-
SOn 2 gün hacim rekorları kırıldı.
hacim rekorları kırıldıktan sonra ne olduğunu biliyoruz. Ama normal şartlarda tabiki.
Şu an şartlar normal değil. Düşüşlerimiz sebep ve zamanlamalar incelendiğinde ekonomik temelli değildi, çıkışlarımızda. Hep devlete baskı yada "aferim siyonistleri iyi besledin kendi halkının sırtından" sebepliydi.
Zaten devletin hiç bir resmi verisi gerçeği yansıtmıyor.
Piyasayı direk ilgilendiren MB yi, "ceset yıkamayı öğrenin" diyen imam ın teki kendi kafasına göre yönlendiriyor.
Diğer tarafta BISTin manipulatörünün kendi planları var. Güçlü yabancıların ise tek derdi yüksek faiz amaçlı devleti istedikleri yola sokmak.
Şartlar normal olmadığı için, hacim rekorlu bu 2 günden sonra ne olur bilemiyorum. Alman DAX da olsa %5 civarı realizasyon olurdu.
Onlarda son 9 gün %14 yükselmişti, bizde.
1300 den döndük, %5 düşsek 1235 civarı eder. Ama BISTin manipulatörü farklı, BIST yönetimi farklı. DAX da olanlar bizde olmuyor.
BIST de Orta vade aydınlık. Hem virusten çıktık ekonomilerin yükselmesi gereken dönemdeyiz. Hemde aşı aralık ocak gibi dağıtılacak ve batı ülkeleri fransa hariç kapanmadı. Hemde Libya ve Suriye de ortam duruldu, anlaşmalar yapıldı. Hemde 400milyar m3 gaz bulduk. Göstergeler orta uzun vade iyi. Üç beş aylık bir hafif yükseliş yaşamalıyız.
Ancak buna ne BIST manipulatörü izin verir, nede tayyip.
Kısa vade 19 una kadar dalgalı günler bizi bekliyor. Bugün yine yüklü satış olacaktır. Endeksi düşürmek isteyen güçlü birileri var, manipulatör olsa gerek. Devlet bankalarına yüklü satış yaptı. Yabancılar özel bankaları almış olmalılar onlar yeşildi.
Realizasyon kaç gün sürer, derinliği ne olur bilemiyorum, çünki BIST in pzvnk manipulatörü seri katil gibi. Umarım hala long dadır. Long dan çıktığına dair bir belirti görmedim. Zaten mantığı da yok.
Bu aralar viop tarafından ciddi arkaplan bilgileride pek alamıyorum.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri