ayhan naaptýnýz endeksi yaw.?
Öðle sonrasý ekran baþýnda deðildim. Komþunun ýsrarý ile gittik deniz kenarýnda piknik yaptýk.
Akþam baktým günü zarar kapamýþým.
Bankalar 14:55 civarý satýþa geçmiþler, peþinden diðer sektörler takip etmiþ.
Endeks 0.50 düþmüþ, x30 0.67 düþmüþ, bankalar 1.15 düþmüþ, viop 1.60 düþmüþ.
Bankalar neden satýþa geçmiþ. Görünürde temel sebep yok, hala BIST den çýkýp devletin verdiði %14 faize geçiyor olmalýlar. Bu paranýn sahibi kendi ülkelerinde faiz SIFIR. Biz %14 veriyoruz ve bunu isteyen, körükleyen, Türkiyedeki bankalar ve TV deki ekonomistler, yorumcu diye çýkarýlanlar.
Faiz artýnca hepsi rahatladýlar mutlu oldular.
Faiz neden arttý.?
Çünki enflasyon arttý.
Enflasyon neden arttý.?
Çünki doviz yükseldi, nüfus yükseldi ama yükselen nüfusa eþdeðer üretim artmadý tersine düþtü.
Doviz neden yükseldi.?
Çünki bankalar yükseltti, faiz artsýn istiyorlardý. biliyorlarki, doviz artarsa enflasyon artar, enflasyon artarsa devlet faizi artar. Dovizi artýrdýlar.
Yani açýkça soygun yaptýlar. Bu halký soydular ve yardýmcýlarý TV lerde gördüðünüz ekonomist adý altýndaki o soytarýlardý.
Bugün zarar kapadýðým için biraz aðýr yazýyorum, yoksa bu soytarýlara soytarý demem.
Bu soytarýlardan bazýlarýda devlet kurumlarýndan ekstra maaþ alýyorlar. Bir kaç devlet kurumundan maaþ alan soytarý var. O TV lerde görüp hayran olduklarýnýz aslýnda sizi soyuyorlar.
Zarar kapadýðýmdan suçlu arýyorum. Geçende adanalý dovizde zarar yazýnca suçlu aramýþtý, ona biþey demediniz, o zaman bende yaparým.
Her neyse yaw. Ekran baþýnda olsaydým zarar yazmazdým. Tamda bugüne denk geldi. Kýsmet iþte.
ek: ons larýda zarar kapadým.
Bu arada, sabah hava attým, anýnda diþimi kýrdýlar.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri