Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 86/853 ÝlkÝlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 681 - 688 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD gerçekten pýlýný pýrtýný toplayýp çekilirmi.?

Ýnanmasý zor. Þimdiden yandaþ denen besleme(bizim paramýzla, vergilerimizle) medya, abd yi kaçýrdýk yaygaralarýna baþlarlar.
    Yerel seçimlerde avantajý artar.

Ama abd tarafýna bak.
    Ýran ve Rusya yý al aþaðý etmek.
    Ortadoðuyu israilin uþaðý haline getirip, madenleri, Dicle, Fýrat ý ve insanlarý ile beraber yahudilere teslim etmek.
    Ortadoðuda kalarak, þirketlerine petrollerini rahat taþýmak... gibi bir sürü amaçlarý var...
    Üstüne aylardýr binlerce týr silah ý doðu Fýrata yýðdýlar.

Tilki nin tüm planlarý nasýl tavuk üstüne ise, abd nin ingilterenin sahibi, fransanýn halasý, diðer ülkelerin dayýsý olan yahudilerinde tüm planlarý dünyayý köleleþtirmek üzerine. Ortadoðu gibi küçük halklarýn olduðu bir bölgeyi gaptýrýrsan, dünyanýn güçlü ülkeleri ile nasýl baþ edeceksin.?

Gerçekten çýkacaklarýna inanmasý zor.

Diðer taraftan onlar açýsýndan bakarsan, gerçek rakipleri Çin.
    Tüm güçlerini Çin için kullanmaya karar vermiþ olabilirler...

Belkide beynide obezleþen batýyý artýk fazla ciddiye almak gerekmiyordur...

Günümüzde, labaratuvarlarda tek bir icad yapman, dünyayý yenmen için yeterli. Þu an öyle bir teknoloji çaðýndayýz.
    Ruslardan bi halt olmadýðý belli ama Çinliler makak, Almanlar þempanze ýrkýndan. Ýki maymun türüde aþýrý sürü cü, bölgeci, yaðmacý, talancý. Þempanze ayný zamanda katil ve yamyam.

Yani Çin'e deðil, Alman'a dikkat.
    Çin e de arkaný dönme. Makak, þempanze kadar ilkel deðil ama yaðmacý ve talancý. Affetmez. Sýnýr tanýmaz. Gözünü kýrptýnmý, gitti gümüþler.

Aman çevrenizde alman varsa dikkat. 2 dünya þavaþýnýnda göbeðindeydiler. Tabi savaþlarý onlar baþlattý diyemem, arkalarýnda ne döndüðünü bilemezsizn, ama koþ deyince koþan bi millet. ye dersen ne yaparlar belli...

Yine konudan uzaklaþtýrýyorsunuz ki son anda fark ettim...

trump kararýnýn BISTe etkisi ne olacak...
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    evet, vakit geçti, abd niye bizim hükümeti öptü tam çýkaramadým. Þimdi bizim hükümette o gazla gelip bizi öpecek.

kamýþ hikayesine benziyor.
    Adam karýsýný yaþlý bi vekille basmýþ. Vekil devlet parasý ile kamýþ taktýrmýþ onu vekilliðini yaptýðý milleti üzerinde deniyor.
    Adam köpürmüþ, "sen benim karýma nasýl kamýþýný dürtersin."
    Vekil, "kamýþ benim deðil senin, parasýný sen vergi olarak bize verdin, ben sadece aracýyým."
    Adam sakinleþmiþ, "peki bendede sorun var bedava kamýþ taktýrabilirmiyim."
    Vekil "hayýr" demiþ. Senin paranla ben isviçre de kamýþ taktýrdým, senin karýnda deneme yapýyorum, oðlumda yine senin oðlunun parasý ile kýzýn üzerinde denemeler yapacak, ama sen parasýz hiç bir halt yiyemezsin. Üstelik kendi paranla kazýk tarifeden kamýþ taktýrabilirsin çünki vekiller senin paranla kuyrukta, fiyatlar çok yükseldi."
    Adam kaderine küsmüþ, "o zaman bende gidip güzel bi kýz bulup, hala iþ yapabiliyoken biraz dürteyim, benim karý meþgul."
    Vekil demiþki, "zor dürtersin, güzel kýzlar popçu, topçu, devlet ihalesi alan iþ adamý ve vekil peþinde, hepsinede sen paraný veriyorsun, senin paranla biz kamýþ dürteriz ama sen dürtemezsin, sistemi böyle kurmuþlar, sende oy atarak onay veriyorsun, Hadi naþ, bizi rahat býrakta teste devam edeyim."

Çok vakit geçti. Ýþime döneyim...

FED sebebi ile düþük açtýk. Bu FED olayý tamamen "tavþanlarý araba farý ile þok etmeye" benziyor.

FED in yýllýk %üç beþ faizine TEMÝZ para gider. Kirli para yüksek faiz peþindedir gitmez. Kirliyse sahibide kolay para kazanan kirli insanlardýr.

Bizim para piyasalarýnda ise dýþardan gelen temiz para yok. Bizim kara para sahibi býyýklý yabancýyla, vur kaçcý hedge fonlar.
    Birde son 20 yýlda, burdaki sermayesini dýþarý çýkarýp, yabancý para olarak buraya dönüp borsadan þirket alanlar var. Onlar içinde temiz olanlarda vardýr mutlaka. Parayý içerde tutsa, böyle bi ülkede saðlam kalacaðýnýn garantisi yok. Ama netçede býyýklý yabancý.

Yani FED faizi %10 yapsa, bizim piyasalardan bu sebeple kuruþ çýkmaz. Zaten çýkacak kuruþ býrakmýyorlar, her yýl milyarlarca dolar, yasal ve yasal olmayan yollarla dýþarý çýkarýlýyor. Sömürgeyiz.

Peki FED neden her seferinde aylarca bizde tartýþýlýyor.?

Þartlandýrma yüzünden.

Yahudi ekonomi kanallarý bu þekilde þartlandýrmýþ. Seni üretim yapýlan sanayiye deðilde, sanayinin üretimini temsil eden paraya odaklandýrmýþ. Para, üretimin sonucudur.(tabi abd gibi karþýlýksýz basmýyorsan)
    Yani sonuca odaklandýrmýþ. Sonuç, havuç yada sopa dýr.

Seni sebebe deðil sonuca odaklanarak gütmeyi hedeflemiþ ve baþarmýþ.
    Tabi adamlarýn 80(gerçekte 500 yýl) yýllýk emekleri var. ABD yahudisinin parasý ile içerdeki yahudileri güçlendirip, seni sömürge haline getirmiþler.

Her neyse... yahudiyede baðladýðýmýza göre, piyasayý býrakýp, iþime dönebilirim...

Þartlar görüntüde TRnin lehine dönmeye baþladý... Þartlar kötüyken aþaðý trend oluþturmadýlarda, þartlar iyiyken yaparlarmý.?
    Yaparlar. Ama neden yapmayacaklarýný epeyce açýkladým... Yinede pozisyonlarýna uygunsa aþaðý yapabilirler...

Pozisyonum hala yukarý yönde ve endeks 100 bin altýndaykende deðiþmeyecek..
    Son düzenleme : alicemal; 20-12-2018 saat: 11:58. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aslýnda þu an senet alsam, benim 97bin hisse maliyetinin epey altýnda olacak.? Ama nakit kalmadý. Altýn bozmam gerekir. Ons altýn yükselecek ama TR altýn USD fiyatý düþeceðinden düþecek.

hmmmm, bu konuda bi kaç gün düþüneyim...
    @NeAcaipDunya

4.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    ilginç endeksi o kadar kötü veriye ve hükümetin,yerel seçimlerde oy alma amaçlý fýratýn doðusuna girecem demesine raðmen...

yaw bu hükümet lafý bile aðýr gelmeye baþladý... hangi insan artýk ihtiyacý olmayan bi kaç milyon para için 80 milyon insanýn kaderi ile oynar...???

Hangi "insan" oynar...???

Tabi neden, niye, niçin hepsini biliyorum... 53 yýllýk hayatýmda gözlemledim, sonra araþtýrdým öðrendim. Tamamen evrildiðimiz maymunlarla ilgili... Þempanze ve makak dan geliyorsan, çal-çýrp, 80 milyon deðil 80 trilyon insaný süründür, öldür sorun deðil, doðana uygun ne yaptýðýnýn bilincinde deðilsin. Örnek þu an için ingiliztere-abd, geçmiþte önce Moðollar, sora Türkler, sora yahudiler baþlýyor hala bitiremediler...
    Os sebeple orangutanlar, dinleri çýkarýp seni yola sokmaya çalýþmýþ ama nafile...

Sinirlerim kaldýrmýyor...

her neyse
    yarýna sakinleþirim herhalde...

Endeksin düþmemesine þaþýrdým, ama zaman, büyükler için sorun deðil... Alým satým tahtalarýna bakarlar, ne zaman kendileri için uygunsa, o zaman indirmeye veya çýkarmaya karar verirler... Aradaki sürede üç beþ orta irilikteki spekülatörün oyuncaðý olursun... þu aylarda olduðu gibi...

Os sebeple çelik gibi sinir ve temel analize dayalý uzun vadeli oyun lazým. Bende uzun vade tamamda, çelik gibi sinir mafiþ...
    Sinirlerim her an bozulmaya hazýr...

Bu gün de acaip moralim sýfýrýn altýnda... os sebeple kimseye aðýr laf etmemek için kýsa keseyim...
    Bu spekülatörlerde birazcýk bizim gibi fýrsatçý geçinen ama bir o kadar da analiz yoksunu küçük yatýrýmcýdan faydalanýyorlar.Benim Moralim = 0 olmadý daha ama, gene de o raddeye gelmek üzereyim.

Çözemedim zihnimde þunu bir türlü. Þimdi Ýþ Bankasýna CHP hissedar. Ýþ Bankasý'da Þiþecam'a. Diyelimki el koydun CHP'nin hissesine...Zaten dolaylý olarak Þiþe hissedarýsýn... Ayrýca özel olarak bir çalýþma yapýp Þiþecam'a nasýl hissedar olacaksýn? Onu anlamadým... Yani ayný hisselere iki kere mi ortak olacaksýn? Ölçtüm - biçtim bir sonuca ulaþamadým.
    Düþük maliyet ve GÜVEN her þey !
    Hayat Hoþ,Gerisi Boþ .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    HBY abimiz insan tarafýný açýk etmiþ. Kývama gelirse aðlamayada baþlar. Yook artýk, burasý benim aðlama yerim.

Bu borsalarýn kuruluþ amacý mantýklý. Parasý olan, þirket sahiplerine verir, onlarda iþleri geliþtirirler, kazandýklarý para ilede temettü vererek para yatýranlarý kazanca ortak ederler.

Ama insanoðlu, zamanla herþeyin içine eder. Hisse al-sat ý anladýkta.

Türev, açýða satýþ, kaldýraç da ne oluyor.?

Bunlarla tamamen borsayý amacýndan saptýrmýþsýn, yatýrýmcýyý ve fabrika sahibini oyun oynamaya sevk etmiþsin. Muhasebe oyunlarýna izin vermiþsin, fabrika sahibi temettü vermemiþ, zarar yada aþýrý kâr göstermiþ, kendi hisseleri ile oynamýþ. Fabrikada üreterek deðil, borsada kendi tahtasýnda KOLAY kazanmaya sevk etmiþsin. Manipulatörleri hacim yapýyorlar diye cezalandýrmamýþsýn. Yakaladýklarýna saçma sapan ceza verip, zarar gören on binlere su içtirmiþsin.

Maymun iþte...
    eline býçaðý vermiþsin, havuçlarý soy yemek yap diye, býçakla seni doðramaya çalýþýyor, havucu bi tarafýna sokmaya çalýþýyor.

Gençler bu yazýyý okusun. Borsanýn amacý kumarhane deðil. Fabrika sahiplerine yeni fabrikalar kursunlar, iþlerini geliþtirsinler diye kolay para saðlamak. Ticaretten anlamayan parayý verenleride temettü ile kazanca ortak etmek. Ýki tarafada kazandýrmasý gereken bir sistem. di.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haber okuyacaðýna, kendine elektrik ver daha iyi.

Þehirlerdeki askeri alanlarý boþalttýrdýlar. Tamamen þehir içinde kalmýþ, askerlerin az bina yaptýðý ve aðaç diktiði alanlardý.
    Askerleri çýkarýp oralarý imara açýyorlar. Tamamen cahilin talaný.

Askeri fabrikayý özelleþtiriyorlar. Arsasýmý deðerli, fabrikaya birimi göz koydu.? Ýhaleler adrese teslim açýlýyor.

Þimdi bu talancýlar, þehirlerdeki tüm yeþil alanlara bina dikip satýyorlar. Trafik ve binalar, hayatý çekilmez kýlýyor.

Peki milyonluk soru.?
    Bu rezilliði yapanlar, o þehirde ettikleri pisliðe basýyorlarmý. Yani binalarla dolu, trafiði harap þehirde yaþamak zorunda kalýyorlarmý.?

HAYIR.

talandan sonra cepleri dolunca, gidip bol yeþillikli, düzgün planlanmýþ zengin ülkelerdeki þehirlerde zenginlik yaþýyorlar. Kendi ülkesini henüz soymamýþ siyasetçi ve ahlaksýzlarýn olmadýðý ülkelerde.

Aslýnda böyledir diye salladýmda, doðrulamak için istanbul ve ankaranýn eski belediye baþkanlarýna bakmak lazým, en çok talan gören þehirler oralarý. Eski belediye baþkanlarý nerelerde yaþýyor, bakmak lazým. Eski devlet baþkanlarý ve ihaleci kamu kurumlarý baþkanlarý nerelerde yaþýyorlar bakmak lazým. Yurt içindeyselerde zengin semtlerinde, trafiðe karýþmadan yaþýyorlardýr.
    @NeAcaipDunya

7. Ne yazýk ki, söylediklerinizde haklýsýnýz. Dolaylý olarak cevabýmý aldým. Kolay gelsin.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD, Suriyeden çýkma kararýný açýkladý.

Ne yapmaya çalýþýyor diye dün biraz kafa yormuþtuk ama sonuca varamamýþtýk. Varamazsýnda. Dünyadaki terörü yaratan ve finanse eden bir ülke var karþýnda ve çok zaman ve emek harcayarak yarattýðý kaostan çekilmek istediðini açýklýyor.? Hemen çiftetelliye oturamazsýn.

Arkasýndan ne geldiðini bulman lazým eðer tren altýnda kalmak istemiyorsan.

Siz bulun ben geliyom.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 86/853 ÝlkÝlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •