BIST.
Yaw yeni gördüm. Yukarda fonadam'ýn yazýsý var. Bi kaç sayfa geride.
Bazen bu topik de yazan baþkalarýnýn yazýsýný okumuyorum, "o kadar aðýr yazýyorum, normal olarak bana hakaret etmiþ olabilir." filan diye okumadýðým oluyor.
Sonuna kadar hak ediyorum bana yapýlan hakaretleri. Onlara kýzgýn deðilim. Kendim kaþýnýyorum.
Yanlýz fonadamýn bir cümlesi var.
Bir yazýmda endiþemi dile getirmiþim. Düþecek imasý vermiþim ve oda satmýþ. Ama endeks yükselmiþ.
Buna üzüldüm.
Fakat buna karþý önlem yazýlarý yazmýþtým.
Demiþtimki. Endiþelerimi dile getiririm, söylediklerime deðil alýp sattýklarýma dikkat edin.
Düþecek diye satmýþsam, yükselecek diye almýþsam, zaten burada yazýyorum, o zaman dikkate alýn. Endiþelerimi dikkate almayýn diye yazmýþtým.
Düþme ihtimali þu sebeplerle var demiþsem ve sattýðýmý yazmamýþsam, pozisyonu koruyorum demektir.
Lütfen bana fazla sorumluluk yüklemeyin, kendi çapýmda biþeyler yapmaya çalýþýyorum.
Tekrar söylüyorum, laf larýma deðil, alým satýmýma dikkat edin.
Endiþelensemde portfoye ellediðimi yazmamýþsam, riski göze almýþým veya riskin zararýný yükleneceðim demektir.
FON alýp satarken bir gün önceden yazýyordum zaten.
VÝOB da ise anýnda alým satýmlarýmý yazmýyorum. Çok stresli ve sinir bi þey.
Yazsam ve bana uysanýz, büyük kayýp riski var. Bu sebeple anýnda yazmam. Bi kaç kez ölü yerlere yazdýðýmý söylemiþtim. Bunun riski çok az.
Riske karþý önlemimi almýþýmdýr, siz almamýþ olabilirsiniz.
FON dan tamamen çýktýðýmý yazdým bi kaç gün önce. Þu an sadece VÝOP daki para ile devam ediyorum
VÝOP da alým satýmlarýmý anýnda net yazmýyorum.
Sadece pozisyonumun yönü ve endeks tahminimi yazýyorum. Lütfen sadece endeks tahminimi ciddiye alýn. O konuda geçmiþte çok iyiydim, halada iyiyim, ancak bu yanýlmayacaðým anlamýna gelmiyor.
Son durumum. Elimde tamamen long var. Trendin hala yukarý olduðuna inanýyorum.
Ne demiþtim. 130 a kadar çýkarýz, sonrasý çok yavaþ olur. Ýn çýklar olur, zamana yayýlarak yukarý devam ederiz.
Ekonomik durumumuz hýzlý çýkýþý desteklemiyor. Þu ana kadarki HIZLI çýkýþ, dipten zýplayýþtý.
Þu an endeks olmasý gereken seviyelerde, dipten zýplayýþ bitti. Artýk uçmak kaçmak yok, trend yukarý ama yavaþ yavaþ.
Long kontrat sayým, yatýrdýðým teminatýn üçte birinden biraz fazla. Sanýrým %38 filan civarý.
Her seferinde ne ekledim. Suriyeye savaþ ilan etmemiz gibi bir siyasi sorun çýkmazsa.
Virus ve siyasi sorun, 130 a kadar rahat çýkarýz tahminimi çöp etti.
Dördüncü kez söylüyorum, olaylarý sayýp aþaðý yada yukarý ihtimalleri yazabilirim. Bunlarý alým satým için dikkate almayýn.
Trend tahminimi dikkate alýn.
Oda yanýlacaðýmý hesap ederek dikkate alýn. netçede hepimiz hayvanýz.
kararýnýz kendi kararýnýz olsun.
fonadam da zaten beni suçlamamýþ hatta savunmuþ. Ancak çok pis vicdan yaparým. Nerden gördüm o yazýyý yaw.
Bide viop çok pis bir yer, kaybeden büyük kaybediyor. Benim yüzümden kaybeden olsa çok zor bir durumda hissederim.
Allahtan sadece ekstra kazançtan olmuþ, zarar etmemiþ.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri