Originally Posted by
HBYKCN
Ne yazýk ki, söylediklerinizde haklýsýnýz. Dolaylý olarak cevabýmý aldým. Kolay gelsin.
yaw ben hakkaten ciddi sorduðunu fark etmedim.
Os sebeple sana cevap henüz vermedim.
Cevap verebilmem için olayý detaylý incelemem lazým. Tek tek þirketlerle ilgilenmiyorum, haber okurken denk gelirse þirketler hakkýnda biþeyler öðrenebiliyorum.
Þimdi senin soruna bu sefer ciddi dönelim. Önce soruyu anlamam lazýmki 2 kere okudum anlamadým.
Bi daha okuyayým.
Evet anlar gibi oldum. Sanýrým chp hisselerine el koyacaðým diyen akp liler, þiþecam hisseleri üzerinde oynuyorlar.
Valla detay bilmiyorum, ancak akp lilerin davranýþ tarzýný 20 yýlda çözdük herhalde.
Çevrede deðerli biþey görürse, KURAL TANIMADAN alabiliyorsa, o þeyi alana kadar uðraþýyor. fetö nün yaptýklarý ortada, çaldý, çýrptý, hapse attý, öldürdü, ölümlere sebebiyet verdi.
Ne için?
Para ve güç için.
Sýnýr tanýmadý, ölçü bilmedi.
O kafa tarikatçý kafasý ve maalesef bizim ülke o tarafa gidiyor. akp ile beraber yürüyorlardý.
akp de sýnýr tanýmýyor, biþeyi istiyorsa, o þeyi alana kadar HER YOLDAN uðraþýyor. Mantýk aramayacaksýn. Bunu mantýkla açýklayamazsýn, bilimle, biyoloji ile açýklayabilirsin.
Evrildiðimiz üç maymunu arada açýklýyorum. 2 tanesi sýnýr tanýmayan vahþi. 1 tanesi biraz ölçü biliyor, insafa geliyor.
Eðer çalýp çýrpan, yalan söyleyen, öldüren biri varsa, o 2 vahþi maymun türünden birinden gelme. DOÐASINA UYGUN. Yaptýðýný doðal sanýyor. Kendisinin kötü olduðunun, zarar verdiðinin farkýnda deðil. Toplu katliam yapsa, seri tecavüzcü olsa, yinede kendinin iyi biri olduðunu sanýr. Doðasý bu, normal zanneder.
Farketse, kendini haklý gösterecek sebepler arar ve buna kendini inandýrýr.
Þii idi öldürdüm. Din düþmanýydý parasýný aldým. Ben dindarým, oda bana karþý, demekki dine karþý, ne yapsam hak ediyor.
Gibi Uydur uydur bitmez... kendini mutlaka haklý olduðuna inandýrýr.
Eðer biri karþýsýna dikilmezse de ölene kadar yapmaya devam eder, ölüncede çocuklarý mirasýný devam ettirir.
Ancak biri karþýsýna dikilipte ne yapýyorsun derse duraksar. Sorada ne yapýyorsun diyeni tartmaya baþlar. Yok edebilirmiyim diye.
Bizde siyasetçinin karþýsýnda durabilecek kimse yok... Yahudiler bu sistemi kurdu. 80(gerçeði 500) yýlda ülkeyi bilinçli olarak bu hale getirdiler ki kolay sömürsünler. Sömürüyorlarda.
MECLÝSTEKÝ PARTÝLERDE, bu ülke çýkarýna çalýþan kimse kalmadý. Hepside bu ülkeyi sevenlerin düþmaný. Hepsi ülkenin kanýný emen gruplardan oluþmuþ. Ýçlerinde ülkeye zararý deðil faydasý olan insan %20 vardýr yada yoktur. Bol keseden %20 dedim.
Yapacak biþey yok.
Bunu bilerek yaþayacaksýn ve önlemini alacaksýn. O zaman yapýlanlar seni ve aileni az etkiler, yada etkilemez. Yeteneðine baðlý...
aikido FELSEFESÝ öðren, uyum saðlama sanatýdýr.
Kötüyü SANA düþman olmaktan çýkarýr, onun gücünüde yanýna alarak yeni güç oluþturur ve hangi yolda gidiyorsan, o yolda gitmeye devam edersin.
Hakiki aikidocu maalesef benim civarýmda yok. Olsa gidecem. Belki ben bi salon açarým. Ýyi bi hoca bulmam lazým.
5-6 hoca ile çalýþtým, sadece Ankarada ki ilk hocam çok iyiydi. Ama oda felsefesinde deðil, sporunda uzmandý. Felsefeyi ben öðreteyim, sporuda spor hocasý...
nerden nereye geldik... gördüðün gibi taþ deðil odun olacaksýn yoksa nehir seni eritir bitirir. Odun olursan nehrin üstünde keyifli bir gezi yaparsýn...
evet ilk aikido FELSEFESÝ dersini verdim. Soraki derste, "iyide, nasýl odun olucam" konusunu deþeceðiz.
Son düzenleme : alicemal; 21-12-2018 saat: 11:10.
Sebep: colored
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri