Ancak piyasaya bakabildim.
Sabah 8:30 dan sonda dolarý yükseltmiþler. Hangi haberle yükseldi bulamadým. haber çokta, gerçekçi bi sebep bulamadým.
Sebep yokken hareket varsa, hükümete baský aracýdýr. Sebebini daha sonradan medyadaki ekonomist adý altýndaki gürbüz çocuklar uyduruyorlar. Biþeyler söylemek zorundalar. Bulamadýlarsa uyduruyorlar, buldularsa ve hükümete yada bankalara dayanýyorsa. Söyleyemiyorlar. Hükümetten korktuklarý için, bankalardanda para kazandýklarý için.
Sabah erken olduðuna göre, yurt içi alýmla yükselmiþ. O saatlerde bir tek doðu piyasalarý açýk. Ama bizim dolar-TL nin seviyesini belirleren batýlýlar.
Hükümeti yada MB yi baský altýnda tutuyorlar. Görünen sebep o. yada birileri piyasadan dolar topluyor. Borç ödeyecek yada parayý dýþarý çýkaracak.
Neyse. ona yapcak biþey yok.
Yurt içi altýn fiyatlarýna þaþýrýyorum. Dünya piyasasýnda 1350 USD den, 1223 seviyesine inmiþ. Bizde kýpýrdamamýþ.
Üstelik Venezuela hükümeti, altýnlarýmý sizde etiketleyeceðim diyerek altýnda psikolojik rahatlýk yaratmasýna raðmen.
Dünyada düþmüþ, bu ülkede düþmemiþse. Bunun 2 görünür sebebi olabilir. Ya bizde altýna kýran girdi. yada birileri düzenli olarak ürkütmeden altýn topluyor.
Buna net cevap verebilmek için, son bir kaç yýlýn altýn giriþ çýkýþýný bilmek gerekir. Ben bilmiyorum, baksam bulurum ama kim uðraþacak þimdi...
Bizim hükümet, fransa, almanya ve rusya ile toplanýp ABD nin ticari baskýsýný konuþacaklardý. Acaba dolarýn yüksek seyretmesinin sebebi omuki.? Toplantýda fransanýn ne iþi var onu anlamadým. Ýngiltere ve fransa, ABD ile her konuda ortak çalýþýyorlar...
EK:
Dün abd baþkan yardýmcýsý pence yine esip gürlemiþ, Türkiyeyi mahvedicem diye.
En mantýklý sebep bu görünüyor. Büyük oyuncular Dolarý yüksekten açýp, korkup USD alacak olanlara yüksekten vermek içindir.
Sebep buysa sorun deðil. pence denen adam fanatik dindar bir adam olarak biliniyor.
Türkiye gibi çok aþaðýlýk gördükleri bir ülkede bir din adamý tutuklanýnca, hali ile köpürdü olarak bakýlýyor olmalý.
Sebep buysa dolar yerine oturur, borsada eðer yükselmeye niyeti varsa 96binden devam eder. Büyükler aele etmiyor, belki onlarda bilançolardan bazýlarýný bekliyorlardýr.
Son düzenleme : alicemal; 30-07-2018 saat: 14:41.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri