Bugün para piyasalarý ekraný baþýndan ayrýlamadým. Satýþýn derinliðini anlamaya çalýþýyorum.
Bir yandanda bluumbergin TV ye çýkardýðý dilencileri seyrediyorum.
Turizmle ilgili dilenciler çýkmýþ. Bunlar büyük otel sahipleri. Devletten yani bizim cebimizden para istiyorlar.
Adamlarýn yatýrýmý Türkiyede. Günlük giderlerin Tedariði Türkiyeden, her þey Türk ama dolarla borçlanmýþ.
"Þu kadar milyar dolar borcumuz var" diyor. Tam akp zihniyetine uygun davranýþ. Herþeyin Türk ama dolar borcun var.
Harcamalarý TL, geliri doviz, yinede dolar borcu var ve bizden dileniyor.
Bu maymunlara soruyorum.
"Yaw maymun, niye dolar borçlandýn.?" cevap belli "daha çok kâr elde etmek için."
"Peki maymun, daha çok kâr elde ettiðin dönemlerde benimle paylaþtýnmý.?"
Cevap belli "vergi verdim."
"Bende vergi veriyorum ama senden para dilenmiyorum, Peki maymun, çift fatura sistemi ile turizm sektörünün vergi kaçýrdýðýný biliyoruz. zarar gösterip en az vergi veren sektörsünüz. peki ben vergi vermiyormuyum. Maaþlý çalýþan olarak vergide kaçýramýyorum. Direk ve dolaylý olarak maaþýmýn %60 ý vergiye gidiyor. Ama sen parazit birde benim cebime elini daldýrýyorsun.
Peki maymun, sana para vereyim ama beni oteline alýyormusun.?" cevap belli "Hayýr otellerimiz Türk almýyor."
"Peki maymun, otelinin önündeki plajdan denize girebilirmiyim?" cevap belli "Hayýr giremezsin."
"Yani benim dedemin savaþarak kazandýðý plajdan beni faydalandýrmýyorsun, üstelik sen yahudisin bu ülke için savaþmamýþsýnda. Her türlü yüksün benim sýrtýmda yetmiyor birde cebime elini daldýrýyorsun, öylemi."
"öyle, her türlü sizi soyuyorum, senin ülkende senide denize sokmuyorum, devletide ben kurdum, devletin tüm güçleride benim kontrolumda, medyada benim kontrolumda, sen benim sömürgemsin."
"doðru yaw, maymun sen deðil benmiþim. Pardon abi. Abi polisi jandarmayý çaðýrma bide cop yemeyelim."
Son düzenleme : alicemal; 11-06-2020 saat: 13:55.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri