Originally Posted by
ayhan53
malum evi tadilattan geçireceðim dedim ayný zamanda evin tüm kapýlarýný mutfak doalplarýný çocuk odalarýnýn dolap ve yataklarýný mobilyacýya yaptýracaðým. anlaþtýðým usta apartmanda daha öncede 3-4 dairenin iþlerini yapmýþtý çok aðýr aksak çalýþýr ama temiz iþ yapar. benim iþi aldýðýndan beri abi sanayiye gidelim kapý ve dolap kapaklarýný seçin sipariþi verelim diyip duruyordu. bizde covid movid derken iþi iraz salladýydýk.dün akþam kalktý eve kadar geldi abi hafta sonu gelin seçin yahu usta acelen ne dedim abi mobilya malzemelerinin fiyatlarýna yetiþemiyoruz. ben kaporayý verdim toptancýya bi an önce malý çekip iþe baþlayayým yoksa 2. zammý yansýtacak dedi. bizde cumartesi gidip o iþi çözeceðiz ama sunra ve sünger konusunda piyasada hem sýkýntý var hemde fiyatlarý rokete baðlamýþ
al iþte biz sunta fiyatlarýný konuþurken doalr bi anda zýpladý demek ki suntaya bi zam daha gelecek altýnda roketledi
Son 1 yýllýk enflasyon maaþlý çalýþanlar açýsýndan en az %40 vardýr.
Tam kapama sonrasý bugün ilk defa cafe ye oturdum. Benim cafe de zam yoktu. Sevindim doðrusu. Açýk süt aldýðým yer ise son 1 yýlda %28 zam yaptý. Terlik aldým geçen yýl aldýðýmýn aynýsý, ayný marka, ayný tip, %80 civarý zam. Marka Spor ayakkabý alayým dedim %100 zam almadým, marka deðiþtirecem. Yabancý marka ama Türkiyede satýlanlarý Türkiyede üretiliyor diye biliyorum. Arabayý bu haftalarda 10bin bakýmýna götürecem orada ne girecek henüz bilmiyorum. En az %100 bekliyorum.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri