Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 93/853 ÝlkÝlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 737 - 744 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Cafe turundan döndük, caným son 53 yýldýr olduðu gibi sýkkýn.

7 yaþýmda bi ara 10 dakka kadar tasasýz bi þekilde mutlu olmuþtum.
    10 dakka gülüp eðlenmiþtim. Sýk sýk aklýma gelir. Ne dakkalardý onlar be.

Macar kazma kürek diyor, abicim doktorla hemþire lazým. Daðda nallarý dikersemde oraya gömecek imam lazým. Bak hükümeti þimdi anladým. Daðda nallarý dikersem, cesedi yýkýyacak biri lazým... Adamýn günahýný almýþým. "herkes ceset yýkamayý öðrenmeli" diyordu.

Doktora söyliim, yaksýn, daðlara savursun külleri.

human abimiz cami iþine giriyor. Güzel seçim, beðendim.? Tabi hangi köþeye baðýþ cadýrý kuracaksan, o bölgenin tarikatýný bulman lazým. Komisyonu var bu iþin. Maalesef her köþe kapýlmýþ durumda.

Yanlýz cami mutlaka yapman lazým. Diyelim 2 milyon topladýn, 500bini ile camiyi mutlaka yapman lazým. Niye diceksin.? Ýkinci iþine referans olur. 1,5 kesmez üç olsun diyebilirsin. Yada kuran kursu açar, kendine sürü yaparsýn. Etinden budundan yapaðýsýndan faydalanýrsýn.

Hay allah yaw. Yazarken ciðerim aðrýyor ama ülkende her köþede bu gerçek var. Nasýl bir ülke olduk yarabbi.?

Avrupada müslümanlarý hangi tarikatlarýn paylaþtýðý ile ilgili haberler var. Ýnanasým gelmiyor.
    Geçende sökeye giderken, hava kötü yol kenarýnda yaþlý bi adam var, arabaya aldým sökeye götürdüm. Almanyada yaþýyormuþ. "Daha yeni Almanyada 5 milyon AVROya cami yaptýrdýk" diye övündü... Orda piyasa yüksek, almancýda para bol. Genelde konya da Almancýlar hafifletiliyor ama bazý gruplar direk Almanyada hafifletme olayýna girmiþ.
    "Okul yaptýnýzmý?" diye sorunca sinirlendi. Onaylamamý beklerken, yanlýþ yapmýþsýnýz anlamýnda cümle kurunca sapýttý. Zaten söðüþlenmenin verdiði ýzdýrabý, kendini kandýrarak yeni yenmiþ. Ben yeniden deþince, ýzdýrabý en yakýnýndakine nefrete döner. Ýlkelde böyledri. Kendine geçirene deðil, gücü yettiðine saldýrýr. Aynen maymunlarda olduðu gibi. Doða emrediyor.

5 milyonu alan 3 milyona cami yapýp orada aha paranýz cami oldu dese, 2 milyonuda Türkiyeye taþýr... 2 milyonu 7 ile çarp ne eder, ebesinin nikahý eder...
    vay vay vay...

Yaw hepsimi öyle.??? eskiden kötü niyetliler azýnlýktý belki ama onlar ceza almayýnca, kötüler ortalýðý sardý, iyiler kovalandý. Ýnsanýn doðasý böyle... ceza vermezsen, yedi sülaleni inceler.
    ali cemal abi vaden dolduðunda seni bizim caminin musalla taþýndan yolcu ederiz..önce bir bulayýmda ...
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

abi uçak gemisi elzemdi
    o ama
    güverte kýsa malesef
    uzun güverte de
    sana yunan ege deki 3 bin ada sý olsa da
    zarar veremezdi
    cunki ondan kalkan vuruþup buraya iner
    burdan kalkan vuruþur oraya inerdi
    heç fena olmazdý
    uffacýk bi güverte
    ama özde olucak
    yoksa bunu gören sana dikey inen kalkan oyuncaðý verir mi? sen olsan verirmin.
    ama o þans yitirildi gibi
    konsept i baþtan doðru kurma lazýmdý
    onu kuramamýþýz görüktüðü gibi
    yani fikir olarak güzel
    böyle dev ve yeri güzel anadolu denen dünyanýn en deðerli arsasý için
    sadece savunma olmaz yeri geldimi di pre-emptive (rüçhan) da olucan
    yoksa avcunu yalan
    yazýlarýn süper
    bu da tenkit mahiyetli deðil
    gerçekçi bi amatör görüþ
    uçak yüklü aðýrlýkla çok menzilli deðil
    havada ikmal filmlerde görüktüðü kadan kolay deðil
    senin mantýkla kimse yapmaz zate o durumda uçak gemisi
    savaþ pilotlarý pet þiþelere cullarlar
    buyuk aptesi tutarlar
    tek biz mi onun mucidi deðiliz
    uçak gemisi yapmanýn gereksiz olduðunun ya :-)
    aslýnda bana sorsan o dönem genç idim tabe
    emme varyag geçti ya boðazdan
    sscb daðýlýnca ukrayna o gemiyi çin e sattý
    el kordum o gemiye
    sözkonusu olan kuyruðu kaptýrmamaksa, yemiþim uluslararasý ticaretide, hukukuda yapasen sen, kuyruk herþeydir abi, hiç mutlu ve kuyruksuz bi kedi gördümün sen etrafta ? No
    yok la bu benim malým derdim
    karþýlýðýnda besleme 250 bin ukrayna haným gelini baþtacýsýn deyip gettungu melmekete tamam, zate aç adamlar
    sonra donat , gizle ama göstertme, bi yannýþ harekette
    varyag ý göstert ucundan bak nassý görüp kaçýþýyolar çil yavrusu gibim
    varyag maryag di me senin þu anda sýfýrdan amerikayý keþfinle yaptýðýn uçak gemiden daha üstün tekno var onda
    yunan munan hak geture, dikertirdin ********im, ege yi de alayýný da
    amatör yorumcuysak da, biz bu saçlarý deðirmende aðartmadýk alicemal aabi
    yunan için atasözü özeL: hissenet e özel, yannýzca hissenette , zate yarýndan sonra son, herþeyin sonu var, hissenet hayatýmý noktalýycam. sene son günü. (biip reklamlar)
    normalde atasözü, eski dosttan düþman olmaz
    yeni versiyon uploaded moruk atamsözü:
    eski düþmandan biraz zor dost olur
    selamlar
    not: o dönem gazteler boyboy yazdý
    çin e götüverip kafe yapçeklerdi gemiyi
    ona in***** ..................
    ....................................
    he he kafeterya yaptýlar
    Son düzenleme : Moruk; 29-12-2018 saat: 19:00.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    offff Moruk offff.
    Ömrümü yedin ömrümü...

Sen uçak gemisini boþverde, þimdi benim bi Somaliye yardým iþi var. Somalili aç yavrucaklara, uzun güvertede göbek atma ve salsa dersi verdireceðiz. Çok elzem hale geldi.

Ýyi niyetli insanlarýn yardým ve desteði lazým. Þimdi diyorumki, senin mahallede bi grup kur, grubu dereye götür su içirmeden getir. Sersemleyen maalleliden Somaliye yardým parasý topla. Gerekirse ev, arsa, tarla, bahçe, çiftlik ve arabalarýný satsýnlar. Altýnlarý ve bankadaki paralarýný eklesinler.

Topladýðýn ganimeti human a ver, o bana getirecek. Kendisi biraz beceriksiz, gitti cami iþine girdi, yer onu tarikatlar orda. Ýlk gün anlarlar acemi olduðunu.

"Ayný anda üç bade yap" derler, yapamaz.
    Bi "eeeyyyy kafir" diye ünnerken gözlerinden yaþ getir derler, getiremez.
    Üç para çuvalýný þýk diye yok et derler edemez...
    10 dakkada maalleliyi sürüp topla cami bahçesine sok derler toplayamaz.
    Ciðerden "Camiye bomba atacaklaaar" diye dizlerini döv derler dövemez.
    Maallenin tüm bebelerini kovalayýp, 30 dakkada eksizsiz kuran kursuna getir derler getiremez.

Bak onun içinde defin parasý toplucaz, o sebeple iyi para topla yaw... hadi göriiim seni...
    Son düzenleme : alicemal; 30-12-2018 saat: 11:09.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim açýmdan rezil bir yýlbaþý ertesi.

Tamda salý gününe denk gelmesi kötü oldu. Salý günleri starbaks günümdü. Gider 2 kahve içer, 2 saat oturur gazete okur, nefes alýrým.

Kapalýydý.

Krize girdim, oturup gazete okumam lazým. Tüm söke yi dolaþtým, ferah, nezih, tek takýlan birine uygun bi yer varmý diye.
    Yok.?
    Tek takýlan birine uygun bir tek starbaks lar var.

Geri kalan tüm cafe restoranlarý, doðudan paralý gelen tipler kurmuþlar. Onlarda þehir kültürünü özümseyememiþler. Doðu ile batý arasýnda biþey yapýyorlar. Bunlar içinde iyi hizmet edip, kalite ürünü makul fiyata verenler ayakta kalýyor. Geri kalan batýp el deðiþtiriyor sürekli.

Burada o kadar çok batan ve batýp el deðiþtiren cafe restoran, kebapçý pideci maðaza filan varki, hiç bu kadar görmemiþtim.

Bi tane geniþ bi cafe buldum, yüzlerce masa konmuþ. Aydýnlýk deðildi ama olsun dedim yinede geniþ biraz nefes alabilirim, kalabalýkta deðil, 100 masadan 10 tanesi filan dolu.

Baktým masalarýn tamamý kalabalýk gelenlere göre. En küçük masa 4 kiþilik. Sadece bir tane araya sýkýþtýrmýþlar 2 kiþilik masa, oda çukur koltuklu. Sanki millete aha günah keçiniz bu der gibi...

Kapýdan döndüm, týrýs týrýs geldim.
    "4 kiþilik masaya otursaydýn zaten cafe boþmuþ" diyen zibidi sürüsünüde biber gazý ile etkisizleþtirmek isterdim. Yetmez bide odunla kapalarýna çot diye geçirmek süper rahatlatýcý olurdu. Kaçýnýz düþünmedi 4 kiþilik masa olayýný... ya, ülke nereye gidiyor...
    1 tek kiþi anlayabildimi acaba neden oturmadýðýmý ki bu topiki günde 72 milyon kiþi okuyor. Anlamadýnýz. iþte o sebeple ülke teksas gibi. Yolsuzlukta dünya sýralamasýnda en baþtaki 4 ülkeden biriyiz. Belki ilk sýrayada çýkmýþ olabiliriz. Son 5 yýl korkunçtu ve dahada yerin dibine gidiyoruz. Tabi siz anlamýyorsunuz. Sel karþýnýza tüm görkemi ve korkunçluðu ile çýkýnca belki anlayacaksýnýz.

Hava kapalý, saðanak yaðmur rahatsýz etmedi. Rüzgar esmezse yaðmuru severim.

Ama starbaksýn kapalý olmasý çok koydu çok.
    Ýçki içip unutamýyorumda 2 senedir saðlýk problemi sebebi ile soðuk biþey içemiyorum. "iyi ya günah iþlemiyosun" diyen zibidileride, "yobaz mahallesinde çocuk yetiþtirirsin iþallah" diye lanetlemiyorum çok aðýr olur...

Üstüne markette 25 kuruþ poþet parasý aldýlar. Ellerim titremeye baþladý... Sebebi 25 kuruþ verecem diye deðil, arkasýnda yatan çürümüþ düzeni görmek beni sinir etti.

Siz þanslýsýnýz göremiyorsunuz. Ben daðlarýn arkasýný görebiliyorum.
    Yapýlan her hareketin arkasýnda yataný görebiliyorum.

Ülken, yahudilerin kurduðu hýrsýz sistemi ile yönetiliyorsa, görmek kadar aðýr gelen biþey olamaz.

O 25 kuruþluk poþet öyle acý hikayeler anlatýyorki, bilemezsiniz. Ben bilirim...

Göremediðiniz için tebrik ediyor ve "Ne mutlu size..." diyorum. Ahada dedim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kafa daðýtmak için, fizik konusunda biraz yazý okudum.

Elektronik dünyasýnda Tek atom kalýnlýðýnda biþeyler yapýldýðýný daha önce okumuþtum ama ilk defa ürüne dönüþtürülmeye baþlandýðýný okudum. Teksas ve pekin üniversitesi buluþu. Tek atom kalýnlýðýnda bellek ve transistör. Cam gibi cihazlara sýra geldi gibi.

Aslýnda atomu gören yok. En çok büyüten mikroskop elektron mikroskobu, ondada atomu göremiyorsun. Deneylerle, kuþkuya yer býrakmayacak þekilde varlýðý ispatlanýyor.
    Fakat ben öðretildiði þekilde atom varlýðýna inanmamaya meyilliydim, ancak atomu iþleyip ürüne dönüþtüren sistemler geliþtirilince mecburen inanmak zorunda kaldým. yinede, atomun iþleyiþinin, anlatýldýðý kadar olduðunu sanmýyorum. Çok daha fazlasý olmalý.
    Atomun yapýsýný deðiþtirip ürüne ilk dönüþtürenler sanýrým grafen i yapmýþtý. Yada benim bilgim o kadar. Sora baþkalarýda çýktý. Þimdi Teksas ve Pekin.

Tabi Pekin üniversitesi çinlilerde, Teksas üniversitesinden açýklamayý yapan profesörde Japon. Ekiptede çinliler ve Hintliler filan var. Yani adý Teksas ve yeri Amerikada diye buluþlarý amerikalýlarýn yaptýðýný sanmayýn. Sahiplenenler onlar çünki labaratuvarýn parasýný vermiþler. Para nerden, eskiden yaptýklarý katliamlardan geliyordu, þimdi direk matbaada basýyorlar.

Biyere geçirmeden de duramýyorum, ciddi arýzalarým mý var, tek normal benmiyim emin deðilim...

Kök hücrelerden TAM organ üretip, canlýlarda deneylere baþlamýþlar ve baþarý kaydetmiþler.
    Belki 20 yýl sonra, kalbiniz gözünüz eskidi ise, çýkarýp yenisini takabileceksiniz. Tabi þanslýlar ve hýrsýzlar yapabilecek, hýrsýzlarca sömürülen %60 yapamayacak.

Tabi her organý deðiþtirsende, beyni nasýl deðiþtireceksin. Kiþiliðin, beyin içindeki hücrelerde taþýnýyor. Beyni çýkarýrsan, sende çýkmýþ olacaksýn, yeni takýlacak beyin, yeni bir kiþi olacak. Onu çözmeye daha epey vardýr.

Yapay zekalar hakkýnda epey yazý var, ama o konuda epey yazdým bi daha yazmayayým.
    Son düzenleme : alicemal; 01-01-2019 saat: 15:57.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir kaç aydýr, Türkiyede yetiþtirdiðimiz, sonrada yurtdýþýnda mesleðini sürdüren bilim adamlarýmýzla ilgili haberler var.
    DinCÝ deðilse, yada ülkenin sermaye sahiplerine hizmet etmiyorsa, ANA TV kanallarýnda çýkamýyorlar.

Bir tanesi bir kadýn, adý Neva Çiftçioðlu.
    Þu an Finlandiyada çalýþýyor.

Haberi þöyle.
    Vücuttaki týkanýklar ve kireçlenmeye neden olan, "nanobakteri" adlý mikrobu buldu. Bu buluþu nedeniyle dünyanýn her yerinden davetler, ödüller aldý. Amerikan Uzay ve Havacýlýk Dairesinin (NASA) ilgisini çekti. NASA’da çalýþan ilk Türk bilim kadýný oldu! Önümüzdeki yýllarda da kalp ve böbrek hastalýklarýnýn teþhisine iliþkin, patenti yüzlerce milyon dolar deðerinde olan önemli bir buluþu açýklanacak. Týp dünyasý nefesini tutmuþ bu buluþu bekliyor..

Finlandiyaya vatandaþlýk baþvurusu yapmamýþ.
    Bizim düðme iliklediðimiz ayakkabý kutulu yada fetöcü siyasiler ve yargý mensuplarý baþka ülkelere vatandaþlýk baþvurusu kuyruðunda.

Bu kadýna, bizim üniversitelerin yaptýðý muameleyi okuyun derim. Ýnsanýn bir kaç kiþiyi çotlatasý geliyor..

Her neyse yaw... Biraz sakinleþtim sanki...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Milli piyango 70 milyon tek bilete çýktý ve sahibi bilinmeyecek. Maalesef milli piyangoda kendine dindar diyen ama dinle deðil þeytanla alakalý olanlarýn elinde gibi görünüyor.

Maç sonuçlarýna endeksli spor toto özelleþtirilmeye çalýþýlýyor, çünki onda çekiliþte hile yapamazsýn. Yaw ben bu yazýyý yazdým.?

Burdamý yazdým acaba.?

Süper loto, milli piyango gibi çekiliþlerde tek kiþiye çýktýysa en son ne zaman kazanan kiþiyi medyada gördünüz.?
    Çok eskiden kazananlarýn çoðu bulunurdu. akp nin ilk zamanlarýnda her 2 kiþiden biri yine bulunur medyada görünürdü. Mahallelisi peþine düþerdi.

Son 5 yýldýr hangi kaz***** TV de gördünüz, gazetede çýktý.?

süper loto tamamen karanlýk, milli piyango da naklen yayýn bitince karanlýða gömüldü ama yýlbaþý çekiliþi çok göz önünde yapmazlar denebilirdi.?

Ama her þey ortada. Tek kiþi ve ortaya çýkmayacak...

Üstelik bu karanlýk yýllardýr bilindiði halde, ne bakanlar olaya el atýyor, nede hükümetle damadý.? Neden peki.?

Milletin %60 ýnýn çalýþarak rahata kavuþma umudu kalmamýþ, milyonda bir bile olsa piyango alarak hayal kuruyorlar ama o hayali bile karartmayý hangi insan yapar. Fakirin hayalini bile kim çalabilir, kendine insan diyen biri yapabilirmi.?

Ýstifa edip Yurt dýþýna çýkan bir milli piyango çalýþanýnýn itirafý var. Vicdaným elvermiyor diyerek açýklýyor. "Çekiliþler temiz deðil, milli piyango çekiliþlerine katýlan piyango çalýþanlarýndan herkes zengin oldu.?" diyor.

Zaten çekiliþ sonuçlarýndan herþey ortada, delilleri ile süper loto nun soyulduðu ortaya konmuþ. Naklen yayýnýn iptali ile milli piyangoda açýk ne olduðu...

Her neyse... yaw... fetö yapýyor diyorduk. hesapta fetö denen iblisler devletten atýldý.. peki kim soyuyor piyangoyu... hoþ akp den öncede karanlýk yerler vardý ama þu an seviye çok çok aþaðýlarda... afrika ülkesi seviyesi...

10 yýldýr sürekli diyorum, bunlar bu ülkenin iyi günleri diye... Ýleriki yýllarda BU GÜNLERÝ BÝLE ARAYACAÐIZ.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yýlbaþýndan sonraki hafta, para piyasalarýnda biþey olmaz deniyor. Millet tatildedir deniyor.
    Demekki gelecek haftaya kadar BIST 90-92 aralýðýnda bi yerde geçirecektir.

Yarýn, altýna takviye yapacaðým ve 2018 bilançosunu kapatacaðým.
    Bilançoya bakmak hiç istemiyorum ama kapamam lazým. Son bir kaç aydýr bilançoya pek bakmadým çünki kötü giderken bakmak içimden gelmiyor.
    Yarýn kapatýnca büyük ihtimalle kazançsýz bir yýl geçirdiðimi göreceðim. Sýfýr kazanç. Enflasyonu katýnca %30 zarar.
    Ýnanamýyorum. USD nin hesapladýðýmdan önce zýplamasý, kazancýmý aldý götürdü. Sürprizmiydi.?

gerçekte deðil. 13 yaþýnda, araba kullanma bilmeyen çocuða araba verip düz yolda kullan dersen, ne kadar o düz yolda gidebilir. Yol dýþýna çýkýncada sürpriz demek mantýklý olmaz.

Zaten her seferinde yazýyordum, "hükümet rahat durursa" diye. Bir müddet sonra bu cümleyi kurmayý býraktým...

Her neyse iþlerime bakayým...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 93/853 ÝlkÝlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •