Ýmdi hangi aþamadayýz ona bakalým. 
BIST i suriye konusunda rahatsýz eden abd ve Rusya vardý.
Dünya finans piyasasý abd kontrolunde olduðundan, TR de bankalarýn oyuncaðý gibi göründüðünden, asýl zararý abd verir dedik.
Göründüðü kadarý ile abd büyük ölçüde yoldan çekildi.
Dün akþam dinlediðim kadarý ile, abd savaþta yenilmiþ gibi bir anlaþma yapmýþ bizimkilerle. Ama fotoðraflara bakýnca, bizim tayyip 3 öðün dayak yemiþ gibi görünüyordu. Görünen oki masada kazanmýþ.
O zaman neden abd lilerden 3 gün dayak yemiþ gibi görünüyordu.? Sebebi karþýsýnda devlet baþkaný deðil, baþkan yardýmcýsý olduðu için olsa gerek.? Kendini dünya lideri sanýyor ya.?
Halbusi sýçandan farký olmayan abd uþaðý apo denen ... le masada pazarlýklarý yapalý çok olmadý. apo denen sýçanýn seviyesine inmiþken, Þimdi abd baþkan yardýmcýsýný beðenmiyor.
Her neyse... BIST e gelelim.
Göründüðü üzere kalýcý iyi haberle %3 - 5 yukarý atar demiþtim. Belirsizlik hiç olmasa 2 günde 100 bin üzerinede atar ama cevabýný görmediðim bir soru var.
5 günde abd ve uþaklalrý pkk, kuzey suriyeden çekildikten sonra ne olacak.?
Orasý tam net deðil. Bizim tayyip hala orada evler yapýp yerleþme hevesindemi.?
Eðer bu hevesteyse, ne demiþtim, karþýna Rusya dikilecek.!
Bu netlik kazanmadan, çok hýzlý bir yükseliþ zor olur. Ama hafiften yükseliþ devam eder.
Önceki haftalarda ne olmuþtu.? Rus ordusu Ýdlibde bize tokatý yapýþtýrýnca, aman dilemeye devlet baþkanýmýz soluðu Rusya'da almýþtý.
Umarým dersini almýþtýrda, BIST temiz bi þekilde yükselmeye devam eder.
Bizim GERÇEK DÜÞMANIMIZ suriye deðil, pkk da deðil abd.
abd nin kullandýðý merkezde kuzey ýrak yani barzani denen lavuk.
Ordu girecekse kuzey Irak a girmeli. Orayý temizledin ama suriyede hala pkk varlýðýný devam ettiriyor.? O zaman çakarsýn esadýn suratýnada bir tokat.
Daha önce ECEVÝT, esadýn babasýnýn suratýna çaktý, sümük gibi duvara yapýþtýrdý.
TR nin çýkarý bu doðrultudadýr. Vay efendim suriyeyi yönetenler benim mezhebimden deðil. abd yardýmý ile suriyeye girip þamda çay içecem dersen, böyle þamar oðlanýna dönersin.
TR çýkarý ile hareket etseydin, Ecevit gibi onurlu bir þekilde tarihte yerini alýrdýn.
Þimdi BIST için, Rusya ile anlaþmamýz lazým... Onlarla kapýþýrsak, 105 üzeri zor görürüz.
Hadi hayýrlýsý, birinci aþamayý atlattýk.
trump ne kadar yaðsa gürlesede, baþta söylediði düþüncelerine sadýk çýktý. Ordularýný orta doðudan çekiyor.
obama denen yahudi uþaðýda ayný þeyi söyleyerek abd nin baþýna geçmiþti, ancak söylediðinin tam tersini yapmýþtý...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri