USD yeniden yükselmiş.
Yazılanlara göre, USD yükselirken pozisyon alan uluslararası FIRSATÇILAR, swap işlemlerine sınırlama gelince zor duruma düşmüşler.
TL karşılığı USD ye girdiler, ama swap sınırlaması ile yüksekten USD lerini veremiyorlarmış. Bu aradada USD 5 TL nin altına düşünce kârlarıda eridi, bazıları zarara düşmüş.
Şu an ise, USD yi TL karşısında yeniden yükseltip USD lerini vermeleri lazım. Tabi bunların hepsi kağıt üstünde, ortada ne USD var ne TL. Belki tamamı açığa yapılan işlemler. O konunun detayını bilmiyorum.
Söylenen oki, USD yükselecek, bunlar pozisyonlarını kârlı kapatacaklar. Buna uğraşıyorlarmış. Borsada TL varlık elden çıkarmalarının sebebide, USD pozisyonlarını düzeltmeye yönelikmiş. Dediğim gibi detay bilmiyorum.
En baştada yazdığım gibi, hangi yöntemi kullanırlarsa kullansınlar, bu tür zararlı oyuncuların kafalarını kırmanın birden fazla yöntemi var. Dünya uyguluyor. Ama bizde uygulandığını görmedim. SWAP sınırlamada bir yöntem ama ağır ceza verme yöntemi değil.
Tüm işlemler elektronik ortamda olduğundan, suçluları belirlersin ki belirlemişlerdir. Cezalarını uygun yöntemle verirsin. Dünya yapıyor, örneklerini yazdım, bizde yapan yok... hükümet evde ceset nasıl yıkanır onu biliyor. Hoş önceki hükümetlerdede ceza veren çıkmadı, suçu sadece imamlara atmak doğru değil.
her neyse ya.!!! olayın o kadar çok kolu varki... Ülkeni neden spekülasyonlara açık hale getirdin.? 80 yıllık geçmişi var... neden ceza vermiyorsun. 80 yıllık geçmişi var... anlat anlat bitmez...
Yanlız büyük dalgalanmanın en büyük suçlusu hedge fonlarsa ve onlarda swap sebebi ile zora düştüyse, borsadaki son satışın sebebi onlarsa!!!...
85bin seviyelerinden HISSE ye dalmak mantıklı görünüyor...
Sonraki iş günü ne zamandı yaw!!! bir hafta sonramı.?
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri