çaylakyatýrýmcý, evet hatýrladým.
abd borsalarýnýn, 2008 de finansa daðýtýlan trilyonlar sebebi ile balon olduðunu, kaðýt üzerinde þiþirilen borsa deðerlerindende her yýl finans patron ve yöneticilerinin kasalarýna kâr aktarýldýðýný, FED parasý ile finans yöneticilerinin, patronlarýnýn kiþisel servetlerinin arttýðýný ve artan kiþisel servetlerin, tüm abd halkýnýn cebinden çýkacaðýný yazmýþtým.
Çünki kural neydi.?
Üretmediðiniz para cebinize giriyorsa, bu para MUTLAKA VE MUTLAKA TOPLUM ÝÇÝNDEKÝ DÝÐERLERÝNDEN ÇIKAR.
Ýsterseniz parayý yerde bulun fark etmez. FEDin daðýttýðý paranýnda yerde bulmaktan farký yor. Batarsan þirket battý diyorsun iþin içinden çýkýyorsun. FED parasý ile sanal yükseliþ yaptýn, o yükseliþten her yýl tonla parayý kâr ve prim adý altýnda kiþisel servetine ekledin, elde ettiðin Kiþisel servetine kimse ellemiyor. Þirket batsada Borsa batsada o servet kasanda.
Sonra Türk yahudi kanallarýnda 5 dolara bile S&P alýn reklamlarýný görünce. "Balonu dünyaya pazarlayacaklar". Diye yazýlar yazmýþtým.
Netçede 10larca trilyonluk bir abd borsasýný pazarlayabilmen için karþýnda benzer güçte parasý olan birileri lazým. YOK. Tüm para düünyaya yayýlmýþ dev yahudi þirketlerinde. Hali ile milyarlarca kiþiden oluþan dünya halkýna pazarlamaya karar vermiþler gibi görünüyordu. Bizde çýkan 5 dolar lýk reklemler bize özgü deðildr, tüm dünya TV lerinde çýkmýþtýr mutlaka deðilmi.?
Evet çaylak, bunlara benzer þeyler yazmýþtým. Fakat o dönem içindi.
Virus ile beraber dönemde yapý deðiþmedi ama hacim deðiþti.
FED yeni trilyonlar bastý ve ayný finans devlerine verdi.
Hacim çok daha büyüdü. Tesla kurulduðundan beridir her yýl zararda ve dünyanýn en deðerli þirketi. Böyle bir þey abd þirketleri dýþýnda olabilirmi.?
Baþka örnek, Henüz üretime baþlamamýþ, sadece bir prototiple ortaya çýkan abd elektrikli araba þirketi 2.4 milyar dolara abd borsasýna girdi. Böyle bir saçmalýk akla hayale sýðarmý.?
FED in trilyonlarý böyle bir rezilliðe dönüþtü. Tabi temeller 1971 de atýlmýþtý. Karþýlýksýz para basmaya baþladýlar. 50 senede abd halkýnýn cahil kesimi o paralar yüzünden obez oldu, uyuþturucu baðýmlýsý oldu. Yahudi kesimi o trilyonlarla abd borsalalrýný þiþirip kiþisel servet elde ettiler, daha kötüsü bedava para ile TR gibi ülkelerde bedava maliyetle dev fabrikalarý bankalarý aldýlar. Eðitimli kesimde yahudilerin beyaz yakalýsý mavi yakalýsý oldu, yahudi talanýndan dökülenlerle ihya oldular ve kendilerini üstün görmeye baþladýlar.
Ha ne diyordum. FEDin yeni trilyonlarý hacmi çok büyüttü.
Þu an o trilyonlarý yemekle meþguller. Etki bir üç beþ yýl daha sürer. O arada yeni bir þey çýkar yine trilyonlar basýlýr daðýtýlýr.
Þu an bu yazýyý bir yere baðlamayayým çünki BIST deki bu anlamsýz düþüþte benim zihnimde çok kötü dayak yedi.
Hala durumu anlamaya çalýþýyorum. Benim beynim öyle çalýþýyor, çizgilere bakýp al sat yapamýyorum, mutlaka saðlam bir zemine dayandýrma ihtiyacý hissediyorum. Bir kaç gündür beynim uyuþmuþ durumda.
abd trilyonlarý olayýný ileriki haftalarda beynim yerine gelirse sonuca baðlayalým.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri