vay vay, USD 6.0 ya dayandýrmýþlar.
Bu sene iþler kesat.
Kriz çýkarmamasý þartýyla 2016 da, USD fiyatý 6.0 yý geçmez demiþtim.
S400 zaten kuluçkadaydý, üzerine "Seçim sonuçlarýný kabul etmeme" ve "linç" krizlerini çýkardý. Hoþ hükümet sorun çýkarmasaydý, acaba USD buralara gelmezmiydi.?
Gelmezdi demek zor. damadýný ekonominin baþýna koymuþ. Kim adam yerine koyar böyle hükümeti.?
Hoþ oraya eþek baðlasan, yada Tesla yý diriltip oturtsan, yine yahudi bankalarý istediklerini yapacaklardý da. Ancak onlarýn istediklerini verirsen, piyasa krizini keserler.
Bi kere tüm siyasetçiler olarak özal dan beridir ülkeyi dovize baðlý hale getirmiþsin. Bunuda büyük baþarý olarak ülkeye kakiþlemiþsin. Artýk ben hariç kimi koyarsan koy oraya, ancak batýya teslim olursan, halkýný ülkeni satarsan, sana vurmayý keserler. Bu konu karýþýk aslýnda. Her aþamanýn bir sebebi varda, anlatmak gereksiz, zaten 50 kere yazmýþým.
Bu kakiþlemiþsin lafýný, bir kaç gündür ulusal kanalda seyrettiðim Oktay Sinanoðlu kullanýyor. Çok ilginç biri. Kariyerine bakarsan, dahi olarak adlandýrýlýyor.
Sesi ve görüntüsüne bakarsanda, bebek dersin. Kafasýna silah dayamamýþssan, kimse dinlemez onu.
Tabi ben dinledim. Sese görüntüye koyunlar bakar, keçiler neye bakar. Sözlerin anlamýna ve kimin söylediðine.
Süper þeyler söylersin ama katilsindir, sömürgecisindir, hýrsýzsýndýr. O zaman fizik kanunuda anlatsan, laflar deðersizdir.
Görüntün karizmatik, konuþman olaðanüstüdür, millete dinletirsin, ama boþ konuþuyorsundur.
Her neyse, adamý dinledim, zaten bildiðim þeyleri anlatýyordu, ama detaylandýrýyordu. Ýlave bilgilerde öðrendim. Hakkaten deðerli bir insan.
Oktay bey bu ülkeye gelince baþýndan geçenleri okumuþtum. Ýçler acýsý ama aynýsýný bende yaþadým.
USD konusundaki tahminim, vaktinden önce çuvallamak üzere.
S400 krizine kadar, hükümet IMF veya benzeri bir kuruluþla anlaþma yapar diye hesaplamýþtým. Buradada yazmýþtým.
Tutmayacak galiba.
Araya seçim krizi sokuþturmasý, geçen seneki papaz krizi sokuþturmasýna benzedi...
Son düzenleme : alicemal; 25-04-2019 saat: 18:37.
Sebep: tiny
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri