yetkisiz resmen beni anlatmýþsýn yaw..
yetkisiz resmen beni anlatmýþsýn yaw..
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Para piyasalarýna artýk pek bakamýyorum.
Portfoyu kurduk, artýk bekliyoruz. Elime nakit geçincede altýna takviye yapacaðým.
Hükümet lafta para saçýp duruyor. Elinde baþkasýnýn parasý olsa bile daðýtýrken kendi çevreni gözetirsin. Bu doðamýzda var. Sürü hayvaný olmamýzdan kaynaklanýyor. Baþkasýnýn parasýný adil daðýtmak için maaþ alýyor olsak bile adil olduðumuzu sansak bile olamayýz. Kendi sürümüze daðýtýrýz.
Zaten mevcut hükümetin adil olmak gibi bir heveside yok.
Daðýttýðý paranýn kendi sürüsüne gideceði açýk. Sürü lafýndan alýnmayýn, hepimizin sürüsü var. Bi tek ben yannýz gezerim. Geleni kovalamamdan annamýþsýnýzdýr.
Annamadýysanýz bir koy üç al holdingimize para yatýrmaya bekleriz. Konyada merkez kurduk hayýrlýsýyla.
Her neyse.
Daðýtýlan para, gerçekten daðýtýlýyorsa, ne kadarý yurt dýþýna çýkarýlacak acaba.? Kim böyle bir ülkede para tutar. Hýrsýzýda dürüstüde dýþarý çýkarýyor parayý.
hükümet ailesinin paralarý man adasýnda dolaþýyor. dahasý varmý bu iþin. man adasý sistemini bilmiyorsan zaten ne ülkeden nede dünyadan haberin var demektir.
damat, Kelle baþý 1 milyon azami vereceðim demiþ. 20küsür milyar daðýtacakmýþ nerden bulduysa, iþsizlik fonu küf baðladýysa þaþýrmam.
O 22 milyarýn ne kadarýný "þirket battý" diye yurt dýþýna çýkarýrlar.
Hesapta bankalar verecekmiþ, devletin dahli yokmuþ.? YERSEN. Kokusu çýkar yakýnda. Hiç bir özel banka, gelene bir milyon vermez. Geri döneceðini garanti edebiliyorsa verir. Onlarada zaten veriyorlar ekstra desteðe ihtiyaç yok.
Eðer devlet dedi diye veriyorlarsa, o zaman arkasýnda devlet garantisi vardýr. Bankaya "para dönmezse hazineden vereceðim" demiþtir. yani yine çalýþanýn cebine elini atacak ve aldýðý paralar yurt dýþýna...
vay vay vay...
Yaw hep kötümserimde düzelemiyorum bi türlü... kendi kurduðum "odunlu yaz eðitim kampýna" yazýlayým.. 3,5 milyon ZAR kaç TL ediyor acaba.?
not: aslýnda yukardaki kelle baþý 1 milyon haberini VOB da okudum, detayýný bilmiyorum, saçmalamýþta olabilirim. hükümetten iyi hiç biþey beklemediðimden direk dalýyorum..
Son düzenleme : alicemal; 10-01-2019 saat: 15:33.
@NeAcaipDunya
Geçen yýlý, önce altýn ve emtia, hazirandan itibaren altýn ve emtiadan hisseye geçiþ, sonra kasýmda tekrar altýna dönüþ yaparak %4 artý ile kapadým. Tabi enflasyon hariç.
Hataný bilmezsen ayný hatalarý yapar durursun.? Neden düþük performans gösterdin.?
Aslýnda mükemmel oynadým, kontrol edebileceðim hiç bir CÝDDÝ hatam yok. Senet maliyetim 97bin. Uzun vade için uygun hatta çok iyi bir rakamdý. Tüm problemi USD nin hesapladýðýmdan önce, bir devlet krizi ile hýzlý çýkmasý oldu.
%40 50 artý yazabilecekken, %4 artý ile kapadým.
Geçen yýlýn banka hisse FON performanslarýna bakýyorum. Profesyonellerce yönetildiði halde, hepsi çok yüksek zarar kapamýþ. Enflasyonuda katarsan %40-50 zarar. Aslýnda sadece 2 banka performansýna baktým hepsine bakmadým. Diðerleride yaklaþýk aynýdýr diye düþünüyorum.
Tabi fon yöneticilerini suçlamak hatalý olur, çünki kurallarýný bilmiyorum. Kurallarla baðlý olabilirler.
Para geldikçe, yazýlýmlarýn seçtiði senetlerden alýp yatýyorlarmý. Yoksa endeks düþüþ yükseliþlerini hesaplayýp alýp satýyorlarmý? Yoksa bu sene hisseden hayýr gelmez, faize koyalým, %20 alalým ama endeks düþtüðüne göre %20 zarar gösterip %40 kazancý cebemi atalým diyorlar hiç bilmiyorum.?
Hisseler geçen haziran baþýnda almaya baþlamýþtým. Epeydir almýyorum. Basit maliyeti 97 bin civarý. Yani hisseden zarardayým. Altýný ise geçen kasým baþýnda almaya baþladým, þu ara artýdayým.
Yýlbaþýnda bilançoyu sýfýrladým. O sebeple ayýn birinden itibaren yeni yýla ait ertý ve eksileri yazacaðým bundan sonra. Þu ara hafif artýdayým detaya bakmadým. Aðýrlýklar deðiþmedi. Þu anda %34 altýnFON u ve kalaný hisse FON u olarak duruyor.
Aylýk kazancýmýn bir kýsmýný her ay altýn takviyesi yapmakta kullanýyorum. oraný artacak.
Herkese bol þans.
Son düzenleme : alicemal; 11-01-2019 saat: 13:07.
@NeAcaipDunya
BIST de seçimlere kadar biþey beklemiyorum.
Aylardýr yazdýðým þeyde deðiþen biþey olmadý. Büyükler topa girmiyor. Sadece 90 bin altýna inerse biraz alýyor olmalýlarki 90 bin üstüne hemen çýkýyor. 100 bine yaklaþýncada biraz satýyor olmalýlar yada almadýklarý için orta oyuncular satýp BISTi düþürüyorlar.
Balinalar beklemedeler.
Seçimlere kadar bu dans devam eder. Orta oyuncular, endeksi yukarý aþaðý sürerek hamsi sürüleri avlarlar.
Çok kötü veri yada uluslararasý kötü bir olay yaþanýrsa, 85 bine kadarda kýsa süreli düþme ihtimali devam ediyor. Hükümetin arýza çýkarma yeteneði müthiþ. Bakarsýn birilerini tehdit eder, %50 yi içerde tutuyorum der. Kendisine "çoban" dediðine göre, %50 yi aðýlda tutuyor olmalý.
Siyasilerin paralar, vergi cenneti yada soyguncular cenneti denen yurt dýþý ülkelerde istifleniyor. Sayulan halklarýn parasýnýn %50 si bu ülkelerdeymiþ. Bizim kaç yüz milyar dolarýmýz oradadýr, tahmin etmek zor deðil. Ülke yýkýlsa ülkeleri soyanlar yurtdýþýnda kýrallýklarýna devam ederler. bakýn tüm az ve hiç geliþmemiþ ülke yöneticilerine. Bikaçý asýldý, kalaný kendilerini yaratan ingiltere, abd ve batý ülkelerinde kral hayatý yaþýyorlar.
Bizdende en ünlüsü hýrsýz siyasiler uzan ailesi. Kaçmalarýnýn sebebi, kendilerinden daha güçlüsünün ayaðýna basmalarý. basmasalar, herkesin bildiði ayný soyguna devam edecekler di.
@NeAcaipDunya
1 haftadýr kýyamet alametlerine þahit oluyorum.
Önce tesadüftür dedim ama bugün gördüklerim yenilir yutulur gibi deðildi, þüpheye yer býrakmayacak kadar açýk ve barizdi.!!!
Geçen salý söke starbaks taydým, hayretler içinde kaldým.
Ýçersi kalabalýktý ama starbaksýn ortalama müþterileri deðildi. Yýllardýr her þehirde starbakslara giderim, ilk defa bilindik simalara denk gelmedim. Simit sarayý ve nargile saraylarýnýn müþterileri doldurmuþtu. Tombul, paralý ama paçoz, gürültücü ve çöp býrakan, çevreye saygýsýz yani bi sürü cahil cesaretli erkekler ve onlarý avlamaya çalýþan tombul iyi giyinmeye çalýþmýþ köylü kýzlarý. (Bu arada paçozu yazdým fekat anlamýný bilmiyorum.)
Birde yannýþ anlamayýn, bu insanlarýn hepside iyi insanlar, eminim benden de daha iyidirler. Ancak iyi insan baþka cehalet baþka. Sadece Doðru yannýþ eðitimini almamýþlar yada yanlýþ kiþilerden almýþlar.
Bugün ise kuþadasý starbaksta elektrik çarpmýþa döndüm.
2 tane orta yaþlý bekar haným vardý. Ve þiþman deðillerdi.!![]()
Orta yaþlý zayýf BEKÂR kadýn "bu civarda, bu saatte" hiç görmemiþtim. Aslýnda zayýf deðillerdi, kemerlerini 3 kiþi sýkmýþ gibi görünen balýk eti tiplerdi ama bu civarda bu görüntüye zayýf derim ben. hemde orta yaþta.
Bu görüntüye en son 3 sene önce bir büyük markette þahit olmuþtum. Yumurta reyonunda, yumurtalara bakan harika görüntülü sarýþýn, son derece fit bir vücuda sahip, dar giysiler içinde muhteþem bir kleopatra. Ýnce uzun.
Arkasý dönüktü. 70 80 kadar azmýþ erkek, 20 - 30 kadar sanatsever erkek ve ben arkasýnda toplanmýþ hatunu hayranlýkla seyrediyorduk. Sanatseverlerin gözleri yaþarmýþtý, hüngür hüngür aðlayanlar vardý. Azgýnlar uçkurlarýný kurdalayýp, bit kýrýyorlardý. Bayaðý bir izdiham vardý. Kýz dönecek gibi kýpýrdasa azgýnlarýn tümü ve ben hemen kafalarý baþka tarafa çeviriyorduk, kýz dönmeyince seyretmeye devam ediyorduk. En sonunda kýz bize taraf döndü. Hepimiz þok. 80 yaþlarýnda kuzey avrupalý olduðu belli yüzü harita gibi kýrýþ kýrýþ olan bir yaþlý nine.
Tüm erkekler ve ben panik halinda saða sola kaçýþtýk. Raflarý devirenler, ayak altýnda kalýp ezilenler oldu.
Þimdide kuþadasý starbaksta 2 balýketi kadýn ve bekar. Olacak þey deðil. Bi 30 kilo daha zayýf olsalar hemen evlenme teklif edeceðim, ayaklarýna kapanacaðým. Yinede uzun uzun 3 saniye kadar seyrettim, içimi çektim.
Yolda gelirken düþündüm. Bunlar kýyamet alametleri.
Yerinizde olsam 2 yýllýk yiyeceðimi ve suyumu alýp bir maðaraya yerleþirdim. maðara dað yamacýnda ve daðýn orta ortalarýnda biyerde olmalý.
Bu yýl baþlayýp sonrasý yýllarda artarak devam edecek olma ihtimali yüksek olan þeyleri söyleyeyim ve unutmayýn.
- Yurt içinde parasý olanlarýn önemli kýsmý, Ýþ kurmak yerine paralarýný, her ay daha yükselecek olan faize yatýracaklar. Faizden daha yüksek kazanabilecekleri biþey bulamayacaklar.
- Ýþ kurmuþ, gayrýmenkul stoklamýþ olan bol paralý HARAMZADELERÝN önemli kýsmý, bu iþlerden zaten ufaktan zarar yazýyorladý, zararlarý artmaya devam edecek ve bir yerde sürü halinde satýþa geçecekler. o zaman gayrýmenkul fiyatlarý balonu patlayacak, þu aralar hava kaçýrýyordu. 2 yýl içinde olacak olan þeyler bunlar.
- Milletin %60 ý zaten sýnýrda harcýyordu, geleceklerini karanlýk görüyorlardý, dahada harcamayý kýsacaklar, harcamalar dahada kýsýlýnca, sürü halinde batan þirketlerin sayýsý artacak, iþsizler ordusuna yenileri katýlacak. Zaten vahim durumda ama devlet bunu cahil %80 den gizlemeyi hipnoz yeteneði sayesinde baþarýyordu. Hipnozda iþe yaramaz hale gelecek.
- Cahil ve bilinçsiz halk, akp de olmadý diyerek baþka parti arayacak ve akp dende daha kötüsünü bularak ona oy verecekler. Cahilin özelliði budur, kendi ayaðýna sürekli kurþun sýkar, ayaðý acýyýnca ne olduðunu anlayacak kafasý eðitimi bilinci yoktur. Çobana bakar. Çobanda "ayaðýna kurþunu þu kiþi sýktý" der, vatandaþ ona saldýrýr. Çoban kime saldýrtmak istiyorsa, ona saldýrtýr. Saldýrttýðý kiþilerde hep benim gibi kýral çýplak diyenlerdir. Gerçeði gören , hýrsýza hýrsýz, katile katil diyebilenlerdir. Vatandaþlar ellerinde pala benim gibilere saldýrmaya baþlarlar.
- yumurta tavuk hikayesi iþler dahada kötüye gider...
Acilen en yakýn daðlarda maðara aramaya baþlamalýsýnýz, bu iyiliðimide unutmayýn.
Yannýz daðýn tepesine çýkmayýn yoksa sizi aþaðý doðru boynuzlarým. Kalabalýk etmeyin haddinizi bilin.
Bu kadar yazýdan ne çýkardýk.
Borsadan zengin olma hayali kurmayýn.(kumara yatkýn olupta kendini bilmeyenler hariç)
Dovize yatýrýmý düþünüyorsanýz, doviz deðil ayný oranda kazandýran altýn yada emtia kaðýdý alýn.
Arkasý dönük fit kýz görürseniz kaçýn.
Son düzenleme : alicemal; 12-01-2019 saat: 15:59.
@NeAcaipDunya
Yukarda "Simit sarayý ve nargile saraylarýnýn müþterileri doldurmuþtu" diyerek yazdýðým cümlede haksýzlýk yaptýðýmý hissediyorum, dünden beri rahatsýzým. Edebiyat yapayým dedim, beceremedim.
Ama kabul edin, marketteki sarýþýn kýsmý iyiydi ve gerçekti.
Konuyu baðladýðým yer olan, "borsadan zenginlik çýkmaz, ülkede iþler dahada kötüye gidecek" kýsmýnda ise, hükümet IMF ile anlaþýrsa yada benzer birþey yaparsa, bi 5-10 yýl daha zaman kazanabilir IMF den alacaðý 10larca milyar dolar bitene kadar.
IMF ile anlaþmaz, benzer biþeyde yapmazsa. Borsadan gelecek yýllarda ralli beklemek hayal olur. Belki her yýl bir %10 yükselir yüksek enflasyon sebebi ile. Birde ihracatçý þirketlerin kazancýnýn artacak olmasý sebebi ile. hepsi o. Yýl içinde, inçýk inçýk en fazla %10 yukarda kapar, ama iniþlerdede çok can alýr.
Belki kýsa vadecilerde çok þanslý olanlarla, gerçektende iþini ciddi yapan ve yetenekli insanlar kazanýr. kýsa vadede bilgide çok iþe yaramýyor, ekstra yetenek gerekiyor.
Faiz kral olacak. Yüksek faiz, devletin, hükümetin hýrsýz olmasa bile, gelir daðýlýmýný bozar.
Bankada en az 500binin varsa, 3 senede bir, paran 2ye katlar. Bankada parasý olmayanlar kriz dönemlerinde maaþlarýda yetmeyeceði için, bankada yüksek parasý olanlara göre gittikçe kuyunun dibine giderler. gelir daðýlýmý zaten bozuktu, hýzla bangladeþ, güney afrika cumhuriyeti, brezilya gibi oluruz. Ortada gökdelenler, surlarla dýþlanmýþ mahallelerde, ayda 100 dolara sürünen aileler.
Irak, Afganistan gibi demedim, oranýn insanlarýnýn genetiði, Türkiye dekinden epey farklý. Evrildiðin maymun farklý ise, ayný sebepler ayný sonucu yaratmaz.
Zaten o yoldayýzda, hýzlanmýþ oluruz...
Birilerinin týrlarla hazýrladýðý sahte oylara bakarsak, hükümet yine bu yerel seçimi kazanacak. Artýk önemli olan IMF yada benzer kurumla anlaþýp ülkenin tapusunun kalan son hisselerini teslim edecekmi.?
IMF ile anlaþmasý sorun olmaz, ne söylese YEMEYE HAZIR bir halk var.
@NeAcaipDunya
Güneþ enerjisi tahsis ihalesi iptal edildi.
Güneþ ve rüzgar enerjisi üreten araçlarýn verimliliði artmaya devam ediyor. Bu araçlar geliþtirildikçe, üretim maliyetleride ucuzluyor.
Nükleer enerjiden, kmür ve gaz santrallerinden, hatta barajlarý kullanan hidroelektrik santrallerinden çok çok daha ucuza üretim yapýyor.
Tamamen rüzgar ve güneþ enerjisinden üretim yapýlsa, bugün elektriðe ödediðimiz aylýk faturanýn üçte birini ödememiz gerekir. Tabi devlet fiyat kýrmaz, aradaki farký cebe indirir o ayrý mesele.
Almanya ve Çin, 30 yýl kadar önce, güneþ ve rüsgar enerjisi teknolojisine yatýrým yapmaya baþladý. gazeteler yazdý, TVler söyledi.
O esnada bizim baþkan turgut yýlmaz, Kara paracý Rusyadan doðalgaz ve nükleer anlaþmasý yapakla meþguldu. Gazý aldý, bir müddet sonra kardeþi holding patronu oldu. Bankasý oldu. Rusyadan gaz almamýz nasýl olduysa, imza atan baþkanýn ailesini korkunç zengin yaptý.
Güneþ ve rüsgara bazý ülkeler yatýrým yaparken ve nükleerden kaçarken biz illada nükleer santral diye tutturduk.
Çok geç güneþ ve rüzgara geçme hamlesi yaptýk. Ancak oda rezil iþliyor. Devlet, yatýrým yapacaklardan yüksek paralar istiyor. Çoðuna onay vermiyor. Onay verdiklerinin bazýlarý tarým ve yerleþim alanlarýnda.
Dünki ihaleyide iptal etmiþler. Mevcut çok yüksek fiyata üretim yapan gaz, kömür santrallerini korumak için olsa gerek. Onlara fazladan ödenen her kuruþ çalýþana yüklenen ilave yük.
@NeAcaipDunya
Hökümat, IMF yada benzeri kurumla anlaþma imzalayýp, ülkenin tapusununun son hisselerinide yahudiye teslim etmezse, bu ülkede olacaklarý yazdýðým yazýyý öne çekeyim. Son hisselerde verilirse, gelecek onmilyarlar ile mevcut talan düzeni 5-10 yýl kadar daha idare edebilecek. Yabancýlar aferim diyecek ve USD düþecek, içerdeki bilinçsiz sürü USD den zaten kar edememiþti, dahada zarar yazacak. Hisseler zýplayacak. ermeni sabancýlar malta vatandaþlýðýný iptal etmeyecek vs vs.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri