Ons diyosun kýzýl surat diyosun biliyosun bu iþi Ali Cemal ,[emoji28]
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ons diyosun kýzýl surat diyosun biliyosun bu iþi Ali Cemal ,[emoji28]
eyÖzgürlük geçirmeye gelmiþ, USD yükseldi heralde...
USD yükseliþi ile, bana geçirme arasýnda pozitif korelasyonu bi þekilde kurdu.
Neyseki Moruk abimiz gibi hassas deðil. Vicdan azabýna sebep olmuyo.
Tabanca satýcýsý yokmuydu, tek atýmlýk olsun temiz olsun...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Canan Karatay ablamýz, millete ekmek yemeyin tavsiyesinde bulunuyor. Mari antuanet'in, Kuluçdaroðlu ile beraber Türkiye versiyonu.
Lam kýzým milletin %40 ý sadece ekmeðe para verebiliyo, karnýný anca doyuruyo. Ne diyon sen.? Bizim maalede kiþi baþý günde 2 ekmek alan var. Ekmek yeme diyo, o zaman kapýlarýný iyi kilitle, ekmek yemezse, gece senin evinde. Resmen suça teþvik.
Kuluçdaroðluda, hükümete, "senin kenan evrenden ne farkýn var" demiþ. Peki senin mari antuanetten ne farkýn var.?
TV ve gazete soytarýlarýnýn, ülkenin durumundan ne kadar habersiz olduklarýnýn göstergesi.
Canan ablamýza soytarý demek istemezdim ama durumu bu maalesef.
Zaten Canan ablamýz yada Kuluçdaroðlu, akp li yada fetö lü olmadýýndan, soytarý dedim diye kapýma savcý da dayanmaz, onlara giydirebiliyoruz þimdilik.
Yarýn onlarda "ben tarikata girdim" derse, kimseye giydiremeyeceðiz.
Bu günlerin keyfini çýkaralým hep beraber, haydi obaaai oturmaya gelmedik.![]()
@NeAcaipDunya
Tabanca kesmez Ali Cemal obüs patlatsan iki ayak üstüne düþerim [emoji28]
Tabanca kendimi vurup, bu þeytan iþi dünyadan kurtulmak için yaw.
Baþkasýna mermi sýkmanýn anlamsýzlýðýný keþfedeli 23 sene oldu.
TV de çýkan KÝÞÝ lere mermi sýkýyorum, gazete yazarlarýna, sanatçý denilenlere, topçulara, popçulara sýkýyorum. Çünki TV de çýkýyorlar, gençleri yönlendirme, ülke politikalarýný belirleyip halký yönlendirme iþi yapýyorlar. Halký yönlendirmeye bilinçli yada bilinçsiz soyunmuþ kiþilerin kötü yanlarýný ve yanlýþ olduðunu düþündüðüm fikirlerini sergilemek doðal.
Siyasilere mermi sýkýyorum çünki her ay maaþýmýn %60 ýný direk ve dolaylý vergilerle alýyorlar. Ne yapýyorsun bu parayý diye hesap sormamdan daha doðal biþey olamaz. Çoluðumun çocuðumun, torunumun rýzkýný alýyorlar.
Ama forumdan birine mermi sýkmak anlamsýz. Olayý kiþisele dökmemek lazým. Akýllý adam kiþisele dökmez, efsane keçi 23 senedir dökmüyor.
Boþa efsane olmadýk, Himalaya daðlarýnda çobanlar boþa benim hikayelerimi anlatmýyorlar, Marsa ilk ben boþa gitmedim. Boþuna oraya araç gönderiyolar, kimse yok.
@NeAcaipDunya
TVler ekonomi yazarlarý, Türkiye için, abd ekonomi yorumcularý, fon patronlarý aylardýr dünya için hep aþýrý olumsuz yorumlar yapýyorlar.
Pozisyonlarýný o yönde almýþlar, bir an önce gerçekleþsin istiyorlar.
Bir yöne pozisyon almýþsanýz, o yönün gerçekleþmediði her hafta para kaybedersiniz.
sakýp sabancý denen ermeni patron aklýma geldi. kendisi makak, þempanze melezidir ve þempanze geni baskýndýr. Tipi ve hareketlerinden bu çýkarýmý yaptým. Fotoðrafýnýzý koyun, sizinde baskýn geninizi tipten tahmin etmeye çalýþayým. Ben kendi fotomu avatara yükleyeyim bari, zamaný geldi.
Yani çocukluðunda sana ne öðretildi ise, dünya yansa, yine onu yapmaya çalýþýrsýn.
sakýp ta 90 yaþýnda ölene kadar para para diye aðladý. Kuruþ ta öbür dünyaya götüremedi. Solucanlar etlerini yedi bitirdi, herkesi yedikleri gibi.
Þempanze yada makaksan, mantýðýn yoktur, ölene kadar yaparsýn ne yapýyorsan.
sakýp döneminde akbank ýn %100 ü bu aileye aitti.
Kriz çýkacak diye pozisyon almýþlardý.
Krizin çýkmadýðý her ay, banka yüklü para kaybediyordu.
sakýp her hafta TV lere çýkýp, böyle gitmez, ülke batmak üzere diye kriz çýkmasý için ortalýðý karýþtýrmaya çalýþýyordu. Aylar sonra kriz çýktý ve akbank yüklü para kazandý. ilk büyük kazancýný o dönem açýkladý. Ülkede milyonlar kriz yüzünden sefil oldu. 1 tanesini tanýdým, Ýstanbul da galerici iken krizde batmýþ, ailesi ile gelmiþ Ýzmirin bir köyünde ayak iþleri yaparak geçimini saðlamaya çalýþýyordu.
sabancý ailesi krizde tonla para kazandý, sonra sakýp öldü.
Kriz çýkardý demiyorum, genetikten bahsediyorum. Orangutan deðilsen, Kötüysen, ölene kadar kötüsündür, iyiysende iyi... deðiþmezsin. Anca silah zoruyla, kötülük yada iyilik yapmayý kesersin.
þempanze ve makakta akýl hep 15-17 yaþ civarýnda kalýr. Orangutan 17 iken 17 dir, 50 iken 50 dir. Geliþir. Þempanze ve makak, orangutanýn 17 yaþ aklýna sahiptir.
Orangutan, kötü yetiþtirildiyse, beyni yanlýþlarla doldurulduysa 25 yaþýna kadar kötülük ve yanlýþ iþler yapar, ama 25 den sonra sorgulamaya baþlar. Ne oluyor ya! der.
30-50 yaþýna kadarda doðruyla, yanlýþý yaklaþýk öðrenmiþ olur. Kötülük yapmýþsa býrakýr ve telafi etmeye çalýþýr.. Makakla, þempanzede bu yoktur. Orangutan hatasýný er yada geç görür. Diðerleri görmez.
Her neyse... sakýp ý da hallettiðime göre, azcýk haber okuyup iþime bakayým...
@NeAcaipDunya
Kendilerine gazeteci diyen köþe leþkerleri, sýrtlanlar, seçim yaklaþýrken, her biri, bir adayý parlatmaya baþlamýþ.
Siyasetçin kötüyse, medyan iyi olamaz, medyan kötüysede siyasetçin. Birbirleri ile ikiz kardeþtirler. Beraber büyüyüp serpilir, beraber olgunlaþýrlar, beraber birbirlerinin seviyesini belirlerler. Çoraptan fýrlayaný kesip atarlar.
Siyasetçi parlatma teþebbüslerini okudukça odunla giriþeceðim geliyor. Parlattýðý siyasetçi, belediye baþkaný olursa, büyük avantajlar elde edecekler. Her yere girebilecekler, adamým diyebilecekler, arada gidip ya bizim þöyle bi iþimiz vardý diyebilecekler... Sen diyemeyeceksin ama o diyecek. Ayný iþini sen parada versen sittun sene yaptýramayacaksýn ama o yaptýracak. Beraberce o il yada ilçede ne halt yiyorlarsa yiyecekler. Sen piyonsun.
Ben marsta yaþadýðýmdan bana biþey olmaz, akþama merküre geçeceðim hava biraz soðudu.
@NeAcaipDunya
Asgari ücret %26 zamlandý.
Asgari ücretle çalýþan alt gelir grubu vatandaþýn bu yýlki enflasyonu %50 nin üzerinde. Ama bunu farkedebilecek bilinçleri yok, o sebeple %26 zammý çok iyi bulacaklar.
Hesabý çok basit. Maaþýný 1 yýl önce ne almaya harcýyordun, fiyatý neydi, bugün ayný þeylerin fiyatý ne.?
Geçen yýl 10 TL idi bu yýl ayný ürün 16 TL. Aradaki fark 6 TL.
Böl geçen yýlki fiyata. 6/10=0,6 eder.
Yani %60 zamlanmýþ.
Uzmanlýk isteyen ise, aldýðýn ürün hala aynýmý deðilmi onu anlamak. Ayný marka, ayný gramaj tereyaðýný almýþsýn, ama tereyaðýný 2 hafta beklet... ooopppalaaaa. Bazý kýsýmlarda siyah noktalar görünmeye baþladý. Lan katký var... Aldýðým tereyaðý ayný deðil.
Süt. Yaðý alýnmýþ. Konserve. Gramajý düþmüþ ama kutu ayný boy farkedilmesin diye... Þeker? geçen yýl gerçek þeker bu yýl sentetik þeker konmuþ...
Bunlarý benim gibi aþýrý dikkatli olanlar hesaplar. Vatandaj fiyat farkýný bilse yeter.
Seçim var diye %26 zam yaptýlar. Cahil asgari ücretli coþmuþtur... onlarý suçlamýyorum, halkýný kasten cahil býrakan bir devlet var. her neyse, deþersem yine yahudiye dayanacak, Moruk abim "ne diyon lan sen" dicek...
Seçim sonrasý kaos.
Aslýnda yazmak istediðim bu deðildi ama sizin zorunuzla bunlarý yazdým. Kötüsünüz... Tek kurþunluk canýnýz var, sýktýmmý bi tane hepinizden tek kurþunla kurtulurum...
Her neyse... Aklý baþýnda MUHALÝF ekonomistimiz, Ege Cansen abimizin yolundan gitmiþ. Onun öðretilerini tekrarlamýþ.
Hesap ta çok iyi niyetli, ülkeyi düþünüyor.
Ama delinin eline trafiði yönetsin diye düdük ver. ÝYÝ NÝYETÝNE RAÐMEN trafiði yönetemez. Ortalýðý darman duman eder. Bizim muhaliflerde böyle.
Deþersem yine yahudiye gelecek. Medyan, TVlerin vasat insanlarla dolu. Ama bazýlarýný süper sanýyorsun.
Olay tamamen insanýn yapýsý ile alakalý. Daha iyisini görene kadar mevcudu süper sanýrsýn.
Yaþý yetenler hatýrlar, TV ler ilk çýktýðýnda, akþam 2 saat TRT yayýnýndan baþka biþey yoktu. Herþeye bayýlýrdýk. En baþtaki 15 dakkalýk TRT yazýsýný bile seyrederdim. Bitiþte istiklal marþýný dinlerdim.
Ýnsanýn yapýsý bu. Ne verilirse, daha iyisini görene kadar, onu en iyi sanýrsýn.
TVlerde ve gazetelerde verilen vasatý süper sanýyorsunuz.
Aþýk olduðunuz sanatçýlarýn çoðu yahudi, ermeni rum. Kendi bebelerini size süper diya kaktýrýyorlar...
Yine yahudiye baðladým, ana konuya döneyim.
Ýþte bu süper MUHALÝF köþe yazarý ekonomist... Asgari ücret 2bin olursa içverene maliyeti 3bin olur, iþveren batar, bazýlarý Suriyeli çalýþtýrmaya baþlar demiþ.
Kafa bu kadar çalýþýyor. Ege abimizde bu tür þeyleri yazar, ilk çözümü maaþ artýþý yapmayýn olurdu.
Düþünün...
Ýktidar ülkeyi 20 milyon kiþiyi üç kuruþluk devlet yardýmýna muhtaç hale getirdi... En önde duran muhalefetse garibana maaþ zammýný çok buluyor.
Bu ülkeden ümidiniz kalýrmý. Seni kurtaracaðýný sandýðýn adamda sömürgeci. Beyin yok. öyle öðrenmiþ, öyle yetiþtirilmiþ. Ýsim vermeyeyim çünki hepsi ayný. O kesimin bilinç yerlerde, bir teki deðilki.
Verin ülkeyi bana, asgari ücreti 2 katýna çýkarýr, yinede iþveren kârýnda kuruþ eksiklik olmaz. Hemde her iki tarafta onuru ile SAYGIN yaþarlar.
Fakat Merkür yolundayým, bugün ülkeyi alamam. Yarýnda Merkür kaplýcalarýnda trans halinde olcam, öbür gün alayým.![]()
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri