BIST de 2 gündür ne oluyor.?
Bundan sonra aşağı inmez, bir iki küçük salınımdan sonra ufak ufak yukarı yol alırsak, USD de 8.0 e doğru devam ederse, dün ve bugün, yerli büyükler silkeleme yaptı diye düşüneceğim.
Dünki aşağıdan yukarı dönüş tamda S&P nin yukarı döndüğü ana denk geliyor. Akla S&P ye bağlı indi çıktı, silkeleme değildi diye geliyor. Ancak silkelemelerde kötü haber veya hareketin kullanıldığını biliyoruz. Kötü haber ve hareket yoksa, illa silkeleyeceksen o zaman kötü bir hareket yaratırsın. Mesela USD yi yükseltirsin. Piyasa yapıcı bankalarımızın buna gücü var.
Belkide S&P nin inişi ve abd 10 yıllıklarının yükselişini kullanıp aşağı saldılar. S&P dönüncede mal kaptırmamak için dönmek zorunda kaldılar. Bugünde USD yi yukarı sürerek yeni bir korku dalgası saldılar filan yazdığıma kendim inanmamaya başladım... Fazla zorlama oldu.
Dün ve bugüne silkeleme demeyeceğim.
viop da yeni taktiğe geçmeyi düşünüyorum. Artık orta-uzun vade hedef değil, kısa-orta vade hedef belirleyeceğim. Hedefe ulaşınca tamamını kapayıp, yeni fırsat kollayacağım. Yazması kolay oldu, bakalım yapabilecekmiyim.?
tayyip ayda bir sorun yaratıyor, orta-uzun vade beklemek yıpratıcı ve anlamsız oluyor.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri