Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 5/853 ÝlkÝlk ... 345671555105505 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 33 - 40 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. ABDli rahip suçlu ise kesýnlýkle salýnmamalý, suçsuz ise tabiki salýnmalý adalet neyse o uygulanmalý. Ancak anladýgým kadarýyla bu dunya sisteminde menfaatler kiþilerin özgürlük haklarýndan daha önemli siyasi çýkarlar birilerinin koltukta oturabýlmesý için birilerinin özgürlüklerini kýsýtlamak sanký normal bir durum gibi karþýlanýyor. Yada birilerinin oy kazanmasý için suçlu birini sýrf oy potansýyelý için salýnmasýný talep etmesý çok mantýksýz nasýl iðrenç bir dünyada sistemle yönetildiðimizi gösteriyor.

Sistemi eleþtiriyorum bu arada bu siyasi çýkarlar ülke menfaati içinde olabilir ancak her ne halt olursa olsun kimseyi haksýz yere içeri týkamayýz ayný sekýlde bu abd içinde tüm ülkeler için geçerli. Onlarda suçlu birini çýkarýn diyemez.

hükümetimizin ne yapacaðý önemli dediðiniz gibi tam bir kumarýn içindeyiz. Salarsak suçlu birini salmýþ olacaðýz ve adalete güven 0 lanacak hoþ bunu algýlayabilecek bir millete sahipmiyiz bilmiyorum.Salýnmasý lazýmdý tabi abi yoksa ülkenin baþýna daha kötü þeyler gelecekti dersek o halde suçsuz yere içerde tutulan diðer insanlara haksýzlýk etmýþ oluruz. Eli güclü olaný kayýrýlmýþ güçsüz olan sürünmüþ olacak.

salmaz bu suçlu adalet yerýný bulmalý diyorsak ülke adaletýne guven artacak ancak abd tehditlerinden dolayý ülke daha kötü noktalara doðru itilecek.

Bir önceki yazýmda dediðim gibi ipler birilerinin eline çoktan verilmiþ þimdi ne yaparsanýz yapýn ipi çektikleri an iþ biter. Hafif hafif asýlýyorlar zaten.

Kapitalist düzende para ve güç konusur. Parasý olan güçlü demektir paran yoksa hiçsin. O bakýmdan napýp edip paranýza sahip çýkýn.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    ABDli rahip suçlu ise kesýnlýkle salýnmamalý, suçsuz ise tabiki salýnmalý adalet neyse o uygulanmalý. Ancak anladýgým kadarýyla bu dunya sisteminde menfaatler kiþilerin özgürlük haklarýndan daha önemli siyasi çýkarlar birilerinin koltukta oturabýlmesý için birilerinin özgürlüklerini kýsýtlamak sanký normal bir durum gibi karþýlanýyor. Yada birilerinin oy kazanmasý için suçlu birini sýrf oy potansýyelý için salýnmasýný talep etmesý çok mantýksýz nasýl iðrenç bir dünyada sistemle yönetildiðimizi gösteriyor.

Sistemi eleþtiriyorum bu arada bu siyasi çýkarlar ülke menfaati içinde olabilir ancak her ne halt olursa olsun kimseyi haksýz yere içeri týkamayýz ayný sekýlde bu abd içinde tüm ülkeler için geçerli. Onlarda suçlu birini çýkarýn diyemez.

hükümetimizin ne yapacaðý önemli dediðiniz gibi tam bir kumarýn içindeyiz. Salarsak suçlu birini salmýþ olacaðýz ve adalete güven 0 lanacak hoþ bunu algýlayabilecek bir millete sahipmiyiz bilmiyorum.Salýnmasý lazýmdý tabi abi yoksa ülkenin baþýna daha kötü þeyler gelecekti dersek o halde suçsuz yere içerde tutulan diðer insanlara haksýzlýk etmýþ oluruz. Eli güclü olaný kayýrýlmýþ güçsüz olan sürünmüþ olacak.

salmaz bu suçlu adalet yerýný bulmalý diyorsak ülke adaletýne guven artacak ancak abd tehditlerinden dolayý ülke daha kötü noktalara doðru itilecek.

Bir önceki yazýmda dediðim gibi ipler birilerinin eline çoktan verilmiþ þimdi ne yaparsanýz yapýn ipi çektikleri an iþ biter. Hafif hafif asýlýyorlar zaten.

Kapitalist düzende para ve güç konusur. Parasý olan güçlü demektir paran yoksa hiçsin. O bakýmdan napýp edip paranýza sahip çýkýn.
    Valla tüm cümlelere katýlýyorum.
    Gerçekten suçluysa tutukla býrakma.
    Suçsuzsa neden tutukladýn ülkeyi bu duruma soktun.

Baþka bir ülke gözü ile Türkiyeye bakarsakta çok farklý bir durum ortaya çýkýyor.
    Papaz %100 suçluda olsa, dýþ ülkeden bakýnca direk Türkiye adaletini ve hükümetini suçlamak çok NORMAL.

Türkiye yolsuzluk sýralamasýnda dünyada en önde giden 10 ülke arasýnda. Sallamýyorum her yýl istatistik açýklanýyor en öndeyiz.
    Yabancý firmalar Türkiyede ihale alabilmek için rüþvet vermeleri gerektiðini biliyorlar. Siemens gibi dev firmalar bile açýkladýlar rüþvet verdiklerini. Siemens yöneticisi ceza aldý, bizim ülkede rüþveti alan siyasetçi ceza almadý, araþtýrýlmadý bile...
    Suriyede yaptýklarýmýzý saymýyorum bile. Ama dünya görüyor.

Yani ilkel afrika kabile devleti bir görüntümüz var dünyada. %100 doðru bir iþ yapsak, yinede suçlu görüntünü yok edemezsin.

fetö darbe giriþimi ile ABD hükümeti, bizim hükümeti tokatlayýnca, Rusya ve Çine gitti bizimkiler. Bizide müttefikiniz yapýn dediler.
    Rusya ve Çin ne cevap verdi.

"Adam olun gelin alalým. Bizim terör grubu saydýðýmýz örgütlere desteði kesin" dediler. Bizimkilerin iþine gelmedi týrýs döndüler yeniden batý ile anlaþabilirmiyiz arayýþýna girdiler... Þu an hem batý yanýmýzda deðil, hemde doðu.

Adam yerine konmak için önce adam gibi hareket etmek gerekiyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    20 yaþýmdan beri günlük gazete okurum.
    Ýnternet yayýldýðýndan beridirde, her gün internet haber sitelerini okurum. Her türlü haber ve araþtýrmayý okurum.

Bugüne kadar yüzlerce köþe yazarýnýn onbinlerce yazýsýný okumuþumdur. bazýlarýný bir okudum bidaha okumadým, bazýlarýný uzun dönemler okudum, bazýlarýnýda okumayý hiç býrakmadým.

Okumayý býrakmadýðým tek yazar var. GERÇEK AYDIN olarak gördüðüm tek yazardýr.
    Ege Cansen.

Onunda tek kusuru var. Hiç fakirlik yaþamamýþ olmalý. Dar gelirlinin halinden pek anladýðýný söyleyemem. Kendi üst gelir sýnýfýný iyi biliyor. Alt gelir grubunu ise maalesef bilançodaki kalemlerden biri olarak görüyor.
    Bi seferinde memur ve emekliye yüksek zam enflasyonu artýrýr benzeri bi þeyler yazmýþtý. Yazdýðý doðru.
    Ama vicdaný yaralayan ne var. Çözüm bumu.? Yani adam 10 TLlik çalýþtýysa 5 TL verelim enflasyon azmasýnmý doðru olaný.
    Ýþte alt gelir grubunda yaþamadýðýndan, empati kuramýyor olmalý. Halbuki çözüm olarak üretimi ve verimliliði artýrýrsakta enflasyon yükselmez olarak sunabilirdi eðer fakirlik yaþamýþ olsaydý. Neyse onu baþka zaman döverimde...
    Birde adamda yahudi tipi var. yahudi çýkarsa þaþýrmam. Ama gerçeðe gerçek, adam ÞÝMDÝLÝK doðrularý söylüyor ve korkmuyor.

Adam, Sürü içine hiç girmiyor.

Girmediði içinde olaylarý net görebiliyor. Üstün tarafýda birilerine yaranma ihtiyacý hiç hissetmiyor. Doðru ne gördüyse onu yazýyor.
    Çoðu insan, fikri farklý olsada sürüye uyar. Farklý yazarsa bi sürü eleþtiri alacaðýný ve onlarla baþ edemeyeceðini düþünür. Ama Ege bey öyle deðil.

Herkesin artý 100 dediði konuda hayýr eksi kýrk diyebiliyor.
    Diyebilme sebebi ise birincisi çok iyi bie bilgi birikimi var. Ýkincisi çýkar için sýrtýný kimseye yaslamamýþ. Çalýþmýþ kazanmýþ, haram yememiþ olmalý.

Katýlmadýðým görüþleri ise gelir daðýlýmý açýsýndan alt gelir grubu ile ilgili yaptýðý yorumlar... O yorumlarý bence çok taraflý ama farkýnda olduðunu sanmýyorum. Kötü niyetli olmadýðýndan emin olduðum içinde, herhalde hiç alt gelir grubunda yer almamýþ biri diye düþünüyorum.

Her neyse. Asýl konuya gelirsem.

Hep merak etmiþimdir. Devlet hazinesi faiz ile neden yüklü borç alýr. Neden tahvil ve bono çýkarýr. Zaten merkez bankan var para basýyorsun, neden borç alýyorsun.???

Bunu hiç anlayamadým. Detay bilmediðimden ve fazla kafa yormadýðýmdan da ilgilenmedim.

Ancak Ege Cansen geçen gün o konuya deðindi.

Devlet borç almadan a büyüyebilir dedi... Böylece kafam biraz rahatladý. Borç alma sebebimiz yabancý ülkelere göbekten baðlý olalým diye.
    100 yýlda bizi þartlandýrmýþlar, borç almazsanýz büyüyemezsiniz, batarsýnýz geri kalýrsýnýz diye. e siyasetçide kendine borç almýyor, ödeyecek olan halk, halkýn çocuklarý ve torunlarý. Ama parayý kendisi kullanacak. O sebeple borç almýþ durmuþ.

Borçlanýncada borç aldýðýn ülkelerin aðzýna bakar hale gelmiþsin. "Höt" deseler "iþte halk" demiþsin...
    Siyasetçi zenginleþirken halkýn geleceði borçlandýrýlmýþ...

Dýþ ülkeler bize kýzsa, bugün olduðu gibi anýnda alarmlar çalmaya baþlýyor...

Sanayide dýþa baðýmlýlýðýda eklemek gerekirki... þimdi tarýmla hayvancýlýðýda ithalata baðlýyoruz... tam olsun diye yoksa kötü niyetten deðil...
    Son düzenleme : alicemal; 02-08-2018 saat: 17:26.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    4,234
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Portfoye dokunmamaya karar verdim. Kýsa vadeli Siyasi geliþmeye göre pozisyon almamam gerektiðini düþünüyorum.

Siyasetçi fýrýldak gibi her yöne dönebilir, güven olmaz.

Bekleyelim bakalým, kayýpsa kayýp... aðýr baþlýlýðý deneyelim...
    hayýrlýsý be alicemal aaabi.. )))

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aralýkta 5 TL yi geçmesini beklediðim USD, beklenmeyen siyasi etkiyle þimdiden yükseldi.

Sanýrým bu durumu normalleþtirmemiz gerekiyor. Üç beþ gün daha 5 TL üzerinde kalýrsa, kafalarda dolar seviyesi kabullenilecek. Odak olmaktan çýkacak.
    Tabi siyasi geliþmelerin aradan çýkmasý lazým, yoksa dolarda normalleþme zor...

Hala bilançolar borsa yönü konusunda önemli.

Anlamadýðým ise TR deki altýn fiyatý.

Son bir haftada altýn fiyatý dünyada 1230 dan 1206 ya kadar düþtü, bizde ise 187 den 197 ye çýktý...
    Daha önce söylediðim gibi, ons altýn 1350 den geldi, 1230 a düþtü. Bizdeki altýn 190 civarýnda seyretti.

Bu durumu anlamlandýrmaya çalýþýrken, Son hafta ise tam ters seyretmesi, TR deki altýnýn arkasýnda spekületörün olduðu fikrini kafama soktu.

Hani spekülatör neyin arkasýnda yok ki.?
    Tamam haklýsýnýzda, insan biraz delikanlý olur yaw, böyle dalga geçer gibi davranmaz.

Hani diceksinki, yaz aylarý düðün aylarý altýna hücum oluyor gelinler bayram ediyor. yahu davetlilerin gerçek altýna alacak halimi kaldý. Sahte altýn bilezik satýþý patlamýþ. Millet geline sahte beþi biyerde sokuyor.
    Bazý düðünlerde gelinin yanýda kayýnvalide elinde defter altýn takanlarý not ediyor. Ayþe teyze 14 ayar bilezik, ahmet abi çeyrek, haydar abi gramise diye... Niye.? Ne taktýysan, aynýsýný senin kýzýn düðününde bende sana takacaðým diyor...

O kadar ayar düþtü...
    zarrafta gitti ama yerini birini aldý belkide, fakat zarrabýn ortaðý Ýranda ki zencanide mafiþ...

Her neyse...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Faydalý bir bilgi,

Türk vatandaþýsýnýz, AB de oturma ve çalýþma izniniz yok. Ama Estonya aracýlýðý ile kendinize ait AB þirketi kurabiliyorsunuz.
    100 Avro ve bir kaç iþlem.

Tamamen digital ortam.

Estonya, 3 iþ hariç tüm devlet iþlerini internete taþýmýþ.

100 Avro ile internetten þirketi kurup digital imzanýzý ve digital þirket bilgilerinizi alýyorsunuz, Ankara da Estonya elçiliðine gidip kimlik gösterip parmak izi veriyorsunuz belki foto filan.

1-2 haftalýk beklemeden sonra AB içinde ki Estonyada, sizin adýnýza þirketiniz kurulmuþ oluyor.
    Tüm þirket iþlerinizi internetten hallediyorsunuz. Para kazansanýzda devlete gelir vergisi ödemiyorsunuz ama paranýz sanýrým Estonya yada AB içinde kalýyor.

Ne zaman vergi istiyorlar. Þirket sahipleri kazancý þirketten çekip þahsi hesaplarýna koymak istediklerinde. yani kâr payý daðýttýðýnýzda.

Þirket kurulunca herhangi bir AB yada Estonya vatandaþlýðý kazanmýyorsunuz, AB kimliðiniz olmuyor. Þirketin AB kimliði oluyor.
    Yönetici yada sahibi olarak AB ye gitmek isterseniz, sýradan insan kurallarýna tabisiniz.

Ama ilerde Estonya vatandaþlýðý almak isterseniz, bu þirketin olmasý avantaj. Deselerde, dünyadaki tüm ülkelere vatandaþlýðý parayla alýyorsunuz. Kimisi 300bin istiyor kimisi milyonlarca dolar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çin ile ihaleler yuan ile yapýlacak.
    Türkiyeye gelen Çinli turistler yuan ile harcamalarýný yapacaklar. Tabi önce yuanlarýný Türkiyedeki çin bankasýnda(Bank of China ile Çin Endüstri ve Ticaret Bankasý (ICBC)) TL ye çevirip öyle harcayacaklar. kart kullanýrlarsada, çevirme iþi bankanýn elektronik sisteminde gerçekleþecek. Bide ilginç bir bilgi, Çin lilerin %80 i, harcamalarýný telefonlarýndaki chat uygulamasý WeChat ile yapýyorlarmýþ. Bunuda entegre edeceklermiþ Türk para sistemine.

Rusya, Hindistan, Ýran ilede bu tür anlaþmalar yapýlýrsa, belkide yapýlmýþtýr.
    Bu sayede, dolar seviyesi ile oynayarak bu ülkeyi cezalandýrmayý iþ edinenlerin, oturup biraz düþünmelerini saðlayabilirsin.

Dovizle bu ülkeyi cezalandýrma tamamen ortadan kalkamaz çünki öncü sanayi sektörlerin USD ve AVRO ya hizmet edenlerin elinde.
    Bankalarýn onlarýn elinde. Madenlerin ellerinde. Medyanýn bir kýsmýný kurtardýn kalaný ellerinde ve bayaðý etkinler. Eðitim sisteminde etkinler. Ýnþaat firmalarýnýn yüzmilyarlarca dolarlýk gelirleri yurt dýþýnda stoklu, ülkeye getirmiyorlar.

Yani 80 yýlda atar damarýný ellerine vermiþsin kendi isteðinle. Þimdi kurtulmaya çalýþ bakalým kurtulabiliyormusun.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ege Cansen'i övdük durduk. Ülkedeki medyada benim gördüðüm tek aydýn dedim. Dedim çünki sürü den korkmuyor.

Ama eksik yanlarýda var dedim, tabi bana göre, belki eksiði yoktur benim yanlýþým vardýr. Kendi kapasitem ölçüsünde deðerlendiriyorum. Ýllede ben doðruyum demiyorum. Ama herkes kendini doðru bilir, yanlýþ olsada.

Bende kendimi doðru biliyorum.

Hep þunu söylerim. "Olaylarý deðerlendirirken, temelden baðýmsýz deðerlendirirsen, yanlýþ sonuç çýkarabilirsin."

Örneðin.
    "Bizim þampiyon yüzücümüz, antrenmanlarda 100 metreyi hep 20 saniyede yüzerdi, bugün 40 saniyede yüzüyor. Akþam barlardan çýkmadý galiba.!"
    Yüzücüyü çevre etkenlerden, havuzdan yani temelden baðýmsýz deðerlendirirsen, yanlýþ sonuca ulaþabilirsin.
    Halbuki o gün yüzücü tatlý su deðil, raký dolu havuzda antrenman yapýyordur.
    Yada yüzücü nehirde antrenman yapmaya baþlamýþtýr, yada çýplaklar kampýnda.

Bir konudaki örneði alýp, ayný þekilde baþka þeye uyarlaman her zaman doðru olmaz.

Ege Cansen demiþki, "Borç almadan büyüyemezsin." Çin ide örnek göstermiþ.

Bende diyorumki, evet Çin için doðru ama bizim için doðru deðil.

Neden.?

Çünki biz hovardayýz.
    Aldýðýmýz borçla fabrika kurmuyoruz. Aldýðýmýz borçla ithal araba alýyoruz, ithal elektronik alýyoruz, zarar eden havaalanlarý yapýyoruz, zarar eden doðalgazdan elektrik üretme santralleri yapýyoruz. Aldýðýmýz borcun önemli kýsmýný yolsuzlukla cebe indirip gizlice yurt dýþýna kaçýrýyoruz. Aldýðýmýz borcu, yine borç olarak halka verip, ithal mal almasýna olanak saðlýyoruz.

Aldýðým borçla kâr üretecek iþ yapmýyoruz. O sebeple fabrika sayýmýz, aldýðýmýz borçla doðru orantýlý artmýyor.

20 yýl öncesine göre hem þirketler, dolayýsýyla halk gýrtlaða kadar borçlu, ama aldýðýnýz ithal arabalarý cep telleri TV leri yok sayýn. geçmiþten çok daha fakiriz. Nerden anlýyorum. Çünki halkýn temel besin kaynaðýný satan marketler, ucuza satabilmek için tüm raflarý kanserojen mallarla doldurdu, yinede en büyük marketler sürekli kötüye gidiyor.
    Ucuza geliyor diye ne kadar çok GDO lu kanserojen ürün satan marketler varsa, baþ tacý ediliyor. Tarým ürünleri dýþarda daha ucuz diye dýþardan ithal eder hale gelmiþsin, onlarýn ucuz olma sebebide GDO lu olmalarý yani kanserojen. Ürün uzun vadede bedenine ne yapacak bilmiyorsun ama kanser vakalarý son 30 yýlda 3 kat arttý.

Her neyse.

Temeli ve çevre etmenleri görmezden gelip, sadece özneye göre yorum yaparsan, hataya düþersin.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 5/853 ÝlkÝlk ... 345671555105505 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •