Ekonomi öğrencilerini toplamışsın, labaratuvarda ders anlatıyorsun.
"Osman tahtaya gel. Bak oğlum(kızım), masaya bir fabrika maketi koydum, şimdi tahtaya bak, kaç yazıyor orada.?"
"1 hocam"
"Şimdi masaya bir fabrika daha koydum, tahtada kaç yazıyor.?"
"2 oldu hocam"
"Peki masaya bir fabrika daha koysam, tahtada kaç yazacak.?"
"3 hocam."
"Demekki fabrika sayısı arttıkça, tahtadaki rakam büyüyor. Peki masaya bakmadan rakama baktık 4 yazıyor. Ne anlayacağız çocuklar.?"
"Masada 4 fabrika olduğunu hocaaaam."
"Çocuklar, fabrikalar ekonomi, tahtadaki rakam ise gösterge. Birine bakıp diğerini tahmin edebilirsin. Tahtadaki rakam büyümüşse, fabrikalarımızın sayısı artmıştır, herkes bu fabrikalarda işe girmiş, ailesine para götürmüş, çocuklarını bu para ile iyi şekilde okutabilmiştir. Ülke refaha ulaşmış, iyi eğitilen çocuklarımızla ilerlemiştir. Rakamın büyümesi, iyiye işarettir. Ders bu kadar daaalın."
Ertesi günü derse girmişim, bakmışım masada 3 fabrika maketi var, tahtada 10 yazıyor.
"Osman ooolum ne bu 10 rakamı.?"
"Hocam siz fabrikalarla boşuna uğraşmışsınız, tebeşiri alıp 10 yazdım, gösterge arttı. 3 saniyede büyük başarı yakaladım. Siz dün yok fabrikaya bak, yok tahtaya bak, yarım saaat bizi terlettiniz. Kusura bakmayın hocam ama biraz mal sınız galiba."
İşte devletin merkez bankalarında basıp finansa dağıttığı para, tahtaya yazılan 10 dur. Bu para üretime değil para piyasalarında spekülasyona gidiyor.
Üretim ile finans arasındaki bağ kopuk. Finans kesimi 40 harami olmuş, TR dede batıdada, özellikle abd de ve bizde. Doğuyu bilmiyorum.
Kapasitesiz devlet yönetimleri ise sadece göstergeleri değiştirerek, tahtaya 10 yazarak kendilerini başarılı göstermeye çalışıyorlar.
Medya tamamen finans kurumlarının kontrolunde olduğu için, tahtaya tebeşirle her 10 yazıldığında alkışlıyorlar.
Kalkınma için tebeşirin (devlet ve ortağı medya) yeterli olacağını düşünüyorlar. 10 yazdınmı tamam.
Halk yani sürü ise ağzı açık medya ve devleti dinliyor.
Halbuki keçiyi dinlemelisiniz. Tek yetkili satıcı benim.
Ben, ben, ben. (Son 3 satırı yazmasam iyiymiş.)

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri