Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,12 Mr 110,30 / 119,90
8,14 10% 2,43 Mr 7,54 / 8,14
3,63 10% 483,93 Mn 3,31 / 3,63
34,80 9.99% 89,24 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 30,32 Mn 16,41 / 17,30
1.349,00 -9.95% 254,28 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 886,74 Mn 2,90 / 3,13
6,42 -9.7% 132,86 Mn 6,40 / 6,88
21,76 -8.42% 295,11 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,14 2.61% 24,96 Mr 3,06 / 3,32
330,00 4.02% 19,75 Mr 317,75 / 330,75
14,84 2.77% 7,51 Mr 14,36 / 14,97
197,00 2.6% 7,06 Mr 189,40 / 197,30
81,00 3.71% 7,05 Mr 77,40 / 82,00
18,94 1.94% 785,64 Mn 18,28 / 19,06
412,75 0.43% 5,29 Mr 407,00 / 416,25
197,00 2.6% 7,06 Mr 189,40 / 197,30
758,50 1.68% 2,46 Mr 742,50 / 760,50
94,90 1.82% 334,99 Mn 92,75 / 95,20
117,90 1.64% 148,13 Mn 114,90 / 118,10
412,75 0.43% 5,29 Mr 407,00 / 416,25
31,58 2.47% 138,32 Mn 30,62 / 31,62
10,89 1.78% 146,60 Mn 10,71 / 10,91
82,50 1.35% 254,02 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 211/853 ÝlkÝlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,681 - 1,688 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by kemer77 Yazýyý Oku
    Ali cemal bey peki borsa ucarsa ne olacak ulke duzene mi kavusacak?

SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    kemer neye dayanarak bunu yazdýn bilmiyorum. Yaþýn 16 dan küçük olsa gerek.
    Önce baþtan sona bütün sayfalarý oku.? Ama "okudum" diye yalan söyleme, yalancýyý 5bin 227 metreden tanýrým.
    Sonra sýnava alýcam. Geçersen sorunu yanýtlamama gerek kalmayacak...

Geçemezsen.?

Sana doðal gaz veren oluþuma git, "geçemedim naaapiiim" de.? Yada deme kimin umrunda.? Benim deil.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Orta Uzun Vadeli Yatýrým : Ege Gübre

Ek 23327

Tablodaki veriler Ege Gübrenin son 10 yýlýna ait, genelde bu kadar uzun vadeli analiz yapan olmaz ama bazen aðaçlara bakýp ormaný ýskalýyor insan. Ýsmi ege gübre olmasýna raðmen aslýnda ciddi nakit üreten bir liman þirketi.

Özellikle tahtasýnýn dar olmasý sebebiyle pek bir yatýrýmcý gelemiyor þirkete, ama fiyat 50-100 TL olsa herkes buraya gelecek gibi.

Tablodan görüleceði üzere eggub son 10 yýlda çoook ciddi yol aldý.

Limaný yapýmýndan kalan 43 Milyon dolarlýk borcunu kapattý.

Liman cirosunu kurdaki artýþa raðmen 20 milyon dolar seviyesine çýkarttý (bunun yaklaþýk 9 milyon dolarý konteyner liman kirasý)

Ýsmi ege gübre olmasýna raðmen esasýnda liman gözüyle bakmalý, liman kar marjý neredeyse %75 düzeyinde. Konteyner limanýný devralýrsa liman cirosu yükselecek ama karlýlýk %60'ýn altýna düþmez. Dünyanýn her yerinde liman iþi imtiyazlý ve karlý bir iþtir. Çünkü her isteyen liman kuramaz, çok büyük yatýrýmlar gerektirir bu sebeple yatýrým sonrasý iþletme karý yüksektir. Ege gübre konteyner limaný türkiyede en büyük ilk 10 liman içindedir, konteyner iþi yapan 20 liman vardýr.

Limandan istikrarlý ve yükselen þekilde yýlda 15 milyon dolar civarýnda faaliyet karý elde ediyor, borcu yok, piyasa deðeri ise 60 milyon dolar civarýnda. 4 yýllýk faaliyet karý ile iþlem görmesi hiç makul deðil. Dünyada limanlar yýllýk kazançlarýn 15-20 katý ile iþlem görüyorlar.

Türkiye borsasýnda gelirleri dolar bazýnda geliþen ve istikrarlý kara sahip çok az sayýda þirket vardýr. Konteyner iþletmecisi þirketin paylarýnýn alýnmasý ile liman cirosu daha da büyüyecek. Büyük ihtimalle de ayný çatý altýnda yýllýk 15 milyon dolarýn daha da üzerinde faaliyet karý elde edilecek.

Limanýn bulunduðu bölge Aliaða her geçen gün konteyner trafiðinden daha fazla pay alýyor. Yýllýk 15 milyon dolar faaliyet geliri Aliaða Bölgesindeki fazla kapasiteye (ege gübre, nemport ve petlim limanlarýnýn toplam kapasitesi 3 milyon TEU, yýllýk iþ hacmi ise henüz 1 milyon TEU) raðmen elde ediliyor. Bölgedeki kapasite doldukça liman hizmet fiyatlarý yükselecek ve karlýlýk daha da artacak.

Ege gübrenin 700 dönüm kendine ait arsasý var, Türkiye'de bu ölçüde büyük alana sahip baþka bir liman varmý bilmiyorum, liman geri sahasý iþ hacmini büyütmek için kritik önemde, çünkü liman sahasýnýn içinde ne kadar büyük operasyon (depolama / gümrüksüz saha) yapabilirseniz o kadar deðerli. Arsanýn dönümü 1 milyon TL olsa arsanýn deðeri 130 milyon dolar eder, þu andaki piyasa deðerinin 2 katý. Arsa dýþýnda liman yapým izni almak türkiye'de yýllar alýr. Aliaða gibi derin denizi olan doðal limanlar iþletme için büyük avantaj, çünkü yeni nesil gemilere uygun. Ýzmir limanýna yeni nesil büyük gemiler gelemiyor. Limaný yapmak için de yaklaþýk 100 milyon dolar yatýrým gerekir.
    Arsa ve liman yatýrýmý ve ekipmanlar ile birlikte çok rahat 250 Milyon dolarlýk bir yatýrým deðerinden bahsediyoruz. Sýfýrdan yapýlsa bu yatýrýmý devreye almak ise en az 5 yýl.

Yatýrým deðeri piyasa deðerinin en az 4-5 katý bir þirketten bahsediyoruz.

Gübre iþinden bahsetmeyi gereksiz buluyorum. Yatýrýmcýlar gübre iþine bakarken "kuþa bak kuþa" kandýrmacasýnda olduðu gibi þirketi ýskalýyorlar. Gübre iþinden her yýl ortalama 2-3 milyon dolar zarar ediliyor. Bu zarar temel olarak ithal girdilerin fiyatlara yansýtýlmamasýndan kaynaklanýyor. Gübre iþini kapattýk deseler þirket 15 milyon dolar faaliyet karý ile göz kamaþtýracak. Gübre iþindeki kritik konu döviz kurunun yatay seyretmesi, 2019 yýlý bu anlamda gübre sonuçlarýný olumlu etkileyecek. Belki de gübreden hiç zarar yazýlmayacak. Kur hýzlandýðýnda ise yine yýlda 2-3 milyon dolar ortalama zarar olabilir.

Takip edilecek ilk konu TCE EGE þirketinin satýn alýnmasý olacak. Bakalým nasýl bir alýþveriþ olacak. Þirketi almak için ne kadar para ödenecek, þirketin ne kadar borcu var? TCE EGE nin ne kadarlýk ekipman vb mal varlýðý var. 15 milyon dolarlýk liman faaliyet karý ile kaç yýl içinde üstlenilecek borçlar tümden temizlenmiþ ve "kiracýsýz, kendi ekipmanlarý ve ekibi ile kendi limanýnda hizmet veren þirket" haline geleceðiz.

10 yýl içindeki geliþimine bakýnca bu duruma gelmesi çok uzun süre almayacak görünüyor, ama birçok yatýrýmcý için 1 yýl daha beklemek çok zor oluyor biliyorum.

Ama borsa hayatýmda deðeri ortaya çýkmayan þirket görmedim.

Sabreden hak ettiði deðere kavuþacak diye düþünüyorum.

Tavsiye deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    gundwane ye cevap vermeme gerek yok kendi kendine takýlmýþ. En güzeli böylesi. Burada deðilde, baþka topikte kendi kendine takýlacaksýn.

gundwane'nin fanatiði olduðu parti yada futbol takýmý gibi bi gruba geçirdiðimde, "bende seni adam sanýyodum" diyecek gibi bi hava sezdim.

Fazla heyecan varsa, bi tarafta fanatiklikte vardýr.

Her neyse önemli deil...

Gelelim dünki harekete? Ne oldu.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün gece bayaðý bi ekonomi kanalý seyrettim, Cuma günki harekete yanýt bulamadým.

VOB tarafýný okudum, saðolsunlar bazý ip uçlarý vermiþler.

Yaw acaip yükselmiþ kazanmýþsýn, niye baðcýyý soruyorsun diyenleriniz olacaktýr.

Amatörsünüz derim. Normalin dýþýnda yükselsede, düþsede sebebini bilmeniz gerekir.

Kocanýz size durup dururken gül getirmiþse, sebebini bilmeniz gerekir. Boynuzunuza yeni bir dal takmýþ olabilir.
    Karýnýz o gün size fazla ilgi göstermiþse sebebini bilmeniz gerekir. Son çocuk sizden deðil kapýcýdan olabilir, yani apartman yönetim asistanýnda.

Os sebeple biraz kafa yordum, ancak net biþey çýkmadý.
    Son düzenleme : alicemal; 28-09-2019 saat: 15:54.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Böyle durumlarda en önde gidenleri analiz etmek, faydalý olabilir.

Örneðin. fetö darbesinden 2 iþ günü önce sinden merrill lynch denen abd merkezli yahudi finans kurumu, BIST de yüklü VIOB satýþlarýna baþlamýþtý. Ne olduðunu anlayamamýþtýk.?

2 iþ günü sonra fetö darbesi baþladý.

merrill lynch denen yahudi finans kurumu, darbeyi önceden biliyordu. Neden. ?
    Çünki fetö yü yaratan ve besleyen abd li siyonist yahudiler, merrill in sahibide siyonist yahudiler, tüm abd finans devlerinin hatta FEDin olduðu gibi. Tüm
    Dünyadaki bi kaç istisna hariç büyük finans gruplarýda siyonist yahudilerin elinde.

Ýmdi cuma günki alýþlara bakalým kim almýþ.?

Bende detay ekran olmadýðýndan, VIOB tarafýnda dün yazýlanlara baktým.
    CITI ve finans bank öne çýkmýþ.

Kimdir bu citi ve finansbank emþerim.?

citi bank siyonist yahudilerin bankasý(Rockefeller) hemde en hayvan(katliamcý) olanlarýndan.

Peki finansbank?

Kuran kiþi hünü özyeðin denen TR yahudisi. Tüm þirket kuran TR yahudilerinin siyonist yahudilerle göbek baðý vardýr.
    hüsnü denen yahudi, bankayý 2015 de Katarlý QNB ye satmýþ.

Peki QNB nin sahibi, siyonist yahudi uþaðý katarlýlarmý? yoksa batýlý fon larmý.? Daha önce ne demiþtik. Dünyada bir þirketin sahipleri, BATILI uluslararasý fonlarsa, o þirketin sahibi büyük ihtimalle yahudilerdir.

Bu þirket sahibinin öðrenilmesini zorlaþtýran fon sistemini kuranlar yahudiler. tepki çekmeden dünyanýn anna koymak istiyorlar, ama karþýlarýnda az da olsa benim gibi insanlar var. Umarým kaybedecekler. Hem yahudiler hemde tüm dünyadaki uþaklarý olan partiler.

QNB nin sahibi %51 olarak katar devleti görünüyor. katar ve suudi arabisten yahudilerin yani þeytanýn uþaðýlar son 100 yýldýr. Abd(yani abd ve ingiltereyi yöneten yahudiler) emreder, suudi katiller ve katarlý kaatiller yapar. Ülkemizdeki tüm önde gelen din adamý kýlýðýndaki tarikat liderlerinin arkasýnda bu 2 ülke vardýr. Emri siyonist yahudiler yani abd ingiltere gibi ülkeleri yönetenler verir. katarlý ve suudi sunni-selefi-vahabi katiller uygularlar.

katardan ispatlayabileceðimiz bir þey yok, geriye siyonist yani ruh hastasý siyonistlerin bankalarýndan biri olan citi kalýyor.

Cuma günki hareketten ne çýkaracaðýz.?

Þimdi bu citi ve katarlýlar siyonist abd köteði olduðuna göre, abd ile bir anlaþma gerçekleþmiþ ve açýklanmamýþ olabilir.

Bir kaç ÝÞ günü geçerse anlarýz.
    Alýþlara bakýlýrsa, 105 üzerinde duracak gibiydi. Tabi bu ayýn 2 sinden beridir hacme bakarsak, çoktan 110 görülmüþ olmalýydý ama tayyipin dans pistindeki kývraklýðý sebebi ile 110 bini göremedik. Uzaktan bile seyredemedik.

Ýmdi normalde EN AZ 110 bin de olmamýz gerkiyorken 100 binlerde dolaþmamýz, anlamsýzdý. Ne kadar kötü haber gelirse gelsin netçede bir ülkeyiz, en kötü ihtimalle bile 100bin üzerinde olmalýydýk. Kongo denen afrika ülkesi bile olsam 100bin üzerinde olmalýydýk.

Ancak yular bu ülkeyi düþünen insanlarda deðil o sebeple her türlü anomallik bizde normal. adanalý gibi kafa yapýsýna sahip olanlar yüzünden.
    Tabi suç onlarda deðil, genetik bir olay. Sürü liderin kimse onun verdiði ritm ile kývýrýrsýn.

Her neyse.

Bi kaç gün içinde en fazla 3 gün diyelim yani çarþamba, bi abd ile anlaþma haberi gelirse, "haaa bu sebeple imiþ" diyeceðiz.

Yok herhangi bir anlaþma haberi gelmezse, 103 bini Ekim ayýnda tekrar görürüz. 100 bin altýný görme ihtimalimiz çok çok küçüldü. Savaþ çýkarsa filan. yada bi kaç banka abttýðýný ilan ederse.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    swing muþmulasý araya girmiþ.
    Anladýðým kadarý ile ailesi tarafýndan þýmartýlmýþ bir tip. Göster bakiim pipini teyzene denenlerden.
    Dünyayý kendi ekseninde dönüyo sananlardan, bu topiði takip edenler bilirlerki, dünya keçinin etrefýnda döner.

Sürekli yazý yazýlan bi kaç topiðe bu yazýsýný asmýþ olmalý. Ya spek yancýsý, ya iyi niyetli ama þýmarýk saygýsýz bir tip, yada elindei senetleri kakalamaya çalýþan hak gaspçýsý biri. Tam bizim ülkeye layýk biri ama sýrbistandada iþ yapar.

Reklamýný yaptýðý senedin grafiðini inceleyin, yýlbaþýndan bu yana endeks in epey üzerinde prim yapmýþsa, swing denen lavuða negatif energinizi gönderin.

Bana yeterince gönderiyorsunuz, birazda swing e gönderin de nefes alayým.
    hak ediyorum o ayrý mavzu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün gereðinden fazla sivri ve iddialý yazmýþým. Muhataplardan özür dilerim. Dün kafa yerinde deðildi.

Geçen gün dünyada dönen oyunu anlatan program için ismi zaytung filan demiþtim, yanlýþ.
    Programýn Ýsmi zeitgeist addendum 2
    Kanal antalya da arada sýrada gösteriyorlar. Belki internettede vardýr ama yandex ile arayýn google filtreleme yapýyor, yahudilere zarar verici görünen bazý þeyleri bulamýyorsunuz.
    Tabi yandexte kendi çapýnda filtreleme yapýyordurda, bu programý filtrelemek iþlerine gelmeyebilir.
    @NeAcaipDunya

Alicemal bey
    Yaklasik bir aydir hergun sayfanizi takip ederim.ve yazilarinizi da begenerek okuyorum.sizinle ayni goruslerinizi paylastigimi belirtmek isterim.
    Ben tayyip erdogan iktidarda oldukca sellciyimdir.
    Ama gecen hafta cok ilginc bir görüntü oldu.
    Sanki birileri masaya saglam bir para koydu.
    Bu demek degildir tabiki piyasaya para giriyor hergun siftah yapamadan dukkani kapatip evine giden esnaf bir sonraki gun full is yapacak.isin finansal kismindaki fiyatlamalarin biraz daha yukari cikacagini bu yuzden kisa pozlarimi bir muddet kapamayi dusunuyorum.
    102800 altina inmeden de sort acmamayi dusunuyorum.
    Fikrim þudur ki borsa real ekonomiyi hic ama hic yansitmiyor.ulkenin temel goruntusu cok kotu.piyasa kan agliyor.ben turizm bölgesinde calisiyorum ve bir aya kalmaz 500 bin uzeri turizm calisani askiya alinacak yeni sezona kadar issizler ordusuna katilacak.ulkede ciddi.bir kriz var.avm ler bile zararda .sanayi kuruluslarinin coguda zarar etmemek icin çýrpýnýyorlar.ama gel gelelim piyasa belki daha da cok yukarilara cikabilir sadece bunu belirtmek istemistim.insallah sizlerin kalbini kirmamisimdir.cok hassasimdir bu konularda.tesekkurler
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    kemer neye dayanarak bunu yazdýn bilmiyorum. Yaþýn 16 dan küçük olsa gerek.
    Önce baþtan sona bütün sayfalarý oku.? Ama "okudum" diye yalan söyleme, yalancýyý 5bin 227 metreden tanýrým.
    Sonra sýnava alýcam. Geçersen sorunu yanýtlamama gerek kalmayacak...

Geçemezsen.?

Sana doðal gaz veren oluþuma git, "geçemedim naaapiiim" de.? Yada deme kimin umrunda.? Benim deil.
    SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 211/853 ÝlkÝlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •