Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 92/853 ÝlkÝlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 729 - 736 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aralýk ayý baþýnda, S&P 500 short, ons altýn long demiþtim. Uzun vadeli oynayanlara öneri sunmuþtum.
    Birde uyarý vermiþtim, S&P de omuz var baþ var, 6 ay kadar sürebilecek bir omuz daha yapabilir. Þimdi al, omuz olursa takviye yap demiþtim.
    Son omuzu yapmadan iniyor gibi. OBO formasyonunu bozdu. Þu an tepki alýmlarý geldi ama olayýn teknik olduðunu düþünüyorum.
    Almýþ olsaydým, hiç kafa yormaz 2-3 yýl sonra durumu kontrol ederdim.
    Uluslararasý oynama imkaným olmadýðýndan ben alamadým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    O kadar çok merakýmý çeken konu varki.? Hepsini araþtýrmam lazým ama ne kaynak yeterli nede ömrüm.

Tarihi bilgilerin batýlýlarca, özellikle son 300 yýla damga vuran Ýngilizler ce yazýldýðýný biliyorum. Bizde modern, medeni, bilgili, eðitimli olarak geçinenler aslýnda ingilizlerin yazdýðý tarihi bilirler ve anlatýrlar. Bu tarih batý çýkarlarýna göre uydurulmuþtur, doðrudan çok yalan vardýr.

Onun dýþýnda, zaman ne kadar geri giderse, bilgilerinde o kadar hatalý olduðunu gördüm.

Geçmiþ 1000 yýla ait bilgilerin %50 si yanlýþsa, 1000 yýldan daha eski bilgilerin belki %80 i yanlýþ. 2bin yýldan geri bilgilerinde belki %90 ý yanlýþ.

Tabi tarihi kaynaklarý kast ediyorum, bilim adamlarýnýn labaratuvarda bulduklarýný deðil. Onlardada çok hata çýkýyor ama kötü niyet olmadýðýndan, hata farlk edilince düzeltiliyor.

Geçenlerde okuduðum yazdýa, yahudi tarihinin tamamen yalan olduðu yazýyordu. MS sonra 400 yýlýnda Yemen den gelmiþler. Bu durumda Ýncil, Tevrattan önce gelmiþ oluyor.
    Mümkün ama bi kaç yerden daha ayný bilgileri okuyup doðrulamam gerekir. Çok ilginç bir tarih ve merakýmý çekiyor.

Bugün baþka yazý okudum, þu anki Kuran ýn, hz. Muhammed in yazdýrdýðý kuran dan farklý olduðu konusunda. emevi halifeleri, kendilerini rahatsýz eden yerleri deðiþtirmiþler ve ispatýda çok açýk. Þüpheye yer býrakmýyor. Ama yinede yobaz tarafýn yazýlarýnýda okumak lazým, tabi o kadar saçmalýða katlanabilirsen.

Çok ilginç þeyler bunlar, acaip merakýmý çekiyor. Tarihçi yada jeolog filan olmam lazýmmýþ. Bu aralar alaska altýn arayýcýlarýný seyrediyorum, eskiden beridir maden arama iþinede çok merakým var.

Atla diyorum bir ata, dað dað dolaþ. yanýmda bi doktorla bi hemþirede dolaþtýrabilsem, bunu yapmayý çok isterdim. tam hayallerimdeki iþ.
    Tabi at yerine motorsikletmi kullansam. Ayrýca batý daðlarý karýþ karýþ parsellendi, doðu daðlarýda pkk yüzünden girilmiyor. Belkide pkk daha çok bu yüzden üretilmiþtir. Doðu madenlerini Türkiye iþlemesin diye.
    O kadar çok ellenmemiþ dað ve o kadar çok maden varki oralarda. Kimse araþtýramýyor.
    @NeAcaipDunya

3. Alicemal abi bizi altýn aramaya götür [emoji16] benimde çok ilgimi çekiyor o belgesel öyle bir imkan olsa pýlýmý pirtimi toplayýp giderim.
    Sen yazýnca düþündüm de bizim memlekette o veya benzeri hiç imkan yok takilmisiz bir SSK peþine sorma gitsin...neyse
    Gencligimde çobanlýk yaparken bir kaç defa kazý yapmak için atlarý sürmüslugum var daga bayira [emoji470] (at ayaðý kaz baþý resimlerine ) sonuç olarak millet demir bulur biz ona bile denk gelmedik. Geride bol yorgunluk uykusuzluk bol keseden sohbet aný kaldý [emoji22] senin anlayacaðýn kazma kürekçi lazýmsa alo deyi ver [emoji16]

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    human abimizi, odunlu yaz kampýna yazacam ama 3 milyon ZAR ý yokmuþ gibi görünüyor.

Hemde tembel çýktý.

Baþarýlý olmak için gençliðinde destek almýþ. body li kýslar ekibinden moral almýþ, ünlü TV hocamýzdan eðitimler almýþ, iþ hayatýnada atýlmýþ. Sora yan gelip yatmýþ diyorlar. Ýþ adamlarý dizlerini dövüyor, bodyli kýzlarýmýz aðlýyor, gökyüzü kararmýþ dargýn, urun o zaman, komayýn...

Bi dakka gaza geldik, urmayýn durun. Birde siz urmayýn...

Olay psikolojik.. Meditasyonla geçer. Odunlu meditasyon kampýna gelsen hallederiz. Þimdiden 2 iþte çalýþýp 3 milyon zarý denkleþtirmen lazým.

Yada bi dernek kur, somali ve yemende katledilen ailelerin çocuklarýný kurtar. Bu ara moda o. Annadýn sen onu. 3 milyon ZARý iyi niyetli ama cahil sýðýr sürülerinden kýsa sürede toplarsýn. Devleti soy dicem, iyi niyetli olmayanlardanda toplamýþ olursun ama o beceri sende olmadýðý anlaþýlýyor. neyse, Somali Yemen taktiði. Yada cami yapacaz olayýna gir ama o iþ uzun sürer... Somali iyidir, tutuyor bu aralar, Yemen ide yeþillik olarak kat.
    Sorada beni bul. hadi bakiim.
    Bak bu cami derneði iþini tuttum ....bir bakayým piyasada durum nasýl?[emoji23][emoji23][emoji23]

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Son düzenleme : human01; 28-12-2018 saat: 13:47.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Bak bu cami derneði iþini tuttum ....bir bakayým piyasada durum nasýl?[emoji23][emoji23][emoji23]

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Cami dernegi iþi sonrasinda þu bozdurulan Benjolarin aktiðý 'man adasý' yaparýz ******'likta 1 dünya markasý olmaya top1 den aday oluruz[emoji41]
    Ayakkabý kutulari in bu ara [emoji28]

SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Cafe turundan döndük, caným son 53 yýldýr olduðu gibi sýkkýn.

7 yaþýmda bi ara 10 dakka kadar tasasýz bi þekilde mutlu olmuþtum.
    10 dakka gülüp eðlenmiþtim. Sýk sýk aklýma gelir. Ne dakkalardý onlar be.

Macar kazma kürek diyor, abicim doktorla hemþire lazým. Daðda nallarý dikersemde oraya gömecek imam lazým. Bak hükümeti þimdi anladým. Daðda nallarý dikersem, cesedi yýkýyacak biri lazým... Adamýn günahýný almýþým. "herkes ceset yýkamayý öðrenmeli" diyordu.

Doktora söyliim, yaksýn, daðlara savursun külleri.

human abimiz cami iþine giriyor. Güzel seçim, beðendim.? Tabi hangi köþeye baðýþ cadýrý kuracaksan, o bölgenin tarikatýný bulman lazým. Komisyonu var bu iþin. Maalesef her köþe kapýlmýþ durumda.

Yanlýz cami mutlaka yapman lazým. Diyelim 2 milyon topladýn, 500bini ile camiyi mutlaka yapman lazým. Niye diceksin.? Ýkinci iþine referans olur. 1,5 kesmez üç olsun diyebilirsin. Yada kuran kursu açar, kendine sürü yaparsýn. Etinden budundan yapaðýsýndan faydalanýrsýn.

Hay allah yaw. Yazarken ciðerim aðrýyor ama ülkende her köþede bu gerçek var. Nasýl bir ülke olduk yarabbi.?

Avrupada müslümanlarý hangi tarikatlarýn paylaþtýðý ile ilgili haberler var. Ýnanasým gelmiyor.
    Geçende sökeye giderken, hava kötü yol kenarýnda yaþlý bi adam var, arabaya aldým sökeye götürdüm. Almanyada yaþýyormuþ. "Daha yeni Almanyada 5 milyon AVROya cami yaptýrdýk" diye övündü... Orda piyasa yüksek, almancýda para bol. Genelde konya da Almancýlar hafifletiliyor ama bazý gruplar direk Almanyada hafifletme olayýna girmiþ.
    "Okul yaptýnýzmý?" diye sorunca sinirlendi. Onaylamamý beklerken, yanlýþ yapmýþsýnýz anlamýnda cümle kurunca sapýttý. Zaten söðüþlenmenin verdiði ýzdýrabý, kendini kandýrarak yeni yenmiþ. Ben yeniden deþince, ýzdýrabý en yakýnýndakine nefrete döner. Ýlkelde böyledri. Kendine geçirene deðil, gücü yettiðine saldýrýr. Aynen maymunlarda olduðu gibi. Doða emrediyor.

5 milyonu alan 3 milyona cami yapýp orada aha paranýz cami oldu dese, 2 milyonuda Türkiyeye taþýr... 2 milyonu 7 ile çarp ne eder, ebesinin nikahý eder...
    vay vay vay...

Yaw hepsimi öyle.??? eskiden kötü niyetliler azýnlýktý belki ama onlar ceza almayýnca, kötüler ortalýðý sardý, iyiler kovalandý. Ýnsanýn doðasý böyle... ceza vermezsen, yedi sülaleni inceler.
    Son düzenleme : alicemal; 29-12-2018 saat: 16:15.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay vay vay, inanýlmaz abicim yaw...

kenan sofuoðlu denen, motor kullanmaktan baþka biþey bildiði þüpheli adamý vekil yaptýlar. Olay kenanda deðil, 550 vekil varsa 500 tanesi böyledirde...
    danýþmanýnýn açýklamasýndan, meclisin nasýl bir yer olduðu anlaþýlýyor.

Normalde danýþmanlar hiç bir iþe yaramýyor ama çok yüksek maaþlarý var. Vekiller hiç bir iþe yaramýyorki danýþmanlarý yarasýn. Oturan adama danýþman atýyorsun.

vekiller, boþa maaþ alan danýþmanlarýndan, maaþlarýnýn belli oranýný alýyorlarmýþ...

inanamýyorum. bu kadar açýk anlatýlamazdý, meclisin durumu. Almanyaya kaçak Suriye li götüren kaçakçýlar var. Düzgün çalýþanlarý orada Suriyelileri iþe sokup, her ay maaþlarýnýn bir kýsmýný alýyorlar.

meclisteki olay bundan çok daha adi bir olay çünki suriyeye göçmen götüren kaçakçý, suriyeliye iþ buluyor. Yani bir fayda saðlýyor.. Suriyelide çalýþýp üretiyor ülkeye katký saðlýyor ve kaçakçýnýn hakkýný ödüyor...

vekillikte üretim sýfýr.. sadece bakanlar kurulu ve baþýndaki iþ yapýyor... ama iþ yapýyor demek faydalý iþ yapýyor anlamýnda deðil. Boþ durmuyor anlamýnda... vekiller tamamen üretimsiz. sýfýr üretim... her biri bi sürü komisyona üye, bi sürü yurt dýþý iþ gezisi filan. hepsi kýlýf...

her neyse..
    bundan daha korkunç meclisin nasýl çürüdüðü anlatýlamazdý... vay vay vay... daha aðýr yazardýmda mahkemelik olmayayom diye yazmýyorum...

Gazeteler her gün manþetten vermeli ama vermiyorlar. Ayný yataktalar. Çalýþanýn maaþýný paylaþýyorlar... meclisin ne kadar adi ise, gazete ve TV ler denen medyanda ayný derecede adidir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Savunma sanayii ile ilgili hem övündüðüm hemde kýzdýðým bi sürü haber var.

40 yýl önce kurulan fabrikalar, akp ve bi dönem parsel parsel beraber yürüdüðü fetö ye kadar iyi gidiyordu. Sora tarikatlarý içlerine sokup teknolojilerini özel fabrikalara taþýmaya baþladýlar.

devlet yandaþ iþ adamýna daha fabrikayý kurmadan para verip anlaþma yapýyor. Adamda o parayla gidip, devlet fabrikalarýndaki mühendisleri transfer edip IHA yapýyor devlete veriyor. Yani cebinden tek kuruþ çýkmadan devletin yani BÝZÝM IHAlarýn fabrikasýnýn sahibi oluyor. Para gerekse yine devlet bankasýndan çok uzun vadeli 3 yýlý ödemesiz kredi. 3 yýl sonra fabrikanýn kazancýndan kredi taksitini ödersin. Yine cepten kuruþ çýkmýyor. Baktý yapamayacak, battým diyecek. Devletten alýp henüz Harcamadýðý milyarlar cepte kalacak. Hesap soran yok... Ülkede hesap soran kafa olsa, zaten adam dýþarda olmaz yada bu iþlere kalkýþan olmaz.

ilk yapan bayraktar ailesi idi. tusaþýn IHA mühendislerini transfer etti.

Sonra bu yöntemin çok kazançlý olduðu görüldü ve herkes saldýrdý. Devletin silah fabrikalarýnýn kapýsýnda bekliyorlar. akp bakanlarý 2 anlaþma imzaladý. biri tank. biri motor.

tanký ethem sancak üretecek ama adamýn geçmiþte tankla, zýrhlý araçla uzaktan yakýndan alakasý yok. Devlet tank yap diye para verdi.

Dünyada hiç bir geliþmiþ ülkede göremezsiniz. Az geliþmiþ ülkedede zor görürsünüz... bizde var.

Adam tank yapacam diye vergilerimizi aldý. Þimdi devletin tank paleti üreten fabrikasýna gözünü dikmiþ onu almaya çalýþýyor. Tankýn paleti böyle olacak.
    Motor.?
    Motor da TEI den. Devletin tei fabrikasý 170-220 ve 1400 beygir gücünde motor üretti. TEI ye desenki tank yap. Anlaþýlýr. Zaten motoru bitirmek üzere. Tank bakým ve bazý parçalarýný üreten fabrikalar yetiþmiþ elemanlar var. Ama TEI ye yap demiyor. Yandaþ olduðu bilinen ethem sancaka diyor. katar devletininde ortak olduðu 3 firmaya iþ verdiler. motor ve tank üretimi için.

Normal bir ülkede direk yargýlanýp hapse atýlacaklarý iþler bunlar...

ne hale geldik... birde manyetik fýrlatma teknolojimizi çalan firma var... her neyse dedik...

Her yýl devletin cebine girmesi gereken milyarlar, bu firmalarýn cebine giriyor, miktarda artýyor. Devletin cebinde para azalýncada bize zam ve vergi olarak yansýyor...

Hayýrlý olsun.

Övündüðüm konuysa 280 km menzilli güdümlü mermi ve duvar delen mermi yaptýk.
    Testler baþarýlý.

abd, 300 km yi geçen füze yapmaya yasak koyduðundan, küçük sömürge ve korkak devletler 300 km yi geçmemeye çalýþýyor. Bizde 280 km yapmýþýz... Az daha yakýt koysan, 300 ü geçecek...

Ýran yaptý, Kuzey kore yaptý...

Bi haberde uçak gemimizden.
    Uçak inebilecek bi gemi inþaa halinde...? Neden.?

Ne yapacaksýn uçak gemisini.? Bir tek mantýklý sebep söyle.? Uçak gemizi ne iþe yarar.??? Ne iþe yarar yaw.???

Uçak taþýmaya.?
    Niye uçaðý taþýyacaksýnki.? Zaten uçuyor.?

Uzaða gidip gelmeye yakýtý yatmez. Mesela abd kýtasýna yada Çin e yada avustralyaya gideceksin. Uçaðýn yakýtý yetmez...

Ne iþin var baþka kýtada.?

Senin 17 adaný son 5 yýl içinde yunanlýlar iþgal etti. daha komþuna söz geçiremiyorsun. Ne iþin var avustralyada.?

Hadi yaptýn uçak gemisini gittin avustralyaya. Uçak gemisi filo ile gider, tek dolaþmaz. Filo + uçak gemisi, yakýt, bakým, binlerce personel, her ay milyonlarca dolar masraf. Avustralyada al filo için 1 aylýk yakýt, yemek. Ver parayý.!
    Ne vereceksin.?

ABD dolar veriyor bende TL veririm.?
    Almazlar.
    O zaman dolar veririm, abd de veriyor.
    ABD matbaada basýyor, sen nerden bulacaksýn dolarý.? Ýhracatýnýn 2 katý ithalatýn var. USD ithalatýna yetmiyor durmadan borçlandýrn ve arazilerini sattýn. Uçak gemisi filosuna nerden dolar bulacaksýn.?

AVRO olmazmý.?

Rulo yapacaksan olur...

Her iþlerine 2023 ü referans verdiler. Amaç, 1923 cumhuriyetin ilanýnýn yüzüncü yýlýnda cumhuriyeti devirmekti.

fetö ile kapýþmasalar belki baþarýrlardý. Aptallar, zaten cumhuriyet diye biþey kalmamýþ, neyi devireceksiniz. Aha her oylamayý kazanýyorsun.
    Referandum dedin, oyladýn kazandýn.
    Baþkanlýk dedin, oyladýn kazandýn.

Oyla cumhuriyetide kaldýr... Hoþ kaldýrsanda þu anki krallýðýndan daha büyüðünü kuramazsýn, þu an yaþadýðýndan farklý biþey yaþayamazsýn. Eline asa istiyorsan, karýþanmý var. Bak müdürün biri, osmanlý tahtýný kendi makam odasýna taþýtmýþ. Sende taþýt bir taht. Tahtta otur. Tek fark o. Kim engel olabilirki.?

Ama beyin yokki.? Bi þeye taktýmý, öyle gider...

Þempanze ve makak ta kötü yetirþtirilmiþ olanlar böyledir...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 92/853 ÝlkÝlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •