Cafe turundan döndük, caným son 53 yýldýr olduðu gibi sýkkýn.
7 yaþýmda bi ara 10 dakka kadar tasasýz bi þekilde mutlu olmuþtum.
10 dakka gülüp eðlenmiþtim. Sýk sýk aklýma gelir. Ne dakkalardý onlar be.
Macar kazma kürek diyor, abicim doktorla hemþire lazým. Daðda nallarý dikersemde oraya gömecek imam lazým. Bak hükümeti þimdi anladým. Daðda nallarý dikersem, cesedi yýkýyacak biri lazým... Adamýn günahýný almýþým. "herkes ceset yýkamayý öðrenmeli" diyordu.
Doktora söyliim, yaksýn, daðlara savursun külleri.
human abimiz cami iþine giriyor. Güzel seçim, beðendim.? Tabi hangi köþeye baðýþ cadýrý kuracaksan, o bölgenin tarikatýný bulman lazým. Komisyonu var bu iþin. Maalesef her köþe kapýlmýþ durumda.
Yanlýz cami mutlaka yapman lazým. Diyelim 2 milyon topladýn, 500bini ile camiyi mutlaka yapman lazým. Niye diceksin.? Ýkinci iþine referans olur. 1,5 kesmez üç olsun diyebilirsin. Yada kuran kursu açar, kendine sürü yaparsýn. Etinden budundan yapaðýsýndan faydalanýrsýn.
Hay allah yaw. Yazarken ciðerim aðrýyor ama ülkende her köþede bu gerçek var. Nasýl bir ülke olduk yarabbi.?
Avrupada müslümanlarý hangi tarikatlarýn paylaþtýðý ile ilgili haberler var. Ýnanasým gelmiyor.
Geçende sökeye giderken, hava kötü yol kenarýnda yaþlý bi adam var, arabaya aldým sökeye götürdüm. Almanyada yaþýyormuþ. "Daha yeni Almanyada 5 milyon AVROya cami yaptýrdýk" diye övündü... Orda piyasa yüksek, almancýda para bol. Genelde konya da Almancýlar hafifletiliyor ama bazý gruplar direk Almanyada hafifletme olayýna girmiþ.
"Okul yaptýnýzmý?" diye sorunca sinirlendi. Onaylamamý beklerken, yanlýþ yapmýþsýnýz anlamýnda cümle kurunca sapýttý. Zaten söðüþlenmenin verdiði ýzdýrabý, kendini kandýrarak yeni yenmiþ. Ben yeniden deþince, ýzdýrabý en yakýnýndakine nefrete döner. Ýlkelde böyledri. Kendine geçirene deðil, gücü yettiðine saldýrýr. Aynen maymunlarda olduðu gibi. Doða emrediyor.
5 milyonu alan 3 milyona cami yapýp orada aha paranýz cami oldu dese, 2 milyonuda Türkiyeye taþýr... 2 milyonu 7 ile çarp ne eder, ebesinin nikahý eder...
vay vay vay...
Yaw hepsimi öyle.??? eskiden kötü niyetliler azýnlýktý belki ama onlar ceza almayýnca, kötüler ortalýðý sardý, iyiler kovalandý. Ýnsanýn doðasý böyle... ceza vermezsen, yedi sülaleni inceler.
Yer Ýmleri