-
Biraz düşününce, ons altınla ilgili yazdıklarımda çelişki varmış gibi algınalabilir. Açıklamam gerekir diye düşünüyorum.
Önceki haftalardaki yazılarımda ONS la ilgili aşı yaklaşırken ons altın düşer demiştim. Düştü de.
Bugünki yazılarımda ise aşıya yaklaşınca yükselir demişim.
İlk söylediğim uzun vadeli analiz, diğeri kısa vadeli analiz.
ONS altının orta vade trendi aşağı. Çok fazla düşeceğinide sanmıyorum ancak bu seviyelerden aşağıda oluruz.
Sebebi ne.?
Onsun normal yükselişten hızlı yükselişe geçme sebepleri neydi.?
Ana sebepler pandeminin başlaması ve trilyonların dağıtılması. Pandemi, aşı ile ortadan kalkmaya başlayınca sebeplerden biri ortadan kalkmış olacak. Hali ile ons alıcısı azalacak satıcısı artacak.
trilyonlarda ortada görünmüyor. Orta vadede durum bu.
Kısa vadede ise, aşı çıkınca neden ons düşüşü duracak.? Çünki epeydir düşüyor 1900 küsürlerden buralara geldi. Yeni Trilyonlar çıkmayınca Aşı beklentisi ile düştü durdu. Beklenti satın alınır, gerçekleşince satılır kuralı sebebi ile, aşı çıkınca satışlar durulacak.
Mantık bu. Tepkide gelir mutlaka.
Teori böyle, ne kadarı gerçekleşir onu bilemiyorum, seyredip görüyoruz. Yazdıklarımın temeli bunlardı, çelişki yok. Orta vade aşağı, kısa vadede beklenti gerçekleştiği için yukarı bir tepki oluşacak.
Tabi avrupa seansında alıcıların istekli olduğunu görünce, güniçi grafikte dönüşü işaret ediyordu, üzerine 2 kanalda aşı dağıtılıyor haberini görünce biraz acelede karar vermiş olabilirim.
Hoş ben kapadım, bir üstteki yazıyı yazmaya başladım, yeşil barlar oluşmaya başlamış. Longu kaçırdım.
Bugünki hatam neydi.? Geç kapadım ve longa geçmedim. Çünki ons altın grafiğine dikkat etmedim. Neden dikkat etmedim.? Tüm gün BIST in anormal düşüşünü hesaplamaya çalışıyordum, ne yapayım diye.? O arada ons hiç aklıma gelmedi. Seans kapandı, kafa rahatladı sonra ons grafiğindeki ikili dibi gördüm. Üzerine aşı konuşmaları bir kaç yeşil bar filan.
BIST deki aşırı kırmızı durum, onsu düşük kâr ile geç kapatmama sebep oldu ve longa geçmeme engel oldu.
Her neyse olan oldu.
Ons altında Durumumu analiz edip yeni kararlar alayım.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri