Originally Posted by
alicemal
ege cansen bu günkü yazýsý ile açýkça ben hayvaným demiþ.
...
Çünki biz insanýz. Hayvandan ayrýlan yönlerimiz var.
Hoþ hangi yönler ayrýlýyor, onuda araþtýrýyorum. Bulursam paylaþýrým. Umudum pek yok, fazla heveslenmeyin.
...
.
Bu lafý ettik. Hakkatende uzun yýllardýr aklýmda olan bir konu. Bizi hayvandan ayýran ne.?
Soru yanlýþ oldu. Bizi hayvandan ayýraný bildiðimi sanýyorum. HAFIZA.
maymun dalda gezerken bizim marsa cihaz indirmemz, tamamen hafýzamýzýn hayvandan biraz daha fazla olduðu için diye düþünüyorum.
Bakýn kesin söylemedim, düþünüyorum dedim. Böylede süpermenim yani. Ancak bu tezlerim hep doðru çýkýyor. O ayrý konu.
Gelelim ana konuya.
Þu an hayvandan farklý ne yapýyoruz. Tabi özde ne yapýyoruz. Huy olarak ne.? ÖZDE NE FARKLI.?
Hem bilim adamlarý tarafýndan hemde benim tarafýmdan söylenen þeyler, hep boþ çýktý. Ne yapýyorsak hayvanlarda yapýyor.
Plan kuruyoruz, hayvan kuramaz dedik. Zamanla bir sürü hayvan türünün plan yaptýðýný gördük.
Alet kullanýyoruz, hayvan alet kullanamaz dedik. Zamanla bir sürü hayvanýn alet kullandýðýný gördük.
Bizde olan huylar,
nefret? Hayvanda var.
Kin tutma.? Hayvanda var.
Alet kullanma? Hayvanda var.
Kumpas kurma? Hayvanda var.
Tuzak kurma? Hayvanda var.
Aldatma? Hayvanda var.
Sevgi, aþk? Hayvanda var. (bunlar sürü oluþturma ve üreme ile ilgili duygýulardýr.)
Sanat? Eser üretme.? Bu konu tartýþmalý, düþünmek lazým. Sanat neye denir? Bunun cevabýný verirsen, eser nedir cevabýný verirsen, hayvanýnda yaptýðýný göreceksin.! Tartýþýlýr bir konu.!
Matematik, felsefe, fizik, edebiyat filan fýzstýk hepsi hafýza ile ilgili konular, temel huylar deðil, bunlar yüzey. Ýnsanýn hafýzasýný kýsalt, gittikçe hayvana döner. tamamen bilgi birikimi ve onu hatýrlama ile ilgili ilgili olay. hafýzan varsa bilgi birikimin olur.
2x2=4 dü sonraki nesle öðretirsen, 2x3 ü sonraki nesil ekliyor, öyle gidiyor.
Netçeye gel. Bugün bir farkýmýzý bulduðumu sanýyorum.
Gelecek nesle faydasý olacak biþeyler yapmak için yük altýna girmek. tabi buda hafýza ile ilgili biþey olabilir. Hafýzasý azcýk daha fazla bir hayvanýz yaw...
Her neyse... hayvanýz yaw... uzatmayýn iþte. 3 kuruþ hafýzan fazla diye maymun deðilim diyorsun. Maymunsun.
Ýstersen ucuz gibi görünen kýzlarýn çevresinde toplanan mart erkeklerine bak. nasýl birbirlerini ezmeye çalýþýyorlar. Kýzýþmýþ diþi çevresinde dolanan erkek köteklerden fark göremeyeceksin.
yada yemek gören insanlara bak. Nasýl %80i toplanýyor yemek çevresinde.
Eðitimlide olsan fark etmiyor. Dünyaca ünlü teknoloji firmalarýnýn bazý toplantýlarýna katýldým. Toplantý öncesi yada sonrasý sandalyesiz yüksek masalarda toplantý baþlamadan önce yada sonra aperatif türü yiyecekler verirler. nasýlda saldýrýr o dünya çapýnda eðitim almýþ gençler, sürü olduklarýnýn farkýnda olmadan.
Evet boþ masa bulamadým aç kaldým o sebeple burada giydirmeyi uygun buldum. 20 yýldýr bu günü bekliyordum, sonunda geçirdim ve rahat ettim. zýkkým yiyin adiler.
Bu arada zýkkým, Balýkesir yöresinde üretilen hafif acýmsý bir sos gibi bi þey. Kahvaltýda yiyorlar.(ÝL hatalý olabilir, aklýmda bu kaldý)
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri