Ege Cansen abim ise benim uzmanlık alanıma girmiş.
Zekâ, akıl, bilgisayarlardaki yapay zekâ.

Kendi bulduklarım ve gördüklerime bakınca, Ege Cansen in anlattıklarından TEMELDE farklı. benzer ama farklı.

Akıl ve zekâ nın 2 ayrı şey olduğunu yazmış. Aynen.
Aklın doğruyla yanlışı ayırma, zekâ nın ise sorun çözme yataneği olduğunu YAKLAŞIK yazmış. Aynen.
Aklın sonradan kazanıldığını, zekânın doğuştan geldiğini yazmış. Burada taban tabana zıttız. En önemli konuda bu halbuki.

Tabi onun uzmanlık alanı değil bu konular ama benim uzmanlık alanım. hatta benim değil benim binlerce yıllık soy ağacımın uzmanlık alanı. Tüm peygamber dedikleriniz benim soyumdan gelmiştir. Ruhani insanlardır. Benim doğam bu. Tabi onlar benim gibi dağ keçisi değilmiş, belliki ev keçisiymiş.

Maddeye değil maneviyata taparım. Madde değil maneviyat ararım. Maddeyi ise ihtiyacım olduğu kadar kazanırım. Bunuda kolay yaparım. fazlasında hiç gözüm olmadı. Fazlasıda olmadı zaten. Olsa okullar açardım diye düşünüyorum. Eski köy enstitüleri benzeri. Ülkenin en fakir çocuklarını bulur, üniversite bitene kadar kuruş almadan eğitirdim. Ülkenin geleceğini kurtarmaya çalışırdım. Köy enstitülerini açan adamda benim soyumdan gelme.

Ege Cansen ise hayat boyu madde peşinde koşmuş biri. Tam yahudi karakteri var ama yahudimidir bilemiyorum. Epey araştırdım, soyunu bulamadım. Tipine bakıncada yahudidir de diyemem, yahudi değildirde diyemem.

Yani benim alanıma girmiş. Eskiden olsa ona mail atar kendi düşüncemi söylerdim. Mailleri eskiden okurdu, birine cevapda vermişti. Şimdi ise mail filan atmam, o bana atsın. Ne uğraşacam, kime ne faydası var.?

Yapay zekâ konusundada epey bi yanılmış. Oda uzmanlık alanım olmasada bildiğim bir konu. 3 tane o konuda teknik kitap var elimde. Okumadım ama var. Onda yoktur.

Her neyse yaw... gün böyle geçmiyor. işime bakayım.