ABDli rahip suçlu ise kesýnlýkle salýnmamalý, suçsuz ise tabiki salýnmalý adalet neyse o uygulanmalý. Ancak anladýgým kadarýyla bu dunya sisteminde menfaatler kiþilerin özgürlük haklarýndan daha önemli siyasi çýkarlar birilerinin koltukta oturabýlmesý için birilerinin özgürlüklerini kýsýtlamak sanký normal bir durum gibi karþýlanýyor. Yada birilerinin oy kazanmasý için suçlu birini sýrf oy potansýyelý için salýnmasýný talep etmesý çok mantýksýz nasýl iðrenç bir dünyada sistemle yönetildiðimizi gösteriyor.
Sistemi eleþtiriyorum bu arada bu siyasi çýkarlar ülke menfaati içinde olabilir ancak her ne halt olursa olsun kimseyi haksýz yere içeri týkamayýz ayný sekýlde bu abd içinde tüm ülkeler için geçerli. Onlarda suçlu birini çýkarýn diyemez.
hükümetimizin ne yapacaðý önemli dediðiniz gibi tam bir kumarýn içindeyiz. Salarsak suçlu birini salmýþ olacaðýz ve adalete güven 0 lanacak hoþ bunu algýlayabilecek bir millete sahipmiyiz bilmiyorum.Salýnmasý lazýmdý tabi abi yoksa ülkenin baþýna daha kötü þeyler gelecekti dersek o halde suçsuz yere içerde tutulan diðer insanlara haksýzlýk etmýþ oluruz. Eli güclü olaný kayýrýlmýþ güçsüz olan sürünmüþ olacak.
salmaz bu suçlu adalet yerýný bulmalý diyorsak ülke adaletýne guven artacak ancak abd tehditlerinden dolayý ülke daha kötü noktalara doðru itilecek.
Bir önceki yazýmda dediðim gibi ipler birilerinin eline çoktan verilmiþ þimdi ne yaparsanýz yapýn ipi çektikleri an iþ biter. Hafif hafif asýlýyorlar zaten.
Kapitalist düzende para ve güç konusur. Parasý olan güçlü demektir paran yoksa hiçsin. O bakýmdan napýp edip paranýza sahip çýkýn.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri