Herkesin bayramını kutlarım.
Her yıl şeker alıyorum, hepsi elde kalıyor. Çocuklar gelmedi yine. Sinirli yapımdan kaynaklanıyor.

Tatlı yemeyi şekerli asitli içecek içmeyi 10 yıldan fazladır bıraktım. Pastane ürünleri yemeyi bile 2-3 yıldır bıraktım, halbuki simiti çok severim.

Şimdi bu çeşit çeşit şeker ve çukulatayı ne yapayım.?
Mahallede her gördüğüm çocuğa şekeri dayasam, aileleri sapık var diye taşı kapıp kovalayacaklar. Bu civarda herkestede en azından av tüfeği var.

Şekerleri yememde, çukulataları yesemmi.? İçinde ne var bilemezsin, her şeyi yazmıyorlar. Yağ olarak kesin GDOlu bitki yağı kullanmışlardır.

Davulcuda para almaya gelmedi. Odamı korktuki.? Oruç tutmasamda, davulcuya para verip geleneğe uymak hoşuma gidiyor.

Mahallenin yaşlılarının ellerini öpmeye gitmediğimden, mahalleliler bayramlaşmayada gelmiyor. Bak işte bu tarafını seviyorum. Bu aralar bırak yanak yanağa dayamayı, el sıkışmak bile rahatsız ediyor.
MHP liler bunu çözmüş. Yanak değdirmek yerine boynuz deydiriyorlar. Acaip komik bi durum ama çözüm çözümdür.

Bizim İngiliz damat vardı, 13 yıl kadar önce ziyarete gelmişti. O zamanlar el sıkışmaktan ve yanaklaşmaktan rahatsız değildim. İngiliz damat gelince el sıkışıp yanağı dayamıştım. Adam acaip rahatsız oldu.
Halada aklımdan çıkmamış. Acaba damat yüzündenmi bendede başladı bu durum.?

Bu arada borsa genel de, Cautionary nin topiğine denk geldim, üç beş sayfa okudum.
Adam çok efendi ve süper paylaşımlar yapmış. Çok fazla okuyup kendisi hakkında tam fikir sahibi olamadım, ancak okuduğum kadarı ile, o topiği takip etmek bu topiği takip etmekten çok daha faydalı.

Tavsiyem oraya takılın. bende rahat edeyim yaw.

Moruk, fransızcayı google ile çevirdim. "Sonsuzluk özgürlüğü kardeşliği" diye çevirdi.
"Özgürler, sonsuza kadar kardeştirler" gibi bişey herhalde.
Yoksa, "sonsuza özgürce gidenler kardeştir" mi ki.?
Belki "Kardeşim, yürüyün gidin benide özgür bırakın" mı demek istedi.? Bilemiyor insan.