarýldý. Bu kanuna göre o zamana kadar ruhsatý alýnmýþ madenlere devlet el koyamayacak, ancak sonrasýnda yapýlacak aramalar devletçe yönetilecekti. Kanun çýktýktan hemen sonra hükümet deðiþince bu politika da terk edildi. Hikmet Sami Türk 2 Nisan 1980'de Milliyet için kaleme aldýðý yazýsýnda, 1978'deki kanunun tamamen devletleþmenin yolunu açtýðýný, ancak daha sonra bu politikanýn terk edildiðini yazmýþtý.
    Yeraltý kaynaklarýnýn devletin himayesinde olduðu ibaresi 1982 anayasasýnda da korundu. 1961 anayasasýnda olduðu gibi özel sektörün maden faaliyeti sýrasýnda bulundurmasý gereken þartlarýn kanunla düzenlenebileceði ifade edilmiþ. Haziran 1983'te çýkan bir kanunla 1978'te devletleþtirilen maden sahalarýnýn özelleþtirmelerinin önü açýldý ve yabancýlardan alýnan sahalarýn ruhsatlarýnýn geri verilmesi emredildi. Jeoloji Mühendisliði Dergisi'nde yer alan bir makaleye göre, uygulamada 24 Ocak kararlarý etkiliydi. Bu kanun 24 ocak kararlarýnýn devamýdýr ve 24 ocak kararlarýný devletin baþý demirelle ekonomi bakaný özal almýþtýr. Kararlar uygulamaya konulamadan darbe olmuþ, darbe sonrasý uygulamaya konulmuþtur. kasým 1983 dede özal lý anap baþa geçmiþtir.
    ...5 Haziran 2004 de akp döneminde maden yasasý yeniden deðiþiyor. Bu kanunla Türkiyedeki her þeyi maden kapsamýna alýyorlar. Yasada, YER KABUÐUNDA VE SULARDA NE VARSA HEPSÝ MADENDÝR deniyor. Türkiye'nin dört bir yanýnda daðlar delik deþik, su kaynaklarý, ormanlar, tarým arazileri, meralar, zeytinlikler ve hatta binlerce yýllýk arkeolojik miras hiçe sayýlarak vahþi bir madencilik yürütülüyor. En çok öne çýkanlar ise mermer ocaklarý. Türkiye'nin hemen her bölgesinde büyük bir orman yaðmasýna, tarihi ve doðal varlýklarýn tahribine, su kaynaklarýnýn zehirlenmesine, yaban hayatýnýn yok edilmesine neden olan madencilik uygulamalarýnýn yasal zemininin devleti yönetenler eliyle oluþturulduðu ortaya çýkýyor. Maden arama açýsýndan Kýsýtlanmýþ olan alanlarýda özel sektöre açýyor ve taþýmacýlýðýna vergi indirimi getiriyor. Maden izinleri kolaylaþtýrýlýyor, ÇED kapsamýndan çýkarýlýyor
    * koreye asker gönderip abd ye üs kurma ve petrol arama haklarý veriliyor. (abd istemiþ açýk)
    * medya ve yargýyý ele geçiriyorlar. kendilerinden olmayana iþten atma korkusu ve polis zoru ile gözdaðý veriyorlar.
    * Baþbakan Adnan Menderes'e göre muhalefet, "Siyasi sapýklýk, sahte ihtilalcilik, inkarcýlýk, adi ve alçak iftiracýlýk, sahte hürriyetçilik ve tedhiþçilik' yapmaktaydý.
    * 1954 seçimlerinde DP hile yaptý iddiasý ile oylar yeniden sayýlacakken. Oylarýn olduðu bina yakýlýyor, delil kalmadýðý için seçim geçerli sayýlýyor.
    * Seçmen kütükleri hazýrlanýrken, CHP'li seçmenler "kütük'ten yok ediliyor. Oy kullanamadan evlerine dönüyorlar. 1957 seçimleri, 1946 seçimleri ile birlikte tarihimizin en þaibeli seçimleri olmuþ.
    * Dýþ borç 1950 yýlýnda toplam 2 milyar 450 milyon iken 1959'da tam iki katýna çýkarak, 4 milyar 894 milyona yükseldi. (Yahudi taktiðidir bir ülkeyi borca sokup, yularýný eline almak.)
    * Cumhurbaþkaný da, Baþbakan da demokrasiyi askýya almaktan ve muhalifleri ölüm cezasý ile cezalandýrmaktan söz etmeye baþlamýþlardý.
    * 1958 de menderes, Said-i Nursî'nin yaþadýðý Emirdað'a gider. Said-i Nursî, bu olaydan sonra ülke içinde gezilere baþlar. menderes Risale-i Nurlarýn ilk kez serbestçe basýlmasý için 1956'da talimat vermiþ ve kaðýt tahsisi yapmýþ.(nursi büyük ihtimalle abd nin desteklediði tarikatlerden, abd isteði ile adnan menderes bu tarikate destek vermiþtir. 1960 ve sonrasýda siyasiler, CIA emri ile olsa gerek, devlet eli ile fetullaha destek veriyorlar.)
    * 28-04-1960 öðrenci gösterilerine polis baskýsý 1 öðrenci ölür, Ýstanbul ve Ankara'da sýkýyönetim ilan edilir.
    * 1952'de NATO'nun isteði üzerine komünizme karþý gayri-nizamý harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adýyla Özel Harp Dairesi kurdu. (abd istemiþ olmalý)
    * 1954 yýlýnda Yabancýlara petrol arama ve çýkarma izni verildi. (abd istemiþ olmalý)
    * Tek parti döneminde kurulan bazý traktör ve basma fabrikalarý Menderes döneminde özelleþtirildi veya ekonomik olmadýklarý için kapatýldý. Nuri Demirað tarafýndan kurulduktan sonra ismet inönü tarafýndan devletleþtirme kapsamýna alýnan uçak ve uçak motoru fabrikalarý, Eskiþehir tank fabrikasý ve Kýrýkkale silah fabrikasý Menderes döneminde NATO standartlarýna uymadýklarý gerekçisiyle kapatýldýlar(abd istemiþ olmalý)
    * Tahkikat Komisyonu"nu kurdu. 15 DP milletvekilinden oluþan komisyon hem suçlama hem de yargýlama hakkýna sahipti. Komisyon 5 kiþiden fazla yan yana yürümeyi bile yasakladý.
    * Turan Emeksiz hükümete karþý istanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir protesto mitinginde polisin açtýðý ateþ sonucu öldü. Hüseyin Onur ise sol bacaðý kesilerek kurtarýldý.
    * menderes hükümeti, ordu darbe yapacak gerekçesiyle daha 6 Haziran 1950'de, Genelkurmay Baþkaný Nafiz Gürman olmak üzere bütün üst komuta kademesi dahil olmak üzere 15 general ve 150 albayý re'sen emekliye sevk etti.
    * Kamu geliri/GSMH; CHP'nin iktidarý býraktýðý 1950'de 16.1 iken, DP iktidarý sonunda 1960'da 12.9'a düþtü.
    * Kamu açýðý/GSMH; 1950'de 1.5 iken, 1960'da 2.7'ye çýktý.
    * Ekonomik büyüme 1950'de 9.4 iken, 1960'de 3.4'e düþtü.
    * Üreten ülkeyi tüketen, ithal eden haline dönüþtürdü. Dovize ihtiyaç oldu, doviz kalmayýnca 2 Aðustos 1958 de TC tarihinin ilk deveülasyonunu ilan etti, 1 dolar, 280 kuruþtan 900 kuruþa çýktý. %220 artýþ. 3 gün sonra 5 Aðustos 1958 de moratoryum ilan etti. Tek alacaklý abd idi. Borçlar yeniden yapýlandýrýldý.
    * Enflasyon 1950'de (eksi) -4.3 iken, 1960'da 7.4'e fýrladý.
    * Ana vataný Anadolu zeytinyaðýný saðlýk düþmaný gösterip, ABD'den getirilen asýl saðlýk düþmaný margarin yaðlarýný mutfaklara kim soktu. Üstelik margarin ithalatýný Gümrük vergisinden ve diðer vergilerden muaf tuttu.
    * Savunma sanayyinden Türkiyeyi çekip ithal baðýmlý hale getirdi.
    * DP iktidar olur olmaz Dünya Bankasý'ndan James M. Barker baþkanlýðýndaki heyet Türk tarýmýný çökertti.
    * israili 1949 da chp baþbakaný islamcý sarýklý denen þemsettin günaltay tanýyor. günaltay için kripto sabetaycý deniyor, imam hatipleride ilk açan bu adam. 1950-1960 döneminde israilin en hakiki dost ve müttefiki idi. ben guryon, makamýnda menderes i ziyaret etmiþti. 4 Temmuz 1950'de ilk ticaret anlaþmasý imzalandý. Türkiye, israil kurulduktan yaklaþýk bir yýl sonra 9 Mart 1950'de Tel-Aviv'de elçilik açmýþ, ilk elçisini de 1952 yýlýnda göndermiþtir. Türkiye'nin tanýma kararý aldýðý Ýsrail Devleti, 29 Kasým 1947 tarihli kararla sýnýrlarý belirlenmiþ olan Ýsrail'di.
    * 1958 de adnan menderes, israil le ortak iþler çeviriyordu. aaron j. clein "mossad operasyonlarýn efendisi" kitabýndan "Mossad'ýn kurucu baþkaný Reuven Þiloah, 1958 yýlýnda (Türkiye'de Demokrat Parti döneminde) kendisinin planladýðý "Periferi Doktrini" kapsamýnda "Türkiye-Ýsrail-Ýran (Þah dönemi) Arasýnda Ýstihbarat ve Güvenlik Ýþbirliðini" tesis etti. Türk baþbakaný Adnan Menderes ile Ýsrail baþbakaný David ben Gurion 29 Aðustos 1958 tarihinde Ankara Esenboða Havalimanýnda bir araya geldiler ve "Ýstihbarat Ýþbirliði" resmen baþladý. Hatta Tel Aviv'de, bugün Mossad'ýn eðitim merkezi olarak kullanýlan binalardan biri, o yýllarda "Periferi Doktrini" kapsamýnda Türk, Ýsrailli ve Ýranlý istihbarat görevlilerinin ortak merkeziydi: Ýsrailli istihbarat görevlileri "Beyaz katta", Türk meslektaþlarý "Sarý katta", Ýranlýlar ise "Mavi katta" çalýþýyorlardý. " Yine kitaptan özet: "Türkiyedeki Darbelerden sonrada israil iliþkisi hep sürdü."

menderesin partisi DP yi kuran celal bayar denen yahudidir. abd nin adamýdýr. Türkiyeyi sömürgeleþtirme hareketinin bir parçasýdýr. menderes idam edildiðinde, CIA elemanlarý tarafýndan Türkiye tehdit edilerek celal bayar, "yaþlý" bahanesi ile kurtarýlýyor. Kullanýþlý aptal, abd ye hizmet eden menderes ise asýlýyor.

celal bayar dýþarýdan yahudi parasý, ve içeriden yahudi medyasý ile destekleniyor ve parti kurdurtuyorlar. Kullanýþlý aptal olarakta menderes seçilmiþ olmalý. Dev yahudi parasý(satýn aldýklarý siyasiler, dini liderler, toplum önderleri, köy aðalarý), TR deki medyasý(gazeteleri dergileri) sayesinde seçimleri kolay kazanýyorlar.

Savaþ yaralarýný sarmakla uðraþan, demokratik seçim nedir bilmeyen ülkede, bu iþin profesyoneli olan yahudilerin seçim kazanmasý kolay oluyor. Daha ikinci seçimde farklý þekilde kazanýyorlar. Bugüne kadarda hiç bir seçimi kaybetmiyorlar. Tüm partilerin arkasýnda onlar var. Ya tamamen parti kendi projeleri, yada içerideki adamlarý, ülkedeki þirketleri, dev paralarý, hakim medyalarý, sayesinde kontrolleri altýnda.

Bu iþleri yapabilmeleri için medya þart. Para ve siyonist misyoner okullar da yetiþtirilip devlete yerleþtirilen öðrenciler ise ise diðer ayaklar. tarikatlar en kolayý, onlar alýnýp satýlabiliyor. celal bayarda misyoner okul mezunu pek çok diðer siyasetçimiz gibi.

adnan menderes o dönem Aydýn'da toprak aðasý. Ýsmet Ýnönü hükümeti döneminde 1945 de çýkan köylülere toprak daðýtma yasasýna karþý.

adnan menderes yargýlandýðý içinde özal dönemine kadar 20 yýl rahat ediyoruz. özal dönemi hazýrlýðý ise þöyle yapýlýyor.

Para ile sað ve sol gruplar oluþturuluyor. Bu gruplarý kuranlar abd ve ingiliz ajaný ama gruba girenler ve sempatizanlarýn durumdan haberi yok. Her bir gruba bir ideoloji veriliyor. Siz sosyalistsiniz, siz milliyetçi ve dindarsýnýz, siz devrimcisiniz vb. Sempatizanlar bu düþüncelere hizmet ettiklerini sanýrken aslýnda kendi ülkelerine zarar verirken abd ye hizmet ediyorlar. Medya yahudinin elinde, para onlarda, sürekli körükleniyor.

Sonra bu gruplarý birbirlerine düþman edip ellerine silah ve para verip saldýrtýyorlar. Oluþan kaos ortamýnda askere, eðer bu kaosu sonlandýrmak için darbe yaparsanýz arkanýzdayýz, karþýnýzda deðiliz diyerek destek veriliyor.

darbe ve sonrasýnda özal ailesi ile menderes in býraktýðý yerden devam ediliyor. Birdahada siyasiler yargýlanmýyor. her yaptýklarý yanlarýna kalýyor.

Medyada yazan bazýlarýna bakýn "siyasetçi yargýlanmamalý, seçimle gelen seçimle gitmeli" filan diye sizi þartlandýrýyorlar. Bunlar yahudiye hizmet eden vatan haini insanlar, yada bizzat yahudiler. Aptal olanlarýda çok ya, bilmeden hizmet ediyorlar. Mesela ege hoca yada fatih altaylý bir þey dese, onun dediðinin tersini aptal olanlar korkudan söyleyemezler, tersine aynýsýný söylerler. Bu kadar önemli yerde olan adam söylemiþse doðrudur diye.

Birde siyasetçi ile beraber haksýz zenginleþen medyada "siyasetçi yargýlanmamalý" der. Siyasetçi yargýlansa, medya yazar ve patronlarýnýn pislikleride ortaya çýkacak. medya ve siyasetçi ayný yataktadýr.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Aydýn da toprak aðasý ailenin çocuðu.--

--1945 de kabul edilen köylüyü topraklandýrma kanununa karþý.--

--DP de kuruculardan biri. 1946 seçimini kaybediyorlar. 1950 seçimini kazanýyorlar. DP tüzüðünde ve hedeflerinde Atatürk ün mirasýndan tek kelime iyi yönde geçmiyor. "Atatürk ilkelerinden Toplumun benimsemediklerini kaldýracaðýz" diyor.--

--Seçilince ilk icraatý, ülkeyi din etkisi altýna sokma çalýþmalarý.--

--kuran kurslarýnýn açýlmasýnýn önünü açýyor. 18 yýldýr Türkçe okunan ezaný arapçaya çeviriyor.--

--menderes, 1950 de baþa geçiyor, baský ile tam bir diktatör oluyor. 1960 yýlýnda asýlýncaya kadar krallýðýný sürdürüyor.--

--------------- recep peker -------------
    1946 seçimlerini chp kazanýr. Hükümeti kurma görevi Recep Peker'e verilir.
    Recep Peker demokratik bir rejimin mutlak eþitlik sayesinde mümkün olacaðýný düþündüðü için toplumda azýnlýklarýn da tam eþitliðe ve her türlü haklara sahip olmasý gerektiðini þu sözlerle dile getirmiþtir.603 "Eðer geçmiþte bazý sýnýrlamalar ve
    sakatlýklar olmuþsa biz bunu derhal düzeltmeliyiz." Recep Peker yaptýðý bu açýklamanýn arkasýnda durmuþ ve hükümetin kurulmasýndan birkaç ay sonra gerekli kanuni düzenlemeler yapýlarak azýnlýklarýn yedek subay olmalarý önündeki engel kaldýrýlmýþ, ordu içerisinde bütün birliklerde görev yapmalarý ve silah taþýmalarý mümkün kýlýnmýþtýr. Ayrýca 1930'lu yýllarda kapatýlan azýnlýk kurumlarýnýn yeniden açýlmasýna izin verilmiþtir. Ekonomideki liberalleþme ve dýþ destekli sermaye akýþý azýnlýklarý tekrar ekonomik olarak güçlendirmiþtir.604
    Gayrimüslim vatandaþlar 21 Ekim 1945 tarihinde CHP'nin yayýnladýðý bir beyanname 605 ile siyasi partilere üye olabilmiþ ve bu siyasi partilerin adayý olarak seçilerek TBMM'ne girebilmiþlerdir. Gayrimüslim temsilciler 27 Mayýs 1960 askerî müdahalesinden sonra Kurucu Meclis'te de Devlet Baþkaný temsilcisi olarak yer almýþlardýr.
    ---------------------

"3 Aralýk 1950'de Arap harfleriyle tedrisat yapmak için gizli ya da aleni dershane açanlar hakkýnda 23 Eylül 1931 gün ve 12073 sayýlý kararnamedeki yasaklama kaldýrýlacak ve böylece Kur'an kurslarýna yeþil ýþýk yakýlacaktý."

Menderes'in, 1951 yýlýnda DP Ýzmir Ýl Kongresi'nde söylediði: "Þimdiye kadar baský altýnda bulunan dinimizi baskýdan kurtardýk. Ýnkýlap softalarýnýn yaygaralarýna ehemmiyet vermeyerek ezaný Arapçalaþtýrdýk. Türkiye bir Müslüman devlettir ve Müslüman kalacaktýr. Müslümanlýðýn bütün icaplarý yerine getirilecektir."

Radyoda Kur'an ve mevlit okutulmaya baþlanmýþ, 1951'de 1925 tarihli Tekke ve Zaviyelerin Kapatýlmasýna Dair Kanun'un 1. maddesi deðiþtirilerek 19 türbenin açýlmasýna izin verilmiþti. 1930'larda öðrenci yetersizliði nedeni ile kapatýlan, 1949'da kurs þeklinde açýlan imam-hatipler 1951'de okula dönüþtürüldü.

Atatürk büst ve heykellerine saldýrýlar yine bu dönemde baþlayacaktý.

--1952 de din dersi kurnazca yöntemlerle zorunlu hale getiriliyor.--

1945 yýlýnda dili sadeleþtirilmiþ olan Anayasa, 1952 yýlýnda, DP iktidarýnda, Fuat Köprülü ve arkadaþlarýnýn verdikleri kanun teklifinin yasalaþmasý ile yeniden 1924'teki haline sokulacaktý. Gericilik 10 yýllýk DP iktidarýnýn deðiþmez parçasý olacaktý.

Ülke içinde arap kurallarýna dönerken, dýþ politikada ise batý ya güdümlü hale getiriliyor. Þu anki akp gibi. Ülkeyi arabistana benzetmeye çalýþýrken hükümet ise sürekli batý ile iç içe, batýnýn her dediðini yapan bir hükümet.

Menderes 1948 de seçim konuçmasýnda: "Milli veya baðýmsýz diye adlandýrýlan dýþ siyaset gerçekte Birleþmiþ Milletler'deki demokrasi anlayýþýndan uzaklaþmak demektir" Açýkça batýya baðlanýyor ama arap kanunlarýný yürürlüðe koyuyor. Tam özal, demirel ve akp hükümetleri gibi.

1950 de koreye asker gönderme kararýda chp nin itirazýna raðmen menderes alýyor.
    1950 de abd ye Türkiyede üs kurma haklarýnýda veriyor.

Yine DP hükümeti benzer þekilde meclis onayý almayý gerekli görmeden, ABD ile, karþý tarafa birçok siyasal, ekonomik ve askeri ayrýcalýk tanýyan 54 ikili antlaþma imzalayacaktý.

--(DP nin abd emrinde olduðu her hali ile yapýlanlardan açýkça belli.)--

7 Mart 1954'te çýkarýlan Petrol Yasasý ile yabancý þirketlere Türkiye'de petrol çýkarma ve elde edilen karýn yarýsýna sahip olma hakký tanýnýyordu. Böylece petrolü millileþtirmiþken bundan vazgeçen ilk ülke Türkiye oluyordu.

8 Aðustos 1951 tarihinde DP Milletvekili Hamdullah Suphi Tanrýöver Meclis'te yaptýðý konuþmada vites yükseltecek, 'Atatürk diktatördür' diyecekti.

--ismet inönü yede karalama kampanyasý baþlatýlýyor.--

--menderes, tamamen tayyip erdoðanýn dili ve üslubu ile konuþuyor.--

menderes inönü için: "Dünkü diktatör böyle konuþmaya baþlarsa buna nifak çýkarmak ve tehlike yaratmak isteðinden baþka bir mana verilemez." Benzetme çok aðýrdý.

Menderes, daha sonralarý Ýnönü'ye, 'tiyatrocu', 'yalancý', 'vatandaþ düþmaný' gibi sýfatlar kullanmaktan çekinmeyecek, (32) yine Ýnönü için 'baykuþ' ve hatta 'profesyonel bir cani' yakýþtýrmalarýnda bulunacaktý. 'Çiþini tutamayan Ýsmet Paþa'yý bu millet hiçbir zaman iktidara getirmez' diyecekti. (33)

DP iktidarý, halk iktidarý olarak adlandýrýlmasýna karþýn, halkýn eðitiminde ve geliþiminde önem sahibi olan kurumlarý yok etmekte tereddüt etmedi.

--Kominizm düþmanlýðý bu dönemde halka empoze ediliyor.--

4 Mayýs 1951'de Menderes, Meclis'te yaptýðý konuþmada "Halkevleri, Halkodalarý faþist anlayýþ ve düþüncelerin ürünüdür. Bunlar sosyal yapýmýz içindeki tümüyle gereksiz, boþ, geri ve yabancý unsurlardýr" diyecekti. Oysa Halkevleri, Atatürk'ün ölümüne dek geçen ilk sekiz yýl içinde dahi 23.750 konferans, 12.350 temsil, 9.050 konser, 7.850 film gösterisi ve 970 sergi gerçekleþtirmiþti. Ayný dönem içinde 2.557.853 yurttaþ Halkevleri kütüphanelerinden yararlanmýþ, 48 bin yurttaþ çeþitli kurslara katýlmýþ, 50 dergi yayýmlanmýþtý.

CHP'ye ilk darbe olarak düþündükleri 'Halkevlerinin kapatýlmasý' sonrasý hedef büyütüldü. 1953 yýlý biterken, el konmak istenen artýk CHP'nin tüm mallarýydý. Meclis'te tamamý DP'li milletvekillerinden oluþan bir geçici komisyon kuruldu. Komisyon, CHP'nin parti örgüt binalarýna, eþya ve araçlarýna, Ulus gazetesi ve matbaasýna, kýsacasý parti ile ilgili tüm varlýða el konulmasý ve bunlarýn hazineye devredilmesi ile ilgili kanun teklifini kabul ederek Genel Kurul'a gönderdi. (39) Teklif Meclis'te de kabul edildi. CHP, malý, mülkü ve hatta beþ kuruþ parasý olmayan bir partiydi artýk. Ve genel seçimlere sadece 4.5 ay kalmýþtý.

Yeni yýlýn ilk ayýnda, 27 Ocak 1954'te, 6234 sayýlý yasayla aydýnlanmanýn kaleleri, Köy Enstitüleri kapatýldý. Köy Enstitülerini kapatma sürecini ilk baþlatan aslýnda CHP olmuþtu. DP tarafýndan daha hýzlý bir biçimde içleri boþaltýldý ve nihayet kapýlarýna kilit vuruldu. Kapatýldýklarýnda, o güne kadar yetiþtirmiþ olduklarý insan sayýsý, 16 bin 400 öðretmen, 7 bin 300 saðlýk memuru, 8 bin 756 eðitmendi.

--Okur yazar oranýnýn düþtüðü tek dönem menderes dönemi--
    okur-yazar oranýnýn 1955-60 döneminde gerilediði, 1955'te % 41 iken 1960'da % 39,5 e düþtüðü görülecekti.

Ýktidar, devlet kontrolü altýndaki kaðýt ve resmi ilan tahsisi ile kredi açma olanaklarýný kullanarak kendisini destekleyen gazeteleri teþvik ederken, muhalif olanlarý baský altýna alýyor ve yayýn politikalarýný deðiþtirmeye çalýþýyordu. (43) Tirajlarý çok düþük ama devletin ilan ve kaðýt olanaklarýndan sorunsuzca yararlanabilen iktidar destekçisi 'besleme basýn' yaratýlmýþtý.

1954 seçimleri öncesi basýný baský altýnda tutacak olan kanun deðiþiklikleri yapýldý. Bu deðiþikliklerde en çok tartýþmalara neden olacak olan 'ispat hakkýnýn ortadan kaldýrýlmasýydý.' Örneðin gazetenizde, bir Bakan hakkýnda yolsuzluk haberi yaptýnýz. O Bakanýn itibarýný zedelediðinizi öne sürerek savcý hakkýnýzda dava açabilirdi. Ancak haberiniz yüzde yüz doðru ve Bakaný ömür boyu hapse mahkum edecek dahi olsa elinizdeki belgeleri mahkemede ortaya koyarak haberinizin gerçekliðini ispat etme hakkýnýz yoktu. Üstelik bir de üstüne siz suç iþlemiþ sayýlýp hapis ve para cezasý alýyordunuz. Konu edilen Bakan da meclis çoðunluðu kararýyla bir soruþturma açýlýp Yüce Divan'a sevk edilmediði takdirde kurtuluyordu.

1954 seçimleri öncesi Halkevleri, Köy Enstitüleri, Millet Partisi kapatýlmýþ, CHP'nin bütün mal varlýðýna el konulmuþtu. Basýn iyice baský altýna alýnmýþtý.

Cumhurbaþkaný celal bayar tarafsýz olmasý gerekirken, 1954 seçimlerinde menderese destek veriyor.

O yýllarýn tanýðý olan gazeteci Altan Öymen DP iktidarýnýn demokrasi anlayýþýný þöyle tanýmlýyordu: 'Seçimi kazanýrsam her istediðimi yaparým. Hukukun ilkeleriymiþ, Anayasa'nýn kurallarýymýþ, bunlarýn anlamýný ben belirlerim. Yanlýþ yapsam bile, gene seçilirsem gene yaparým. Çünkü seçmen bana bu hakký vermiþtir'

1954 seçimlerinde Cumhuriyetçi Millet Parti'li Osman Bölükbaþý'ný seçen Kýrþehir il olmaktan çýkarýlacaktý. (49) Kýrþehir cezalandýrýlýrken, muhalefete destek veren ya da verecek olan tüm illere de gözdaðý veriliyordu.

Ýnönü'nün memleketi olan ve CHP'nin birinci geldiði Malatya ise ikiye bölünüyor , Adýyaman il oluyordu.

Muhalefetin sesini radyodan duyurmasý da bundan sonra imkansýz olacak, 1954'ten 1961'e kadar muhalefet radyodan uzak tutulacaktý.

Plansýz yapýlan yatýrýmlar ve uygulanan liberal ekonomi sonrasý yokluk ve pahalýlýk baþ göstermiþti. Önce nal çivisini, fiyatý 4 katýna çýkmýþ olmasýna karþýn, piyasada bulmak imkansýzlaþmýþtý. Sonra, kahve, otomobil ve kamyon lastiði, ilaç, þeker, röntgen filmi vs. nal çivisini izleyecekti.

Ýkinci Dünya Savaþý koþullarý olmasýna nedeni ile ülkede yokluk yaþanmasýný ve bazý gýda maddelerinin karneye baðlanmýþ olmasýný her fýrsatta dile getirerek CHP yi yerden yere vurmuþtu DP. Þimdi ortada bir savaþ olmamasýna karþýn, kahve, þeker gibi gýda maddeleri aile ya da kiþi baþýna belli miktarlarda veriliyordu.

Avrupa'nýn baþlýca buðday ihracatçýsý olarak görülen Türkiye, 1954'te buðday ithal etmeye baþladý.

Menderes döneminde demiryolu politikasýndan vazgeçilip, karayolu yapýmýna aðýrlýk verilirken, uçak fabrikalarý da bir bir kapatýldý.

Ekim 1957'de Adana'da yaptýðý konuþmada, 'Ýstanbul'u ikinci bir Mekke, Eyüp Sultan Camiini de ikinci bir Kabe yapacaðýz' diyecekti.

4 Aðustos 1958'de devalüasyon oldu, dolar 2.80'den 9 TL'ye çýktý. Siyasi krize ekonomik kriz de eklendi.

Hayat pahalýlýðý konusunda Türkiye dünyada Brezilya'dan sonra ikinci durumdaydý ve iþsizlik çok ciddi boyutlara varmýþtý. (83) Plansýz, programsýz keyfi kararlara göre yapýlan çalýþmalar ciddi israflara yol açarken aðýr bir dýþ borç yükü oluþmuþtu. (84)

Dýþ borç 1950 yýlýnda toplam 2 milyar 450 milyon iken 1959'da tam iki katýna çýkarak, 4 milyar 894 milyona yükselecekti. (85)

6 Eylül 1958'de Baþbakan Adnan Menderes, 'Ýdam sehpalarýnda can verenlerden ders alsalar ya' diyerek muhalefeti tehdit edecekti.

Sonradan DP'li Bakan Ethem Menderes'in günlüklerinden öðrenileceði üzere Bayar da çalýþma arkadaþlarýna: "Tehlikeli vaziyetteyiz, icap ederse diktatörlükle idare edeceðiz" (08.11.1957) "Ýcap ederse Ýsmet Paþayý da sehpaya götürmekte hiç tereddüt etmem." diyecekti. (14.11.1957)

Cumhurbaþkaný da, Baþbakan da demokrasiyi askýya almaktan ve muhalifleri ölüm cezasý ile cezalandýrmaktan söz etmeye baþlamýþlardý.

19 Ekim 1958'de Baþbakan Menderes, Said-i Nursî'nin yaþadýðý Emirdað'da Nurcular tarafýndan hilafet ve saltanatý temsil eden iki tuðralý, yeþil bayrak açýlarak karþýlandý. Menderes'in Emirdað'ý bu ziyaretini özel bir destek iþareti olarak deðerlendiren Said-i Nursî, bu olaydan sonra ülke içinde gezilere baþladý. ( Menderes Risale-i Nurlarýn ilk kez serbestçe basýlmasý için 1956'da talimat vermiþ ve kaðýt tahsisi yapmýþtý)

Kayseri Yeþilhisar'da CHP ve DP'liler arasýnda süregelen gerginlikler yaþanmakta ancak kolluk kuvvetleri tarafýndan sadece CHP'liler gözaltýna alýnmaktaydý. Bu yüzden, Ýnönü, 3 Nisan 1960'da toplanacak olan Kayseri Kongresi sonrasý Yeþilhisar'a geçip olaylarý yerinde inceleme kararý almýþtý. Ancak Kayseri'ye hareket edeceði günün sabahý saat 4'te Kayseri Valisi'nin telgrafý Ýnönü'ye ulaþacak, kendisine "Kayseri'de tahrik ve tertipler sonucu hava gergindir. Bu yüzden 3 Nisan'da yapýlacak CHP Kongresi yasaklanmýþtýr. Gelmenize gerek yoktur." denecekti.

Ýnönü, Vali'ye yanýtýný hemen yazacaktý: "Kayseri Kongresi'nin ertelendiðini teþkilata bildirdim. Ancak Yeþilhisar olaylarý Meclis'e yansýmýþtýr. O olaylarý incelemek üzere Kayseri'ye geliyorum."

Ýnönü ve beraberindeki heyetin Ankara'dan bindikleri tren Kayseri'ye 49 km kala Himmetdede Ýstasyonu'nda askerlerce durdurulacaktý. Trene binen Vali Yardýmcýsý Ýnönü'ye Kayseri'ye giremeyeceðini söyleyecek, 2 saat 55 dakika süren tartýþmalar sonrasý tren Kayseri'ye hareket edecek ve haberi duyan büyük bir kalabalýk Ýnönü'yü sevgi gösterileri ile karþýlayacaktý.

Fakat Kayseri'den karayolu ile Yeþilhisar'a gitmek isteyen CHP heyetine izin verilmeyecekti. Yol askeri birlikler tarafýndan kesilmiþti. Kayseri Valisi Ahmet Kýnýk olay yerine gelen CHP heyetine, Ankara'dan aldýðý emrin kesin olduðunu bildirecekti.

Yapýlan uzlaþma sonucu Vali askeri birlikleri kaldýracak, CHP heyeti de Yeþilhisar'a gitmeyi erteleyip Ankara'ya geri dönecekti. (100)

Nisan 1960'da yaþanan bu olaylarýn sonucunda Demokrat Parti ülke siyasetine bomba etkisi yaratacak bir önerge ile meclise geldi. Özetle 'ihtilalcilik' ve 'isyancýlýk' ile suçladýklarý ve memleket genelinde siyasi tansiyonun yükselmesinin nedeni olarak gördükleri CHP ve bir kýsým basýna yönelik Tahkikat Encümeni kurulmasý önerisiydi bu.

7 Nisan 1960 tarihli grup konuþmasýnda Menderes: "Ahlaksýzlar, namussuzlar sizi kapatýyoruz, diye TBMM kararý ile CHP'yi kapatmak lazýmdýr. Bunlarýn hakkýndan ancak Meclis gelir. Meclis de muhalefet deðil DP grubudur." sözleri ile öncesinde iþaret fiþeðini yakmýþtý.

18 Nisan 1960 günü meclis oturumunda yaþanan bu olaylardan sonra 15 DP milletvekilinden oluþan Tahkikat Encümeni kurulmasýna karar verildi.

Ve sadece 3 saat sonra Encümen radyodan ilk bildirisini açýkladý. Buna göre bütün siyasi faaliyetler durdurulmuþtu. Partilerin býrakýn miting yapmasýný, üye kaydý yapmasý dahi artýk yasaktý. Ayrýca basýnýn meclis tutanaklarýný yayýnlanmasý da, encümenin yaptýðý tahkikatlarýn basýnda yer almasý da yasaklanmýþtý. Gazeteler sadece encümenin bildirilerini yayýnlayabileceklerdi. (106)

Böylece, muhalefetin siyasi faaliyetler ile de, basýn yolu ile de halka düþüncelerini anlatabilmesi olanaksýzlaþmýþ, seçmen ile bütün baðý koparýlmýþtý. DP'liler ise 'hükümet faaliyeti' adý altýnda hiçbir yasaða takýlmadan çalýþmalarýný yapmaya devam edecek, 'siyasi faaliyet' yasaðý sadece muhalefet için uygulanacaktý.

28-04-1960 öðrenci gösterilerine polisin güç kullanmasý sonucu 1 öðrenci ölür, Ýstanbul ve Ankara'da sýkýyönetim ilan edilir.
    Ertesi gün - 29 Nisan 1960 - Ankara Üniversitesi öðrencileri protesto gösterileri yapacak, bu sefer sadece bahçeye girmekle kalmayacak olan polis, fakülte binalarýnda öðrencilere karþý güç kullanacaktý. Öyle ki, Siyasal Bilgiler Fakültesi verilen 'ateþ' emri sonrasý taranacak ve birçok öðrenci yaralanacaktý.

30 Nisan günü bu kez liseliler sokaklardaydý. Galatasaray, Ýstanbul Erkek, Vefa, Kabataþ Lisesi öðrencileri üniversiteli aðabey ve ablalarýna destek verdi.

Menderes ise ne yazýk ki yangýna körükle gidiyordu. 'Bütün bu gazeteleri kapatacaðýz, bu adamlarý içeri týkacaðýz. Üniversitenin temelinin altýna gireceðiz. Belki bu akþam, belki yarýn akþam, bir hususi mahkeme derhal kuracaðýz' diyecekti. 'Gerekirse tek baþýmýza silahlarý alýr onlarý mahvederiz' (115) sözleri tam bir talihsizlikti.

2 Mayýs günü sýkýyönetim Komutanlýðý gece sokaða çýkma yasaðý getirdi. Sokakta 5 kiþiden kalabalýk topluluklara ateþ edileceði bildirildi

5 Mayýs günü Kýzýlay'da, göstericiler hükümeti istifaya davet edecek, orada bulunan Menderes yuhalanacaktý. Menderes, Bayar ve Ýçiþleri Bakaný Namýk Gedik Baþbakanlýkta bir araya gelecek, Bayar Namýk Gedik'e dehþet verici talimatýný verecekti: "Þimdi Kýzýlay'a git, halkla göstericileri birbirinden ayýr, sonra göstericilere ateþ açtýr." Kýzýlay'a giden Gedik kalabalýk etrafýný sardýðýndan çok þükür ki Bayar'ýn emrini yerine getiremeden geri gelecekti.

19 Mayýs günü kutlamalarý hükümet tarafýndan yasaklanacak ancak halk Anýtkabir'e akýn edecekti. Fakat bunun bedeli o insanlar için aðýr olacak, ziyaretçiler Polis Enstitüsü civarýnda polisin saldýrýsýna uðrayacaktý. Çoðu kadýn birçok kiþi coplanýp, yerlerde sürüklenecekti. (121)

21 Mayýs günü ise Harbiyeliler Kýzýlay ve Çankaya'ya doðru resmi üniformalarý ile sessizce yürüyecekti. (122) Artýk ihtilal baðýra baðýra gelmekteydi.

Dýþiþleri Bakaný Fatin Rüþtü Zorlu ise 22 Mayýs 1960 tarihinde yapýlan son Bakanlar Kurulu toplantýsýnda: "Tek çare vardýr, Halk Partisi'ni kapatmak ve bütün mebuslarýný tevkif etmektir" diyecekti.

DP taraftarý, anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ali Fuat Baþgil olaylar nedeni ile hükümetin istifa etmesini önerecek ancak Bayar bu öneriye karþý çýkacaktý. Cumhurbaþkaný'nýn, "Tenkit zamaný geçti, þimdi tenkil (ortadan kaldýrma) zamanýdýr" sözleri son þansýn da yitirilmesine neden olacaktý.

Ülke 27 Mayýs sabahý Albay Alpaslan Türkeþ'in radyodaki sesi ile uyanacak ve bir grup subay, emir-komuta zinciri dýþýnda hareket ederek yönetime el koyacaktý. 10 yýllýk Demokrat Parti iktidarý sona ermiþti.

27 Mayýs askeri müdahalesi hep konuþuldu ama.

Demokrat Parti'nin otoriter bir iktidar olarak muhalefetin siyasi çalýþmalarýný yasaklamasý, sivil toplumu, üniversiteleri, basýný sürekli cezalandýrmasý, yargýyý yürütmeye baðlamaya çalýþmasý apaçýk bir 'sivil darbeydi.'

Gökhan Cebeci

---

Menderes 17 Eylül 1961 günü, arkadaþlarý Dýþiþleri Bakaný Fatin Rüþtü Zorlu ve Maliye Bakaný Hasan Polatkan ise 16 Eylül 1961 günü 'Anayasayý ihlal ettikleri' gerekçesiyle haklarýnda verilen idam kararýnýn inafaz edilmesiyle asýlmýþlardý.

Ýhtilalin en önemli isimlerinden Korg. Cemal Madanoðlu: Ben o sýrada istifa etmiþtim. Ýstifa tarihim 6 Mayýs 1961. Türkeþ ekarte edildikten sonra komite içinde ikinci bir Türkeþ kafasý belirdi. Bunlar iktidarda kalmak için ortalýk karýþsýn istiyorlardý. Menderes o yüzden idam edildi. 27 Mayýs'tan sonra DP'nin uzantýsý olan AP geldi. Seçimleri aldý. DP memleketi borç bataðýnýn içine koymuþtu. Biz bu batakçý siyasetin faturasýný ihtilalden sonra yüklerýdik. Eðer biz ihtilal yapmasak DP kendi kendini yiyecekti. O ekonomik, bunalým DP'yi düþürecekti

ve CHP iktidara gelecekti. Biz ihtilal yaparak bu yolu týkamýþ olduk. Bugünkü bilincimle 27 Mayýs'ý yapmam. Býrakýnm millet kendi iþini kendisi yapsýn.

Cemal Madanoðlu: Memleket ihtilal havasýnda ama CIAdurumu bilmiyor. Belki ihtilale memnun da oldular. Ama bilmiyorlardý ki, iþler demokrasiye gidecek. Kitapçýlarýn raftarý sol, ilerici kitaplarla dolacaktý. CIA iþe sonradan el attý ve ordunun içine girdi. Milli Emniyet teþkilatý iyice örgütlendi. Ordu da kýpýrdayamaz oldu. "Bugün her beþ subaydan biri MÝT'e rapor verir" diyorlar. Ne birlik duygusu kaldý ne de asker arkadaþlýðý. 1960 öncesinde de etkiliydiler gerçi, ama mesela bizden haberleri yoktu. Sonra Eminsu'lara ödenen 40-50 bin liralarý Amerikalýdan aldýk."

-----------------

celal bayar - Bayar, 1903 yýlýnda Ýnegöllüzade Refet Bey'in kýzý Reþide Haným'la evlenerek, bu evliliðinden Refi, Turgut ve Nilüfer adlarýnda üç evladý oldu.

Bayar, 1883 yýlýnda Bursa'nýn Gemlik ilçesinin Umurbey köyünde doðdu. Ýlk ve orta öðrenimini Umurbey'de tamamlayan Bayar, ardýndan Bursa'da Ýpek Meslek Yüksekokuluna gitti.
    College Francais de l'Assomption'da eðitim gören Bayar, hukuk ve bankacýlýk alanlarýnda çalýþtý.

Yargýlamalar neticesinde Bayar, 15 Eylül 1961'de Yassýada Mahkemesi tarafýndan idama mahkum edildi.

Celal Bayar hakkýndaki karar, yaþ haddi nedeniyle müebbet hapis cezasýna çevirilerek Kayseri Bölge Cezaevi'ne nakledildi.
    Bayar, 7 Kasým 1964'te rahatsýzlýðý nedeniyle serbest býrakýldý.
    1903 yýlýnda Reþide Haným'la evlenen ve üç çocuðu olan Celal Bayar 22 Aðustos 1986 günü Ýstanbul'da vefat etti.

*** http://www.sonsayfa.com/Haberler/Siy...du-171572.html
    Bayar nasýl idamdan kurtuldu
    1950'lerde Türkiye'nin en önemli iki casusundan biri olan Kardinal Roncalli, 1958'de Vatikan'a gidip Papa oluyor...
    2 yýl sonra yakýn dostu Celal Bayar idama mahkum ediliyor. Devreye giren Papa þu mesajý iletiyor: Bayar'ý idam ederseniz dünyayý karþýnýza koyarým

-Ýkinci Dünya savaþý sonrasý Ýstanbul'daki casuslar aleminde biraz daha dolaþalým istersen. O dönemdeki en çarpýcý ajanlar kimlerdi?

1950'lerde Türkiye'deki en önemli iki casustan biri de Kardinal Roncalli...

1960'da Bayar idama mahkum edilince, o günlerde Papa olan Roncalli, Türkiye'ye dört kardinal yolluyor. "Celal Bayar'ý idam ederseniz dünyayý karþýnýza koyarým" diye de tehdit ediyor. O yýllarda Bayar'ýn asýlabilmesi için yaþ haddini kaldýrmýþlardý. Ama Papa'nýn bildirisinden sonra yaþ haddi tekrar gündeme geldi ve Bayar idamdan kurtuldu.

---------------

Cemal Gürsel (Cemal Aða): 13-Ekim-1895 Erzurum Hýnýs doðumlu. Kuleli askeri Lisesi'nde son sýnýf öðrencisiyken Birinci Dünya Savaþý'nýn baþlamasý üzerine okuluna ara vererek 4. Kolordu'da subay olarak göreve baþladý. 1 Eylül 1929 tarihinde kurmay subay olarak Akademi'den mezun oldu. Askerlik hayatý boyunca Çanakkale, Suriye, Filistin, Kurtuluþ Savaþý gibi pek çok cephede görev yaptý. Gazze cephesinde Ýngilizlere esir düþerek Mýsýr'da 2 yýl boyunca tutsak kaldý. 6 Ekim 1920 tarihinde serbest býrakýldý.
    1960 ilk askeri darbeyi yapan kiþi, adnan menderesi astý. As diye baský yapanýn Ýnönü ve chp olduðunu söylüyor. kendisi ile beraber darbe yapan türkeþ ise asmayalým diye ýsrar etmiþ.
    Darbecilerden bazýlarý Suphi Karaman, sadi koçaþ. bunlar planlamayý yapýp Cemal Gürsel i soradan dahil etmiþler gibi. Darbeyi yapan Milli Birlik Komitesi (MBK). Bunlar soradan Cemal Gürseli dahil ediyorlar.
    ABD, darbeden sonra yeni hükümeti tanýyan ilk devlet oldu.
    Devrim arabasý, Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk otomobil. 1961 yýlýnda, dönemin Cumhurbaþkaný Cemal Gürsel'in talimatýyla, Eskiþehir Demiryolu Fabrikasý'nda, 129 günde üretildi.

.
    Son düzenleme : alicemal; 04-11-2023 saat: 15:02.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    imamoðlu kazanmýþ, cehape yi ermeniler tamamen ele geçirdi.

ermenileri partiye dolduran çakma gandi idi. Sebebini tahmin etmek zor deðil. çakma gandi parti baþýndan ayrýlmayýnca, çevresinde aklý baþýnda olanlar eleþtirmeye baþlamýþtýr. Çakma gandi de eleþtirenleri gönderdi ve yerine "sen büyüksün, kazanýrsýn, akýllýsýn" diyenleri doldurmaya baþladý.

Çakma gandi ye "sen büyüksün, kazanýrsýn, akýllýsýn" Bunu kim der? Aklý baþýnda ve iyi niyetli olanlar dermi? Demez. Þahsi yada baþka planlarý olanlar der. Amaç CHP yi ele geçirmektir. abd ve ingiltere nin diðer ülkeleri sömürgeleþtirmek için kullandýðý, robert kolej, ingiltere üniversiteleri gibi okullarda yetiþtirdiði ermeniler, cehape yide ele geçirdi.

Meclisdeki diðer partiler zaten ermenilerin elinde. mehape öyle, mehape den çýkan iyi parti öyle, zannmýca bebecan, davutoðlu, abdullah gül, tamamen tipleri ve geliþ þekillerine bakarak ermeni olduklarýný düþünüyorum. Liderleri erdoðan zaten kendisi Gürcü olduðunu söyledi.

Partilerimiz tamamen ingiltere-abd ye çalýþan azýnlýklarýn eline geçti.

imamoðlu hakkýnda benim olumsuz eleþtirilerimden baþka bir þey görmeyip belkide bana kýzýyorsunuz çünkü akp karþýsýndaki tek umudunuzuda elinizden almaya çalýþýyorum. imamoðlu eðer devlet baþýna geçerse, geçiþi sonrasý 5 yýl içinde, geçemezse yaklaþýk 20 yýl içinde imamoðlunu görürsünüz.

Ben þimdiden -hatta bir kaç yýl olmuþtur onun hakkýnda yazmam- size söylüyorum.

Peki yerel seçimler ne olur.?

Benim gibi gören bir azýnlýk cehape ye oy vermeyi býrakýr. Alevilerin tuzu kuru olanlarý býrakýr. Hali ile biraz oylarý azalýr ama diðer yanda tarihin en berbat partisi devletin baþýnda. Ülkenin %60 ýný dahada fakirleþtirmiþ. imamoðlu bunlardan oy alarak kaybolan oylarý yerine koyabilir.

Hatipliðine baðlý olarak oylarý artýrabilirde. Peki iyi bir hatipmi? tayyip gibi eðitimli, eðitimsiz olan kalabalýklarý doðru olmayan söylemleri, gerçekleþtiremeyeceði zaten gerçekleþtirmeye niyetide olmadýðý vaatleri ile peþine takabilirmi?

Þu ana kadar görünen adamýn hatipliði berbat. Yalan söyleme becerisini bilmiyorum ama iyi bir hatip siyasetçide bu nitelik çok önemli. akp döneminde fakirleþen, ezilen de büyük bir kalabalýk var. kýlýçdaroðlu Alevi diye oy atmayanlar, imamoðlunun ismine kanýp oy atarlarmý.? Atarlar.

Belirsizlik çok. Bekleyip göreceðiz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Filistin-israil konusundaki ilk tahminim gerçekleþmeye devam ediyor.

israil, Gazze'yi iþgal amaçlý hareketlerine devam ediyor. Yerel halký çýkarmalarý lazýmdý, sivil halký öldürerek o bölgeden atmaya çalýþýyor. Süper üstün abd ve acaip geliþmiþ modern, medeni avrupa ya ait 100 tane gemi, israile destek amaçlý israil kýyýlarýna demirlemiþ.

Bizim batý hayranlarýmýz sevindilermi?

Tabi böyle anlarda iç güdülerimiz devreye girer. Beyin, yaptýðýný haklý gösterecek argümanlar aramaya baþlar ve gerçekleri göz ardý eder.

hamas denen teröristler önce saldýrdý sivilleri öldürdü kadýnlarý kaçýrdý.

Beyin bunun gibi argümanlarla kendini rahatlatmaya çalýþýr. Hayvani tarafýmýz bir halt yer, beyin vicdaný rahatlatmak için olasý argümanlarý toplar ve kendini inandýrmaya çalýþýr.

hamas'ý kuran belli, destekleyen besleyen belli. ingiltere, israil ve batýlýlar. Bizzat kendi demeçleri ile ortada.

Sonuçta gazze yi tamamen boþaltýyor. Önceden kontrolu israil deydi, þimdi yerleþimide israile ait olacak ve topraklarýna katacak.

Ayný anda Batý Þeria ve Lübnan'ýda halleder diye düþünüyordum. Ama þu an tamamen Gazze ye odaklanmýþ durumda. Batý Þeria'yý da iþgal edecekmi.? Yoksa Gazze büyük lokma geldi, Batý Þeria ve Lübnan'ý daha sonrayamý býrakacak.

Neticede Gazze hamas, yani israilin kontrolundeydi. Ýþgali kolay görünüyordu. Sadece milyonlarca insaný dýþarý atmalýydý ve ciddi bir sebep olmadan onlarý dýþarý atamazdý. hamas saldýrýsý bu sebebi onlara verdi.

Batý Þeria ve Lübnan ise hamas'ýn kontrolunde deðil. Baþta iran ýn kurduðu ve desteklediði olmak üzere daha güçlü gruplarýn elinde.

gazze çok kolay olmasý gerekirken zorlanýyorlar, Batý Þeria ve Lübnan çok çok daha zor olmasý gerekir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Alttaki yazýyý yayýnladým. Sonra kanunu tekrar incelemek için sildim. Yazýda hatalý bilgi vermeyeyim diye otopark kanununa tekrar baktým. Yazdýðým doðru olduðundan yazýyý tekrar yayýnladým.

Sokak yollarýmýz, ilçe yollarý.

Parasýný biz veriyoruz, vergilerimizle yapýlýyor. Ýlçelerimizdeki yollar bize ait.

Her apartman yapýldýðýnda ya kendi otoparkýný yapmak zorunda veya yapmýyorsa belediyeye otopark yapmasý için para vermek zorunda. Apartmanlarý yapan müteahhitlerin neredeyse %99'u kendi otoparkýný yapmayýp belediyeye otopark yapsýn diye para ödüyor. O parayýda daire fiyatýna ekleyip yine vatandaþtan almýþ oluyor. Yani belediyenin yapmasý gereken otoparkýn parasýnýda peþin veriyoruz.

Peki mahallenizde size hizmet eden, parasýný peþin ödediðiniz belediye otoparký gördünüzmü?

Görmediniz.

Parasýný ödediðimiz yollarý belediye çevirip park parasý alýyormu?

Alýyor.

Belediyeye hem otopark parasý ödediniz ama yapmadý, üzerine senin mahallendeki yolunu da gasp edip park ettiðinde park parasý aldý.

Peki bunun kaçýmýz farkýndayýz?

Ben de tam farkýnda deðildim, medyanýn algý operasyon yöntemlerini bu linkden okurken uyandým.
    https://eksiseyler.com/medyanin-kitl...yon-teknikleri

Bu linkte zaten az çok farkýnda olduðumuz yöntemlerin çoðunu yazmýþ.

Medya bu kadar önemlidir.

Medyanýn önemini çok yazmýþýmdýr. Halkýn kabul etmeyeceði anormal bir þey yapýlacakken, önce medya sizi hazýrlar kývama getirir. Sonra o anormal iþ yapýlýnca herkes normal karþýlar. Hatta çoðumuz alkýþ tutarýz, itiraz edeni döveriz.

Güçlü çýkar gruplarý bunu çok kullanýr. Medyasýz iþ yapmazlar.

Mesela dünyanýn en büyük parasý siyonist devlerdedir. Tüm dünyada kârlý þirketleri almak isterler, madenleri, limanlarý, tarlalarý, ormanlarý almak isterler.

Bunun için önce o ülkenin her þeyini satýþa açmalarý gerekir. Bizde bunu ilk kim yaptý özal ailesi. Sonraki dalga akp ailesi.

Kimse ses çýkarmadan ülkeyi satýþa çýkarmak için halk medya ile kývama getirilir.

"Geliþmek istiyorsak dünyaya açýlmalýyýz."(koþulsuz þartsýz herþeyi satýn)
    "Bizimde dünyada etkin dev þirketlerimiz olmasý için þirketlerimiz birleþmeli"(yani satýlmalý)
    "Ekonominin geliþmesi için, dev þirketlere ve finansa destek olmak gerekir."
    "Gazeteler TV ler özgür olmalýdýr, denetlenmemelidir". Böylece istediðimizi yazar halký yönlendiririz.

Buna benzer yazýlarla, programlarla halký hazýrlarlar. Sonra siyasete soktuklarý ve devletin baþýna para ve medya gücü ile getirdikleri adamlarý kanunlarý çýkarýr halk da alkýþlar.

---

Aslýnda belediyeden yediðimiz kazýða o linkteki yazýyý görünce uyandým. Aslýnda kazýðý belediye atmýyor belediye dediðimiz cansýz kurum. Kazýðý belediye baþkanlarý ve yanýna topladýðý ekipler atýyor.

Demem oki bu linki okumaya baþlamadan önce aslýnda Türkiyedeki Çin medyasýný araþtýrýyordum. Takip ettiðim bir link(criturk.com) kapanmýþtý, yenisini arýyordum. Derken nasýl olduysa "gruplarda insan sayýsý arttýkça o grubun zeka seviyesi düþer" diye bir yazý gördüm. Ýlgimi çekti yazý ve detay araþtýrmaya baþladým. Ýlgili konuda araþtýrma yaparkende belediyeden yediðimiz kazýðý fark ettim. Çok alakasýz olmuþ. Çin den girip bize giren belediyelere uyandým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yargýtay ile Anayasa mahkemesi(AYM) kapýþýyor.

Baþta ilgimi çekmemiþti. "Ýki hýrsýz birbiri ile kapýþýyor" demiþtim.

Benim gözümde siyasi partiler, halký-çalýþaný soymak için kurulmuþ örgütlerdir.

"Yargýtay akp kontrolundedir, AYM ise henüz akp kontrolune geçmemiþ demekki." diye düþünmüþtüm. AYM'yide cehape savunmaya baþlamýþ.

Demekki AYM'nin savunduðu þey cehape li siyasilerin iþine yarýyor olmalý veya sadece akp ye karþý olmak için toz kaldýrýyorlar demiþtim.

Ýþ uzayýnca bu kez yazýlanlarý okudum.

Gerçektende çok çok önemli bir konuymuþ. Partiler üstü bir konu. Parti denen soytarý gruplarýna býrakýlamayacak bir konu. Direk bizi ilgilendiriyor.

Siyasiler her durumda kendini kurtarýr, ne canlarýna, ne mallarýna, ne gelirlerine bir zarar gelmez. Bu olay direk halkýn %60 ýna kazýk olarak girecek bir konu.

Generaller(ordu) nasýl akp(akp+fetö yani abd) tarafýndan hapse atýldý.? Olaylar nasýl baþladý.?

Ýlk önce Albay Dursun Çiçek suçlandý. Sahte bir belge ile Albay'ýn üzerine suç attýlar. Ondan öncede biri gece karanlýkta genelkurmayýn önünde gazetecilere generalleri suçlayan bilgiler vermiþti. Generallere operasyonun ilk ip ucu buydu. Genelkurmay önünde yapýlmasý Generallerin hedef alýndýðýný gösteriyordu.

Çiçek Albay'a dava açýlýnca "bu iþi generallere kadar götürürler" dedim ve önceki forum dada yazdým. Yani delilli.

Ýþin önemini ne cehape anladý nede sivil toplum kuruluþlarý. Ýþ generallere kadar gitti. Ordu hapse atýldý.

fetö gibi abd emrindeki örgütlerin tek korktuðu kurum, önlerindeki tek engel ordu ve generallerdi. Önlerinde baraj setiydi. Set yýkýlýnca sular vadiye doldu ve önüne geleni alltýna aldý.

Sonrasýnda tüm kanunlar hýzla deðiþtirildi, ülke mallarý kontrolsuzce satýþa çýkarýldý, yargý sistemi bozulup tarikatlar her yere yerleþtirildi, eðitim sistemine tarikatlar sokuldu, devlet yarý özel þirketlerine tarikatlar dolduruldu. Suriyeye saldýrýldý, milyonlarca kara cahil adam ülkeye göçmen olarak dolduruldu, ülkedeki eðitimli kesimden her yýl onbinlerce kiþi yurt dýþýna kaçmaya baþladý, ülkede kara cahiller ordusunun oraný hýzla artmaya baþladý, ilaç sektörü, maden sektörü, yabancýlarýn kontrolune girdi, vb. vb. Tonla aklýma gelmeyende vardýr.

Çiçek Albay'ýn önünde bu ülkeyi seven herkes kale olmalýydý. Olay Albay Dursun Çiçek'in kurtarýlmasý olayý deðildi, ülkenin kurtarýlmasý olayýydý. Albay katil, hýrsýzda olabilirdi önemi yoktu. Kurtarýlmasý gerekirdi. Eðitimli, bilinçli kesim ordu'yu sevmediði için Albay'ýn arkasýnda durmadý. Generaller yanlýz býrakýldý.

SONUÇ

Ülke tarikatlarýn elinde.

Son cumhurbaþkanlýðý seçiminde ne demiþtim? Bu seçim son seçim, eðer yine akp kazanýrsa artýk kimse tarikatlarý baþýmýzdan indiremez. Hep tayyip kazanýr. Afrika ve üçüncü dünya ülkelerinde öyledir. Hep baþtaki kazanýr. Çünkü seçimler gerçek seçim olmaz. Kimin kazanacaðý devletin baþýndaki kiþi belirler. Kontrol tamamen onun eline geçmiþtir. Seçim sonucunuda istediði gibi açýklar.

Yargýtay ve AYM'nin kapýþmasýnýn detaylarýna baktým.

Baþta maç ortada sanmýþtým. Ýki tarafýnda savunmasý mantýklýydý. Ancak anayasada bir madde var. Eðer Yargýtay ve AYM bir konuda anlaþamazsa, üst mahkeme AYM dir onun söylediði geçerlidir yazýyor.

Yani yargýtay itiraz etme hakký yok. Açýk bir uç yok, tamamen kapatýlmýþ. Muallak olan, ortada olan, yoruma açýk bir þey yok. Yargýtay kanunlara göre AYM ye karþý gelemez.

Buna raðmen karþý geliyor ve üzerine AYM nin üyelerini sindrmek amaçlý mahkemeye veriyor.

Bu olay Çiçek Albay olayýdýr.

Eðer Yargýtay AYM'yi yenerse, gerçekte bizi yani halký yenmiþ sayýlýr. Tabi halkýn soyan deðil soyulan %60'ýný kast ediyorum. Soyan %40 kazanmýþ olacak.

Soyulan %60 bu olaya müdahil olmazsa, kötü yönde gidiþimiz ayný hýsda devam edecek. Fakir çok daha fakir, zengin çok daha zengin olmaya devam edecek.

Eðer AYM kazanýrsa kötü taraf bir yara almýþ olacak ama yollarýna devam edecekler. Ýyi taraf bir kale kazanmýþ olacak ama ezilmeye devam edecek.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 846/853 ÝlkÝlk ... 346746796836844845846847848 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •