BIST
Libya'da abd nin pozisyonunu bilmediğimi yazmıştım.
Bugün bir haber okudum, tayyip'inde desteklediği mevcut resmi hükümetle görüşüyorlarmış. GÖRÜNTÜDE milislerin karşısındalarmış. Dahada iyisi, milislere karşı ne yapabiliriz diye mevcut hükümetle toplantılar düzenliyorlarmış.
aydınlık sitesinin haberi, ne kadar doğru bilmiyorum.
Eğer gerçekse, abd, mevcut hükümetin yanında aktif yer alırsa, Bu durumda hafter'in arkasındaki rusya nın önemi azalıyor.
TR açısından iyi haber sayılabilir. Libya hükümeti, müslüman kardeşler denen ingiliz üretimi dine tabi olduğuna göre, tayyipin, suriyeye attığı kazık gibi bi kazık atıp karşı hafter tarafına geçme ihtimalide yok. tayyip göründüğü kadarı ile ihvan yani müslüman kardeşler örgütünün kafa yapısı olarak bir üyesi.
Komik tarafı ihvan ı(müslüman kardeşler) kuran besleyen ingilizler. Müslüman dünyayı kontrolleri altına almak için kurdukları örgütlerden biri sadece.
tayyip müslümanlık adına savaş verdiğini söylerken, görünüşe bakılırsa hristiyanların askeri haline gelmiş. farkındamıdır değilmidir bilmem.
Netçede, abd ile Libya'da aynı tarafta olmamız bir açıdan rahatlatıcı olur. Mesela ben şimdiden yayıldım koltuğa.
Tabi abd, fransa gibi ikili oynuyorda olabilir. Kim kazanırsa yanında yer almak ve anlaşmalar imzalamak için. İkili oynuyorsa, bize bir avantajı olmaz.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri