Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 847/853 ÝlkÝlk ... 347747797837845846847848849 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,769 - 6,776 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazýyý, acele çýkmam gerektiðinden hiç düzenleme yapmadan alelacele yayýnladým.

Yazýnýn kapama kýsmý eksik kalmýþ.

AYM kaybederse yine bir baraj seti yýkýlmýþ olacak. Yargýdaki pek çok uzulsüz davanýn önünde engel kalmayacak. Yargý sistemine kötü diyoruz ama çok daha kötü hale gelecek. AYM sindirilecek ve hiç bir þeye itiraz edemeyecek hale gelecek. Yargýtaydaki ler her istediklerini DAHA KOLAY yaparak yargý sistemini kendi karakterlerine göre DAHA HIZLI þekillendirecekler.

Garibanlar zaten uzun süredir kendi haklarýný savunamýyorlardý, çok daha kötü hale gelecek.

20 yýl içinde yaþayýp göreceðiz. Önce yargý sistemine yargýtaydaki þahsiyetlerin uygun gördüðü kalabalýklarýn(DAHA CESUR KALABALIKLARIN) doldurulmasý gerek. Artýk çok daha cesur davranacaklar.

Þortlu kýzlara saldýran erkekleri düþünün, gezici kadýnlara ellerinde pala ile saldýran görüntüde dinCÝ gerçekte uyuþturucu ve kadýn satýcýsýný düþünün. Onlar kendilerini koruyan olduðunu düþünmese o kadar cesur davranýrlarmýydý? Davranmazlardý.

Aynýsý yargýda gerçekleþecek. Yargý içindeki siyasilerle yakýn olanlar çok çok cesur adil olmayan kararlar alacaklar.

O anormallikleri 10 yýl içinde görmeye baþlarýz, 20 yýl içinde hepimize kadar ulaþýr. Tabi BU DÜZENDE ezilen %60 ý kast ediyorum.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    üstteki yazýyý, acele çýkmam gerektiðinden hiç düzenleme yapmadan alelacele yayýnladým.

Yazýnýn kapama kýsmý eksik kalmýþ.

Aym kaybederse yine bir baraj seti yýkýlmýþ olacak. Yargýdaki pek çok uzulsüz davanýn önünde engel kalmayacak. Yargý sistemine kötü diyoruz ama çok daha kötü hale gelecek. Aym sindirilecek ve hiç bir þeye itiraz edemeyecek hale gelecek. Yargýtaydaki ler her istediklerini daha kolay yaparak yargý sistemini kendi karakterlerine göre daha hýzlý þekillendirecekler.

Garibanlar zaten uzun süredir kendi haklarýný savunamýyorlardý, çok daha kötü hale gelecek.

20 yýl içinde yaþayýp göreceðiz. önce yargý sistemine yargýtaydaki þahsiyetlerin uygun gördüðü kalabalýklarýn(daha cesur kalabalýklarýn) doldurulmasý gerek. Artýk çok daha cesur davranacaklar.

þortlu kýzlara saldýran erkekleri düþünün, gezici kadýnlara ellerinde pala ile saldýran görüntüde dinci gerçekte uyuþturucu ve kadýn satýcýsýný düþünün. Onlar kendilerini koruyan olduðunu düþünmese o kadar cesur davranýrlarmýydý? Davranmazlardý.

Aynýsý yargýda gerçekleþecek. Yargý içindeki siyasilerle yakýn olanlar çok çok cesur adil olmayan kararlar alacaklar.

O anormallikleri 10 yýl içinde görmeye baþlarýz, 20 yýl içinde hepimize kadar ulaþýr. Tabi bu düzende ezilen %60 ý kast ediyorum.

Deðerli forumdaþým....güzei insan.....!!!!!!!!
    Tüm bu yaþadýðýmýz mezbelelikler....neden oluyor biliyormusun....
    Yeni dünya düzeni.....yeni dünya düzenine hazýrlýk...
    Ana sorun þu....!!!!!!!!!!!!!
    T.c korkuyor.....hemide fena korkuyor...
    Bu ülke artýk demokrasi ile yönetilemiyor......!!!!!!!!!!!!!.......

3.  Alýntý Originally Posted by baddog Yazýyý Oku
    Deðerli forumdaþým ....güzel insan.....!!!!!!!!!!!

Tüm bu yaþadýðýmýz mezbelelikler...neden oluyor biliyormusun.....

Yeni dünya düzenine hazýrlýk.....!!!!!!!!!!!

Ana sorun þu....!!!!!!!!

T.C KORKUYOR....HEMÝDE FENA KORKUYIR....

BU ÜLKE ARTIK ....DEMOKRASÝ ÝLE YÖNETÝLEMÝYOR....!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................. ???????????????..............

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    baddog elbette biliyorum.

Sadece tarihe not düþüyorum.

Birde 20 yýl sonra yine yazacam "size 2023 de söylemiþdim, hepiniz o esnada marol yiyodunuz. Ýþ buraya varacak demiþdim." diyeceðim. O havayý atmak için.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TOGG hakkýnda çok yazdým. Tamamen bizim sýrtýmýzdan beslenen bir proje ve yaþadýðý sürecede öyle olacak.

Parçalarý içeride üretilebilecekken ithal ediliyor demiþtim.

Anormal olan durum ise Türkiyede en az 100 firma ve üniversitenin kolayca AYNI KALÝTEDE belki daha iyi üretebileceði elektrikli motor bile ithal ediliyordu.

Batarya yabancý firmadan alýnýyorki elektrikli araçlarýn en büyük maliyeti batarya dýr. Pil fiyatýnýn araç fiyatýna oraný %40+ deniyor.

Çözüm olarak pek çok yazýda yazmýþtým.

Ya tamamen yerli kaliteli araç üretip satmaya baþlayacaksýn demiþtim. Tamamen yerli olacaðý için kaliteli olmasýna raðmen ucuz olacaktý. Sonradan çýkan pek çok dünya devleri bu þekilde devleþtiler. Skoda, Hyundai, Honda vs. Tamamenden kastým %80 ve üzeri ki %100 ünü bile çok kaliteli þekilde içerde üretebilirsin.

Baþka ne çözüm önermiþtim.?
    Ülke içinde otomotiv sektöründe çalýþan pek çok küçük büyük firma var. Bunlardan yapabileceklere destek verirsin. Destekten kastým teknoloji ve para desteði. Verdiðin katký oranýnda devlet o firmaya ortak olacak. Üretim sonrasý gelen kazançlarla devlet yatýrdýðý parayý geri alýp ortaklýktan yavaþ yavaþ çýkacak. HÝBE YOK.

Bugün bir haber okudum.

ÝTÜ tekno kampüsünde kurulan firma bu dediklerimin hepsini yapmýþ.
    - %100 ünü yerli üretirsin dedim, üretmiþ.
    - Ucuza çýkma lazým piyasaya dedim, çýkmýþ. Yeterince ucuz deðil ama baþlangýç için iyi. 25bin dolar diyorlar. Yerli üretime dolar fiyat biçilmesi beni acaip kýzdýrýyor ama bu enflasyonda bu tür fiyatlara alýþmak gerekiyor.

Firmanýn edý EVRY, 4 çeþit ürettikleri otomobilin markasý Very.

Elektrik motorunu üniversite ile beraber kendileri geliþtirmiþler. Patentleri alýp satacaklar.(togg da ithal)
    Batarya ünitesini kendileri geliþtirmiþler.(hücreler ithaldir mutlaka, togg da tüm batarya sistemi yabancý)
    Otonom yazýlýmý dahil tüm yazýlým kendilerine ait(TOGG da da kendisine ait deniyor)
    Vites kutusu özel ve kendileri geliþtirmiþler, patentleri alýp dýþarýda satacaklar.(togg da ithal)
    Mekanik-aktarma organlarý, þaþe kendilerine ait. (togg da ithal)
    Bir tek þarj ünitesi dýþarýdan alýnýyor ama onunda içeride üretim çalýþmasý baþlanmýþ. Bittiðinde patent alýnýp dýþarýda satýlacak.

Araç en küçük boy elektrikli araçlardan, L7 sýnýfýymýþ. Ama þu Çin'den ithal 100 km gitmeyenler gibi deðil. Sanýrým yaklaþýk Hyundai nin en küçük arabasý i10 büyüklüðünde. 300 km menzili var ve artacak.

TOGG un bütün parasý tahminimce bizden yani devletten çýktý. Bu araba ise Tübitak da bir yarýþma kazanýp teknoloji teþviki almýþ ve kalaný kendileri karþýlamýþlar. Yani devlete yükleri yok.

Arabanýn özellikleri ve fiyatý sayesinde desteðe ihtiyacýda yok. 2025 de seri üretime geçecek ama þimdiden 800 sipariþ almýþlar. Üstelik togg gibi reklamlarýda yok. Bu araç reklamý olmadan hem yurt içinde hem yurt dýþýnda çok fazla satar çünkü piyasada olmayan bir ürünle ortaya çýkmýþlar.

Küçük araç ama çok küçük deðil ve diðer çok küçük elektrikli araçlar gibi düþük menzilli deðil, büyük arabalar gibi yüksek menzilli. Unutmayýn Opel'in Avrupada en çok satan elektrikli aracý opel corsa nýn menzilide 320 km.

Bu araç eðer kaliteli üretilirse ki öyle görünüyor, kapýþ kapýþ satar. Hem yurt içinde hem yurt dýþýnda. Ýsveç'de AB onayý alma sürecine baþlamýþlar.

Doðru olan yaklaþým bu. Olabildiðince yerli ki %80 i aþar hatta %100 e bile ulaþmak mümkün. Kaliteli ve düþük fiyat. Zaten yerli olunca fiyat dünyaya göre bu kurla çok çok düþük kalýr. Kapýþ kapýþ satar.

togg da çok kiþi kazanacak ama halk kazanmayacak. Halkýn cebinden çýktý o para ama birileri köþeleri dönecek.

Very de ise hem halk kazanacak çünkü ithalat azaldýðý tersine ihraç edildiði için doviz ihtiyacý azalacak. Bunun sonucu döviz fiyatý baskýsý azalacak. Halk daha ucuz arabaya kavuþacak, daha düþük bakým maliyetleri ile kullanacaklar. Hem halk hem de üretenler kazanacak. Ýþin içinde rüþvetler, katakulli ler olmayacak.

Tabi mafyanýn biri çýkar veya siyasetçinin biri çýkar. Bize þu kadar pay vermezsen seni yokuþa süreriz der, o zaman iþler deðiþir. Bu ülkede þu zamanda olmayacak þeymi.?

Very markasý haricinde, Bursa da Amperino isimli bir elektrikli araç firmasý daha var. Onlarda ayný iþle uðraþýyorlar. KKTC nin var, Bazý üniversitelerin var. Ýsmini duymadýðýmýz kimbilir kimler var.

togg yerine bu tür firmalar desteklenmeliydi.

Bu firma devlet desteði alsa, iddia ediyorum 10 yýlda Hyundai olur. Yeni teknoloji olduðu için kaliteyi ucuza veren firmalar çok hýzlý büyüyorlar.

Very resimleri için internette "elektrikl otomobil very" yazýn resimleri geliyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 15-11-2023 saat: 23:02.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazýda bir eksik býrakmýþým. Very elektrikli arabasýnýn tasarýmýda yerli, togg ithal.

Fiyat 25 bin dolar, diðer elektrikli araçlarla kýyaslayýnca uygun gibi ama gerçekte yerli üretilecek araç için pahalý. 15 bin dolar civarýnda olmalýydý.

15bin dolara satsalar yine kâr elde edeceklerinden eminim ancak sanýyorum yahudilik etmiþler. Pazarlama hatasý yapmýþlar.

"Fiyat ne olursa yeterli kâr elde ederiz" diye hesap yapmamýþlar, "bunu kaça satabiliriz" diye hesap etmiþler. Bu 2 yaklaþým arasýnda çok fark var.

Ýlk seçenekte "Fiyat ne olursa yeterli kâr elde ederiz" yaklaþýmý ile hem kâr elde ediyorsun hem çok çok hýzlý büyüyerek ilk yýldan itibaren yurt dýþýna açýlýyorsun. En fazla 10 yýl içinde dünya devi oluyorsun. Ama ilk yýl için üretim, servis aðý ve dünyaca pazarlama büyük para gerektirir. Burada ya devlet devreye girecek veya büyük yatýrýmcý alacaksýn ama kontrol sende kalmalý.

Ýkinci seçenekte ise yavaþ büyüyorsun, geleceðin garanti deðil. Ülkede tutunursun ama dünya devi olma ihtimalin düþük. Þansa bu iþe dalmýþ, döneminde yardýmý ile yol almýþ ve büyük olmayan adam iþi yapmýþsýn demektir. Al-sat çý arkadaþýmý anlatmýþtým. 2020 baþýndan itibaren devleti ve halký soyarak 4 yýlda sýfýr olan parasýný(300binTL nakiti ve devlete ödemediði 300binTL borcu vardý) sanýrým 25-30 milyona kadar çýkardý. Þu an gayrýmenkul satýþlarý durduðundan oda durdu. Büyük ihtimalle 10 yýl içinde parasýný sýfýrlayacak. Küçük adam dý, þansa yol aldý ve yok olacak. Para sahibi olunca çevresine parasý için toplanan yalakalar ve kadýnlarýn da etkisi ile kendini "herþeyi bilen çok önemli adam" olarak görmeye baþladý o sebeple artýk benden fikir de almýyor. Ancak çok sýkýþýrsa gelip soruyor.

Bunlar benim tecrübelerime dayalý görüþlerim. Asýl yazmak istediðim daha öncede hafiften deðdirdiðim Araplar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçmiþte Araplarýn inþaat hevesi hakkýnda bu topikte az birþeyler yazmýþtým diye hatýrlýyorum.

Demiþtim ki "petrol bitince veya önemi çok azalýnca, gökdelenlerle dolu o parlak þehirler develerin gezdiði harabeler halini alacak."

Petrol zengini arap ülkelerinin ana gelir kaynaðý petrol ve petrol ürünleri satýþý. Onunda kaymaðýný siyonist þirketler yiyordur, kalan para düþük nüfuslu arap ülkelerini çok zengin yapmaya yetiyor.

Sanýyorum bu ülkelerde yaþayanlarýn %60 ve fazlasý o ülke insaný deðil. Çalýþmaya gelen iþçi sýnýfý ve Avrupa dan gelen teknik sýnýf. Ýþçiler ve Avrupa'dan gelen teknik sýnýf, petrol bitip inþaatlar durunca hepsi ülkelerine dönecek.

Ülkenin asýl yerleþikleri olan Araplar ise çok zenginler ve bir ayaklarý Avrupa da. Çocuklarýný Avrupa da okutuyorlar, çoðunlukla Avrupa da yaþýyorlar. Arap ülke topraklarý ile pek bir baðlarý yok. Bu biraz iddialý, okuduðum haberlerden çýkardýðým sonuç bu. Biraz yanýlma payý vardýr.

828 metre yüksekliðinde Halife Burcu isimli(Burj Khalifa) dünyanýn en yüksek kulesini Dubai'ye diktiler. Pazarladýlar. Pazarlama konusunda iyiler çünkü Avrupalý ajanslarý tutup pazarlýyorlar. Bol para ile reklam yapýyorlar. Dünyaca ünlü bir kaç Avrupalý ya bedava daire filan verip reklamlarýný süslüyorlar filan. Petrol parasý ile rüzgar estiriyorlar.

Þimdi ise Cidde ye Cidde Kulesi(Jeddah Tower) isimli bir bina dikiyorlar. Sanýrým yarýsý bitmiþ. 1000 metre yüksekliðinde. Bittiðinde dünyanýn en yüksek binasý olacak. Yine kendi yetiþtirdikleri insanlar deðil Avrupalýlara yaptýrýyorlar. O kulenin çevresine birde bizim Ýstanbul'daki iflas eden ve bizim paramýzla kurtarýlmaya çalýþýlan Finans þehri gibi küçük kulelerden oluþan bir þehir yapacaklar. Bir tema þehrimi henüz bilmiyorum. Tema þehrinden kastým finans þehri veya Turizm þehri gibi belli bir sektöre hedefe yönelik mi onu bilmiyorum.

Petrol parasý geldiði müddetçe o para ile ülkeye insanlarý çekip çalýþtýrýp hareket yaratýyorlar. Birileri ticaretten asýl para kazanýyorlar demiþti ama o kýsým destek kýsmý. Petrol bitince ticaret yapacak kimseyi de bulamayacaksýn. Sunni olarak yaratýlan bir þey o. Üretimin yok ki, A ülkesinden aldýðýný B ülkesine satýyorsun. Petrol paranla beraber gösteriþin ve devlet desteðin bitince B ülkesindeki gidip A ülkesinden ürünü alacak. Niye sana gelsin?

Petrol parasý bitince zaten hepsi çok zengin olup bir ayaklarý Avrupa'da olan gerçek Arap lar Avrupa ve diðer dünya ülkelerinde yaþamaya devam edecekler. Ýþçiler ülkelerine dönecek. Zamanla kule þehirleri boþalýp deve ahýrlarýna dönecekler.

Kulelere harcadýklarý paralar ile teknoloji ve Turizm'e yatýrým yapmalýydýlar. Turizm þu anda da var ancak Kýzýl denizde köpek balýklarý sürekli insan yiyor ve arap ülkeleri çýplaklýða karþý. Deniz turizmi ile pek bir þey olmuyordur, baþka þekilde Turizme yönelmeliydiler. Ama asýl olan Teknik üniversiteler kurup, çevresinde çok kaliteli þehir kurup, dünyadan kaliteli öðretim görevlilerini ülkedeki bu güzel teknik þehirlere getirip öðrenci yetiþtirmeliydiler.

Mezun olan öðrencilerin çalýþacaðý fabrikalarý da bu þehir çevresine kurmalýydýlar. Ürünleride devlet desteði ile pazarlamalýydýlar. Baþlangýçta devlet desteði sonrasýnda o destek çekilecek. Hem öðrenci eðitimi hemde ürün konusunda kaliteli iþ çýkarýrsan, bir müddet sonra dünyada tutunursun. Japonya nýn petrolu yok, Singapurun yok, Güney Kore nin yok. Hepsi EÐÝTÝM ve teknoloji devletleri. Tabi bu ülkelere büyük abd desteði oldu hâlâ'da oluyor. abd desteði olmasa o ülkeler þimdi sürünüyordu. Arap lardada petrol parasý var, abd parasýna ihtiyaçlarý yok. abd nin vereceði teknoloji desteðini ise sýfýrdan baþlayarak yani teknik okullarla kendileri üretecekler. Tabi öðretmenler ve baþlangýçta uzmanlarýn çoðu ithal olacaðýndan dýþ teknoloji desteðinide kendileri yaratmýþ olacaklar. abd nin para ve teknoloji destek verdiði Güney Kore, Japonya, Singapur gibi ülkelerin dev þirketlerinin, fabrikalarýnýn önemli kýsmýnýn sahibi de tabiki siyonist FONlar ve firmalar. Araplar benim yöntemi izleseler her þeyin sahibi kendileri olacaklar.

Yapmadýlar.

Benzerini bizim yöneticiler yapýyor. Teknik okul ve üniversiteleri imam hatipleþtirip, teknoloji yerine inþaat yapýp duruyorlar. Bunu yapma sebeplerini de togg dan anlýyoruz. Yerli araba üreteceðiz dediler, bu ülkede yabancýlarýn ürettiði arabalardan daha çok ithal parça kullanan bir araba ürettiler.
    Kapasiteleri bu. Anlama kapasiteleri zayýf. Ülke yönetecek kapasitede deðiller, simit satacak kapasitedeler. Simit satýþlarýný da sýký denetlemek gerekir ya oda ayrý konu.

Fanatikler savunma sanayiindeki geliþmelere bana hatýrlatacaklar. O konuda çok yazdým, o fabrikalarý akp kurmadý. Var olan fabrikalara konup reklamýný yapýyor. Bir tek baykar firmasý yeni, onuda TUSAÞ teknolojisi ve mühendislerini aktararak yaptýlar. Yani baykar fabrikasýda akp üretimi deðil. akp nin kurduðu yeni teknolojik tek þey togg.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    koç holding den çok bahsettim. Bu ülkenin sýrtýndaki kambur. 100 yýldýr ülkenin sermayesini yiyip duruyorlar. Tabi diðer yahudi firmalardan sadece biri bu ama en büyüðü.

100 yýl önce abd den aldýklarý görevle hem ülkeyi sömürdüler, devlet kaynaklarý abd destekli partilerce koç holding gibi firmalara aktarýldý hem de ülke içinde teknoloji üretimini engellediler.

Güney Kore'li Samsung firmasý koç holdingden sonra kuruldu ama bugün dünyanýn en büyük yeni teknoloji üreten firmalarýndan biri.

Þu an dünyada tüm ileri teknoloji firmalarýnýn peþinden koþtuðu en büyük araþtýrma konusu ne.? Kuantum bilgisayar, füzyon enerjisi filan ama onlar geleceðin þeyleri þu anýn en önemlisi piller. Diðer deyiþle bataryalar.

Anladýðým kadarý ile bataryalarýn 2 ana bölümü var. Birincisi enerjinin depolandýðý hücreler, ikincisi bu hücrelerdeki enerjiyi aktaran ve kullanan yönetim sistemi.

Ýleri teknoloji olan ve aklý olan herkesin peþinden koþtuðu þey batarya hücreleri. Yönetim sistemini ise pek çok firma yapýyor ve aðýrlýklý olarak yazýlýmdan oluþtuðunu görüyorum. Konu yazýlým olunca yazýlýmcý barýndýran her firma kendince bu yönetim sistemini yapýyor. Ama batarya hücrelerinin iþe yarar olanlarýný dünyada üç beþ firma üretiyor.

koç holding yine yapacaðýný yapmýþ. Türkiye'de batarya hücre teknolojisi üreteceðine yine 2 siyonist firma ile ortak batarya hücresi fabrikasý kuruyor. Yine sömürge yöntemi.

ford zaten koç holdingin 60-70 yýldýr arkasýnda olan siþyonist firmalardan biri. Diðeri LG, Kore firmasý ama sahibi FON lar. Bir ara Samsung ve LG yi araþtýrmýþtým. Samsung firmasýnýn büyük ortaklarý Kore li yerliler görünüyor ama LG ninkini tam bulamamýþtým. Epey bir FON var. Ýþin içinde global FON lar varsa siyonistlerde vardýr.

Neticede koç holding yine görevini yerine getirip siyonistlere hizmete devam ediyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 847/853 ÝlkÝlk ... 347747797837845846847848849 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •