yýlmaz özdil, Atatürk kitabý gelirlerinden kendi dediði kadarý ile %10 unu darüþþafakaya baðýþlamýþ.
Ben olsam, yapacaðým yardýmý, fakirleri bulur bizzat kendim yapardým. Kenar mahalleler eksik yaþayan insanlarla dolu.
1milyon Atatürk kitabý satmýþ. Atatürk kitabý olmasa, roman satmaya kalksa, 100bin satamaz, fiyatýný 35 TL koyamaz, herkes reklamýný yapmaz, kitaplarý maðazalarýn çoðu sýradan kitaplarýn arasýna koyar. Ama Atatürk kitabý denince, herkes bedava reklamýný yaptý, maðazalarda görünsün diye öne kondu, kitabýn kapaðýný açmayanlar bile sýrf destek olmak amacý ile kitabý satýn alýp eve koydular.
Roman yazsa cebine 100 bin ancak girecekti, ama Atatürk kitabý yazýnca cebine 9milyon TL para girdi, yeni bir milyonerimiz oldu.
Ha Kuran satarak milyoner olmuþsun, ha Atatürk kitabý satarak.
Kuran ve Atatürk felsefesi. Ýkiside temiz, düzgün.
Ama para kazanmak amacý ile kullananlar kirliler.
Milletin bir kýsmýný Kuran danda soðuttular, Atatürk tende.
%10 nunu darüþþafakaya baðýþlayacaðým deyince, bu kurumu biraz araþtýrdým.
darüþþafaka nýn istanbuldaki bir binasýný biliyorum, içinede girdim. En pahalý semtde, lüks bir bina. Bu binadan gelir elde ediyorlar. Gelir elde ettikleri dört beþ lüks binalarý daha var.
Okuttuklarý öðrenci sayýsý ise toplamda 1000 adet.
1000 öðrenci için, lüks binalardan elde ettikleri gelir yeterde artar bile.
Türkiyede pek çok dernek ve vakýfýn, yolsuzluk dosyalarý olduðunu biliyoruz. özal ailesinden beridir, dernek ve vakýflar, vergi kaçýrmak yada zengin olmak için kullanýlýyor. Toplanan yardýmlarýn %80 i cebe indiriliyordur. %20 si ile yapýlan yardýmlarýn reklamlarý yapýlýp, yeni yardýmlar alýnýyor.
yýlmaz özdil in darüþþafaka ya yardým yapmasý doðal. Çünki kendisi seçkinci. Burjuva sýnýfýndan. Konuþmalarý öyle olmayabilir ama hareketlerine bakarsanýz, yaþamýna bakarsanýz, seçkinci, burjuva olduðunu görürsünüz.
darüþþafaka nýn paraya ihtiyacý yokken, fazla parasý ile milyonlarca dolarlýk basket takýmý çalýþtýrýyorken, özdil'in bu kurumu seçmesi neden.? Neden kendisi yardýmý bizzat fakire yapmadý yada paraya ihtiyacý olan bir kuruma yapmadýda, para içinde yüzen darüþþafaka ya yaptý.?(tamamen lüks binalarý ve 1. ligde bulunan onlarca milyon dolarlýk basket takýmýna dayanarak bu fikire sahibim. Öðrenci sayýlarýda gelir elde ettikleri binalarýna göre az.)
Ülkeyi sömüren yahudi firmalarda rahat çalýþmýþ yýlmaz özdilin, Atatürkü kullanarak 9 milyon TL kazanmasý ve paranýn bir kýsmýný yine burjuva görüntülü bir kuruma baðýþlamasý, arada aydýn doðan güzellemeleri yapmasý, benim açýmdan çok itici.
özdil, dinci harekete karþý en büyük koz olarak görülüyor muhalif kesimde. Yere göðe sýðdýrýlamýyor.
Milyonlarý cebe indirirken tek bir fedakarca hareketini gördünüzmü.?
Açlýk eylemi yaptýmý, gezide dayak yedimi, asgari ücret az diye sokaklara çýktýmý, pancar üreticileri harcanýyor, köylü batýyor diye yollara düþtümü.?
Hayýr. Bildiðim tek fedakarlýðý yok.? Mutlaka göstermelik fedakarlýklarý çoktur, ama hayatýný, geleceðini riske atacak tek fedakarlýðý yok.?
Olmasý gerekiyormu.? Hayýr.
Ama muhalefetin liderliðine soyunmuþsa, sabah akþam Atatürk diyerek milyonlarý cebine indiriyorsa, her yýl fakirleþen ve sürünen halk için fedakarlýk yapmasý gerekmezmi.? Elini taþýn altýna koymasý gerekmezmi.?
"Ama yazdýklarý ile çok riske giriyor."
Bende burada sýcak koltuðumdan yazýp duruyorum.? Ne iþe yarýyor.? Bu fedakarlýk deðilki.? Görüþ belirtmek. Üstelik parada almýyorum. Özdil alýyor.
her neyse... ülke berbat.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri