Yarın rahibin karar günü.? Bırakacaklarmı? Bırakmayacaklarmı.?
BIST i değiştirecek bir karar değil bence.? Çünki gerçek sorun rahip değil.
Rahip bırakılırsa, borsa ve dovizde kısa süreli bir rahatlık yaşanacağı kesin. Ama büyüklerin yön kararını değiştirmez.
Yani asıl niyet BISTi düşürmekse, borsaya bi yüz bin denemesi yaptırırlar, o ara "uçuyoruz, kaçıyoruz" diye gelecek olan millete mal çakıp, yönü aşağı çevirirler.
Yani asıl niyet BISTi yükseltmekse, rahip serbest bırakılmazsa, BIST e hızla bi aşağıyı gösterirler, gelen satış yoğunluğuna göre 1 veya 2 kademe aşağı gidip orada satışları aşağıdan toplarlar ve yönü yukarı çevirirler.
Daha önce bahsettiğim sebeplerden dolayı yönün aşağı olma ihtimalini düşük görüyorum. Rahip bırakılmaz ve 90 binin altına inersek, takviye yapacağım senetlere. Zaten bi kaç kez daha yazdım.
Tabi ben orta-uzun vade oyuncuyum, kısa vadeli oyuncu olsam, çok farklı strateji izlerdim.
Dünki hızlı sayılabilecek düşüş biraz sebepsiz gibi görünüyordu.
Büyükler kenarda durunca, ortam, orta boy spekülatörlere kalmış olabilir.
Detay bilmediğim içinde son bi kaç gündür USD neden 6 yı aşağı zorladı ve bugün düştü, daha önce ise yükselmesi gerekirken neden isteksizdi onu bilemiyorum. Belki MB baskısı, belki piyasadan doviz toplayanların bi kısmının yakalanmas filandır ama önemi yok...
Planım aynı... BIST de yükselişe oynuyorum ama hızlı yükseliş için sebep yok. Yükselmemek için sebep çok.
E ozaman niye düşüşe oynamıyorum.?
Yönü belirleyen büyük oyuncular, bu işi görev olarak yapmıyorlar, para kazanmak için yapıyorlar. Onlar uzun vadeli oyuncular. Kalabalıklardan ucuza mal toplayıp, kalabalıklara pahalıya mal satmak ana hedefleri.
Bunu gösden kaçırırsak, hep kaybederiz. Ucuza mal toplamalarının en güzel zamanı, karanlık dönemlerdir. Satış içinde aydınlık dönem.
Her zaman 1 yıl sonra ekonomi ne olacak deyip ona göre uzun vade yön belirlemeliyiz. Bana görede, hükümet yeni savaş çıkarmazsa, BIST seviyesini uzun vadede belirleyen şirket bilançoları düzelecek. İnşaat sektörü hariç.
İyi olmayacak ama idare eder duruma gelecek. BIST de uzun yıllar boyunca büyük yükselişler beklememek gerekiyor. Uzun vadede, orta seviyeli yükselişler ve düşüşlere oynamak mantıklı.
Mevcut iktidar, ekonomiyi düzeltecek kapasite ve niyetde olmadığını gösterdi.
Arap şeyhi havası atıp, maraba kafası ile hareket ediyor. Aldığı hediye altınlar ve uçak ortada. Hovardalığı ortada.
Ayakkabı boyacısına 2 kez büyük ikramiye çıkıyor(BU GERÇEK OLAY, 3 kezde olabilir, net hatırlamıyorum). Şu an hala ayakkabı boyacısı ve parası yok. Hovardalık yapmış, saçmış savurmuş.
Hükümetteki kapasitede bu ayakkabı boyacısı kadar. Fark ise ayakkabı boyacısı lehine. Boyacı kendi parasını har vurup harman savurdu, başkasınınkini değil.
Her neyse...
BIST de satanlar, rahip in bırakılmayacağını düşünüyor olmalılar. mantıkende bırakılmayacak gibi görünüyor.
Bense hükümetin geçen hafta "kararı hukuka bırakacağım" lafından, rahibi bırakmaya niyeti var gibi algıladım. Suçu hakime atmanın hazırlığını yapıyor gibiydi.
"Ben bırakmadım, rahip bıraktı eeeeeey abd, birde hukuk yok diyordunuz. Olayın 6 ay sonraki seçimlerle alakası yok eeeeey avrupa, rahipi bırakırsam USD düşer, seçimlere düşük USD ile girersem çok oy alırım, ellerinden aldığım eşeği geri vermiş olacağım çok sevinecekler, eeeeey okyanusya."
Son düzenleme : alicemal; 11-10-2018 saat: 11:43.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri