Bugün MB günü. Geçmiþ kararlarýna bakarsak faiz artýrmayacaklar. Ama hükümet hafif yeþil ýþýk yaktý gibi. Belkide artýrýrlar.
Artýrmazlarsa þöyle olmasýný tahmin ediyorum.
Toplu satýþ baþlar dolar fýrlar. Bikaç saat yada bi kaç gün düþüþ görürüz.
Büyüklerin satacaðýný sanmýyorum, kenarda bekleyeceklerdir. Bir kademe aþaðýda beklerler, oradan biraz alýrlar. Satýþ hala yoðunsa, bi kademe daha aþaðý çekerler buda 85 bin civarý olur herhalde. Oradan almaya baþlarlar. Hesabýný yapmýþtým, borsa 120binden buraya gelmiþ. 85bin demek, 120 bine göre hazirandan bu yana %50 düþüþ demek. Rakam düþüþüne hazirandan buyana enflasyonu yada þirket kar artýþlarýnýda eklemeniz gerekiyor. Hem enflasyon hemde þirket kar artýþýný ikisini birdenmi eklemeli yoksa sadece þirket kar artýþýnýmý emin deðilim. Sanýrým ikisini birden. Belki birini.
Hali ile büyüklerin 85 altýna(2 teknik kademe aþaðýsý neresi ise) indireceðini sanmam netçede hükümet abd ye çiçek gönderdi, Türk lokumu gönderdi, Putine resmen "eþeksiniz olm siz" dedi. Hemde yine dedi, bu bir deðil 2 deðil, son 3 yýlda en az 3 kere Putine hareketleri ile sövdü.
Yani 85 altýný beklemiyorum. 85 derken, þu ana göre 2 kademe aþaðýsý. Teknik bilgi gerekir, onla uðraþmam için sebep yok. Sonra ufak ufak yükselir ama kasým-aralýkta 110 bin hedefide hayal olur. 100bin civarý kurtarýr diye bakmam gerekecek.
Olaya þöylede bakýlabilir. 120 bini neden referans alýyorsun.? 85 bin bile pahalý olabilir. Tabi önümüzdeki yýllarda bu ülkenin savaþa girip batacaðýný düþünüyorsan, 85 binde pahalý. Biz rezillik manyaðý olmuþuz düþünmeyizde, hakiki yabancý düþünüp satabilir.
Artýrýrlar ama piyasa beðenmezse, bu hareketin küçüðünü görürüz. Ünlü ekonomist tom cons bu konuda açýklama yapmýþ. "Green, green grass of home" demiþ. her þey açýk.
2 kere yazmýþtým, tekrar hatýrlatayým. Hükümette zerre akýl olsa, bu dolar yükseliþi, yerli üretim seferberliði için çok büyük fýrsat. Tabi bunlar seferberliðide birilerini zengin etmek için kullanýrlar ülkeye zararý olur ya. hemde zerre akýl olsa bu durumda olmazdýk. idlib deki saðdan soldan toplanmýþ katil orduya maaþ veriyoruz hala, suriyelilere saðlýk eðitim bedava, her neyse. Haber okuyayým biraz.
Adam geçen ay, Türkiyenin tüm parasal kaynaklarýný bi yerde topladý adýna varlýk fonu dedi.
Dünde varlýk fonunu kendine baðladý. Bu nedemek örnekle anlatayým.
Sen ereðli demir çelikin CEO su yani en tepe yöneticisisin. Politikalarý belirleyen kiþisin, nerden hammadde alýnacak, nasýl üretilecek, nasýl satýlacak, gelecekte bu sektörde deðiþim neler olabilir, biz deðiþime nasýl hazýrlanýrýz. CEO nun görevleri bunlar. Ama ne yapýyor ereðli demir çeliðin ceo su. Gidiyor muhasebe servisine, artýk kasadan sorumlu benim diyor, masasýnýda kuruyor oraya, kasadaki paraya bi tek ben elleyecem diyor. Oradan ayrýlmýyor.
Hükümet ve damadýnýn yaptýðý birebir bu.
Son düzenleme : alicemal; 13-09-2018 saat: 10:09.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri