BIST de endiþeliyim ama þimdilik herþey normal görünüyor.

Neden endiþeliyim.

BIST, 100bini eðer IMF söylentisi ile geçtiyse, yine 100bini aþaðý geçmesi ihtimali var demektir. Çünki 2 gündür hükümetin tepesi, IMF ile iþimiz olmaz diyor. Bu büyük ihtimalle yalan, ama benim ne anladýðým deðil büyükler yani endekse yön verenlerin ne anladýðý önemli.

Normalde hem 90binlerde yeterince beklemiþti, sonra MB nin faiz artýrmamasý tetiklenmesine sebep oldu, üzerine FED faiz artýmamasý ek gaz oldu.
Bu sebeplerle 105 bine kadar gelindi ise, sorun yok. 100 bin aþaðý geçilmez.

100 bin aþaðý geçilirse, ozaman anlayacaðýzki, 90binden 105 bine yükseliþ, IMF söylentisi sebebi iledir. Büyükler bizden daha önce duymuþlardýr IMF pazarlýklarýný.

100 bini aþaðý geçilme ihtimalini hala düþük ihtimal olarak görüyorum. Belki ihlal olabilir. Þu an 103 binde yeþil görünüyor ama bunun önemi yok. Orta oyuncularýn ne yapacaðýný bilmez bir halleri var, bunun sonucu satýþtýr. Tabi büyükler el atmazsa...

Uzun vadeciyim, tehlike görsemde, rüzgara göre pozisyon deðiþtirmem.
Düþecek dedim diye satacaðýmý filan sanmayýn.
Zaten gelecek planlarýmý yazýyorum ve yazdýklarým doðrultusunda iþlem yaptýðýmý görüyorsunuz, üstelik bir gün öncedende iþlemi yazýyorum.

Þu an, yýlbaþýndan bu yana K/Z %8 artý ya düþmüþ durumda. Önceki %11 artý idi.

Tabi bunlar geçici yazmamam daha doðru olur. Önemli olan yýl sonu bilançosu. yada portfoy kapadýðýndaki durumun önemli.