Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 653/853 ÝlkÝlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,217 - 5,224 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dünki olayý tekrarlýyorlar. Dünki kadar bariz deðildi ama yine garan la banka satýþý baþladý.

Bankalarý satma sebepleri ne.? En azýndan görünen sebep.? TCMB faiz indirecek.

Peki yýllarca o TV lerde görünen maymun ekonomistler faiz indirimi bankalara yarar demedimi.? Dediler.

Aslýnda yazýnca düþündüm ve sorun sadece bankalarda olsa tamam. imam eðitimli kiþi, ekonomik kararlarýmýzý veriyor.

Dolarý yükselterek faizi düþürmeye çalýþýyor. "herkes ceset yýkamayý bilecek" diyen imam, dolarý yükselterek faizi düþürmeye çalýþýnca bir tutarlýlýk var. Ýki hareketin akýlcýlýðý tutarlý.

Ama ayný imamý geleceðimizi belirlesin diye seçmiþsek, iþte o tutarsýz. Du yaw. Seçenlere bakýnca oda tutarlý.

Tutarsýz benim abicim. Merkel'e sesleniyorum, gel beni al. Yok yaw Almanlar en vahþi ýrklardan, Küba ya sesleniyorum, aswan da yaþamak istiyorum. Biri beni alsýn.

Sonuçta BIST deki hareketlerde böyle ülkede tutarlý oluyor. Küba yakýn mýki.?

Peki nerede bitecek.? Sanýrým abd endeksine bakmamýz gerekecek. Son yukarý dalganýn bir iniþ kýsmý olacak. Bir veya bir kaç gün aþaðý inecek. Orada BISTi yukarý alýrlar çünki shortçular birikmiþ olacak.

Her neyse, yazdým ama bende bilmiyorum. TCMB ye kýzan yabancý sattýmý uzun süre satýyor, duracaðý yeri bilemiyorsun ancak bu son günlerdeki satan yabancý ayný yabancý deðil. katarlýlarýn soygunu olma ihtimali var. Bunuda yüzeysel bakarak söyledim, detay bilmiyorum.

Hareketler mantýðýma uymayýnca yine kýzma yazýsý yazdým.

Bol þans.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün BIST manipulatörünün kontrolunde geçti.

Bence manipulasyondu.

TCMB ye kýzýp yabancýlar mal satýp çýkýyor olabilirmi.?

TCMB politika faizine TV maymunlarý kýzýyor. Örnek olarak bir kaç geliþmekte olan ülkenin faiz artýþlarýný gösteriyorlar. O ülkelere bakýyorsun, politika faizi enflasyonun altýnda.

Satýþýn TCMB kaynaklý olduðunu sanmýyorum, daha önceki satýp çýkma haftalarýndan farklýydý.
    Dün ve bugün garan satýlarak baþladý. Garan bir kaç aydýr diðer bankalardan farklý davranýyordu. Yeni bir grubun eline geçmiþ diye sonuç çýkardým. Yeni grup ancak katar lýlar olabilir. O para onlarda var.

garan satýþýndan epey sonra diðer bankalar satýþa katýldýlar. Yabancýlarýnda olduðu diðer sektörler baþlangýçta satýþa katýlmadýlar. Garan liderliðinde bankalar çok satýlýnca satýþa birazcýk katýldýlar.
    Üzerine zaten TCMB nin faiz indireceði garantiydi. Yeni bilgi deðildi. Üzerine, dünya kýrmýzýyken yüksek yeþil, dünya yeþilken kýrmýzý yaptýk. Yani sürünün tersine hareket yaptýk. Buda viop soygununu akla getiriyor.

Yani yabancýnýn toplu satayým çýkayým görüntüsü yoktu. Delilim yok ama manipulasyondu ve yarýnda devam edeceðim der gibi kapadý.

Türk Telekom'u alan ürdünlüleri bilirsiniz. tayyip'in ýsrarla çaðýrdýðý arap sermayesindendiler. Meðer arkalarýnda suudi krallar varmýþ diye yazmýþtý medyada biri. TTKOM'u soyup soðana çevirip gittiler ve tek kelimelik hesap sormadý tayyip. tayyip gidince bunu araþtýran biri çýkarmý.? Hoþ araþtýrmaya kalksalar bundan önce 50 tane daha büyük iþ çýkar.

Her neyse. Bu manipulasyonu katarlýlar yapýyor gibime geldi. TTKOM için akp nin çaðýrdýðý lübnanlý kraliyet ailesi TTKOM a ne yaptýysa, yine tayyipin çaðýrdýðý katar kraliyet ailesi BISTe ayný þeyi yapmaya çalýþýyor gibi. Katarlýlarý çaðýrýrken, "Gelin abi burada mal çok faydalanýn, sat sat bitiremedik, sizde gelin ama dolar getirin." demiþlermidir.? Onlarda gelmiþler.

Bugün iyi geçmedi. Satýþ buradan döner derken satýþa terbiyesizce devam ettiler.

Endeks fibo %23 deðeri 1397 den döndü. 1400 üzerinde durdu. Aþaðý devam edecekmi.? Katarlýlar viop da, veya hissede yeterince mallandýmý bilemiyorum.

Pazartesine kaldý. Ýyi hafta sonlarý dilerim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün yoldaydým. Baþka bir þehirin turistik sahil kasabasýna geldim. Bir kaç hafta burada kalacaðým.

Tepenin üzerine oturtulmuþ evin teras manzarasýndayým. Boðaz gözlerimin önünde. Karþýmda uzakta Güllük kasabasý var. Aðaoðlu oraya çinlilerle ortak 01 veya 30 bin kiþilik þehir kuracakmýþ. Bu laf 5 yýl kadardýr ortalýkta dolanýyor. Evlerin fiyaý bu söylenti sebebi ile beþe ona katladý. Hakkatende aðaoðlu bütün arazilari kapamýþ ancak icraat yok. Ýstanbul'daki iþinin biri batýnca biliyorsunuz tayyip kurtardý. Bizim paramýzla batan aðaoðlunun iþini satýn aldý. Ýstanbul Finans merkezini yapan 3 firmadan biri aðaoðlu idi. Maaþýnýz daha düþükse, emekli olunca geçinemiyorsanýz üzülmeyin aðaoðlu sizin yerinize o paralarý güzel eziyor.

Yolculuk hazýrlýðý ve yolculuk sebebi ile piyasayý takip edemedim.

abd yeþil görünüyor. Önceki son tepe hizasýna kadar gelmiþ takýlmýþ. Geçerse ve kalýcý olursa orta vade düþüþ trendi belkide sonlanmýþ olabilir. Kesin konuþamýyorum çünki düþmesi için saðlam sebepler var. balondu, trilyonlarýn çekilip faizlerin artacak olmasýydi filan.

Bizdede bankalar eksi görünüyor kalan artý. Bankalarýn hareket tarzýný bugün izlemediðimden satýþý yabancýmý yerlimi katarlýlarmý yapýyor bilmiyorum.

Bir miktar laongla devam. Kemik longlar dururken, az miktarda gün içi alsatada devam.

Ýyi bir hafta dilerim, bol þans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýngilterede Tesco toptancý maðazasý, kasiyer ve tezgahtar kullanmadan çalýþan ilk maðazasýný açmýþ. Müþteriler tesco uygulamasýný(app (application)) indirip, maðaza giriþinde kendine ait karekodu okutuyormuþ. Sonrasý yapay zekâ ya kalmýþ. Aðýrlýk sensörleride kullanmýþlar.

Buna neden ilgi duydum. Benimde benzer bir uygulama projesi aklýmda var. Benimkinden farký, yüz tanýma ve ödeme için þifre kullanacaktým, onlar uygulama indirtmiþ ve yüz tanýma yerine iskelet tanýma algoritmasý kullanmýþlar. Ýskelet tanýma yýda ilk kez duydum.!
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet bir kaç hafta kendi ortamýmda olmayacaðým o sebeple hem piyasaya odaklanamadým hemde fazla yazamýyorum.

Göründüðü kadarý ile bu durum iþe yaramýþ gibi. Endeks yükselmiþ. Bankalara alýcýlar gelmiþ. Gün içi takip edemediðimden katarlýlarmý yoksa batýlý yabancýlarmý onu bilemedim.

Bir kaç haftadýr BISTin takip ettiði abd borsasý yükselmeye devam etmiþ, S&P 4500 ü geçmiþ. Yataya veya yükseliþe baþlayabilirdi, yükseliþe geçmiþ.

Zaten onuda aylar önce hatýrlatmýþtým. 2013 tapering grafiðine bakýp o tarihte abd de düþüþ olmadýðýný hatýrlatmýþtým. Bu kez küçük denebilecek bir düþüþ oldu.

Aþaðýda yatay yerine tepede yataya sarabilirmi.? Onuda göreceðiz. Son tepesi 4550 civarýnda. Orayý geçmeyip yataya sararsa göreceðiz. Ýkili tepe yapýp aþaðý dönermi.? Her ihtimal mümkün çünki abd balon ve daðýtýlan trilyonlar azaltýlmaya baþlayacak.

Son bir kaç haftadýrda bazen abd verileri iyi gelmiyor. Buda akýlda olmalý. Tapering ertelenebilirde. Taperingi erteleme ihtimali varken TV maymunlarý FED faiz indirimi ile milleti korkutmaya baþladýlar. Taperingle aylardýr BIST KY lerini korkutuyorlardý.

abd bilanço dönemine girdi. Bilançolar iyi açýklanýyor. BIST de bilanço dönemine girecek. BIST de bilançolardan çok abd ye hizmet eden kanallarýn yönlendirmeleri BIST de etkin oluyor. BIST manipulatörleri ile ortak çalýþýyorlarmýþ gibi gayret içindeler.

Ýþin ilginç yaný bir haltý yiyorlar sonra hiç suçlarý yokmuþ gibi sonuca þaþýrýyorlar. Aynen tayyip gibiler. tayyip ekonomiyi batýrýyor, sonra suçlu aramaya baþlýyor, soðan depolarýný marketleri basýyor. abd ye hizmet eden ekonomi kanallarýda yýllarca bitcoin reklamýný 7/24 bedava ve para ile yaptýlar, bitcoin TR de yaygýnlaþýncada çok þaþýrdýlar. Niye alýyor bunlar demeye baþladýlar. Odunla dalacaksýn öküzlere. Sonuçta kendilerini ayrý sýnýfta gördükleri tayyip beyle ayný zakâ seviyelerine sahipler. Pardon tayyip beye haksýzlýk etmeyeyim. tayyip beyin söylediðine inanýp inanmadýðý þüpheli. Ýnanmadan oy almak için söylemiþse, buna siyaset denir. TV maymunlarý ise inanarak söylüyorlar. kendilerini tayyip beyden daha üst sýnýfa koyuyorlar. Halbuki zekâ seviyesi açýsýndan daha aþaðýdalar. Erkekleri çakal da, kadýnlarý kendilerini gönülden vermiþ gibiler.

Her neyse artýk. Olanlarý-olacaklarý deðiþtiremem, görüp sonradan veya önceden anlatýyorum.

Dünya ve BIST için görüntü iyi. Dovizi de kimse takmamaya baþladý. Buda tayyip'in baþarýsý. Bir olay oluyor, o olayý süper bir þey gibide pazarlayabiliyor, çok kötü bir þey gibide pazarlayabiliyor. Karþýsýnda kendi kapasitesinde rakibi yok. pkk ile anlaþýyor, siz Kürt düþmanýmýsýnýz diye herkese saldýrýyor. pkk ya savaþ açýyor, siz Kürt dostumusunuz diye saldýrýyor. Ve bunu çok güzel yediriyor. Rakibi cehape, önce pkk düþmaný olmadýðýný, sonrada pkk dostu olmadýðýný ispatlamaya çalýþýyor. 20 yýl sonra ancak uyanýr gibi oldular ve tayyib'e çocuk muamelesi yapmaya baþladýlar. Bunu ben taa en baþta yazmýþtým. tayyip bey çocuk gibi. Ona uygun davranýn gibi biþeyler yazmýþtým. Ama kýlýçdaroðluda ayný çocuklukla karþýlýk vermiþti, taaaki bu haftalara kadar. Bu sebeplede hep kaybetti. Tam doðru olmadý. cehape belediyelerindeki yolsuzluklarýnda payý büyük. Diðer partilerde çok daha bolca yapýlýyor ama cehape seçmeni diðer partilerin seçmenine benzemez. Biz yolsuzluklardan, adam kayýrmalardan rahatsýz oluruz, kabul edemeyiz. Tabi ben artýk cehape lide deðilim. Yýllardýr ahlâklý parti arýyorum.

Bende oyun tarzý aynen devam. Az miktar Kemik longlar var ancak gün içi al sata pek vaktim olmuyor. Kendi mekanýma dönene kadar gün içi pek piyasa takip edemeyeceðim.

Bugün 1450 civarýndaki direnci geçmeye çalýþýrýz.

Bol þans.

.
    Son düzenleme : alicemal; 20-10-2021 saat: 09:29.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd li siyonistlerden araba ithal edip, Türk teknolojisinin geliþmesini engellemek için Devrim arabasý engellendi. Bu iþten koç holding kazançlý çýktý çünki vehbi koç 1926 da henüz 28 yaþýndayken abd li firma ford un distribütörlüðünü almýþtý. abd li firma Ankara da iþ yapan bakkal vehbi yi bulup ben dünya deviyim benim TR deki daðýtýcým ol demiþti.

1961 yýlýnda Devrim arabasý rafa kaldýrýldý. O dönem TR ye tamamen yahudi medyasý, yahudi sermayesi hakimdi. Devlet yönetimide 1950 lerde abd'ye hizmet eden celal bayara kurdurulan demokratik parti ile yahudilerin eline geçmiþti. TR deki TC kimlikli ibrani ve yahudileri destekleyerek, ülkeyi ele geçirme, sömürge yapma çalýþmasýna baþlamýþlardý. batý sermayesi ile destek oluyorlardý. Ýçerde bu sermaye ile yahudi medyasýný hakim kýlýyorlardý, TC kimlikli ibrani kökenlileri ve yahudiliði seçmiþ olanlarý desteklemeye baþlamýþlardý. Amaç ülkenin bilim ve teknolojide geliþmesini önlemek. Bunun için din adamlarýný ve sunni mezhepleri kullandýlar. Uygar eðitim veren köy enstitülerini kapattýlar. (Uygar kelimesi Uygur'lardan gelir. Epey eskinin en uygar devletlerinden dir.) Bu konu uzun, biraz karýþýk anlattým farkýndayým.

Ayný koç grubu geçen yýllarda hiç teknoloji üretmedi ve hep batýlý siyonistlerden satýn aldý. Aynýsýný diðer siyonist sahipli firmalarýmýzda yaptý ve Türkiyenin emeði hep bu yahudileri beslemek için kullanýldý. Þu anki köklü holdinglerimizin neredeyse hepsi yahudi ve biri ermeni. koç holding ithal araba satsýn diye Demiryollarý deðil asfalt yollar yapýldý. Yerli diye kakalanan Anadol'un motoru, þanzýmaný ithal ford ürünü idi.

Geldik 2021'e.

Benzinli, motorinli Ýçten yanmalý motorlarýn devri bitti. Tüm dünyanýn geliþmiþ ve geliþmekte olan ülkeleri elektrikli araba teknolojisine geçiyor. 10 dan fazla yýldýr harýl harýl araba pili ve araba elektrikli motoruna yatýrým yapýyorlar. Biliyorlarki en önemlisi batarya, sonra elektrik motoru ve yazýlým teknolojisi, yani yapay zekâ.

Benzinli ve motorinli motorlarý 20 yýl içinde rafa kaldýracaklar.

Elektrikli arabaya geçmek isteyen araba firmalarýnýn ilk iþi "kendi bataryamý nasýl üretirim" telaþý. Bataryayý ve elektrik motorunu kendileri üretiyorlar. Biliyorlarki kendileri üretmezlerse dünyada rekabet þanslarý kalmaz. tayyib'in projesi, 750 milyon devlet parasý verdiðimiz togg projesinde ise ilk iþleri bataryayý ve elektrik motorunu hangi ülkeden satýn alýrýz oldu. Çok düþünüp Elektrik motorunu ingiltereden, bataryayý abd den almaya karar verdiler.

Bu konuyu neden hatýrlattým.

%51 i siyonistlere ait reno fabrikamýz, benzinli ve dizel motorlar için üretilen enjektör fabrikasýný nihayet geçen yýl ülkemize taþýdý. Büyük gurur duyduk. 2 yýl önce bu fabrikaya 3.2 milyar TL teþvik vermiþtik. Terk edilen teknolojiyi getirdiler.

Dünde koç holding açýklamýþ benzinli ve dizel araçlar için gereken þanzýmanýn fabrikasý TR de kuruluyor. Büyük gurur duyduk. Terk edilen teknolojiyi getirdiler. Yanlýþ hatýrlamýyorsam koç holding bünyesindeki ford motora geçen yýl 10 milyar TL üzerinde teþvik verdik.

Terk edilen teknolojileri getiriyorlar ve büyük iþmiþ gibi reklamlarýný yapýyorlar. Medyada tek allahýn kuluda çýkýp siz soytarýmýsýnýz demiyor. Diyemiyor. Medya bu çýkar gruplarýndan besleniyor. Medyada yer alýyorsanýz onlara hizmet ediyorsunuzdur. En kralý özdil bile TR den beslenen, siyonistlerle ortak çalýþan yahudi aydýn doðaný öve öve bitiremiyor. Kurtuluþu onda görüyor. aydýn doðan medya patronu olurken siyonist parasýndan destek aldý. Medya patronu olduktan sonrada medyayý baský aracý olarak kullanarak devletten beslenmeye baþladý. yani çalýþaný soydu. Otellerini kurarken haksýz kayýrmalarý devletten aldý. Petrol ofisini iþ bankasý ve devletin desteði ile cebinden tek kuruþ çýkmadan aldý. En kralýmýz yýlmaz özdilin her seferinde kurtarýcý olarak öne sürdüðü adam bu. Ki gizli daha ne haltlarý vardýr.

Böyle bir ülkede yaþýyoruz.

koç ailesine giydirdim, aydýn doðan ve özdil'e giydirdim. Bugünlük idare eder.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ancak piyasa ekraný baþýna geçtim. Bir kaç grafiðe baktým. BIST yükselmek istiyor. Hacim yükselmiþ, yabancýlar bankalarý almýþlar, doviz düþmüþ.

Global çapta EM yükselmiþ, abd faiz düþmüþ, S&P yükseliyor.

Bugünlerde önemli abd verisi açýklandýmý onu bilmiyorum. Kötü veri hisse için iyiydi, iyi veri ise kötüydü. Ancak bir tane çok iyi veri gelmiþti ve abd borsalarý ve biz düþmemiþtik. TV de bunuda kimse açýklamamýþ, hiç olmamýþ gibi davranmýþlardýr. Halbuki yýllarca aylarca bizi þartlayan onlardý. Belki açýklamaya ben denk gelmedim. Pek seyretmiyorum bu aralar.

Her neyse. BIST açýsýndan bugün iyi geçmiþ, yarýnda iyi geçecem diyor.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün 14:00 de TCMB faiz kararý açýklanacak. Açýklandýðýnda BIST de dalga olacaktýr.

0,50 puan faiz indirimi fiyatlara girmiþ olmasý gerekir. Daha fazlasý gün içi kýsa vade satýþ baskýsý yaratýr. 1 den fazla faiz inerse ne olur emin deðilim. Satýþ uzun sürecektir.

Bilançolar açýklanmaya baþladý. TCMB fazla faiz indirmezse, Artýk banka bilançolarý gelene kadar hafifçe yükseliriz diye düþünüyorum. Bilançolara göre sonraki durum þekillenir.

Geçen çeyrek banka bilançolarý çok iyi geldi ama yinede yükselemedik çünki BIST deki yabancýlarla ekonomi yöneticimiz imam, kim ekonomiyi daha iyi biliyor diye çekiþiyorlardý. imam inat edince olan bize oldu, vatandaþ kaybetti.

USD/TL 9.38 lerden düþtü. Kâr realizasyonu yapan olmuþtur. imam dovizi düþürmeye uðraþmaktan vazgeçti. O çekiþmede bankalar kazandý, yine biz yani vatandaþ kaybettik.

ons altýn tahminimden daha yüksek yerden döndü. Tapering açýklanýnca 1700 ün biraz altýna iner diye düþünüyordum ama 1721 den yukarý döndü. S&P de inmedi. Oda yaklaþýk %6 civarý bir düþüþden sonra yükseldi. FED faizi artýrma hikâyesi hararetlenene kadar, dalgalý þekilde hafif hafif yükselecekler gibi görünüyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 653/853 ÝlkÝlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •