Dünki hisse fon alýþ emri gerçekleþmiþ. Portfoydeki yeni durum.
Hisse banka fon %16,57
Hisse þirket fon %76,52
Altýn fon TR %%6,92
Nakit sýfýr.
Yýlbaþýndan bu yana K/Z %12,72
herkese bol þans.
Dünki hisse fon alýþ emri gerçekleþmiþ. Portfoydeki yeni durum.
Hisse banka fon %16,57
Hisse þirket fon %76,52
Altýn fon TR %%6,92
Nakit sýfýr.
Yýlbaþýndan bu yana K/Z %12,72
herkese bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Son kalan altýn'ýda satýþa koydum. %17,3 artýdaydý.
Madem en azýndan 1 ay için BISTin çýkýp USD nin düþmesini bekliyorum, son kalan altýnada satýþ emri girdim. Yarýn hesaba geçer.
Satýþ kararýmda altýn aþaðý döner gibi bir beklentim yok. Tamamen kýsa vade BIST ve USD ile ilgili beklentimden dolayý.
Cuma günü trump-tayyip görüþmesinden iyi þeyler çýkacaðýný umut ediyorum. Bu sadece umut, temeli yok. Kimseyi etkilemek istemem. tayyip seçimde yenilince, trumpa karþýda kuyruðu indirebilir.
Zaten Ýran ambargosuna katýldý, kuzey suriyede abd politikalarýný kabul etti. Geriye s400 kaldý.
@NeAcaipDunya
ons altýn dün akþam hýzla düþtü, ilginç. Yükselme sebebi olarak Çin le abd nin uzlaþamamasý gösterildi. Dün akþam uzlaþma sinyalimi geldiki.? Ben henüz göremedim.
Önemlide deðil, son kalan altýnýda dün sattým. Hatta düþerse, bir kaç ay sonra düþükten alabilirim, ama sanmýyorum düþeceðini. Bu yýl içinde 1.500 ü zorlayacaktýr, geçme ihtimalde var.
Çin le abd restleþirse, 1500 ü rahat bile geçebilir. Tabi çok önemli bir alým satým yapmayacaksam teknik seviyelere bakmýyorum, yuvarlak rakamlar veriyorum, siz onu o civardaki teknik engel olarak algýlayýn.
Bizi þu an, cuma yada cumartesi yapýlacak tayyip - trump görüþmesi ilgilendiriyor. Ailecek tatile çýkarlarsa, benim açýmdan iþler iyi demektir. Hoþ bu 2 çocuk kafalý birlikte tatile gitse, ikisininde cesedi döner.
tayyip elinde godiva çukulata kutusu ile gidiyor. abd Konsolosluk elemanýný serbest býraktý.
Bu demektirki tayyip sinmiþ olarak gidiyor. Aslýnda sinen Türkiye cumhuriyeti ya her neyse acýmýzý deþmeyelim.
Son düzenleme : alicemal; 26-06-2019 saat: 10:28.
@NeAcaipDunya
Ýþin acý yaný, bankalarýmýz ve dev þirketlerimiz yahudi elinde olmasa, abd ye destek çýkýp kriz yaratmasalar. abd ambargosu bizim çok iþimize yarar. Sevinmemiz gerekir.
Zaten 20 milyar dolar civarý bir ticaret hacmimiz var. Ambargo koysan ne olur koymasan ne olur.
F35 i isteyen kim.? Ambargo, kendi uçaðýmýza odaklanmamýzý saðlar. tabi dinCÝlerle deðil.
Sorun para piyasalarýnda. Bankalar batýdan borçlanýyor, oranýn pazarýna gidiyorlar. Hali ile birden sunni bir krizle karþý karþýya kalýyoruz. bankalar batý güdümünde olduðundan, yönlerini baþka tarafa dönmedikleri için, arayýþa girmedikleri için. abd isteyince medya ile beraber bir yaygara koparýyorlar, al sana taze kriz. Zaten doviz seviyesi londrada belirleniyor. yaygara baþlayýnza londrada zak yukarý USD. Niye.? TR de yaygara var.
Her neyse. Önemli olan siyasetçilerimizin semirmesi. Onlarda maþallah hepsinin ense ivedik in bacaðý kalýnlýðýnda. Tek sevinebileceðimiz kýsým o. Ölene kadarda sýrtýmýzdan bir eli yaðda bir eli balda besliyoruz. Avrupa hastahanelerinde sýrtýmýzdan bedava tedavi ettiriyoruz. Kaplýcalarý dahil. Ölüncede karýsýný sonra kýzýný ölünceye kadar sýrtýmýzda taþýyoruz. 2 sene vekillik yapanýn ailesini, 70 sene yaðlý ballý besliyoruz.
@NeAcaipDunya
Altýndan gelen para hesaba yattý. Bu ayki gelirden artanda eklenecek.
Bu parayý ÞÝMDÝLÝK nakit olarak tutmaya karar verdim.
Olasý G20 zirvesinden kötü sonuç çýkarsa, yada s400 le ilgili biþeyler abartýlýrsa, nakiti kullanabilirim. Yani BIST düþerse nakiti kullanabilirim. Belki altýn bir fýrsat verir bilmiyorum.
Þu anki BIST seviye, önümüzdeki riskleri hesaba katarsak benim için ucuz deðil. Pahalýda deðil.
Bekleyelim bakalým.
EK: Bu arada ons altýnýn düþüþ sebebi haber sitelerinde yeni gördüm. "ABD Hazine Bakaný Steven Mnuchin, "Çin ile %90 anlaþtýk" gibi biþey demiþ.
Son düzenleme : alicemal; 26-06-2019 saat: 13:52. Sebep: ek
@NeAcaipDunya
kitapçý emeklinin ölümü olayýný bilmiyor anladýðým kadarý ile.
Emekli vekil ölünce vekil emekli maaþý, belli þartlara baðlý olarak karýsýna ve kýzýna kalýr. Ölene kadar alýrlar o maaþý. Benim akraba 30 yýldýr alýyor, bir 40 yýl daha yaþar.
Vekil emeklisi hariç diðer emeklilerdede var benzer durum ama 2bin TL nin kalmasý ayrý, 15bin TLnin kalmasý ayrý. Biri 30 yýl çalýþmýþ en az 2bin TL emekli maaþý hak etmiþ, diðer 2 yýlda meclis koltuðunda hiç bir iþ yapmadan oturmuþ vermiþler 2bin yerine 15 bin TL artý kýyak saðlýk haklarý ve diðer haklar.
@NeAcaipDunya
Sen de mi eski 70'likcilerden miSin muhterem..
sensor 70 likten ne kast edildiðini anlamadým.
her neyse...
Dünyanýn zengin ülkeleri son 2 yýldýr birer birer, sývý yakýtlý motora sahip araçlarý ne zaman yasaklayacaklarý ile ilgili haberleri yayýnlayýp duruyorlar.
Tamamen elektrikli araçlara geçecekler.
En erken yasaklayacak olan Norveç. 2025 de geçmeyi planlýyor.
Sonra 2030 da sývý yakýtlý motor ÜRETÝMÝNÝ yasaklayacak olan ülkeler geliyor, biride ALMANYA,
Sonrada 2040 a kadar yasaklayacak olan ülkeler var.
Bazýlarý, ülkede fosil yani sývý yakýtlý araba hiç kullanýlmasýn istiyor.
Bazýlarý ise, mevcut sývý yakýtlý araçlar kalsýn ancak bu motora sahip araç üretmeyelim, ithal etmeyelim diyorlar. Sonrada tamamen yasaklayacaklar.
Peki Almanyada kurulu bir otomotiv þirketi iseniz. Mesela volkswagen, Mercedes, BMW gibi. ne karar alýrsýnýz.?
Ülkeniz kýsa süre içinde tamamen elektrikli araçlara geçecek ve siz sývý yakýtlý milyonlarca otomobil üretip hem almanyada hem dünyada satýyorsunuz.
Tabiki sývý yakýtlý fabrikalarýnýzý az geliþmiþ ülkelere taþýrsýnýz, çünki dünyaya belki bir 40 yýl daha sývý yakýtlý otomobil satacaksýnýz. Fabrikayý tamamen kapatamazsýnýz.
Elektrikli otomobil üreten son teknoloji fabrikalarýnýzýda Almanyada kurmaya baþlarsýnýz.
Fransada yasaklama kararý çýktý. 2040 da tamamen elektrikliye geçecek. Bunun üzerine o ülkenin fabrikasý renault, sývý yakýt enjektörü fabrikasýný Türkiyeye taþýdý.
Alman volkswagen, sývý yakýt fabrikasýný taþýyacak ülke arýyor. Sývý yakýt motora sahip araçlarý Almanyada ve avrupada üretemeyecek hale geliyorlar. Avrupa dýþýna taþýmalarý lazým. pazara yakýn olmalarý lazým.
Bizim millette bayram yapýyor.
tamam, iþ olanaðý yaratacak sevindirici bir haber, ancak fabrikanýn bize NEDEN geldiðinide unutmamamýz gerekir.
Kör olmayalým abilerim ablalarým. Astigmat yada katarakt, belki miyopi kabul edilebilir, ancak ...
her neyse... kim anlayacaksa, yazdýk iþte..
Bu arada G20 toplantýsýna bizim tayyip elinde bir kutu godiva çukulata ile giderken, trump da elinde bir demet papatya ile gelecekmiþ.
Dünki haber, bize yarar bir iþ yapmýþlar ama unuttum hatýrlamýyorum. biz konsolosluk görevlisini býrakmýþtýk, ha hatýrladým halkbank GM yardýmcýsýný serbest býrakma kararý almýþlar... tayyip kucakta gibi... Bulanýk bi þekilde görünüyor. Tüm veriler bunu iþaret ediyor.
Fakat net görüntü alýnamýyor. tayyip yani biz abd nin kucaðýna tekrar oturursak, yaþadýk abicim...
yaw delirmemek elde deðil... nasýl bir ülkeyiz böyle.. kucaða oturursan borsadan para kazanacaksýn ama çoluðunun torununun geleceðini abd li çocuklara vermiþ olacaksýn... torunun abd li veledin sömürgesi olmaya devam edecek ve bunu sen yapýyorsun...
her neyse artýk. Kýsa süre içinde, abd nin sýcak kucaðýna dönmenin rahatlýðýný yaþayacaðýz gibi.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri