Artan

21,78 10 18:10
47,84 9.98 18:10
15,43 9.98 18:10
35,28 9.98 18:10
16,43 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

15,48 -10 18:10
10,72 -9.99 18:10
121,00 -9.97 18:10
23,04 -9.93 18:10
4,64 -9.9 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.509.377.633,50 18:10
15.333.223.165,25 18:10
10.229.415.571,64 18:10
8.925.760.735,95 18:10
8.908.191.607,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yükselen faiz bankaya zarar vermezmi.? Teoride vermesi gerekir. Demekki faiz artışından ciddiye alınacak zarar yazmıyorlar. Buradan yaptıkları AZ zararı başka taraflardan fazlaca çıkardıkları açık.

Demekki faiz artışı, olumsuz yönde karlarını çok az etkiliyor. Başka yerden kazandıkları ile malı götürüyorlar.

Peki bu kadar açık bilgi ortada iken, TV labunyaları aynı nakaratı söylemeye devam edeceklermi.?
    Edecekler, kaçarı yok. Yerine yeni ezber koymadan, eskisini bırakamazlar.

Bu arada gerçekçi olayım. Bu analiz yüzeysel verilere dayalı bir analiz. Bu 3 ayda banka kazançlarını çok artıracak bir gelişme olmuş olabilir. Eğer böyle bir gelişme varsa bankalar birliği başganı beni arasın ve hawai de ejder meyveli smootie lerimizi yudumlarken bu konuyu 15 gün konuşalım. Twin Özlemler de beyin hortumumuza katılabilir. Esmer Özlem karnını iyice doyurduktan sonra gelse iyi olur, sürekli butlarımızı koruma endişesi yaşamayalım.

.
    O hesap şöyle olmuyor mu? Tüpçü sana 100 liralık tüpü 140 a satıyor. Tuikçi sana enflasyon yüzde 20 diyor. Banka senden 20 lira maliyetle 100 liranı satın alıyor. 120 lira maliyetli parayı tüpçüye 130 a satıyor ve 10 TL temiz kar kalıyor. Tüpçü de 130 dan aldığı para karşılığı malı sana 140'a satmış zaten, tüpçüye de 10 TL temiz kar.
    Eskiden enflasyon düzgün açıklanıyordu, faizler de ona göreydi,bankalar da bu şekilde kar yapamıyordu.Şimdiki sistemle vatandaş daha rahat söğüşlenebiliyor. Böyle güzel söğüş olmasa onca yabancı banka burada durur muydu?

2.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    O hesap şöyle olmuyor mu? Tüpçü sana 100 liralık tüpü 140 a satıyor. Tuikçi sana enflasyon yüzde 20 diyor. Banka senden 20 lira maliyetle 100 liranı satın alıyor. 120 lira maliyetli parayı tüpçüye 130 a satıyor ve 10 TL temiz kar kalıyor. Tüpçü de 130 dan aldığı para karşılığı malı sana 140'a satmış zaten, tüpçüye de 10 TL temiz kar.
    Eskiden enflasyon düzgün açıklanıyordu, faizler de ona göreydi,bankalar da bu şekilde kar yapamıyordu.Şimdiki sistemle vatandaş daha rahat söğüşlenebiliyor. Böyle güzel söğüş olmasa onca yabancı banka burada durur muydu?
    Bu ay sonuna kadar bütün paramı mevduattan çekiyorum.

Sn.cumartesi verdigin örneğe katılıyorum.

Ama alternatif ne bulacaz.

a) Gayrimenkul (geç kaldık, zaten ihtiyacimda yok)

b) Döviz (şu an pahalı olduğunu düşünüyorum ama yanilabilirim)

c) Borsa (şuan yorum yapamiyorum düşebilir de ralli de olabilir)

d) Altın-Gümüş vs. (Bana göre ons olarak ucuz, gram olarak pahalı oda dolardan kaynaklı)

SONUÇ: Neye yatırım yapacagimizi şaşırmış durumdayız.

YATIRIM yapıyorum dediğin anda BATIRIM olabiliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Bu ay sonuna kadar bütün paramı mevduattan çekiyorum.

Sn.cumartesi verdigin örneğe katılıyorum.

Ama alternatif ne bulacaz.

a) Gayrimenkul (geç kaldık, zaten ihtiyacimda yok)

b) Döviz (şu an pahalı olduğunu düşünüyorum ama yanilabilirim)

c) Borsa (şuan yorum yapamiyorum düşebilir de ralli de olabilir)

d) Altın-Gümüş vs. (Bana göre ons olarak ucuz, gram olarak pahalı oda dolardan kaynaklı)

SONUÇ: Neye yatırım yapacagimizi şaşırmış durumdayız.

YATIRIM yapıyorum dediğin anda BATIRIM olabiliyor.
    Zaten maksat senin benim kazanmamız değil ki, bankanın,tüpçünün,müteahitin kazanması.
    Gayrimenkulde kampanya yaparlar ama kampanya müteahitin elindeki mal için. Müteatihitin evi ev de, vatandaşınki ev değil mi,neden faiz avantajı sadece müteahitin malına?
    Herkes dövize kaçınca, büyük bir sürü oluştu bu sürüyü de çitlerin içerisinde tutmaya çalışıyorlar.
    Eskiden bankaların verdiği mevduat faiziyle para korunurken bugün eriyor. Erimesi istendiği için eriyor.
    Borsada zaten hisseler tüpçünün ve bankanın,borsaya gitmen canlarına minnet.
    Altın bizde bireysel yatırım aracıyken, dünyada pek öyle değildi, bu yüzden ons fiyatı yükselebildi belki de. Dünyada bireyseller de altına yöneldiyse şimdi onu da tutarlar.
    Enflsayon koşulları tasarruf imkanlarını kısıtlıyor.
    Arada bitcoin gibi aklıevvel birinin icatları çıkabilir ancak sonuçta tüm yatırımların yönü aynı.

Kazanacaklar ve kaybedecekler belirlenmiş durumda,zaten bütün pandemi şartları da aynı doğrultuda etki yapıyor.

Bütün oklar kölelik sistemine geçişi gösteriyor. Mesela köleler dubaideki ya da bizdeki gibi ultra ultra lüks saray abartısı yerlerde tatil yerlerine girememeli. Üzerlerine gaz sıkılarak böcek muamelesi gösterilmeli. Sosyal güvenceleri sadece kölelik yapmaya yetecekleri kadar olmalı. Köleliğin asli unsuru olan karın tokluğuna çalışmayı kabul etmeli,çipini de taktın mı tamamdır vs. vs. çok gösterge var. İyi tarafı bu bir süreç ve orta yaşlı kesim süreç bitene kadar kendini idame ettirebilir. Gelecek projeksiyonu değişmedikçe durum bu.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •