Al mutlu ol sildim mesajimi bir daha mesaj yazmam kina yak.
Bu tarikat imamlarý(bu tarikatlarýn arkasýnda abd-israil-ingiltere var) tarafýndan þartlandýrýlmýþ kesimin bir kýsmý özal ailesine oy verdiler. "özal iyi çýkmadý akp ye oy verelim dediler. akp de iyi çýkmadý makepe ye oy verelim" diyecekler.
Bir cümlene katýlmadým, Arab'ýn ilkel dini demiþsin. Görüþüme göre Musevilik, Hristiyanlýk, Müslümanlýk, Budizm gibi bildiðimiz dinler gerçekte iyi ve doðrudur. Ýnsanlarý doðru yola teþvik etme amaçlýdýr ve ihtiyaç üzerine kötü dönemlerde çýkmýþtýr.(halada yeni dinler çýkýyor, ihtiyaç arttý.)
Kötü olan din kitaplarýný kendi çýkarlarý doðrultusunda kullananlar.
Benim düþüncem böyle.
kelebek'inde bence bir hatasý var. Araba veya baþka bir soya hakaret edince ýrkçý olmazsýn. Irk ve Soy ayrý þeylerdir. Araplar bir soy dur. Çinliler, Kore'liler, Türkler, Almanlar, Ýsrailliler birer soydur. Ama çekik gözlüler bir Irk dýr ve içlerinde Japon, Çin, Kore, Moðol, gibi onlarca soy vardýr. Orta doðu bölgesi halklarý toplamda Irk dýr, içlerindeki Arap, Kürt, Ýsrailliler(ibraniler), Filistinliler, Ýranlýlar, Afganlar ise soydur. Avrupalýlar aslýnda Afrika ýrkýndandýr(melezleþmeleri saymazsak) ama Alman'dý, Ýtalyan'dý birer soydur.
Hali ile Serap bir Irk'a deðil, Soy a eleþtiri yapmýþ. Tabi arap soyuna laf atmasý doðru olmadý çünki bu topikte laf atmalarý bi tek ben ediyorum. Oda soy olarak bir tek ibranileri hoþ görmüyorum. Diðer soylarla sorunum yok, her soyda kötüler, iyiler var.
Benim görüþüm böyle. Akademik görüþ farklý olabilir, kimin umrunda.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
BIST toparlamadý bankalarda ciddi satýþa geçti. hali ile az önceki tahminim tutmayacak gibi görünüyor. Bankalarý satýþ sebebini bilmiyorum. Orta vadeli programa tepki olabilir. Beðenmedikleri maddeler olmalý.
Hakkatende USd ye verdikleri fiyatlar çok ilginç.? Arkasýnda bir þey yatýyor olmalý. tayyip onaylamadan o rakamlarý veremezler. tayyip USD nin düþmesini istemiyormu? yoksa "düþüremiyorum bari hazmedeyim" mi diyor.?
Düþmesini istemiyor da olabilir, doviz fiyatý her düþtüðünde bir olay çýkarýp dovizi artýrdý. Bilinçsiz yaptýðýný düþünüyordum, þu an þüpheye düþtüm. Bilinçli yapmýþ olabilir diye düþünmeye baþladým.
OVP nin USD fiyat tahminlerinden sonra doviz'i satmaz kimse. Hafiften yükselmeye baþlamýþ.
Hakkaten büyük iþ var bu OVP doviz tahminlerinde. Durup dururken birde bu çýktý.
@NeAcaipDunya
Sayýn Alicemal, benim entelektüel birikimim sizinkinin yanýnda eser miktarda kalýr, bu nedenle sizi beðeniyle takip ve takdir ediyorum ve karþý birþey yazmaktan ise bu birikime saygýsýzlýk olur diye zaman zaman imtina da ediyorum. Ama Irkçýlýktan kastým Arap soyuna laf atýlmasý deðil de baþka bir topluluðu yok etme isteði içindi, sadece bir ýrký yok etme amacý ýrkçýlýk deðil de soykýrýmcýlýk olur diye düþündüðüm için ýrkçýlýk demiþtim. Sayýn Zeynep'in dinimiz için yaptýðý nitelendirme içinse bu arkadaþýmýza Allah'tan hidayet dilemekten baþka elimizden birþey gelmiyor maalesef. Çünkü bilmiyor. Hele sýnýrlý meþru amaçlar dýþýnda savaþýn cinayet olduðunu söyleyen ve her fýrsatta savaþýp öldürmek yerine barýþýp yaþatmayý seçen Atatürk için yukarýda söylenen sözlerin ise Atatürk'ü yanlýþ tanýmak olarak deðerlendiriyorum.
Benim entellektüel birikimim de þunu söylüyor:
Dini kendi emelleri ugruna kullananlar olduðu gibi Atatürk'ü de kullananlar var. Insanlarýn büyük çoðunluðu kendinden olacaklarina kendi dýþýndaki bir þeyle var olmayý daha kolay buluyor. Bir þeylerin arkasýna yanýna bazen önüne geçip arzularýný o þeye yaptýrmak istiyorlar.
Gunümüzdeki bir problemin ne gunahýný ne çözumünü Atatürkten beklememek gerek. O zamanýnda üzerine düþeni yaptý. Kendin kafa yormalýsýn. Ýnsan yorulmalý. Dert ediniyorsan tabi.
Din meselesi çok boyutlu. Buradaki boyutuyla inanmýyorsam bile insanlarýn inandýklarý bir sisteme ilkellik yakýþtýrmasý yapmam. Hem o kadar inanýrý kendine düþman etmenin bir mantýðý olabilmez.
Dini alet etmek, çýkarý için kullanmak en kötüsü... Ama insanoglu bunu hep yapýyor ve yapacak.
Nasil kurtuluruz?
Dini yok edemeyiz. Ýnanirlarýna düþmanlýk ederek de olmaz. Medeni dünya bunu ne þekilde halletmiþ?
Kafa yormalý. Tartýþmalý.
Son düzenleme : akresta; 07-09-2021 saat: 19:10.
Yukarýdaki konuya girmeyeceðim caným sýkkýn. Bugün BIST ciddi düþmüþ.
Doðru dürüst veri ve günlük siyasi-ekonomik geliþmeleri takip etmediðimden yazmak için gereksizde uðraþmak istemiyorum.
Yüzeysel bakarsam BIST 2 sebepten düþmüþ olabilir.
1. Sebep: OVP deki doviz hedef fiyatlarýna piyasa uyum saðlamaya çalýþýyordur. Mutlaka açýklanan bu fiyatlardan para kazanmaya çalýþacak büyük fonlar vardýr. O FON lar allengirli piyasa iþlemlerine girmiþtir. Onu al bunu sat, þunu al oraya aktar filan. Bir sürü türev ve hedging iþlemi var. Hiç bir þey üretmeden tonla para kazanabiliyor o fonlar. O FON larýn cebine giren parada piyasadaki kalabalýklarýn cebinden çýkacak yada hata yapan büyük FON lardan. Kuralý biliyorsunuz.
2. Sebep: BIST in büyük manipulatörlerini pandemi baþýndan beri yazýyorum. Bu manipulatörlerin karþýsýnda güç yok. Nerede hangi seviyede nasýl para kazanacaklarsa ona göre BISTi indirip çýkarýyorlar. Long cular birikti ise onlarý saðacaklardýr. Maalesef direk manipulasyon yani soygun ama karþýlarýnda devlet gücü yok. O sebeple BIST kurulduðundan beri kalabalýklarý soyuyorlar.
Ýki sebepde nerede duracaðýný bilemeyeceðimiz sebepler. 1. Sebep geçerli ise, iþ biraz uzayabilir. 2. Sebep geçerli ise, longcularý yeterince saðana kadar indireceklerdir ama yabancýlarýn giriþ yaptýðý bu haftalarda fazla indiremezler.
Hangi sebep bilemiyorum. 1. sebep daha aðýr basýyor bana. Yada bilmedðimi bir geliþme olmuþtur veya teknik seviyedeyizdir diyeceðim ama bildiðim kadarý ile realizasyon teknik seviyesinde deðiliz.
Her neyse, bugün girdi. Yarýn için bol þans.
@NeAcaipDunya
Yaz tatilinden sonra BIST e henüz uyum saðlayamadým.
ons un 1830 hareketini bildim ancak bir sonraki dalgada 1830'u geçer demiþtim geçmedi. Tersine 1800 altýna indi.
Dün BIST de kötü çuvalladým. Normal gün, kýrmýzý açtýk yeþil kapayabiliriz demiþtim yüksek eksi kapadýk.
Dün akþam ve bugün TV seyrettim haber aradým, ciddi düþüþe sebep bulamadým.
Dün yazdýðým 2 sebepten biri olmalý.
tayyip'in yeni þaþýrtýcý hatta anormal döviz hedef fiyatlarýna FON larýn uyum aþamasýdýr.
Yada longcu fazlalýðýný görünce BISTin manipulatörleri gasp yapmýþtýr.
2 hatadan sonra Bugün tahmin yazmayayým. Bende ne döndüðünü anlamaya çalýþacaðým.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri