Dünki olayý tekrarlýyorlar. Dünki kadar bariz deðildi ama yine garan la banka satýþý baþladý.
Bankalarý satma sebepleri ne.? En azýndan görünen sebep.? TCMB faiz indirecek.
Peki yýllarca o TV lerde görünen maymun ekonomistler faiz indirimi bankalara yarar demedimi.? Dediler.
Aslýnda yazýnca düþündüm ve sorun sadece bankalarda olsa tamam. imam eðitimli kiþi, ekonomik kararlarýmýzý veriyor.
Dolarý yükselterek faizi düþürmeye çalýþýyor. "herkes ceset yýkamayý bilecek" diyen imam, dolarý yükselterek faizi düþürmeye çalýþýnca bir tutarlýlýk var. Ýki hareketin akýlcýlýðý tutarlý.
Ama ayný imamý geleceðimizi belirlesin diye seçmiþsek, iþte o tutarsýz. Du yaw. Seçenlere bakýnca oda tutarlý.
Tutarsýz benim abicim. Merkel'e sesleniyorum, gel beni al. Yok yaw Almanlar en vahþi ýrklardan, Küba ya sesleniyorum, aswan da yaþamak istiyorum. Biri beni alsýn.
Sonuçta BIST deki hareketlerde böyle ülkede tutarlý oluyor. Küba yakýn mýki.?
Peki nerede bitecek.? Sanýrým abd endeksine bakmamýz gerekecek. Son yukarý dalganýn bir iniþ kýsmý olacak. Bir veya bir kaç gün aþaðý inecek. Orada BISTi yukarý alýrlar çünki shortçular birikmiþ olacak.
Her neyse, yazdým ama bende bilmiyorum. TCMB ye kýzan yabancý sattýmý uzun süre satýyor, duracaðý yeri bilemiyorsun ancak bu son günlerdeki satan yabancý ayný yabancý deðil. katarlýlarýn soygunu olma ihtimali var. Bunuda yüzeysel bakarak söyledim, detay bilmiyorum.
Hareketler mantýðýma uymayýnca yine kýzma yazýsý yazdým.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri