Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 848/853 ÝlkÝlk ... 348748798838846847848849850 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,777 - 6,784 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bakan þimþek ilk defa ülke yararýna gibi görünen bir iþe giriþti.

Türkiye'nin ana problemi siyasi yolsuzluk. Bu olmasa her þey yavaþ yavaþ düzelir. Soymak için gelmeyen siyasetçilerin yapacaðý ilk þey nedir.? Tabi önce devletteki hýrsýzlarý cezalandýrýp yargýyý baðýmsýz ve güçlü hale getirdikten sonra.

Yapacaðý ilk þey ülkenin ekonomik problemlerini DETAYLI analiz edip, çözümler üzerinde düþünmeye baþlamak.

En büyük ekonomik problemlerimizden biride ihracatýn çok üzerinde ithalat yapmak. Mafyatik devlet yüzünden içeride üretmeyi býraktýk. Arkasý güçlü olan yahudiler üretiyor sadece. Onlarýn þirketine el koyamýyorsun. Dolar üç beþ lira iken "TL deðer kaybederse ihracat artar ithalat azalýr" diyen maymun medya ekonomistlerinden deðilseniz TL nin deðer kaybý ile sorunun hallolmayacaðýný bilirsiniz.

Bu sorun için yapmanýz gereken þey, neleri büyük ölçüde ithal ediyoruz ve bunlarýn hangilerini içeride üretiriz.?

Geçmiþte ithalattaki en büyük sorun enerji ithalatý kalemiydi. Cari açýðýn tamamý neredeyse tek baþýna enerjiden kaynaklanýyordu. Ama o zamanlar, saman, et, süt, mercimek filan ithal etmiyorduk. Kendimiz üretiyorduk. akp'li imamlar ile beraber her þeyi ithal eder hale geldik.

imamlar kafa kafaya verdi ve içeride yerli araba üretirsek cari açýk kapanýr diye mucizevi buluþ yaptýlar. Çözüm olarakta devletten ithalattan kazanan firmalara araba üretsinler diye tonla para verildi. Araba üretildi ama ithalatý azaltsýn diye üretilen araba ithalatý artýrdý. Her parçasýný ithal etme becerisini gösterdiler. imamlar buna þaþýrmadý arabayý devlet görevlisi olarak bedava bindiler sürdüler.

Aklýma gelince sinirlendiðimden konu dýþýna kolay sapýyorum.

þimþek, yardýmcýsý gaye(sanýrým oda ermeni) þu ana kadar tüm yükü halkýn çalýþan kesimine yükleyecek adýmlar attý.

Ama bu günkü haber mantýklý adým içeriyor. Haberin þöyle:
    "Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý olarak, teknoloji ve strateji deðerlendirmesi yapacaðýmýz, 1 milyar lira ve üzeri düzeyde yatýrým projeleri için 281 üründen oluþan stratejik öncelikli ürün ve 261 baþlýktan oluþan teknoloji alanlarý listesini yayýmladýk."

Ýthal ana kalemleri belirlemiþler ve içeride üretecek kiþilere yine bizim cebimizdeki paralarý verecekler. Sonuç verimli olsa hibe olmamak þartý ile ucuz para vermeleri doðal. Ama imamlarýn yönettiði ülkede doðuya yürü deyince kýbleye yürüyen insanlar var. Derviþ "ihracata yüklenin" dedi. imamlar ihracatý çok artýrdýlar ama ithal ettikleri parçalarla. Ýthalatý daha çok artýrdýlar. Sonra ihracatý artýrdýk diye reklam yapmaya baþladýlar. Bu imamlar doðuya yürü de desen, batýya yürü de desen kýbleye yürüyorlar. Tabi kýble olarak da kendi belirledikleri kýbleye yürüyorlar. DinCÝ nin kýblesi neresiyse artýk. abd, ingiltere olmalý çünkü evlerini ve servetlerini oraya taþýyorlar.

Hali ile düþünce doðru, zaten her ekonomi eðitimi alan kiþinin ilk yapacaðý þeydir bu. Bakalým uygulama ne olacak. Sadece para daðýtýp birilerini daha zengin etmekle iþ bitecekmi? Hep öyle oldu.

---

Ons altýný hafiften takip ediyordum, sonunda beklediðim oldu ve 2bin'i geçti. Bakalým kalýcý olacak mý? Orta vadede kalýcý olmasýný bekliyorum ama bir kaç in çýk yapma ihtimalide var. Uçma kaçma beklemiyorum.
    Son düzenleme : alicemal; 27-11-2023 saat: 14:09.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün sanýrým devlet bakanlarýndan biri big mac endeksi ile ilgili bir kaç cümle söylemiþti. Yanlýþ hatýrlamýyorsam "o endekse göre usd ve TL deðerleri eþit gibi" demiþti.

Normalde siyasetçi dinlemiyorum ama her gün haber veya araþtýrma okurken karþýma çýkýyor. Ýlgilendiðim konuda bir baþlýk varsa bir kaç cümle okuyorum.

Bakanýn söylediðini duyunca sinirlendim.

Hatýrlarsanýz epey eskiden dMax belgeseli izlerken dikkatimi çekmiþti. Oturup bizdeki bir eve güneþ paneli kurmanýn normal bir aile için abd dekinden kat kat pahalý olduðunu, korkunç kazýk yediðimizi yazmýþtým. Kaç kat olduðunu unuttum.

Þimdide oturdum big mac endeksini hesapladým.

Hesabý burada yazmayayým çünkü anladýðým kadarý ile hesap iþleri kimsenin ilgisini çekmiyor. Sonucu yazayým.

Ýnternetten bulduðum kadarý ile New York da big mac 5,85 usd.
    TR de gördüðüm kadarý ile 125 TL.
    Kuru 28,9 dan alalým.

abd asgari ücret her eyalette deðiþiyor ama saatlik 11 USD ortalama alýrsam mantýklý olur. Netmi brütmü onu bulamadým. Net farz ettim.
    Sonuçta abd asgari ücret aylýk 2080 usd yani 58.240 TL.
    TR de asgari ücret aylýk 11.500 TL yani 11.500 TL.

Þimdi big mac e geçelim.
    (TL big Mac / usd big Mac) - kur = sonucunun usd/TL kuruna oraný.

Big Mac endeksine göre yukarýdaki verilerle Türk Lirasý abd dolarýna göre %22,5 ucuz çýkýyor.

Bakan az bile söylemiþ, dolarýn artmasý lazým.

Fakat bu verinin çok anlamsýz olduðu açýk. Neden.?

Verinin anlamlý olmasý için abd li asgari ücretli ile Türk asgari ücretlinin 1 aylýk maaþlarý ile yaklaþýk ayný sayýda big mac almalarý gerekir. Yani alým gücü devreye giriyor.

abd li abd de kaç big mac alýyor.? 361 tane.
    Türk, Türkiye de kaç big mac alýyor.? 92 tane.

abd liden 4 kat daha az.

Big Mac fiyat hesabýna göre abd li asgari ücretli, Türk çalýþandan 4 kat daha zengin.
    Tek ürünle kýyaslanmaz ama diðer her þeyi katarsan 3 kat daha zengin çýktýðýný hatýrlýyorum. Avrupa ortalamasýda 3 kat zengindi, þu yýla kadar deðiþmiþ olabilir. Kuzey Avrupaya görede 5 kat zenginlik farký var. Bu yýla kadar oda deðiþmiþ olabilir. Ayrýca abd deki big mac da kullanýlan içerikle bizdeki ayný olmayabilir. Bizim millet fakir alamýyor diye daha ucuz malzeme kullanýyorlar ve o ucuz malzemelerde gdo lu ve sentetik yani kimyasal yollarla elde edilmiþ ürünler oluyor. Eðer içerikleri de inceleyip hesaba katarsak büyük ihtimalle abd'li daha da zengin çýkacak. Bize zehir yedirip hastanelere abone ediyorlar. Bir de oradan geçiriyorlar.

Bir tarafta 130 kg lýk boksör var diðer tarafta 60 kg lýk boksör. Ýkisini kýyaslarken giydikleri eldivenlerle kýyaslýyorsun. Ýkiside ayný boksör eldivenini takmýþ deyip maçý adaletli buluyorsun.

Yersen.

Bizim EZBERE DAYALI EÐÝTÝM SÝSTEMÝ ile herkese yediriyorlar. En iyi okullardan mezun olmuþ üiversite mezunlarýna da ayný oranda yediriyorlar. Çünkü eðitim ANLAMA UYGULAMA deðil ezberleme üzerine kurulmuþ. Ezberleyip okullarý geçiyorlar.

---

Diðer yandan bakarsan, kur ne olmalý diye. Bunun hesabý çok teknik ve karmaþýk olur. Bir ülkenin parasýný diðer ülkenin parasý ile karþýlaþtýracaksan deðeri neye göre belirlersin.? Neye göre ucuz pahalý dersin.?

Big Mac'a göre deðerleyip iþin içinden çýkana koyun güttürmem.

Ana kalem mal ve hizmet üretiminin nüfusa oraný olduðu açýktýr.
    Sonra ne kadarý teknolojik diye bakarsýn.
    Sonra ülke borcu-alacaðý, ülkenin üretim koþullarý, üretimi etkileme ihtimali olan demografik yapýsý, ülke huzuru, yatýrýmlar, doða felaketlerine açýklýðý, diðer ülke müdehalelerine karþý açýklýðý, direnci, yönetim þeklinin güvenilirliði, eðitim sistemi, vb. aklýma ilk etapta gelmeyen bir sürü þey. hepsinin aðýrlýklarýný hesaplar, üretimle çarpar sonucu bulursun. 2 ülke içinde yapacaksýn.

Mevcut düzende global arz-talep dengesi deniyor ama bu pek geçerli deðil. Elektronik sistemi elinde bulunduran çýkar grubu kendi çýkarýna göre belirliyor. Özellikle bizim gibi güçsüz kýrýlgan ülkeleri. Arz-talep dengesine göre belirleyince gerçekçi diyorlar çünkü arz edenle talep eden zaten tüm deðer hesaplamalarýný yaparak piyasaya giriyorlar diye düþünülüyor. Piyasa oyuncularýnýn yaptýðý bu hesaplamalara ve iþlemlere görünmez el de deniyor.

Ancak piyasada öyle büyük devler varki, bir kaç büyük ülke hariç diðer ülkeler için spekülasyon kolaylýkla yapabiliyorlar. Sistemi elinde tutanlar siyasi çýkarlarýna göre deðerlerle kolaylýkla oynayabiliyorlar. hali ile kur hesaplamalarý çoðu ülke için gerçekçi olmuyor.

abd matbaada karþýlýðý olmayan 30trilyon dolar basýp harcýyor, yinede benim param deðerli diyor. Avrupa karþýlýksýz para basamýyor(bildiðim kadarý ile). Karþýlýksýz para basýldý ðý anda o ülke para biriminin çökmesi gerekir ama 30 trilyon basýldý ve parasý hala en deðerlilerden.? Neden? CIA ve ordusu na karþý gelebilen yok. Mafya düzeni. Hali ile deðerlemelerde baþta abd ingiltere olmak üzere gerçekçi deðil.

.
    Son düzenleme : alicemal; 29-11-2023 saat: 15:48.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada sozcu gazeteside CIA eline geçti herhalde.

Belkide CIA elindeydi de þimdi arsýzlaþtý.

Son 3 ayda 2 haber gördüm sanki CIA parasýný vermiþ de bunlara yazdýrmýþ. Tamamen Rusya ve Çin'i çok aðýr þekilde suçlu gösteren yazýlar yazmaya baþladýlar.

kýlýçdaroðlu'nun seçime son hafta kala her þey için Rusya yý suçlamaya baþlamasý gibi.
    @NeAcaipDunya

4. Ali cemal abi önümüzdeki yýllarda 3-8 yýl sonrasýnda mevcut %25 kira zammýndan yararlanan vatandaþ sayýsý azaldýkça ve tekrar kiralar arz talep dengesine gelip ucuza oturanlarýn fiyatlar güncellenince asgari ücretin acaba ortalama kiraya oraný ne olacak çok merak ediyorum. Yeni girenler zaten asgari ücrete herhangi bir yerde þehirde 3+1 bulabiliyor mu emin deðilim.big mac yerine kira endeksi daha tutarlý olacak sanýrým

ayrýca sanýrým o endeksi bakaný bilemedim ama son haftada diye hatýrlýyorum mahfi eðilmez ya da ali hakan kara paylaþtý yani TL aslýnda çok deðerli deðil gibisinden

saygýlarýmla.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    Ali cemal abi önümüzdeki yýllarda 3-8 yýl sonrasýnda mevcut %25 kira zammýndan yararlanan vatandaþ sayýsý azaldýkça ve tekrar kiralar arz talep dengesine gelip ucuza oturanlarýn fiyatlar güncellenince asgari ücretin acaba ortalama kiraya oraný ne olacak çok merak ediyorum. Yeni girenler zaten asgari ücrete herhangi bir yerde þehirde 3+1 bulabiliyor mu emin deðilim.big mac yerine kira endeksi daha tutarlý olacak sanýrým

ayrýca sanýrým o endeksi bakaný bilemedim ama son haftada diye hatýrlýyorum mahfi eðilmez ya da ali hakan kara paylaþtý yani TL aslýnda çok deðerli deðil gibisinden

saygýlarýmla.
    Batman orasý açýk. Gizli bir þey yok. amerika gibi olacaðýz.

Milyonlarca aile bazý sokaklarda çadýrlarda yaþayacaklar, uygun tünellerde yaþayacaklar. Devlet buralarda aþevleri açýp ne kadar iyi olduklarýný gösterecekler. Önce iþsiz býrakýp fakirleþtirip sonra bir öðün yemek vererek kalabalýklarý köleleþtirecekler.

amerikadaki gibi çadýr sokaklar olacak. Bazý sokaklar ise uyuþturucu ve fuhuþ sokaklarý olacaklar. Fuhuþ ve kendine din adamý diyenler yanyana yürür, ayný sokaklar tarikatlarlada dolup taþacak. Organlarýný satanlar, rahmini satanlar, bedenlerini satanlar hepsi ayný sokaklarda toplaþacaklar.

Devletten yani çalýþanlardan beslenen kesim daha lüks semtlerde daha korunaklý bir hayat yaþayacaklar. Polislerin ana görevi bunlarý diðerlerinden korumak olacak. Devlet tamamen bu kesimlere çalýþacak, diðerlerini sömürecek. yani mevcudun daha aðýrý olacak.

Pek çok þehir amerikadaki detroit gibi mafyalarýn eline geçecek ve polis giremeyecek. Dükkanlarda para kasalarýnýn olduðu bölümler kurþun geçirmez camlarýn arkasýnda olacak.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim akp nin eski kankasý fetullah darbesi sonrasý generalleri, Eurofighter Typhoon uçaðý almaya çalýþýyorlar.

Neden?

3 sebeple olabilir.
    1. Ýyi niyetli düþünürsek Kaan uçaðý yetiþene kadar arada 5-10 yýllýk bir boþluk olacak o boþluk bu uçaklarla doldurulacak. Bizdeki mevcut F16 uçaklarý Eurofighter, Rafale, F35 gibi yeni nesil uçaklar karþýsýnda yetersiz kalýyor. Ayrýca Avrupa ile aramýzý da düzeltebiliriz belki. Ayrýca uçak portfoyunu çeþitlendirmek avantaj saðlýyor. Bir ülkeye baðlý kalýrsan, o ülke ne derse yapmak zorundasýn. Yedek parça fiyatýný belirler, güncelleme fiyatýný belirler, bazen kýzar vermiyorum der. Bizde sadece abd uçaklarý var.

2. Kötü niyetli düþünürsek tabiki rüþvet amaçlý. Ne kadar büyük ihaleye çýkarsan, o ihale anlaþmasýnda karar verici olanlar o kadar büyük paraya kavuþur. Dünyada bir þey satmak için diðer devlet yöneticilerine generallere rüþvet vermeyen devlet yok. akp önceside generaller yýlda hiç gereði yokken 10 milyar dolarlýk alýmlar yapýyorlardý. O generaller hapse atýlýrken eðitimli kesimin güçlü olanlarýnýn geeralleri savunmak için ayaða kalkmamasýnýn sebeplerinden biride bu olabilir. Hem 80 darbesi ile sol kesimi öldürüp sað kesim ve tarikatlarý baþýmýza kral yaptýlar, hemde rüþvet açýsýndan ahlaken pek iyi durumda deðillerdi.(Bu kýsým delilsiz sadece görünenlere bakarak çýkardýðým sonuç. Doðru olduðundan eminim.)

Mantýða vurursak birinci seçenek tamamen saf dýþý kalýyor. Delilim olmadýðýndan ikinci seçeneði tartýþmaya gerek yok. Ýnanýrsýn veya inanmazsýn.

Birinci seçenek neden saf dýþý.?

Eurofighter sipariþ etsen yarýn vermiyorlar. Tamamýný alman 10 seneyi bulur. Kaan uçaðýda yaklaþýk 10 senede orduya teslim ediliyor. En kötü ihtimalle arada 3 - 4 yýllýk boþluk olur.
    Kaan varken Eurofighter gibi çok çok pahalý bir uçaðý almak anlamsýz. Hem fiyatý pahalý belki maaliyet açýsýndan 4 Kaan 1 Eurofighter edecek. Ama faydalýlýk açýsýndan 1 Eurofighter 4 Kaan etmeyecek. Söylenene göre benzer avantajlara sahipler.
    Eurofighter uçaðý hem satýn almak çok pahalý hemde bakým masraflarý çok çok yüksek. F35 fiyatýna yakýn bir fiyatý var.
    Güney Kore'nin F35'ine kuþ çarpmýþ hasar oluþmuþ. Bir motor gitmiþ ve motora baðlý parçalar hasar görmüþ. Koreliler tamir için amerikaya baþvurmuþ. Tamir için amerikalýlar uçaðýn fiyatýndan daha yüksek bir maliyet çýkarmýþlar. O uçak 90 milyon dolara Koreye verilmiþ, tamiri için 110 milyon dolar hesap çýkarmýþlar. Sanýrým abd ye nakliye ve koruma þartlarýda fiyata dahil.
    Bu haber yalan olmamalý tüm savunma sanayi medyasýnda var.

Hali ile F35 fiyatýna ve bakým masraflarýna yakýn bir Eurofighter almak mantýklý bir insanýn yapacaðý iþ deðil. En mantýklýsý Kaan ve insansýz uçaklar üzerine üzerine yüklenmek.

Ayrýca radar ve füze teknolojisi geliþtikçe Uçaklara ve diðer savaþ araçlarýna olan ihtiyaç azalýyor. Eskiþehirden radarlara yakalanmayan 3 hipersonik füze gönderip Londra'yý dümdüz edebilmek varken neden binlerce uçaðýn yapýmý, bakýmý, pilotlarý için masraf yapasýn.?

Tüm enerji ve paraný füze, radar ve insansýz uçaklara harca.

Kimin radarý daha uzaktaki hedefleri yakalayýp iþaretleyebiliyorsa, kimin füzesi daha uzun menzilli ise savaþlarý o kazanacak. Þu an geçiþ aþamasýndayýz ama 20-30 yýl sonra tam olarak böyle olacak. Daha önce bir nükleer savaþ çýkmazsa.

10 yýl içinde nükleer savaþ çýkmamýþsa amerika yenilgiyi kabullenmiþ demektir. Daha öncede pek çok kez yazdýðým gibi 2050 de amerika, ingiltere, israil gibi ülkeler ya olmayacak veya sýradan ülkeler haline gelecekler.

Bu arada 3 sebep demiþim, ancak 2 sebep çýkarabilmiþim. Kayýp sebebi arama çalýþmalarý devam ediyor. Birinci sebebin içine saklanmýþ olabilir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST deki yatýrýmcý sayýsý 8milyonu geçmiþ, vay canýnaaa. 4 milyona yaklaþýrken, "Güçlüye çalýþan BIST yönetimi yüzünden bunlarýn hepsi kaybedecek" demiþtim. Þu ana kadar yanýldým. Önce katar lýlar sonra yeni girenlerle BIST yükseldi durdu. Tabi yabancý payý çok düþtü, yabancýlar ellerindekini yeni girenlere yüklediler. Saadet piramidi gibi katarlýlarýn liderliðinde yeni girenler sayesinde eskiler hep kazandý. Faizler %40 olunca "yeni giriþler durur, BIST yükselmekte zorlanabilir" demiþtim.

---

Ons altýn 2000 üzerinde yukarý aþaðý yer saðlamlaþtýrmaya çalýþýyor. 2bin üzerinde kalacak gibi.

---

Savunma sanayi ileri teknolojilerimiz yurt içinde pek çok firmaya aktarýldýðý gibi yurt dýþýndada pek çok ülkeye aktarýlýyor. Bu aktarýmlarýn Türk halkýna hiç bir faydasý yok, büyük zararý var. Notlarýma bakmadan akýldan sayarsam, Endonezya, Filipinler, katar, suudi arabistan, ukrayna, Azerbaycan, Pakistan. Bu ülkelere 1970 den beri çok büyük külfetlerle elde ettðimiz ileri teknolojilerimiz aktarýlýyor. Bir tek Pakistan'ýn bize faydasý olabilir eðer nükleer teknolojiyi alabilmiþsek. Buna dair bir ip ucuda yok. Zaten ingiliz-abd üretimi tarikatlar devletin içinde, nükleer iþlerimize dair bilgi bizim hükümetten çok ingiliz-abd ve israilin eline gidiyordur. Yani Pakistan dan nükleer teknoloji almamýz çok zor görünüyor. Belki teknoloji deðilde bir kaç nükleer baþlýk alýrlar, oda akýllýca olmaz esnaf iþi olur.

---

çakma gandi'nin saçma sapan þeylerde Rusya yý suçlamasýndan sonra Türkçe Rusya internet sitesi sputniknews, tamamen akp yayýn organý gibi davranmaya baþladý. Uyuz bir tarikat haber organý gibi davranmasý beni bayaðý rahatsýz ediyor. Düzenli okuduðum bir siteydi ama rahatsýz olmaya baþladým. Seviyeyi çok indirdiler.

---

çakma gandiyi maymuna çeviren partilerden iyi parti yine cehape'yi oynatýyor. cehape iyi parti peþinden koþtuðu müddetçe iyi parti yükselir cehape aþaðý iner. 10 numara vatandaþla 1 numara vatandaþ arkadaþ olduðunda, ikiside 5 numarada buluþur. 10 numara aþaðý iner, 1 numara yukarý çýkar. Bu iþten üst seviyede olan zararlý çýkar. Ýyi parti esnaflardan oluþuyor, cehape yönetim kademesinin çoðu ise akademisyenlerden. Akademisyen ne bilir pazarlýk etmeyi. O iþin uzmaný esnaftýr. Ermeni partisi haline gelen cehape bir kaç seçim sonra %10 altýna inecek, aynen baykal döneminde olduðu gibi. O zaman Derviþ kurtarmýþtý bunlarý, þu an kurtaracak kimsede yok. baykal oylarý yükseldikten sonra Derviþ'i rakip görmeye baþlamýþtý. Emrindeki gazeteci denen soytarýlara sahte haberler yayýnlatýp Derviþ i kaçýrtmýþtý. Zaman geçtikçe devlet hortumlarý kesilen diðer gazetecilerde Derviþ hakkýnda çok daha cesur karalama yazýlarý yazmaya baþladýlar.

---

Gazze de israil'liler katliam yapýyor. Pek çok yazýmda Türkiye ve Dünya sorunlarýnýn ana sebebi olarak ibrani soyundan(israilliler) gelenlerle yahudi leri(ibrani kökenliler yahudilerin alt grubudur. Yahudi deyince ibrani kökenlileri kapsar.) suçlamýþtým. Dünyadaki son 300 yýldýr belki 500-600 yýldýr tüm katliamlarýn arkasýnda yahudilerin olduðunu düþündüðümü yazmýþtým. Dünyada hiç bir soy yada ýrk'ý toptan suçlamamýþtým. Her ýrk ve soy'un iyi ve kötü yanlarý vardýr demiþtim. Bir tek ibrani soyundan gelenleri topluca suçlamýþtým. Türkiye'den bu azýnlýðý göndermek gerekir demiþtim. Ancak okuyanlar içinde ibrani soyu hakkýndaki görüþlerime katýlmayanlarda vardý. Gazze katliamlarýný görünce benim yazdýklarýmý tekrar düþünmüþlermidir.? Hayýr. "Hamas önce saldýrdý ve israilli sivilleri öldürdü, kýzlarý kaçýrdý" diye düþünerek israil'e hak vermiþlerdir. Bizzat israilli üst yöneticilerin hamas'ý biz destekledik açýklamalarýný görmezden gelecekler. Hamas'ýn içinden çýktýðý müslüman kardeþler(ihvan) örgütünü ingilizlerin kurduðunu görmezden gelecekler. Ýnsan doðasý böyledir, doðru yanlýþ br þeye baðlanýrýz, beyin ise vicdanýmýzý hafifletecek argümanlar üretmeye baþlar. TR deki büyük köklü þirketlerin tamamý Türk sandýðýmýz TC kimlikli ibrani kökenlilerin elinde. Tüm partilerimiz en baþýndan beri onlarýn kontrolunde, neredeyse hepsini onlar kurdurmuþlar. Tüm medyamýz onlarýn elinde ve kontrolundeydi, akp ile beraber bir kýsmý yine onlarýn kurdurduðu parti olan akp nin eline geçti.

Bir kaç gün önce bir haber buldum. Benim ibrani ler hakkýnda yazdýðýmý destekliyor. Çok þaþýrtýcý, ben ne yazmýþsam aynýsýný söylüyor. Bu sefer söyleyen dünyaca tanýnan biri. Söylediklerini Türkçe ingilizce aratýn, gerçek bilgi olduðunu göreceksiniz.

Amerika Birleþik Devletleri'nin Kurucu Babalarýndan biri, Baðýmsýzlýk Bildirgesi'nin hazýrlayýcýsý ve imzacýsý Benjamin Franklin kehaneti, yýl 1787 : "Yahudilerin ülkemize giriþlerine izin verilirse, 200 yýl içinde bu insanlarýn Amerikan halkýnýn kanlarýyla kurduðu bu ülkeyi ele geçirerek özgürlüðümüzü tehlikeye atacaðý bilinmelidir. Bu halký Amerika'dan uzak tutmazsanýz 200 yýl sonra torunlarýnýz tarlalarda çalýþýrken onlar servetlerine servet katacaklar ve torunlarýnýz mezarlarýnýzda size lanet okuyacaktýr"

Þu an abd deki ismini bildiðiniz tüm dev þirketlerin sahibi yahudiler. Pentagon, CIA onlarýn kontrolunde. Tüm medya onlarda, tüm finans devleri onlarda hatta FED yani abd merkez bankasýnýn sahibide onlar. abd yi onlar parsellemiþ ve sömürüyorlar. ingiltere de ayný. Avrupa ve hatta Çin hariç dünyanýn bütün dev þirketlerinin büyük çoðunluðu bunlarýn elinde veya büyük ortaklar, yani kontrolunde.

ibrani soy'unun nüfusu tahminen 12 milyon. yahudiler olarak saysan 16-20 milyon filan eder. Dünya nüfusu 8 milyar kiþi.

---

Voleybolcu kýzlarýmýzýn baþarýlarý ile voleybolcu erkeklerde gaza gelmiþ. Dünyada yükselmeye baþlamýþlar. Ama önlerinde daha çok yol var.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-12-2023 saat: 11:56.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaðmur gibi hýrsýz yaðýyor. Her taraftan saldýrýyorlar.

Hatýrlarmýsýnýz bilmem, telefonda kendini vodafone ve TTelecom dan arýyormuþ gibi gösteren birilerini 4-5 yýl önce bu þirketlere ve emniyet amirliðine þikayet etmiþtim.

Emniyet amirliði bana "önce seni soysunlar sonra gel" diye yanýt vermiþti, þirketler ise ciddiye almamýþlardý.

Benim en öemli özelliklerimden birisi ne.? Geleceði görmem.

Þu an o þirketler durmadan mesaj yayýnlýyor. "Biz aramýyoruz, þu numaralar bizim kalaný deðil. Aman dikkat edin" diye.

Zararý gördükten sonra akýllarý baþlarýna geldi.

Oranýmýz neydi.? %80.

Dev þirketin CEO suda olsan o %80 içindeysen bu tür hatalara kolaylýkla düþersin. Ezberlediklerinle ve HIRSýnla CEO olursun, seni seçende %80 içindedir. En basit gerçeði bile göremezsin. Þansýnla ve %80i etkileme yeteneðinle devam edersin, þansýn dönünce deðiþtirilirsin.

- Telefon þirketleri durmadan mesaj yayýnlýyorlar "Aman dolandýrýcýlara dikkat, bizim ismimizi kullanýyorlar"
    - Bankalar durmadan mesaj yayýnlýyorlar "Aman dolandýrýcýlara dikkat, bizim ismimizi kullanýyorlar"
    - Kargo þirketleri bile mesaj yayýnlýyorlar "Aman dolandýrýcýlara dikkat, bizim ismimizi kullanýyorlar"
    - Emniyet amirliði mesaj yayýnlýyor "Aman dolandýrýcýlara dikkat, savcý polis gibi kendilerini tanýtýyorlar"
    - Nüfus müdürlüðü çaldýrdýðý bilgiler yüzünden mesaj yayýnlýyorlar "Aman dolandýrýcýlara dikkat, size ait telefon, araba, gayrýmenkul alabilirler, sizin adýnýza þirket kurabilirler. Þifrenizi sýk sýk deðiþtirin, telefon nonuzu bize kaydedin, 15 aþamalý güvenlik kullanýn yoksa mal mülk para gider."
    - Saadet zincirleri ponzi piramitleri var. Çok para kazandýrma vaadiyle ÝLGÝLÝ KONUDA cahil olupta aç gözlü olanlarý çeken.

Bu tür büyük þirketler ve devletin dýþýnda, instagram da her hafta en az bir dolandýrýcýyý þikayet ediyorum. Türlü türlü dolandýrýcýlar var. En çok sahte cihaz satanlarý yakalýyorum.

Adam piyasada ikici eli bile 3bin TL den baþlayan ünlü markanýn ilanýný vermiþ. Sýfýr diyor 30USD. Yani 900 TL. Siteye gidiyorum bakýyorum hiçbir firma ve telefon adresi yok. Teslimat yurt dýþýndan ama kargo bedava. Senden kredi kartý bilgini yada payPal ödemesi istiyor.

Ünlü markalarýn cihazlarýný bedava fiyatýna satmaya çalýþýyorlar. Gerçekte cihaz filan gelmiyor. Paran gidiyor.

Birde cihaz gönderenleri var ama sahte yada ünlü marka yerine baþka uyduruk marka gönderenler. 2 gün önce yine instagramda ilan. Bu sefer satýcý Türkiyede ve ismi olan bir satýcý. Ünlü markanýn bir sürü SIFIR cihazýný üçte bir fiyatýna veriyor. Yine siteye girdim inceledim. Bu kez adres ve telefon var. Cihazlarý inceledim, bende çok olduðundan resimden bile görsem abartýlý sahte ise anlayabiliyorum. Baktým çoðu sahte. Ama gerçek gibi görünenlerde var. Acaba benmi yanýlýyorum diye biraz daha araþtýrdým. Alýcý yorumlarýnýda koymuþlar. Her cihaza binlerce yorum. Gerçekçi gibi görünüyordu. tabi ben cihaz almak içindeðil dolandýrýcýmý diye bakýyorum.Hayatta bu tür sitelerden almam. Sonra araþtýrmaya devam ettim sikayetvar.com sitesinde bu firma hakkýnda binlerce þikayet var. Cihazlara ünlü markalar basýlmýþ ama ilk günden veya en fazla 6 ay içinde kullanýlmaz hale gelmiþler. Dolandýrýcý firma. Ama yýllardýr iþini sürdürüðyor, gizlemiyorda þubesi bile var. Telefonu adresi var. Çaðrý merkezide var. Arayýnca bekletip sana sýra gelince kapanýyormuþ. Bazen karþýna biri çýkýp seni ikna etmeye çalýþýyormuþ. Ýkna olmazsan kapatýyormuþ. Bu firma yýllardýr var ve dolandýrmaya devam ediyor. Arkasý güçlü olmasa devam edemez. O sebeple isim vermiyorum. instagram'a þikayet gönderdim ama onlar gerçeði anlayacak bilgiye sahip deðillerdir. Ben bile epey zaman harcadým. Daha þaþýrtýcý olan ise Türkiyede de þubesi olan o ünlü alman markasý nasýl oluyorda buna izin veriyor. Görmemesine imkan yok gibi. Harf farklýlýðýda yok, direk ünlü markanýn ismi ve renkleri ve karakter þekli. Birebir ayný.

- Birde Somali, ETyopya, Kenya, Afganistan filan bu tür ülkelere para isteyenler var. Onlarý anlatmama gerek yok tabi, daha yeni bir genç intihar etmiþ maddi sýkýntý sebebi ile üniversiteye devam edemediði için. Bizde ezilen maddi sýkýntý çeken milyonlar varken Somali ye para istiyorlar. Dünkü haber Somali devlet baþkanýnýn oðlu lüks aracý ile otistik oðlu olan Kurye ye çarpýp öldürmüþ. %100 kusurlu. Polis serbest býrakýyor oda ülkesine kaçýyor. Bu konuda detaya giremiyorum çünkü devleti yöneten kiþilerin sahiplendiði bir konu bu, baþýma iþ açmayayým.

Ülke hýrsýz kaynýyor ve her yerden saldýrýyorlar.

Devlet ve halk yozlaþmýþtý zaten ama iþ çýðrýndan çýkmak üzere.

Devletin ülkeyi hovarda aile reisi gibi sattýðýný görünce 2010 dan beridir söylüyorumdur "bunlar iyi günler, çok kötü günler gelecek" diye.

BUNLAR HALA ÝYÝ GÜNLER. ÇOK DAHA KÖTÜLERÝ GELECEK, BUGÜNÜ MUMLA ARAYACAÐIZ.
    Hâlâ Atatürk'ün mirasýný harcýyor bu ülke. Harca harca bitiremediler.

Tabi soyulan %60 tarafýndaysanýz. Soyan tarafta servet yapýp dolandýrýcýlara kaptýrýp %60 tarafýna geçmenizde büyük olasýlýk. Bakýn Seçil Erzan a para kaptýrýp geri alamayanlara.
    Son düzenleme : alicemal; 10-12-2023 saat: 14:01.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 848/853 ÝlkÝlk ... 348748798838846847848849850 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •