Originally Posted by
kumralada
Köyde özgür ve tasasız olmaktan bahsetmişsin alicemal, çoğu insanın da öyle bir özlemi var belki de, ama dönecek köy kaldı mı?
Doğal ortam, doğal ve organik yaşamdır herhalde insan zekasını geliştiren, Moğolların da zeka seviyesi yaşadıkları ülkede doğallığın korunması olabilir mi?
Özgürlüğün tanımı belki de az şeye ihtiyaç duymaktır ama aşağıda bir video var İstanbul'daki hür Araplarla ilgili, insan izleyince ya Türkler? diye düşünüyor.
https://twitter.com/tvnet/status/1069910102466093056
Deniz kenarında köy kalmadığı kesin. Turizm ile gelen yerli ve yabancı turistler, bu insanların gençlerini rezil etmiş, para ve cinsellik peşinde koşuyor. Yaşlıları, gerçek köy hayatını bilenler, arsa ve tarlaları para etmezken milyonlar ettiğinden hepsi paralanmış ama yerli turiste ve yabancıya öfke ile bakıyorlar. Damı akan, tuvaleti bahçede olan köy evi varken daha mutluydular. Çocukları yanlarındaydı.
Televizyonlar köylere kadar girip, girip gençlere başka bir hayat var hayali satmaya başladığından beri, ne köy kaldı, ne ahlak. Hep yazarım, TVleri milli eğitim bakanlığına bağlayın diye. Ama burda ilk yadım sanıyorum. Tabi olay MEB e bağlamakla bitmiyor. Kaynağa inip yahudinin kafasını kırmak gerekiyor.
Dün biraz osmanlı tarihine indim.1450 lere kadar. İspanyadan gelen sefarad yahudilerinin osmanlıya etkisini araştırıyordum. Her öğrendiğimle hayretler içinde kalıyorum.
En çok merak ettiğimse, amerika kıtasının onmilyonlarca yerlisini katledenlerin arkasında avrupalımı vardı, yoksa yine yahudilermi.
O konudada biraz ilerledim ama internetteki tonlarca bilgi arasında kötü niyetle yazılmış sahtelerini ayıklamak zor.
Her neyse, yeni hafta başladı, bol şans herkese. 90bin üstünde kapamış, şaşırttı beni... düşürmek için büyüklere iyi fırsatttı bu Fırta'ın doğusu na girecem hikayesi..
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri